Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Norsk TV i utlandet ?

NYTT TEMA
Figo7

Innlegg: 9092
Figo7
30.03.09 23:35

Noen sier man kan se Norsk TV i utlandet feks i Tyrkia, stemmer det ?

Hilsen

Figo7.

nissedøl

Innlegg: 585
nissedøl
31.03.09 07:29
Figo7: Noen sier man kan se Norsk TV i utlandet feks i Tyrkia, stemmer det ?

Eg vil ikkje heilt avvise at ein kan få inn norsk tv i Tyrkia med ei 3-meters parabolskål. Sjansene er vesentleg betre i Europa enn i Asia. Her er dekningskartet

aRandi

Innlegg: 1332
aRandi
31.03.09 10:23

Du behøver ikke avvise det, nissedøl, her i Ankara ser vi norsk TV, og jeg har en antenne som bare er 80 cm i diameter. 

Selv om vi ligger utenfor dekningsområdet, får vi inn NRK1, TV2, TVNorge og TV3, dog ikke med så gode signaler at vi får inn tekst-TV.  I tillegg får vi inn NRK P1 og P4 som radiosignal.

Godt er det, for selv om de fleste av oss har innlagt bredbånd med høyeste hastighet, er det for langsomt til å se nett-TV, og NRK Sport (radio) får vi heller ikke inn, vi får derimot beskjed om at vi ikke er i Norge, men i "Turkey".  Godt å vite.

nissedøl

Innlegg: 585
nissedøl
31.03.09 17:37
aRandi: Du behøver ikke avvise det, nissedøl, her i Ankara ser vi norsk TV, og jeg har en antenne som bare er 80 cm i diameter. 

Takk for det, nok ein gong viser det seg at dekningskarta ikkje fortel heile sanninga, mildt sagt. Etter det du skriv, burde ei dobbelt så stor skål, 110 eller 120 cm, gje bra signal. Imponerande!

simon2

Innlegg: 16676
simon2
31.03.09 17:58
Figo7: Noen sier man kan se Norsk TV i utlandet feks i Tyrkia, stemmer det ?

Litt avhengig av hvilket behov du har finnes det en artig løsning som heter Slingbox. Ved å montere denne hjemme kan du via internett, hvor som helst i verden, se de samme TV-kanalene som du har hjemme. God løsning for ferier eller for folk som reiser mye i jobb. 

aRandi

Innlegg: 1332
aRandi
31.03.09 22:22
nissedøl: Etter det du skriv, burde ei dobbelt så stor skål, 110 eller 120 cm, gje bra signal.

En forundret kollega stakk innom her, han har nemlig en tallerken på 120 cm, og mine signaler var mye sterkere enn hans.  

Han har imidlertid flere meter kabel mellom hornet og tuneren, mens jeg har bare en stump, og minidisker som sender trådløse signaler fra tuneren på balkongen, gjennom murveggen, til TV-en i stua.

nissedøl

Innlegg: 585
nissedøl
31.03.09 22:59
aRandi: En forundret kollega stakk innom her, han har nemlig en tallerken på 120 cm, og mine signaler var mye sterkere enn hans.   Han har imidlertid flere meter kabel mellom hornet og tuneren, mens jeg har bare en stump, og minidisker som sender trådløse signaler fra tuneren på balkongen, gjennom murveggen, til TV-en i stua.

10-15m kabel (av bra kvalitet) skal gå bra. Er det langt mellom desse to anlegga? Eit par km kan vere nok til at signalstyrken kan variere, når ein er utafor fotavtrykket. Det er skilnad både på hovuda og skålene (storleiken betyr ikkje alt, men han hjelper!). Men fyrst og fremst må ein sjå på monteringa - det er mykje tvilsamt handverk å sjå (men det gjeld i Noreg, og der er dei norske signala så sterke at det meste av slurv får passere).

aRandi

Innlegg: 1332
aRandi
01.04.09 12:45

Avstanden mellom anleggene er nok fort et par kilometer, ja. 

Er det mange måter å montere på? Jeg trodde man rettet hornet i riktig himmelretning, og søkte og justerte til man fikk sterkest mulig signal.  Min kollega og jeg brukte forresten det samme firmaet til både satellittsøk og montering.

Passusen om tvilsomt håndverk vil jeg la stå ukommentert, hvis ikke kan noen komme til å stenge internettilkoplingen min, akkurat som de samme noen stengte mobiltelefonen til en kollega.

drillern

Innlegg: 6429
drillern
01.04.09 18:54
aRandi: Du behøver ikke avvise det, nissedøl, her i Ankara ser vi norsk TV, og jeg har en antenne som bare er 80 cm i diameter.  Selv om vi ligger utenfor dekningsområdet, får vi inn NRK1, TV2, TVNorge og TV3, dog ikke med så gode signaler at vi får inn tekst-TV.  I tillegg får vi inn NRK P1 og P4 som radiosignal. Godt er det, for selv om de fleste av oss har innlagt bredbånd med høyeste hastighet, er det for langsomt til å se nett-TV, og NRK Sport (radio) får vi heller ikke inn, vi får derimot beskjed om at vi ikke er i Norge, men i "Turkey".  Godt å vite.

Dekningskartet til thorsatelittene er forskjellig på hver frekvens,og gjelder ikke alle frekvenser og alle satelitter.

Det er 4 satelitter og mange rekker veldig langt sør/østover.De sender jo også mye til romania derfra,så nissedøl tok kraftig feil her.Det er mange transpondere og veldig stor forskjell på dekningskartet til hver transponder.

nissedøl

Innlegg: 585
nissedøl
01.04.09 21:02
drillern: Det er 4 satelitter og mange rekker veldig langt sør/østover.De sender jo også mye til romania derfra,så nissedøl tok kraftig feil her.Det er mange transpondere og veldig stor forskjell på dekningskartet til hver transponder.

Det er tre satellittar på 0,8° vest, ikkje fire: Intelsat 10-02, Thor 3 og Thor 5. Det finst nokre få forskjellige fotavtrykk som ein transpoder kan bli tildelt, alt etter kva målområdet er. At alle transpondarane skulle ha ulike fotavtrykk, stemmer ikkje med mine opplysningar. Det er minst to ulike fotavtrykk som blir brukt på norske sendingar. Dekningskartet eg lenka til skulle vere for NRK, det andre skulle vere enkelt å få inn i vestre Tyrkia. Har du eit kart som er rettare, er eg svært interessert. Mine opplysningar har eg frå lyngstad.com og satcodx, som skal vere pålitelege og oppdaterte. Men du har kanske andre kjelder?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg