Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

"Vegetabilske" oljer kreft og hjerteinfarkt

NYTT TEMA
Perrin33
Perrin33Innlegg: 2283
06.06.19 17:40

Hei alle solsultne normenn og andre. Nå som vi går inn i året med mest sol er det mange som bekymrer seg for kreft fra sola og smører seg med tonnevis med solkrem.

Her er en studie på hudkreft og linolsyre (o6) i huden, dog litt gammel, men likevel:

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635588709513930?fbclid=IwAR3cNEpfS7rJ5z8OevHsFhluPgUy95f-T3E5YErTMbc2hkORMCc2BtWyYjU

Som vi ser fant de at folk med hudkreft har mer linolsyre i huden enn kontroll. Hvorfor anbefaler myndighetene fortsatt omega 6 oljer istede for animalsk fett? Er industrien involvert i anbefalingen? Det er mye som tyder på det når bayer/monsanto støtter "American Heart Association" i Usa og norske forskere følger etter.

Her er en analyse av studier på omega 6 og hjerteproblemet gjort av James DiNicolantonio sjefs redigerer av "BMJ Open Heart":

https://openheart.bmj.com/content/5/2/e000898

Her kan vi se at folk med hjerteinfarkt har mye oksiderte linolsyre i lipoproteinene, mens folk uten hjerteproblemer har mer uoksidert mettet fett i lipoproteinene. Når man spiser mer omega 6 oljer bytter de ut mettet fett i lipoproteinene akkurat som de gjør i huden.

Hvorfor får vi beskjed å bruke oljer som senker LDL, men likevel skader lipoproteinene i samme slengen og øker hjertesykdom? Har de virkelig gått grundig nok igjennom alle studiene på frøoljer og helse?

Det eneste rimelige å gjøre er å kaste ut all vegetabilsk olje med en gang og erstatte med andre alternativer. Istede for å putte palmeolje i dieseltanken er det bedre å putte den i munnen. Palmitinsyre er tross alt en av de viktigste fettsyrene i kroppen, en god del av energien hjertet bruker er palmitinsyre, hvorav et sunt hjerte bruker minst 60% fett for energi, i motsettning til når vi er fostre da mesteparten kommer fra glukose.

Verd å lese:

http://www.fathead-movie.com/index.php/2019/05/23/why-i-dont-use-or-need-sunscreen/

https://chriskresser.com/how-industrial-seed-oils-are-making-us-sick/

https://chrisruden.com/blog/weight-loss/getting-fat-part-2/attachment/added-fats-and-oil-consumption-2/

https://www.healthline.com/nutrition/palm-oil#section1

https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11981884/Cooking-with-vegetable-oils-releases-toxic-cancer-causing-chemicals-say-experts.html

Heart failure patients turns to glucolysis instead of fat oxidation for heart energy:

https://www.nature.com/articles/s41598-017-02360-5

(Innlegget ble redigert 06.06.19 17:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen