Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Familieferie i England

NYTT TEMA
Smellville
SmellvilleInnlegg: 274
29.05.18 21:55

Hei, vi er en familie med tre barn (7-11 år), skal på bilferie i England i sommer. Er det noen av dere som har tips til steder der dere har vært? Har prøvd å Google og TripAdvisor, men det er jammen ikke lett å skille klinten fra hveten. Noen anbefalinger? Vi disponerer bil, så vi kan kjøre langt om attraksjonen er attraktiv :)

På forhånd takk!

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5955
30.05.18 08:32

Hvor i England er det dere skal da ?
På sørkysten er det jo fint, der har vi også vært på bilferie med 4 jenter :-)
Brighton, Weymouth, vestover mot Torquay. Kjempefine koselige byer med massevis å gjøre for ungene.
Butlins kan anbefales. Vi bodde en uke i Bognor Regis. Rene paradiset for ungene. 
Interessert i gamle tog ? Severn Valley Railway med gamle damplokomotiver, fantastisk !
Ellers er det drøssevis med caravanparker der dere kan overnatte rimelig.
God ferie !

Everenga
EverengaInnlegg: 4438
30.05.18 14:53

Kommer litt an på hva dere er ute etter. Nasjonalparkene er en god start, Lake District ligger nær storbyene Liverpool og Manchester og kan kombineres med storbyatraksjoner der, Peak District likeledes nær Sheffield og Manchester. Yorkshire Dales er postmann Pats hjemsted og ser også slik ut. Der har du også Leeds og York i nærheten, sistnevnte er en utrolig fin og koselig by og heller ikke stappfull av turister på sommerstid siden de gjerne trekker til kysten.

Lenger sør er de tre sørvestligste grevskapene Cornwall, Devon og Somerset verdt en tur. Cornwall blir veldig full av turister, de to andre litt mindre så. En tur som er verdt å ta er båten fra Ilfracombe i Devon over til Lundy Island, en gammel sjørøver og smuglerøy med huler, kanoner og selvfølgelig pub.

Du skriver England men jeg vil også nevne Wales som et alternativ hvis dere ønsker å komme litt lenger ut på landet. Pembrokeshirekysten er spektakulær og midtre Wales er naturskjønt og folketomt.

 

Smellville
SmellvilleInnlegg: 274
30.05.18 16:26

Fantastiske tips så langt!! Vi har leiebil fra Heathrow, men kjører rett ut av byen! Har en liten uke til rådighet før vi skal bo i Southampton noen dager! Tusen takk for gode tips, skal se gjennom alt! 

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13874
30.05.18 17:36

Likte veldig godt Lake District når jeg kjørte gjennom der. Klassiske britiske småbyer og flott natur. Men vet ikke hvordan det er med aktiviteter...

kansas00
kansas00Innlegg: 20982
30.05.18 18:02
Smellville: Southampton

Dere kan jo ta en tur til Portsmouth (som jo er rett ved southampton)  og se på HMS Victory og restene av Mary Rose. Victory stod jo sentral i britisk historie og er veldig godt bevart, nesten så du ikke skulle tro den hadde vært i krig. Byen ellers er ikke så veldig severdig bortsett fra at den ligger ved sjøen, men synes severdighetene gjør den et besøk verdt. Royal Navy har jo sin hovedbase der.

Skal dere besøke et slott kan jo f.eks Hever Castle være et idylisk alternativ ikke så langt unna det heller (Kent). Fin hage rundt med vollgrav, med labyrint og litt annet. Var slottet til Boleyn-slekta.

Med barn i aldern 7-11 år kan kanskje rare breeds centre være et alternativ ? Ligger ca. i samme område som hever.

(Innlegget ble redigert 30.05.18 18:05)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5955
30.05.18 21:35

Dersom du er fan av Barnaby (hvem er ikke det ?) så kan du jo også besøke noen av de velkjente stedene i "Midsomer":

http://www.visitmidsomer.com/villages-and-hamlets/

LarsLie
LarsLieInnlegg: 11801
31.05.18 21:33

Skal dere nordover er det bare en ting å si :York !! Vært der mange ganger og med unger også.Blir ikke bedre.

iChris
iChrisInnlegg: 1623
01.06.18 14:09

Da jeg var rundt 8-10 år tok vi en lang lignende ferie, og det jeg husker i dag:

- Slott i Skottland

- Guidet tur på Old Trafford

- Hele byen York

- Sherwoodskogen

- Strender/«Syden»

Dette er jo 25 år siden, så jeg har glemt alt det andre vi gjorde. Men at jeg husker disse tingene er vel et tegn på at det er artige alternativer å sjekke ut om man reiser med barn.

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22377
20.06.18 16:23
Smellville: Hei, vi er en familie med tre barn (7-11 år), skal på bilferie i England i sommer. Er det noen av dere som har tips til steder der dere har vært? Har prøvd å Google og TripAdvisor, men det er jammen ikke lett å skille klinten fra hveten. Noen anbefalinger? Vi disponerer bil, så vi kan kjøre langt om attraksjonen er attraktiv :) På forhånd takk!

Penzanse på sydspissen av Cornvall er kjempekoselig. Her kan du besøke Lands End (Der Irskesjøen møter den Engelske kanal) og Lizzard Point som er "fastlandsstorbrirtanias sydligste punkt".

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg