Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fly 1.klasse

NYTT TEMA
aegi2
aegi2Innlegg: 28571
02.01.18 00:09

noen ganger så har en for god tid :-)

 

Begynte å se på youtubevideo som presenterer de ulike flyselskap sin 1.klasse video.

 

Etidad https://www.youtube.com/watch?v=vAl5AFzQyIo

Her ser en jo at det er en " vegg " altså her er du alene....

 

Men lufthansa https://www.youtube.com/watch?v=vx6movtwT0o   her er det mer åpent.

 

Er det virkelig samme prisklasse på 2 slike forskjellige 1.class ?

 

Du må nesten ha fått tlf fra Hamar for å koste på deg noe slikt , men men ... kunne jo vært fristende å kaste seg ut i det en gang i livet ( har da noen grunker gravd ned i diverse madrasser som kan brukes )

 

PS F.eks SAS , har dem ikke 1class lenger ? Kan da ikke finne noe.

 

(Innlegget ble redigert 02.01.18 00:09)

PointShare
PointShareInnlegg: 245
02.01.18 07:57

SAS har business class på sine langturer, men ikke noe first class som jeg vet om. Tror hovedgrunnen til det er et for lite marked pluss at de mangler nok også de riktige flytypene. 

(Innlegget ble redigert 02.01.18 07:58)

Larsabal
LarsabalInnlegg: 10950
02.01.18 10:46
aegi2: Du må nesten ha fått tlf fra Hamar for å koste på deg noe slikt

Ikke nødvendigvis. Noen bruker oppsparte bonuspoeng til å ta ut en reise i 1. klasse. Andre venter til det kommer gode tilbud for vanlig kjøp. I typisk sommerferietid og rundt jul og nyttår, når forretningsreisende har reisepause, kan det dukke opp tilbud i 1. klasse som man ikke nødvendigvis trenger Norsk Tipping sin hjelp til å kjøpe.

Jeg har én gang reist med Lufthansa First Class t/r asia. I tillegg til selve opplevelsen ombord gir billetten også tilgang til tjenester på bakken som er ganske OK. I Frankfurt har de f.eks egen terminal (ikke lounge) for First Class. Servicen, maten, drikken osv der er upåklagelig. Man blir derfra kjørt til flyet, inne på flyplassområdet, i en Mercedes eller Porsche. Andre selskaper har andre ekstra-løsninger for sine 1. klasse reisende, som f.eks Limo-service og ekstra komfortabel innsjekk/security. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44209
02.01.18 15:09

Standarden har jo økt på en del Business Class, med flate senger og mer privatliv. Dette dekker nok behovet for de aller fleste, slik at 1. klasse blir overflødig, men beholdes på noen strekninger der det er mange av de aller üpperste som reiser - og som kanskje har privatfly som alternativ. Ser jo gøy ut å prøve 1. klasse en gang, men samtidig litt barnslig, og i så fall måtte det bli på poeng. Business er jo oppnåelig noen ganger når det er på tilbud. Etter hvert er det blitt så mange overbetalte nordmenn at noen bruker denne klassen ganske jevnt.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2396
02.01.18 17:10
DrSchwei: Business er jo oppnåelig noen ganger når det er på tilbud. Etter hvert er det blitt så mange overbetalte nordmenn at noen bruker denne klassen ganske jevnt.

Business er oppnåelig hele året, spesielt hvis du jobber i Statoil.

KLM, SAS og Finnair er noen av de europeise som har kuttet ut first class og satser kun på business. For meg er dette en fornuftig prioritering, fordi hub'ene deres ikke er tilpasset til kravene som førsteklassepassasjer har i dag, ref innlegget til Larsabal.

Riktignok har jeg bare reist FC én gang long haul, men forskjellen mellom FC og BC ligger nok først og fremst i tilbudene på bakken. Setene på FC er bredere og dypere/mjukere, skjermen større og servicen kanskje hakket bedre, men om du flyr FC eller BC er poenget at du vil sove godt og det klarer du på begge klasser siden alle selskap i dag tilbyr flatbeds på BC også.

(Ser da selvsagt bort fra billetter som koster 2-300.000,- der du får et eget rom ombord.)

aegi2
aegi2Innlegg: 28571
03.01.18 02:02

takker for svar...

Etter en lang flytur så er det jo deilig å få tatt seg en dusj før en lander :-) 

Gudene veit , kansje en vakker dag er man gal nok til å svi av litt på " det lille ekstra "

(Innlegget ble redigert 03.01.18 02:03)

Klikk for å gå tilbake til toppen