Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tips ;Thailand til sommeren

NYTT TEMA
madman
madmanInnlegg: 18
15.05.19 13:17

Hei.

Fruen har bestilt fly til BKK i månedskifte juni/juli. Var opprinnelig tenkt å reise opp til Koh Chang, men ser at det kan bli mye regn her.

Trenger tips til alternative øyer/steder med mindre nedbør...

enigma99
enigma99Innlegg: 794
15.05.19 19:05

Har vært på Koh Chang på den tiden, det regnet endel men hadde mye fint vær også.

Men, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao ligger bedre til mht været på den tiden, har vært der mye i juni / juli. Enkleste adkomst er Bangkok Airways fra Suvarnabhumi til Samui (flyr nesten en gang i timen hele dagen), og så Lomprayah katamaran derfra til de andre 2 øyene.

Av de 3 øyene er Koh Tao vår favoritt, den er mye mindre enn de 2 andre, og har mye mindre pakketurister, mye backpackere, og alt er billigere enn på Samui. I juli begynner det vel likevel å komme endel "vanlige" turister fra Europa. Men likevel, Koh Tao kan absolutt anbefales.

Tao og Phangan er de 2 øyene som vil minne mest om Koh Chang.

Samui øst / sør minner mye om Krabi / Phuket, myyee turister / mas / kjas.. Nordsiden av Samui er roligere og bedre, og der går også båtene til de andre øyene ;-) 

Men IKKE dra til de øyene uten å besøke Koh Tao ! ;-) 

God planlegging og god tur :-)

(Innlegget ble redigert 15.05.19 19:07)

madman
madmanInnlegg: 18
15.05.19 23:21

Takk for svar enigma ! Har du vært på ko samet og er denne øya for russifisert

madman
madmanInnlegg: 18
15.05.19 23:55

Takk for svar enigma! Har du vært på Koh Samet og er denne øya for russifisert, evt for turistifisert...? Vil absolutt sjekke ut Koh Tao.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 23:59)

madman
madmanInnlegg: 18
fargerik
fargerikInnlegg: 58402
16.05.19 12:25
madman: Takk for svar enigma! Har du vært på Koh Samet og er denne øya for russifisert, evt for turistifisert...? Vil absolutt sjekke ut Koh Tao.

Familien havnet på Koh Lipe i fjor, en liten øy jeg selv også kunne tenke meg å besøke. Men har ikke hatt tid og mulighet selv om vi har vært i Thailand hvert år de siste femten årene.

Jeg er ikke sikker på været på den tiden, det er jo en lang fergetur, og fergene eller speed-båtene går ikke alltid dersom det blåser mye.Om det er spesielt mye regn på sommeren finner du vel svar på det med litt kreativt søk.

Har inntrykk av at det er en litt slow plass, med fine strender og mulighet for å snorkle, og det er walking Street med barer og alt det vanlige. Det er dyrt der. Øl og vann og sånt er ganske dyrt.

 

Mange videoer på You Tube.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 12:28)

enigma99
enigma99Innlegg: 794
16.05.19 23:36
fargerik: Familien havnet på Koh Lipe i fjor,

Koh Lipe er ganske utilgjengelig fra Thailand om sommeren, fergene går ikke. På vinteren kan man ta ferge fra Koh Lanta eller Krabi etc. På sommeren er det ruskevær i dette farvannet og eneste måte å komme dit er via Malaysia.

Gloriana
GlorianaInnlegg: 3536
16.05.19 23:39

Monsumregnet er bare deilig. Himmelen åpner seg normalt sett 1-2 ganger i døgnet og da er det virkelig åpne sluser. Resten av døgnet er det frisk, fin luft, rene gater og ja.. finner du et område uten sexturisme og skandinaviske, eldre menn som slår seg på magen når 12-årige thaijenter går forbi er vel alt såre vel, også på sommeren :)

(Innlegget ble redigert 16.05.19 23:39)

enigma99
enigma99Innlegg: 794
16.05.19 23:40
madman: Har du vært på ko samet

Ja, husker ikke noe spes i forhold til Russere der, var der bare i 3-4 dager, ganske liten øy, men fikk ikke samme island-stemning som på Koh Tao..

enigma99
enigma99Innlegg: 794
16.05.19 23:42
Gloriana: finner du et område uten sexturisme og skandinaviske, eldre menn som slår seg på magen når 12-årige thaijenter går forbi er vel alt såre vel

Koh Tao er et av de veldig få stedene vi har vært som ikke har prostitusjon (vel, det er jo ganske naivt, men i alle fall ikke åpenlyse GoGo barer etc..) 

Litt morsomt, for et par år siden traff vi en tysk middelaldrende mann på Koh Tao som fortvilet lette etter "jentene" haha.. Måtte informere han om at han var på helt feil øy..

(Innlegget ble redigert 16.05.19 23:44)

fargerik
fargerikInnlegg: 58402
17.05.19 11:51
enigma99: Koh Lipe er ganske utilgjengelig fra Thailand om sommeren, fergene går ikke. På vinteren kan man ta ferge fra Koh Lanta eller Krabi etc. På sommeren er det ruskevær i dette farvannet og eneste måte å komme dit er via Malaysia.

Fra Malaysia? Båt fra Malaysia, altså? Det er vel også en ganske drøy båttur i så fall? For mitt vedkommende vil det i tilfelle bare være aktuelt på nyåret. Januar er en fin tid. Ikke så varmt. De har en knalltøff hetebølge i Thailand nå. Smart å unngå den varmeste tiden.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 11:54)

enigma99
enigma99Innlegg: 794
17.05.19 12:27
fargerik: Fra Malaysia? Båt fra Malaysia, altså? Det er vel også en ganske drøy båttur i så fall?

Eh nei, den er mye mye kortere enn turen fra Lanta etc. Det er ca 30 km fra Koh Lipe til Langkawi som er en Malaysisk øy. Langkawi har flyplass.

Det er så vidt jeg vet eneste måte å komme til Koh Lipe på sommeren, da Andaman havet er ganske "sinna" på den tiden. Evt båt fra fastlandet i Malaysia som er kanskje ca 60 Km unna.

Til sammenlikning ligger Koh Lanta mer enn 100 km unna, over ganske åpent hav. Sist vi sjekket sluttet de båtene å gå i april / mai.

NB Ingenting er jo umulig, hvis man finner en skipper som er sprø nok, og betaler nok så er det sikkert mulig å komme seg dit fra Lanta etc, Men da bør man tenke på a) muligheten for å ikke komme frem i det hele tatt, og b) risikoen for å bli sittende på øya værfast til lenge etter at flyet ditt har gått hjem.. ;-)

(Innlegget ble redigert 17.05.19 12:31)

fargerik
fargerikInnlegg: 58402
17.05.19 12:34
enigma99: NB Ingenting er jo umulig, hvis man finner en skipper som er sprø nok, og betaler nok så er det sikkert mulig å komme seg dit fra Lanta etc, Men da bør man tenke på a) muligheten for å ikke komme frem i det hele tatt, og b) risikoen for å bli sittende på øya værfast til lenge etter at flyet ditt har gått hjem.. ;-)

Nei takk ;-)

madman
madmanInnlegg: 18
23.05.19 12:00

Hei & takk for svar.

Blir antagelig koh Tao i kombinasjon med nord thailand (chiang mai). 

Vil også ha 3-4 dager i Bangkok på slutten, men har blitt fortalt at det er mye luftforurensning  i byen. Er dette noe problem ?

Tar gjerne imot flere tips...

(Innlegget ble redigert 23.05.19 12:01)

fargerik
fargerikInnlegg: 58402
23.05.19 20:35
madman: Vil også ha 3-4 dager i Bangkok på slutten, men har blitt fortalt at det er mye luftforurensning i byen. Er dette noe problem ?

Ja, det er et problem. Det går greit å være der litt som turist, men for folk som bor der er det ganske tøft. Mange blir rett og slett syke på grunn av den intense luftforurensningen. Tro meg. Jeg har familie som bor der.

Men ikke la det stoppe deg. Bangkok er en spennende by som du trenger et par tiår for å utforske. tre-fire dager er veldig, veldig kort tid. Jeg har vært der en måned eller tre hvert år i de siste femten årene, og har liksom bare skrapt litt i overflaten.

Tenk smart, og vær oppmerksom på trafikken og på hvilke steder det er kø. Atraksjonene ligger litt her og der, og det kan ta en hel dag å komme til og fra en ting. Det er veldig store avstander...selv om det ikke ser så langt ut på kartet. Ikke innbill deg at du kan flakke fra attraksjon til attraksjon på en dag.

Fortell nøyaktig hvor du skal bo i fire dager, så kan det kanske vanke et råd og et tips fra meg og andre.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 20:43)

fargerik
fargerikInnlegg: 58402
23.05.19 20:47

Kan legge til at det er lett og billig å kjøpe et kontant-simkort til telefonen, 30 dager med ubegrenset data gir deg mulighet til å laste ned Google Maps, og da kan du kanskje ha en pøkk peiling på hvor du er når du har rotet deg bort og vil hjem ;-)

De selger slikt i DTAC eller andre sjapper på flyplassen. Jeg har flere ganger brukt Google Maps for å hjelpe taxisjåførene å finne veien. De har dessverre ikke alltid peiling på hvor de er eller skal.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 20:50)

enigma99
enigma99Innlegg: 794
23.05.19 23:29
madman: Vil også ha 3-4 dager i Bangkok på slutten, men har blitt fortalt at det er mye luftforurensning  i byen. Er dette noe problem ?

Vi har vært i Bangkok rundt 15-20 ganger de siste 5 årene, noen dager hver gang. Bruker Bangkok som hub mellom reiser i Asia og tar også alltid noen dager der i starten og slutten av ferien.

Første gang vi var der hatet vi byen.. Nå elsker vi den. Etterhvert som man blir mer kjent blir ting enklere. Det skal sies at vi aldri har besøkt de store turistfellene som Big Buddha / Floating Market / Palace ditt og datt etc, vi trives dårlig i kø med andre turister..

I Bangkok har vi istedet brukt tiden på god mat & drikke, shopping, streetfood, people watching, byvandring, og sol&bad (velg et hotell med bra basseng!)

Nå pleier vi å bo et fast sted i Sukhumvit Soi 4, det er et "horestrøk" så det er ikke noe bra sted for sarte sjeler ;-) Vi er et par på ca 50, og har ingen interesse av horene, men området er også fullt av restauranter og barer, det er et fantastisk sted å sitte på en bar og studere gatelivet, og det er sentralt i forhold til Skytrain og kort avstand til flere store shoppingsentere. På hotellet / leilighetskomplekset vi pleier å bo på (S.M.Grande) har vi også nesten alltid hele bassenget og solsengene for oss selv :-)

Som turist i noen dager har vi aldri vært plaget av forurensningen. Google maps er et bra tips, taxier er latterlig billig (forlang at de bruker meteret da blir prisen 1/4..) Skytrain er genialt når det er rushtrafikk og taxiene står nesten stille..

Kos dere :-) (Dette blir første sommeren på 5 år vi ikke drar dit, kona har for kort ferie i år til at vi gidder å dra så langt..)

enigma99
enigma99Innlegg: 794
23.05.19 23:40
madman: Blir antagelig koh Tao

Et veldig bra valg, tror dere vil stortrives. Et par tips.

Sairee Beach er den stripa hvor det meste av restauranter og barer ligger, også mye hoteller. Vi pleier å bo mellom Sairee Beach og havna. 

Sairee Beach er IKKE noe bra sted å bade på sommeren dessverre. Det kommer av at pga spesielle forhold i Thailandbukta har de lavvann nesten hele døgnet. Så mange av strendene på øya er for grunne til bading. Men det gjør ikke noe, et par engelskmenn viste oss paradisstranda for et par år siden: Aow Leuk ! -Den er helt idyllisk, ofte ikke mer enn 30-40 mennesker der, solsengene er av tre, sanda er fantastisk og varer helt til du har vann til halsen, har en restaurant med utsikt over stranda, fint for snorkling også, mye koraller på begge sider av stranda. Koster 50 baht å komme inn og da får du en brusboks på kjøpet ;-) Nytter ikke å gå dit, bruk scooter eller taxi. Vi bruker scooter og det tar ca 15 min fra Sairee.

Av samme grunn: dårlige badeforhold på vestsiden av øya: velg et hotell med bra basseng. Vi har brukt Montra Resort de siste gangene, bra basseng, ligger på stranda, sentral plassering, favorittfrokost / lunch restauranten vår rett i nærheten (Cafe Del Sol) og hotellet har også veldig bra mat man kan spise på stranda.

Bare å spørre om dere lurer på noe mer :-) 

gjespe
gjespeInnlegg: 26834
24.05.19 06:22
madman: Tar gjerne imot flere tips...

De fleste kjente øyer i Thailand er full av turister - ikke minst Koh Tao. En øy for de som ønsker seg litt mer utenfor den verste trafikken er Koh Phayam. Ingen biler på øya og lange strender for deg selv. De fleste resorter er basic - mange også uten air-con. Går buss dit fra BKK. Men kanskje et valg etter at man har sett de fleste turistøyer.

gjespe
gjespeInnlegg: 26834
24.05.19 06:41

Ellers er det en eldre tråd om det her.

fargerik
fargerikInnlegg: 58402
24.05.19 09:16
enigma99: Som turist i noen dager har vi aldri vært plaget av forurensningen. Google maps er et bra tips, taxier er latterlig billig (forlang at de bruker meteret da blir prisen 1/4..) Skytrain er genialt når det er rushtrafikk og taxiene står nesten stille..

Det er kjekt å vite at det også er en skytrain (airport link) som har stasjon i B-floor på Suvarnabhumi og går direkte inn til sentrum, og som har to stopp der der (Makkasan og Phaya Thai) hvor man kan finne overgang til resten av Skytrain-nettverket. Halvtimes tur. Da slipper man unna trafikken. Skytrain er genialt, ja. Og de bygger stadig ut.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 09:23)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg