Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Et spørsmål om sukker...

NYTT TEMA
glycinello
glycinelloInnlegg: 5736
27.06.18 02:03

"Det anbefales at inntaket av tilsatt sukker begrenses til under 10 energiprosent. Ved normal fysisk aktivitet vil 10 energiprosent tilsvare et inntak av tilsatt sukker på 60–70 gram per dag for menn og 50-55 gram per dag for kvinner." Næringsstoffanbefalinger fra Helsedirektoratet.

Merk at dette gjelder tilsatt sukker. En matvare som ikke inneholder tilsatt sukker kan likevel ha et høyt sukkerinnhold. Frukt og melk har jo et naturlig innhold av sukker.

Samtidig mener jo en rekke ernæringseksperter at kroppen ikke skiller mellom sukker i naturlig tilstand og det som er tilsatt.

Spørsmålet er om en også bør begrense inntaket av disse naturlige produktene som inneholder mye sukker i sin naturlige tilstand? Bør det totale innholdet da ikke overstige 50 gram om dagen?

Helsedirektoratet skriver jo at melk og frukt ikke teller som tilsatt sukker, men om kroppen reagerer på samme måte så er vel det like ille? (selv om disse matvarene bidrar med sunne næringsstoffer, tenker nå kun på sukkeret).

Rusten
RustenInnlegg: 1821
13.07.18 21:27
glycinello: Merk at dette gjelder tilsatt sukker. En matvare som ikke inneholder tilsatt sukker kan likevel ha et høyt sukkerinnhold. Frukt og melk har jo et naturlig innhold av sukker.

Sukker er sukker, uavhengig om det er råsukker eller kommer fra frukt,grønt eller meieriprodukter. 

Hvorfor Helsedirektoratet anbefaler at inntaket av tillat sukker utgjør 10% av det totale energitaket er fordi de ønsker at vi også skal få i oss næringsstoffene fra naturlig sukker fremfor tomme kalorier som bryter ned kroppen. Når du da spiser produkter som er proppfulle med proteiner, mineraler og vitaminer så vil du holde lenger på metthetsfølelsen.

Det vil si at risikoen for overvekt er større om du får i deg mer av tilsatt sukker enn naturlig sukker.

Passport
PassportInnlegg: 2550
Rusten
RustenInnlegg: 1821
22.07.18 15:17
Passport: Sukrose eller fruktose....

Forstod ikke helt hva du ville frem til med denne linken?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg