Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stillehavet

NYTT TEMA
Forfun
ForfunInnlegg: 5574
03.06.18 11:04

Skal surre rundt i Stillehavet i juli. Bestilt fly til Papeete, Tahiti. Skal møte noen, men aner ikke hvor før uken før jeg reiser. Regner med å reise videre til en eller annen øy med fly. Plan er å reise mellom øyer og atoller uten mål og mening. Men har også noe tid til andre prosjekter. Dykkermaske og snorkel er selvfølgelig i bagasjen.

Noen tips til hva jeg bør få med meg når jeg er i området? Vet at det er vanvittig stort, og at jeg bare får en bitteliten smak av området. 

annmag
annmagInnlegg: 8060
03.06.18 14:35

Så du skal reise t/r Norge-Papeete + eventuelt noen småturer i løpet av oppholdet? 

Jeg har ikke vært så langt øst (så jeg burde kanskje ikke skrevet her i det hele tatt), men mitt inntrykk er at det er litt som i Karibien....jo nærmere USA du kommer....dess mer turistifisert Disneyland er det.

Er fire år siden jeg var i Stillehavet nå, men husker jeg googlet meg frem til at det ikke var noe interessant for meg så langt øst.  Eneste jeg fant interessant litt lenger øst enn jeg var, var Tonga, men de ble omtrent smadret av en syklon da jeg var i området, så alle som ikke absolutt måtte til Tonga ble innstendig bedt om å holde seg unna.

Må du til Tahiti, eller kan du endre billetten og få med deg reisetreffet ditt lenger vest?  Vanuatu er dit du vil.

Forfun
ForfunInnlegg: 5574
03.06.18 20:21

Kan godt hende jeg møter de i Vanuatu også, men skal det skje må det være juli 2019. De er på vei vestover, men det er ikke alle som har det travelt. De planlegger heller ingenting, dermed er det bare å la billetten til Papete stå, og hoppe på ett fly derfra. Papete er en hub for mye av Stillehavet, så kommer meg nok rundt. 

I steden for øst-vest for å unngå å finne Disneyland bruker jeg Google Maps. Ingen infrastruktur er ett godt tegn. Langt fra nærmeste internasjonale flyplass hjelper også. Marquesas er min drøm, og det er jo så langt øst en kommer. 

Gleder meg til reisen for å finne de. Håper på en rekkefølge som Boeing 737, propellfly, ferge, lastebåt. Mulig jeg er litt drømmende. Men enkelte steder tror jeg fremdeles er øde. Frykten er å bruke tid på Tahiti. 

 

 

annmag
annmagInnlegg: 8060
05.06.18 17:11
Forfun: Ingen infrastruktur er ett godt tegn. Langt fra nærmeste internasjonale flyplass hjelper også.

Tjaaa...på de kanter kan det like gjerne bety resortøy med ankomst i sjøfly......eller privatøy som også tar betalende gjester...og hvor de lokale kun tillates å være tilstede på øya de timene de jobber for eier og gjester.

Blir spennende å høre om turen din etterhvert. :o)

Forfun
ForfunInnlegg: 5574
05.06.18 17:58

Det jeg har hørt fra de som reiser i området er foreløpig veldig positivt. De har ikke møtt mange turister som har reist dit med fly ennå, så rimelig eksotisk. Men så godt som uten wifi kommuniserer vi med satelittelefon, så ikke så mye tomsnakk.

annmag
annmagInnlegg: 8060
06.06.18 13:22
Forfun: Det jeg har hørt fra de som reiser i området er foreløpig veldig positivt.

Håper du finner det du ønsker iallefall. :o)

(...og om du gjør, så ikke fortell det til noen). :D

annmag
annmagInnlegg: 8060
14.08.18 14:57

Fant du det du det/de du ønsket/søkte?

(Jeg passet på Jotunheimen mens du var borte).

Forfun
ForfunInnlegg: 5574
14.08.18 15:15
annmag: Fant du det du det/de du ønsket/søkte?

Nei. Men hadde en veldig bra ferie. Var rett og slett i feil område. Besøkte 5 øyer, Huahine klart beste. Men den manglet veldig mye på kvalitetene til de beste øyene i området. Morsomt å se hvor lykkelige menneskene er der. Og hvor spinnvill valutaen er. Dyrt ferieland, hardt subsidiert fra Frankrike og dyr valuta for turister. Heldigvis unngikk jeg i cruiseskip. Når eneste forbindelsen til omverden er med propellfly er det begrenset hvor mye turister som oversvømmer området.

Å tusle rundt barbeint, hoppe ut og svømme med fisker. Klatre opp og hente kokosnøtter, dykke, haike med ekstremt hyggelig lokalbefolkning etc. Helt klart mye bedre enn mange andre ferieplasser. Glemte å nevne all tunfisken jeg spiste. Skulle gjerne ha snakket fransk for å kunne kommunisere med andre enn høyt utdannede eller de som jobber med turister.

Hjelper også at de jeg reiste med og møtte av andre "reisende" var spennende mennesker. Kom inn i ett miljø der alle hadde sagt opp jobben og bare reiste rundt og nøt livet for en periode.

annmag
annmagInnlegg: 8060
14.08.18 15:26
Forfun: Nei. Men hadde en veldig bra ferie.

Det er det viktigste. :o)

annmag
annmagInnlegg: 8060
19.08.18 21:20
Forfun: Huahine

Resortøy?

Forfun
ForfunInnlegg: 5574
20.08.18 13:28
annmag: Resortøy?

Nå har jeg ikke sjekket så nøye, men vil si nei. Resort er ikke det vanlige. Tror det går ett propellfly til øya i døgnet. Kjørte rundt på en dag, eller litt over en time aktiv kjøring med 30 km/t som snittfart. Var noen små hoteller. Ikke noen turistmaskiner. Kan ha oversett noe, men husker ingen steder med mer enn 10 rom, ca 3 stjerner. Liker øyer med lite infrastruktur. Det som gjør de lite turistvennlig gjør det bedre for meg. Men vil understreke at dette ikke er en paradisøy. Da hadde jeg ikke skrevet navnet på øya. Av øyene i området (Tahiti, Moorea, Huanhine, Raritea, Tahaa, Bora Bora var denne øya minst turistifisert (sammen med Tahaa).

Fant flere resorter på andre øyer, Hilten ble jeg sparket ut fra, en annen skulle jeg innom for å ta en øl, men prioriterte mer tid til snorkling med fisk. Det som irriterte mest med resortene var vannskuter turene. En gjeng veps er alltid en uting. Men de kjørte heldigvis fort forbi. Ellers holder turistene seg innenfor gjerdene, så det er en fin måte å stable bort turister etter min mening.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg