Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Behaviorisme

NYTT TEMA
Bantor
BantorInnlegg: 948
15.02.19 22:03

Har hørt at behaviorisme ikke er så veldig i skuddet blant psykologer flest. Stemmer dette?

joplina
joplinaInnlegg: 64424
16.02.19 11:33
Bantor: Har hørt at behaviorisme ikke er så veldig i skuddet blant psykologer flest. Stemmer dette?

Måtte google hva det var

 

"Behaviorismens innflytelse innenfor psykologien har vært stor, spesielt ved dens vekt på atferd som psykologiens tema og på objektive metodekrav. Ikke minst i humanvitenskapelige kretser har behavioristisk metode hatt mange motstandere som har vært kritiske til dens neglisjering av det sjelelige. 

 

Nyere retninger innenfor psykologien, som for eksempel kognitiv psykologi, har delvis vokst frem som en reaksjon mot behavioristisk psykologi. Likevel kan mye av kognitiv psykologi sees som en videreføring av metodologisk behaviorisme, fordi siktemålet er å spesifisere mentale prosesser fra observert atferd. "

(Innlegget ble redigert 16.02.19 11:34)

Bantor
BantorInnlegg: 948
16.02.19 13:59

Så det var en innflytelsesrik retning innen psykologi. Men det som på en måte er arvtaker retningen, bygger på men er kritisk til den....

 

 

justanothername
justanothernameInnlegg: 12338
26.02.19 14:27
Bantor: Så det var en innflytelsesrik retning innen psykologi. Men det som på en måte er arvtaker retningen, bygger på men er kritisk til den....

Forsøk på oppsummering:


Stort sett det meste bygger på noe som eksisterer, men må være litt forskjellig, ellers så ville det jo være det samme.

Tror jeg...

Bantor
BantorInnlegg: 948
26.02.19 15:31

Ja.

 

Men den førstnevnte retningen innen psykologien er jo veldig hot innen nåtidens militære litteratur. Jeg mistenker dem for å drive med propaganda.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg