Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dagens treningsøkt

NYTT TEMA
AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 9450
15.10.18 16:50
Zarico: Se video her.

Her ser man at du går fryktelig ujevnt ned.  Jeg ville absolutt gått ganske mye ned i vekt og presset deg selv inn i riktig løftebane, selv om det skulle virke tungt, ustabilt og uvant. 

Det er veldig viktig at du bruker kroppen slik den skal brukes og at den belastes jevnt. Er en stor fare for at videre trening med samme teknikk bare vil føre til større ubalanse i muskulatur og motorikk. 

Når det er sagt, så ser jeg langt verre teknikk hver dag jeg er på trening. Prøver bare å peke deg litt i rett retning. På ingen måte noe hakking av teknikk. 

Forsett gjerne å filme, også med bare stangen. Så ser du om du klarer å sette deg opp og ned i god positur.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 3895
15.10.18 16:59

Angående ujevn styrke i beina under knebøy: prøv bulgarsk utfall en kort periode, så kjenner du fort hvilke bein som er sterkest. 

Det er etter min mening den beste beinøvelsen, men jeg synes det er så jævlig at jeg sliter med å motivere meg for det - og da er det ikke så mye vits. 

(Innlegget ble redigert 15.10.18 17:00)

Zarico
ZaricoInnlegg: 955
15.10.18 17:06

Jeg er bare takknemlig for hjelp jeg, for jeg visste ikke helt hva jeg skulle se etter når jeg så videoen. Jeg fokuserer på teknikk fremover og tar av vekt, samtidig som jeg fortsetter som normalt med bulgarsk utfall og andre ettbeinsøvelser. 

Det er også mulig at min høyre fot er noe lengre enn den venstre, noe jeg skal få utredet. Uansett, takk for veiledning!

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1856
15.10.18 17:56
Frank.N.Steen: Innser at løping/tøff belastning på leggen/beina er utelukket inntil videre og at jeg eventuelt får funnet ut hva som er årsak.

Vel, gått en stund siden forrige innlegg, og har nå vært innom en fysioterapaut et par ganger de siste 2-3 ukene og er vel egentlig ikke blitt noe klokere av den grunn, men slik det ligger an per dags dato så er altså all løping/tyngre belastning av leggmusklaturen strengt forbudt i de neste 10-12 ukene. I hvert fall en stund fremover, for da å se an om det blir noe bedring i benet og eventuelt forsøke å trappe opp (i meget rolig tempo) gradvis med løping. 

Må innrømme at dette var surt å oppleve da hele 2018 hadde man sett frem til å finne "godformen" og innså vel altfor sent at jeg har altså kjørt meg selv altfor hardt (og lenge) uten nok restitusjon og hvile, samt for mye av den samme type treningsøkt/mengde og resultatet er mulig tidlig stadie av beinhinnebetennelse eller noe mer sjeldent men ikke umulig losje syndrom/kompartmentsyndrom. Virker som tretthetsbrudd/stressfraktur er utelukket da jeg har vært gjennom en rekke tester og har ikke vært noe økning i smerte/hevelse siste ukene.

Fortsatt litt skeptisk til hva som egentlig er galt med beinet, da det gjør jo ikke noe vondt av å løpe men å gå (langt og i raskt tempo) virker å fremprovosere en slags krampelignende/sprengende følelse på forsiden av leggmuskelen og har også en isende/kjølig/nummen følelse som virker å sitte på fremsiden av låret (samme ben) og enda ikke fått ta noe trykkmåling av leggen, men lurer på om det er neste steg om ikke det blir noe bedring i løpet av de neste ukene.

Alternativ trening er da likevel mer enn nok å velge blant, men vil helst fokusere på type treningsøvelser der blander styrke og kondisjon over lengre tid (helst 60-100 minutter) og der man kan bytte på dag for dag. Sykling, romaskin, ellipsemaskin og muligens svømming eller noe styrketrening. Så det er ikke over og ut, men kommer definitivt til å savne å ta på meg løpeskoa og nyte høstlufta i de opplyste markaløypene om kvelden.

HarryH
HarryHInnlegg: 29057
15.10.18 19:14

Frank, du kan jo vurdere å løpe i basseng, slik som brødrene Ingebrigtsen.

Veldig god alternativ trening for løpere, men dessverre litt kjedelig. Spørs hvor seriøs du er. 

Festool
FestoolInnlegg: 241
15.10.18 19:17

Bryst i dag(alltid benk på mandager)

Benk 150kg 4-4-4-3 (1)(tok en enkelt rep etterpå for å få volumet til 4x4)

Skråbenk 137,5kg 3-3-3-3

(Innlegget ble redigert 15.10.18 19:18)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1856
15.10.18 19:29
HarryH: Frank, du kan jo vurdere å løpe i basseng, slik som brødrene Ingebrigtsen. Veldig god alternativ trening for løpere, men dessverre litt kjedelig. Spørs hvor seriøs du er.

Er nok ikke helt der oppe da med tanke seriøsitet vedrørende løping altså, men takk for tips. :)

Skal jo ikke være noe problem å se an situasjonen og vente i et par måneder. Lettere sagt enn gjort, men håper at før året er omme så vil man være i stand til å kunne kanskje forsøke å gjenoppta litt rolig løping, men viktigst er nok mye hvile og helst få undersøkt hva som er årsaken til problemet, da jeg enda ikke har fått noe skikkelig svar.

HarryH
HarryHInnlegg: 29057
15.10.18 22:27

Snodig skade du har. 

Lukter kanskje litt kompartmentsyndrom som du var inne på. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22744
15.10.18 22:34

Har slitt med en løpeskade i hofta siden august selv. Måtte stå over nesten all form for aktivitet i 3 uker. Kunne gå svært korte turer, å gå en lang tur gikk ikke bra. Nå har jeg heldigvis vært i gang med rulleski i noen uker og det er fantastisk deilig. Hatt en gradvis økning nå og håper endelig å kunne få trent flere dager på rad denne uka. 

Løpeskoene er lagt på hylla resten av denne sesongen, minst. Heldigvis er rulleski en fantastisk treningsform og også mye artigere (og mye mer skånsomt) enn løping. Vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke fant frem rulleskiene med en gang snøen forsvant, jeg elsker jo å gå på ski vinterstid og var ivrig på rulleski som junior for mange år siden. 

Hadde en fin kort, men hard økt i dag. Ca. 5,5km med høy intensitet ble det. 

Nå gleder jeg meg fryktelig til minusgrader og første kunstsnøløype er klar, forhåpentligvis i løpet av november. Regner ikke med vi får løyper av ekte snø så tidlig... Men kanskje får vi en vinter som i fjor? Lov å håpe. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1856
16.10.18 16:38
Thecokeman: Nå gleder jeg meg fryktelig til minusgrader og første kunstsnøløype er klar, forhåpentligvis i løpet av november. Regner ikke med vi får løyper av ekte snø så tidlig... Men kanskje får vi en vinter som i fjor? Lov å håpe.

Har ikke stått på ski siden vinter 1998, men vurderer sterkt å gå til innkjøp av skiutstyr da jeg har Oslomarka som nærmeste nabo, og nesten skam at man ikke har benyttet seg av de flotte skiløypene når anledningen har vært der så mange ganger. Usikker på om man får en like god vinter i år som den vi hadde i fjor, men skal definitivt vurdere å se litt nærmere på skigåing da jeg tror dette kan være fin trening og spesielt som en "erstatter" eller alternativ  til løping. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1856
16.10.18 16:44
HarryH: Snodig skade du har.  Lukter kanskje litt kompartmentsyndrom som du var inne på.

Ja, frusterende å gå slik, men det er fint lite jeg kan få gjort per dags dato, da annet enn alternativ trening og la beina/leggen få mest mulig avlastning og håpe at om et par uker-måned kanskje det vil være en bedring, men vil selvfølgelig ikke forsøke å forhaste meg tilbake og risikere å gjøre vondt verre.

Kompartmentsyndrom er noe helt ukjent for meg, men virket å være nokså sjeldent i følge fysioterapauten jeg var hos. Tror han kun hadde hatt ett tilfelle før, så jeg får bare se an neste uka, da neste stopp er lege og høre om trykkmåling av leggen kan være en måte å vurdere videre om det kan hjelpe å finne årsaken. 

Innser jo at jeg har hatt altfor "vill" og udisiplinert løpestil/mengde, og må definitivt ta dette til meg, da som en utrolig kjip lærepenge.

Sindreer
SindreerInnlegg: 457
17.10.18 18:20

Knebøy: 65 kg, 5x5

Press: 36 kg, 5,5,5,4,5

Markløft: 90 kg, 1x5

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 3895
17.10.18 23:21

Så ikke at du hadde postet video, Zarico. Som andre har nevnt er det tydelig at høyrebeinet ditt tar over underveis. 

Jeg er ikke helt sikker på årsaken, men noen hensiktsmessige tips er uansett: pass på at begge beina står beint (og start og avslutt repetisjonen med å stramme rumpemusklene slik at hoftene er jevnere), tren glutus medius (en av tre rumpemusklene som pleier å være veldig svak hos de fleste, og den kan du trene ved å legge deg på siden, løft ett bein strakt  opp til det svir og så gjøre repetisjoner i det arbeidsområdet - det kan feks være at du merker den venstre musklene er svakere enn den andre), og siste tips er å gå ned på vektene (fortsetter du slik risikerer du at forskjellen bare blir større). 

Dessuten, angående det å gå ned i vekt, etter en del erfaring meg trening har jeg endelig skjønt at kilo på vekta ikke er _så_ viktig - ja, det er noe alle «vet», men det er noe annet å tenker over det hver økt og å ha det langt baki bakhode. Kvalitetsrepetisjoner er det man må sikte mot; få kontakt med musklene du trener. Sånn generelt så er det ofte et helvete å se folk ta knebøy, nedtrekk (!) og bicepcurls på gym.

 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9018
18.10.18 00:23

Enig, herlighet det er mye slurv på diverse nedtrekk øvelser. Ikke snakk om å få rett vinkel og få riktig ROM hos mange. 

Zarico
ZaricoInnlegg: 955
18.10.18 08:49
Kokuhaku: Dessuten, angående det å gå ned i vekt, etter en del erfaring meg trening har jeg endelig skjønt at kilo på vekta ikke er _så_ viktig - ja, det er noe alle «vet», men det er noe annet å tenker over det hver økt og å ha det langt baki bakhode.

Dette er veien jeg har begynt å gå nå. Har fått opp øynene for det nå med knebøyen, og med det liggende i bakhodet har jeg funnet en del andre øvelser hvor det har gått på "autopilot" i alt for lang tid uten fokus på riktig teknikk. Jeg er langt fra den verste på gymmen, det vet jeg, men det er jo ikke noen unnskyldning for at jeg ikke skal gjøre det riktig. 

Takk for gode tips Kokuhaku, jeg prøver ut dette i morgen. Usikker på grunnen selv. I går prøvde jeg tilnærmet uten vekt på stangen og likevel får jeg dette skiftet i bunn. Det blir nesten som en sirkelbevegelse, skjevt mot venstre på vei ned og så over på høyre fot i bunn før jeg går opp igjen. Kjører nå et og et bein, med et eller to ekstra set på det svakeste.

Festool
FestoolInnlegg: 241
18.10.18 09:25
TheUnitedWay: Enig, herlighet det er mye slurv på diverse nedtrekk øvelser. Ikke snakk om å få rett vinkel og få riktig ROM hos mange.

Du tenker på de som legger seg vannrett bakover og river i stangen som om de var en apekatt som slengte seg fra tre til tre ? Skjer alt for ofte,men må bare tro at det er bedre enn ingenting..

(Innlegget ble redigert 18.10.18 09:31)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9018
18.10.18 09:31

Ja, det er jo såvidt de ikke treffer haken på vei ned. Får nesten vondt av å se på. 

Festool
FestoolInnlegg: 241
18.10.18 09:34

Den syke benkformen bare fortsetter.

137,5 kg 4x4 smalt grep, skulderbredde. Tricepsdagen.

Har latterlig bra trøkk og selvtillit om dagen i benk. Bare vet etter 3 reps,selv om jeg kjenner jeg er sliten, at fjerde rep går opp.

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 9450
18.10.18 17:04
Festool: Du tenker på de som legger seg vannrett bakover og river i stangen

Kanskje de kjører kabelroing?

Festool
FestoolInnlegg: 241
19.10.18 06:49

Horisontal roing er populært ja

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1856
19.10.18 16:11

Variert mellom spinningsykkel, romaskin, ellipsemaskin, styrketrening og noe forsiktig gange siste 4-5 dagene, med en viss "suksess". Beinet/leggen føles bedre, men sitter med kjip følelse av at det skal ikke mye til før den begynner å si i fra/gjøre vondt ved større belastning, men det mest frustrerende er selvsagt å ikke vite nøyaktig hva som er årsaken/diagnosen.

Blir god og svett av alternativ trening og er absolutt ingen grunn til at formen skal gå ned i kjelleren, men samtidig vil løpingen vil bli et stort savn de neste månedene, spesielt da denne tiden på året er min favoritt periode og det å løpe ute gir et ekstra stort kick, men slik ville det altså ikke. 

Blir en liten time-out de neste dagene, da jeg vil helst ikke gå i en ny treningsfelle da ved å ta i for hardt og trene altfor mye eller ofte. 

Festool
FestoolInnlegg: 241
20.10.18 12:19

Militærpress 90 kg 5x5 i går. For første gang.

Hadde ikke kjørt tung mp på en stund men trøkket var der som i benk. Fikk det dog tilbake i dag når jeg kjørte benk. Sliten i skuldrene så ble bare 150kgx3 og 130kg 8-7-6-5-6. Trent 21 dager på rad nå,så tenker hviledag i morgen og at 150kg 4x4 sitter på mandag da.

Festool
FestoolInnlegg: 241
22.10.18 19:19

Mandag:

Benk 150kg 4-4-4-4

Skråbenk 137,5kg 4-4-4-4

 

Da blir det hhv 152,5kg og 140kg neste mandag. 

 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11700
22.10.18 23:15

PR både i går og i dag. 145 kg x 3 m/stopp i benken og 150 kg x 3 m/stopp i bøy.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11700
22.10.18 23:16
Festool: andag: Benk 150kg 4-4-4-4 Skråbenk 137,5kg 4-4-4-4 Da blir det hhv 152,5kg og 140kg neste mandag.

Solid!

Festool
FestoolInnlegg: 241
25.10.18 11:02

Benk smalt grep :

140 kg 4x4,

120 kg x 10,

100 kg x 8,

70 kg x 18

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11700
28.10.18 17:59

Knebøy (med stopp i bunn):

6 x 60 kg

3 x 100 kg

1 x 120 kg

3 x 150 kg

4 x 120 kg (drop)

3 x 140 kg 

5 x 100 kg (drop)

 

Ellers div. hypertrofi-sett/assistance work.

Zarico
ZaricoInnlegg: 955
29.10.18 15:08

Vil det å bygge opp kun én side ved knebøy og markløft kunne skape ubalanse i rygg på sikt? Høyre fot er litt lenger enn venstre, og jeg prøvde i dag å stå med venstre hæl på en 1,25 vekstskive og dette jevner ut knebøyen min noe voldsomt. Usikker på hva det gjør med ryggen dog. 

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 9450
29.10.18 15:18
Zarico: Høyre fot er litt lenger enn venstre,

Hva med å bruke en tilpasset såle som skal utjevne forskjellen?

Zarico
ZaricoInnlegg: 955
29.10.18 15:24

Mulig jeg må få sjekket opp det, men har generelt dårlig erfaring med det. Fikk noen såler på ortopedisenteret etter å ha mistenkt plantar fascitt for noen år siden. At jeg var plattfot visste jeg, men de mente at det var så ekstremt at jeg måtte ha såler. Etter å ha brukt disse sålene i noen måneder smalt det med akillessenebetennelse i begge bein. Sliter med det enda, og er litt skeptisk av den grunn. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg