Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Reisetips Filippinene

NYTT TEMA
undrere
undrereInnlegg: 16
02.01.19 20:20

Hei,

Vi er en gjeng 27-28-åringer som skal på ferie i påsken og vurderer nå sterkt å dra til Filippinene, i hovedsak grunnet billige flybilletter.

Ingen av oss har vært på Filippinene før, så vi aner ikke hva vi kan forvente eller hvor vi bør dra.

Vi har noen kriterier:

- ikke mer enn 5 timer med buss/bil fra internasjonal flyplass

- Det må være god surf der

- Det må være varmt på land og i vann

- Det må være fine strender for late dager

- Det må være ok hotell/bungalow, restauranter og barer i nær tilknytning.

 

Vi var helt sør i Sri Lanka i fjor og stortrivdes, så noe ala dette ville vært supert. 

Har du kjennskap til Filippinene eller helt andre forslag til hvor vi bør reise (må være overkommelige priser på flybilletter og ikke mer enn 20 timer reise hver vei) så setter vi stor pris på tips og innspill.

Ps: har kikket på blant annet Bali og Costa Rica, men det blir fort veldig dyrt.

(Innlegget ble redigert 02.01.19 20:21)

undrere
undrereInnlegg: 16
02.01.19 21:20

Siargao kan også se ut til å være en god referanse, men da ser reisen ut til å ta omkring 30 timer hver vei, som er litt i overkant

enigma99
enigma99Innlegg: 765
03.01.19 23:09

Dere kan forvente et land som er ganske mye mer shady og rælete enn de andre landene i sørøst Asia..

Vi har reist endel de siste 5-6 årene i Thailand, Kambodsja, Vietnam, Malaysia, Indonesia, Myanmar, og Filippinene.. 

Vi er ikke eksperter på Filippinene, var kun der i 11 dager i fjor, men så mer enn nok til at vi aldri drar tilbake, det er så mange andre flotte steder i SE Asia så vi ser ingen grunn til å bruke mer tid i Filippinene..

I løpet av de 11 dagene (Cebu, Malapasqua, og Camotes) fikk vi omtrent dette inntrykket:
-Alt er "vanskeligere" enn i de andre nevnte landene. Transport, shopping, etc er mer "slitsomt" og kålete.
-Folket er (igjen i forhold til andre land der nede) mer fiendlige og uærlige. Vær forberedt på å bli forsøkt lurt overalt. Vær også obs på at Filippinere drikker mye og er aggressive i fylla. God combo..
-Skitne slumområder er det mye av. Det er mye av dem i eks Kambodsja og Burma også, men forskjellen er at i Filippinene virker det ofte shady og utrygt..
-De fleste hoteller på Cebu har IKKE basseng, hvis du finner et som har så er det minst 50% sjans for at det er skikkelig skittent. (vi flyttet mye..)
-Vi jaktet på fine strender.. På Malapasqua var det en strand som kunne vært bra, men det blåste så jæv... at ingen var der. På Camotes fant vi ingen bra strender, men heldigvis et hotell med rent basseng..

Litt morsomt; før vi dro dit sist sommer ble vi sittend eog ta noen øl med en engelskmann i Bangkok.. Han bodde i Filippinene og var i Thailand på ferie. Måtte "ikke finne på å dra dit" var tipset hans.. Morsomt #2 - Kjenner en Filippinsk dame i Norge, som aldri drar tilbake til hjemlandet på ferie, hun syntes vi var "tøffe" som dro dit..

Men seff, mange drar dit likevel, så smaken er forskjellig, men tips: les dere grundig opp på forhånd og planlegg hvor dere skal og planlegg transport..

De beste strendene i SE Asia har vi funnet eks. på Gili Meno / Gili Air / Trawangan i Indonesia, Koh Rong / Samloem i Kambodsja, Aow Leuk på Koh Tao i Thailand, bl.a. Men "god surf" tror jeg ikke det var ;-) (det er det imidlertid på Bali, men der er det også 10 millioner Australske og Kinesiske turister..)

God planlegging og god tur :-)

(Innlegget ble redigert 03.01.19 23:22)

undrere
undrereInnlegg: 16
15.01.19 17:24

Tusen hjertelig takk for utfyllende svar! Virker som du har god kjennskap til tross for at du ikke har vært så mye i nettopp Filippinene. Dette tar vi med oss videre :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester