Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Color Fantasy

NYTT TEMA
Dinta
DintaInnlegg: 309
22.02.05 08:35
Har noen her reist med denne nye båten?
Reiser en svipptur i påsken og ønsker derfor å vite båten er.
wema
wemaInnlegg: 420
22.02.05 21:48
Jeg var på color fantasy for et par uker siden, og den kan absolutt anbefales!! Det er masse å ta se til der, ta med deg treningstøy og ta deg en tur i helsesenteret, der var det så deilig!! Nydelig å ha et sted å slappe av på! der var det også boblebad, så ta med badebuksa også!
Både mat og service var veldig bra!! God tur
ktyvandt
ktyvandtInnlegg: 672
27.02.05 17:04
Har ikke hvert på båten, men har lest litt på colorline.no og den virker ganske bra. Gå inn sjekk selv!
Rosejenta
RosejentaInnlegg: 3465
28.02.05 01:03
Hei Dinta;)

Jeg var med båten på dens tredje tur like før jul, og jeg ble faktisk ganske så skuffet;/

Hadde med bil, og fikk ikke komme ombord før like før klokka to, noe som er ganske normalt, men du verden hvor kjedelig det var å finne ut at bordbestillinga til restaurantene startet klokka 13, slik at vi fikk IKKE bordplass;/ Dessuten er det å ha med bil et mareritt. Jeg måtte rygge tre ganger før jeg fikk snudd fordi dem har plassert stolpene midt der du egentlig skal kjøre:/ I tillegg er skiltet som viser utgangen så skjult at du ikke fnner det før du gått rundt halve dekket med røngtensyn.

Båten er ganske grei å bli med kjent med, så fremt du er oxford-ekspert i engelsk;/
Alt om bord er på engelsk, inkludert heiser, båtinformasjon og lugarinformasjon.
Jeg greide meg, men jeg som passasjer ble stoppet massevis av ganger av gamle mennesker som hadde rotet seg bort;/ Noe som er litt forstålig siden noen av gangene går i slynger og fortsetter via andre ganger, så ikke bli for full! Da kan du få problemer med å finne frem igjen:/

Lugaren var helt grei, to senger i hvert sitt hjørne, bord, henge fra seg, tv, bad og hårføner;) Vi hadde vindu mot havet. Anbefaler at du bestiller deg vindu mot hovedgata.

Minibaren var et deprimerende syn;/ Vi betalte 95kr for kortet. Åpnet og ble skuffet, et par øl, et par minityrflasker med noe musserende skvip, og to vann;/ Anbefales å glemme;/

Tv'en var grei, men flere av kanalene er betal-tv;/

Rusla nederst til tax-free, og fikk bakoversveis. Prisene er sånn cirka norske minus moms og et par kroner;/ Samme varer koster på Citti Markt i Kiel mye mindre;)

Prøvde kasinoet, og tapte som forventet til sammen en femhundrelapp;/

Så fikk vi noen få bølger;/ Hadde dette vært Kronprins Harald hadde jeg ledd.
Men, nybåten er ei balje på sjøen, for den er for brei, og fungerer som et dårlig seil;/
Pga dette ble showet utsatt i tre timer;/ Og det kjentes ut som vi gikk på veggen;/

Vi spiste lunsj på hamburgerbaren på toppen, og det ble virkelig gøyalt;)
Dem hadde glemt å ta av plasten på baconet;) Smakte plast av alt. Fikk ny, og den var svidd;/ Klagde på nytt, fikk igjen pengene og gikk;/ Like sulten;/

Siden vi ikke fikk plass i restauranten prøvde vi oss på gormetdelen.
Det ble nedtur. Den var veldig dyr, og ikke noe for meg som er allergisk mot skalldyr og fisk. I gourmetdelen hadde dem kun fisk og vaktler/småe fugler;/

Prøvde så pizzariet, og der var maten ok, men det var det hele. Tynn pizza med lite fyll og en halvliter koster en ganske så drøy hundrelapp. Kjedelig meny, sånn som du får på hvert eneste pizzaria hvor som helst i Norge.

Utenom tax-free'en er det masse muligheter for shopping om bord.
Beregnet for de med god råd, og for de som skal ha den og den luksusparfymen. Jeg syntes nesten alt i pafymeriet var dyrt;/ Ellers hadde dem massevis av souvenirer beregnet for ekte turister;)
Var på butikk etter informasjon; Så på plast-perle-smykke og det kostet over 800kr. "Samme" i Lübeck kosta meg 20 euro:)

Når showet endelig starta var dette greit nok. Der showet er ser det ut som en kinosal, bare at det er bord foran deg.

Prøvde så baren, og det var som en vanlig standard bar. Øl, øl, øl, og litt vin, sprit og noen drinker.

Turens største opptur var Tapasbaren i forkant av restauranten!!!! Nydelig mat, ikke avskrekkende dyrt, koselig kokk, mye mat og lite av andre folk. Anbefales på det varmeste;)

Ellers så skal alt være så ungt og hipt ombord. Dette inkluderer staben. Sikkert artig for unge menn som reiser med nybåten at det rusler ombord massevis av pene unge jenter i tette uniformer. Men, desverre så er en meget stor del av disse "førstereismat", og virker alt for blond/dum for oss som har reist noen ganger og ikke ser humoren i at ikke de ansatte er kjent med båten.

Vi reiser i hvertfall fem ganger i året til Tyskland, og jeg kom derfra nå på fredag, og da reiste vi tilbake med Kronprins Harald fordi vi ikke så noen som helst grunn til å betale et megastort tillegg bare for å komme på nybåten.
Dinta
DintaInnlegg: 309
02.03.05 07:55
Tusen takk for utfyllende svar. Er det noen steder det går an å røyke?
eagle56
eagle56Innlegg: 1184
02.03.05 13:04
Til Rosejenta : jeg syns nå generelt ferjene har blitt uforholdsmessig dyre. Jeg har ikke prøvd den nye til Kiel, men jeg har hørt noe av det samme som du skriver.
I ferietidene er jo også selve billetten blitt så dyr med tiden at det er uaktuellt.
Men før reiste vi endel til København utenom sesongene, helgene var heller ikke verst priset og mat / drikke var rimelig i forhold til hjemme på land.
Konseptet ser ut å være basert på mest mulig forbruk ombord og jeg synes det er rart folk kommer tilbake til så stive priser og dårlig service som det ofte er.
Vår siste ferjeopplevelse var forrige året t/r Køben med den nyeste båten og det var siste turen for vår del.
Taxfreee er en vits i forhold til priser i Tyskland og Danmark.
Rosejenta
RosejentaInnlegg: 3465
02.03.05 16:08
Egentlig ikke Dinta, men folk ombord ga egentlig beng i røykeforbudet, og røyka stort sett over alt..............
Rosejenta
RosejentaInnlegg: 3465
02.03.05 16:22
eagle56 skrev:
Konseptet ser ut å være basert på mest mulig forbruk ombord og jeg synes det er rart folk kommer tilbake til så stive priser og dårlig service som det ofte er.

Taxfreee er en vits i forhold til priser i Tyskland og Danmark.
--------------------

Hvis du kommer fra "tykkeste Oslo-gryta" og er vant til de høye prisene på Scottsman, Oro, Bagatell, Theatercafeen, Grand og alle andre finere plasser i Oslo, er jo selvsagt besøk i båtens barer og restauranter allikevel litt billigere, samt "oslofolkene" trenger ikke å tenke på taxiprisene hjem fra byen.

På alle turene jeg har vært med har jeg møtt massevis av "fulle" mennesker på firmatur, kurs/konferansetur etc.........

Det er utrolig mange firma som kjøper slike turer, og de igjen får "selvsagt" store rabatter;/ Like før jul møtte jeg 12 stk fra en bilforretning fra Sortland som var på kurs....
Eneste dem hadde hatt var en times vorspiel med plansjer over hvilke modeller de skulle selge neste år......... Men, det var nok til at eieren fikk fradragsført vær eneste krone....
______________________

Ellers, regner jeg med at du har meldt deg inn i Color Club? Koster kr. 150 pr år.
Da får du 10% ekstra direkterabatt på alle tilbudsvarer ombord i båtene.
Tilgang til spesielle internettsider med masse fine tilbud;)
Samt tilsendt eget "blad" med masse gode tilbud;)^

Var forrige uke i Lübeck; båt tur/retur, bil og 2 netter på SAS luksushotell i Lübeck kom seg på kun kr. 1690 pr. person;) Billig og fin tur;)
_______________________

Jeg synes taxfree-prisene ombord er latterlig høye;) Mye billigere på City Markt i Kiel, og enda billigere i Lübeck:) Småflasker med vin koster ombord kr. 25 eller kr. 35.
I land fant jeg bedre/årgangsvin til +/- 1 euro.......... Den fortjenesten rederiet tar er sykt høy;/
_______________________

Ellers fikk jeg høre noe interessant på forrige tur av en misfornøyd ansatt;
Jeg klagde på at den såkalte råe biffen min var grå og midium:/
Fikk da til svar at det da ikke noe rart fordi all mat forhåndsstekes/lages i Hirtshals...................


eagle56
eagle56Innlegg: 1184
02.03.05 16:49
Vel......." Lompa " på Grønland har halvliter under 30 kroner og mange på Øst i Oslo godt under 50 lappen. Er ikke allverdens ute, men det finnes endel ujålete steder med bra mat.
Spiste en helt grei og solid porsjon riktig stekt ( for meg medium minus ) indrefilet for 160 kroner hos " Noah s Ark " på Gr løkka. Vin til litt over 2 x polets pris.
Tilbake til båten, vi ber jo om å bli lurt !! Gidder Ola og Kari klage på dårlig mat ?
Og det svaret du fikk får meg til å fryse på ryggen. Forhåndsstekt.....Gourmetavdelingen skjønner jeg !!!
Da er det bedre med koldtbord på gode gamle Stena med fri vinservering fra kran til 200 kroner eller snaut det.
Men det må da være overveldende nordmenn som drar på slike firmaturer ? Tyskerne gidder vel ikke det ? Og med de taxfreeprisene får de vel latterkrampe
Rosejenta
RosejentaInnlegg: 3465
02.03.05 18:28
eagle56 skrev:
Da er det bedre med koldtbord på gode gamle Stena med fri vinservering fra kran til 200 kroner eller snaut det.
Men det må da være overveldende nordmenn som drar på slike firmaturer ? Tyskerne gidder vel ikke det ? Og med de taxfreeprisene får de vel latterkrampe
___________________________-

Sist jeg reiste med stena saga var det fritt frem med både vin og øl...........
Tror jeg hadde en fin tur?

Jepp, er stort sett 99% norske som drar på disse firmaturene;/
Finnes ikke noe værre/mer artig enn en "avdanka" 50 åring som har tre dager fri fra kjerringa og som med gifteging tror at han er guds gave til kvinnene;/ De fleste ser ut som en eller annen utgave av Pondus og Jokke;) Og gjør dem ikke det så er de enten sprø i hodet, nygift eller homo;/ Men, du verden hvor artig det er å sitte i baren og se på dem;)

Jeg kom litt tidlig til Kiel sist og ble stående å prate med et ungt tyskt par i 30-årene med feit merce, gull, glitter, krokodillevesker og hver sin diamantring på minst 5 karat.
Dem kunne fortelle meg at prisene ombord var så hårreisende at dem hadde med seg egen kjølebag med alt tilbehør til intim picknik på lugaren. Og at alle deres venner gjorde det samme, og det gjorde også de som ikke hadde bobil, men reiste fra hotell til hotell....

Jeg spurte faktisk dem om hva dem syntes om tax-free'en, og jeg trodde fyren hadde daua av latter. Bare på noe så lite som martini sparte dem to euro på å kjøpe den på f. eks Familia.

Jeg tok meg en liten handlerunde:
Cognac koster under 5 euro på Aldi eller Lidl. Chilensk vin kosta 2 euro på Aldi nå;)
Vodka koster fra rundt 4 euro, og krauterlikør fra 5 euro og opp. Billigste vinen kosta 67 cent, og årgangsvin fantes fra en 1,5 euro og oppover.
Takk og pris for at tolleren var døv og blind og stokk dum;) Kan si det slik at normal høydeklarning var senka i hvert fall 7cm på bila vår;)

En tre retters luksusmat på Block-House i Kiel kommer seg på ca. 30 euro med drikkevarer.......... Et smøbrød på Kronprins Harald koster 60kr, og du trenger tre før det begynner å hjelpe........ Er jo ikke noe rart at det er lite folk der;/

Er ikke noe bedre på nybåten heller;/ En pannekakeflat pizza med lite på kosta noen og sytti-kroner........ Jeg spiser heller en grandis i stedet, for den blir jeg i hvert fall mett av;)

Nå på siste turen var det så lite folk på middagsbufeeten at dem stengte av halve salen!
eagle56
eagle56Innlegg: 1184
02.03.05 19:26
Skal en reise for å komme bort noen timer holder det med Stena eller litt bedre Color til Hirtshals ( også vin & ølkran nå tror jeg ). Ikke på langt nær så dyrt og greit nok. Du betaler nå så inn i h........mye mer til Kiel eller Køben at det ikke har noen mening. Ren transport, ja, da får en kjøre eller ta fly ! Tok nattbuss til Køben en gang, det var også greit forresten.
Slik som man behandles på ferjene forstår man jo hvordan vi har det hjemme i Norge med hensyn til å spise / drikke / kose seg ute, sånn for den gemene hop mener jeg.
Jaja, vi får spelle hest til helgen med bedre lykke enn sist så får vi råd til en fetere tur !!
nnnn
nnnnInnlegg: 223
04.03.05 02:43
Både Køben-båten og Kronprins Harald har ofte kampanjer, så da kan man komme seg på tur til en grei penge. Man må nesten benytte seg av disse kampanjene, for ellers blir det en forferdelig dyr affære å ta seg en tur på bøljan blå.

Vil forøvrig nevne at Rosejenta må ha vært veldig uheldig med turen med Color Fantasy. Reiste selv med den for ca èn måned siden, og alt var helt topp. Lugaren (vanlig utvendig med dobbeltseng), servicen var i en klasse for seg selv, maten, selve båten +++. Jeg var på forhånd redd jeg hadde for høye forventninger, men tvert om. Har ikke ord for hvor fornøyd jeg var med alt. Anbefales virkelig! -Men, som du selv sier, så finnes det jo rimeligere alternativer...
Dinta
DintaInnlegg: 309
04.03.05 11:55
Takker for mange svar.
Har bestilt tur, utvendig lugar med dobbeltseng og havutsikt. Femstjerners!
Gleder oss! Er egentlig ikke bestandig veldig opptatt om hva slike ting koster, - det er mer for opplevelsen. Skal man ta en billigtur kan man ta turen fra Oslo til Hirtshals el.l.
Fikk forresten anbefalt av none at vi ikke måtte ta med utsikt til handlegaten da man "alltid" måtte dra for gardinene pga. innsyn...
ben_nevis
ben_nevisInnlegg: 57991
06.05.09 15:48

Ja jeg har reist med  "Color Magic"

Glem alt du har forestilt deg om begrepet "ferger" og "danskebåter"

Når man kommer inn i skipet åpenbarer det seg en stil som ikke skiller seg fra cruise-standard.!

Cruise-skipene til Color Line er tross alt  helt nye,og da blir man ikke særlig imponert av et 10 år gammelt velbrukt skip fra RCCL.

Det som er et viktig poeng er at en tur Oslo-Kiel tur/retur er akkurat passe, 2 dager.

Man blir gjerne lei på sjøen etter noen dager uansett standard.

 

 

ben_nevis
ben_nevisInnlegg: 57991
08.05.09 12:44

Om bord kan du finne:
• 160 meter lang promenadegate fylt med restauranter, barer, cafèer og butikker
• Color Spa og Fitness Center hvor man tilbyr trening, frisør, sauna og massasje.
• Et eget badeland som kalles Aqualand.
• 12 restauranter og barer med noe for enhver smak.
• Shopping muligheter med alt fra merkeklær og parfyme til tax-free alt til hyggelige priser.
• Spektakulære show og underholdning.

(Innlegget ble redigert 08.05.09 12:44)

gakksen
gakksenInnlegg: 1
09.06.09 22:50

Her kan man få et lite glimt av hvordan det ser ut om bord. Morsomme er de også:)

http://www.youtube.com/watch?v=gN-H-71JWBs

Asadinho
AsadinhoInnlegg: 6
13.06.10 22:20

Tar opp denne igjen. Har tenkt meg en tur ned til Kiel nå i sommer, men ettersom det er VM lurer jeg på om det er noen slags sportspub hvor du kan se kampen på storskjerm e.l? 

Håper noen kan svare fort som mulig, helst over melding ;) Takk.

Asadinho
AsadinhoInnlegg: 6
13.06.10 22:35

Anyone?!

Emol
EmolInnlegg: 18341
13.06.10 23:13
Asadinho: Anyone?!

Ring å spør da vel

Abelsborg
AbelsborgInnlegg: 19778
14.06.10 06:08
Asadinho: Tar opp denne igjen. Har tenkt meg en tur ned til Kiel nå i sommer, men ettersom det er VM lurer jeg på om det er noen slags sportspub hvor du kan se kampen på storskjerm e.l? 

ja, var med i går, bare vanlig TV-app., men det er stort nok i våre dager

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47309
11.01.19 15:42

Noen som har oppdatert info på mattilbudet og andre tilbud om bord?

fargerik
fargerikInnlegg: 59090
11.01.19 19:02
DrSchwei: Noen som har oppdatert info på mattilbudet og andre tilbud om bord?

Tror det er mye det samme konseptet.

Kona og jeg hadde en OK tur for en stund siden, jeg kunne godt tatt en tur igjen. Syns showet de kjørte var overraskende bra.

Det er jo mat nok i massevis, tror bare det rett og slett er å kaste seg på og ta en tur, jeg.

Buffeten er som det skal være, men vi var ikke helt fornøyd med restauranten. Du hadde nok blitt brysk dersom du fikk en risotto som var halvkokt...de utgir seg for å være gourmetrestaurant, men slik er det selvfølgelig ikke.

Kanskje jeg går for en tur igjen, men ikke før det er vår i Kiel.

(Innlegget ble redigert 11.01.19 19:08)

malacay3
malacay3Innlegg: 19413
11.01.19 19:07

Buffeen er grei nok, men ikke noe mer. Har ikke spist på Gourmetrestauranten deres, men på A la Carte, og den er ganske bra. Spiser stort sett fisk til hovedrett, spør gjerne hva dagens fisk er. Ene gangen var det kveite, andre gangen havabbor. Vil si at A la Carte er et bedre tilbud enn bufeen.

Malacay

fargerik
fargerikInnlegg: 59090
11.01.19 19:11
malacay3: Buffeen er grei nok, men ikke noe mer. Har ikke spist på Gourmetrestauranten deres, men på A la Carte, og den er ganske bra. Spiser stort sett fisk til hovedrett, spør gjerne hva dagens fisk er. Ene gangen var det kveite, andre gangen havabbor. Vil si at A la Carte er et bedre tilbud enn bufeen.

Det jeg mener er at det er en maskin som skal servere masse mat til masse folk på løpende bånd, og det er ikke så veldig fint, liksom.

Ta det for det det er.

Men det er en trivelig tur for å henge rundt og bli på en snurr og menge seg med folk. Kanhende mest artig dersom man reiser sammen med noen gode venner bare for å ha det gøy.

En god idè er kanskje å likegodt skippe å gå i land i Kiel, for det er et helvetes køkaos å komme ombord igjen. Turistløypa i Kiel fenget ikke meg.

(Innlegget ble redigert 11.01.19 19:16)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47309
11.01.19 21:15
malacay3: Buffeen er grei nok, men ikke noe mer.

Ok, takk - ja, betyr det f.eks. tørt svinekjøtt i stedet for perfekt roastbeef ? Hva med dessertene, er det mer enn "billigkaker". Ser ut til at de f.eks røyker og graver fisk selv, så det lover jo ganske bra. Ser også bilder fra buffet der det finnes kreps og lignende...

Alltid litt vanskelig å vurdere hva folk synes er en god eller dårlig buffet. Noen synes ubegrensede mengder med svinestek er bra nok, mens andre vil ha en opplevelse. Noen går rett til varmmaten, andre vil vel så gjerne ha litt spennende kaldt. Selv er jeg i den siste katetorien - med f.eks. et godt utvalg av røkt/gravet fisk, noe skalldyr og lignende, samt et stykke saftig kjøtt på slutten, og litt gode kaker, så er jeg godt fornøyd.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47309
11.01.19 21:17
fargerik: En god idè er kanskje å likegodt skippe å gå i land i Kiel, for det er et helvetes køkaos å komme ombord igjen. Turistløypa i Kiel fenget ikke meg.

Ok, tenker vel bare å stikke innom et shoppingsenter og kjøpe litt tyske varer....  Skal til Berlin senere i år, så å surre rundt i Kiel er ikke så viktig.

Reiser i begynnelsen av mars, så håper på litt våraktig vær på turen. Ellers har jeg med en god bok eller to og tenker bare å slappe av og å få sett litt nye horisonter torsdag-lørdag. Og dessuten handle en liter Glengoyne 18, som man sparer nesten en tusenlapp på, ift polprisen...

malacay3
malacay3Innlegg: 19413
11.01.19 21:26
DrSchwei: Ok, takk - ja, betyr det f.eks. tørt svinekjøtt i stedet for perfekt roastbeef ? Hva med dessertene, er det mer enn "billigkaker". Ser ut til at de f.eks røyker og graver fisk selv, så det lover jo ganske bra. Ser også bilder fra buffet der det finnes kreps og lignende...

Skalldyr/sjømat er begrenset. Osten er stusselig, da er kakene bedre. Men du skal jo opp og ned, så du kan jo prøve begge deler.

Og fargerik, dersom du ikke har lagt merke til det, så slipper du å stå i kø når du skal ombord igjen fra Kiel. Det er en egen inngang for returpassasjerer og du sklir rett om bord, så Doktoren bør absolutt shoppe litt i Kiel.

Malacay

fargerik
fargerikInnlegg: 59090
12.01.19 17:09
malacay3: Og fargerik, dersom du ikke har lagt merke til det, så slipper du å stå i kø når du skal ombord igjen fra Kiel. Det er en egen inngang for returpassasjerer og du sklir rett om bord, så Doktoren bør absolutt shoppe litt i Kiel.

Aha. Ja, da er det jo bare å finne ut hva man skal handle og hvor man skal kjøpe det, så er jo alt fryd og velstand.

Vi reiste sammen med noen, og tok det som en hyggetur med en innlagt spasertur i turistløypa i Kiel, noe jeg altså syns det kunne vært like greit å droppe siden ingen av oss hadde planlagt noe shopping annet enn tobakk og alkohol i taxfree i båten.

Neste naturlige tema i tråden nå, burde jo være å gi tips om hvor en skal handle og hvor man skal handle hva :-)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52406
13.01.19 16:30
fargerik: de utgir seg for å være gourmetrestaurant, men slik er det selvfølgelig ikke.

Det kommer jo an på om du har spist i gourmetavdelingen eller ikke. De 5 til 7-retters de serverer der oppe på balkongen holder et nivå som godt fortjener å bli kalt gourmetmat.

Nede i al a carte-restauranten har de god mat laget av gode råvarer, men det er ikke gourmetmat, hvilket de heller ikke påberoper seg å servere.

fargerik
fargerikInnlegg: 59090
13.01.19 16:35
KingKongHalvor: Det kommer jo an på om du har spist i gourmetavdelingen eller ikke. De 5 til 7-retters de serverer der oppe på balkongen holder et nivå som godt fortjener å bli kalt gourmetmat. Nede i al a carte-restauranten har de god mat laget av gode råvarer, men det er ikke gourmetmat, hvilket de heller ikke påberoper seg å servere.

OK. My Bad. Det er nok nede i allakart vi spiste, ja.

Får ha gourmetgreia på lista over det som skal (kan) gjøres før det du vet.

(Innlegget ble redigert 13.01.19 16:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen