Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

handle på nett

NYTT TEMA
Dan9Boy
Dan9BoyInnlegg: 1
09.09.16 18:11

Hei,,,, tenkte å handle klær på nett (ebay amazon), bare lurte på hvor sikkert det er. og om man betaler noe etter man har kjøpt varen

thx

joakim95
joakim95Innlegg: 2
13.09.16 22:40

Hei, det du bør se etter (spesielt i checkout/betaling) er et hengelås-symbol i søkebaren. Dette kalles for et gyldig SSL-sertifikat med 128-bit eller 256-bit kryptering. Det er samme sikkerhetsnivå som nettbanker har.

De aller fleste seriøse nettbutikker har dette. Både eBay og Amazon har SSL-sertifikat, så det er helt trygt å handle herfra. Om du handler fra utlandet (f.eks fra eBay eller Amazon) må du derimot betale moms og toll på ordre over Kr 300 (inkl. fraktkostnader o.l.), det kan derfor lønne seg å handle fra norske nettbutikker istedenfor.

Det som kan komme i tillegg i norske nettbutikker er kun frakt/returkostnader, men dette kommer tydelig opp før du betaler. Noen nettbutikker opererer også med gratis frakt på ordre over f.eks 899,-

Klikk for å gå tilbake til toppen