Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Gud og narkotika

NYTT TEMA
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
09.11.08 00:18
Sanyasi skrev:
- De som bærer frukt med frø i skal man altså spise av. Men det jo en del planter som ikke bærer frukt, og det finnes frukt uten frø. Eks. stenfrie druer, bør altså ikke spises ;-)
---------------
Hehe.. Nei, i alle fall ikke av de som tror på Bibelen som Guds ord.. :-)

Sanyasi skrev:
Planter kan brukes til mye rart. Man kan lage klær av dem, for eksempel. Man har planter til det meste. Gummitreet for eksempel, bør man vel ikke spise.
--------------
Tyggegummi..?
Pip_6
Pip_6Innlegg: 18509
09.11.08 19:46
Det var vel ikke gud som 'skapte dem narkotiske', men vi som utviklet reseptorer som lar seg påvirke av plantenes virkestoffer.

Som tidligere sakt:
Man trenger ikke store fantasien før man forstår at tilstedeværelsen av 'sanse stimulerende' stoffer, rundt en primat som lever som jeger/samler, vil fremme 'dyrets' suksess og evolusjon. Således har mennesket brukt narkotiske stoffer siden tidenes morgen.

-Tror da altså jeg.
joplina
joplinaInnlegg: 60481
09.11.08 23:17
Var det meningen at vi skulle være rusa, så hadde vi ikke trengt å bearbeide plantene på noen som helst måte for å ruse oss på dem. Og da hadde langt flere "planter" og råvarer til bruk som næringsmiddel hatt samme snertne ruseffekt....for folket i det høye,kalde nord måtte jo ha hatt samme rus-muligheter som folket i det varme sør.....Forutsatt at vi var ment for rus.


Det er vel mere sannsynlig at forgiftning og rus som følge av bruk , er en advarsel i seg selv.

Ikke alle vil forstå det.
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
09.11.08 23:31
joplina skrev:
Var det meningen at vi skulle være rusa, så hadde vi ikke trengt å bearbeide plantene på noen som helst måte for å ruse oss på dem.
-------------
Nei, og det trengs heller ikke..

joplina skrev:
Og da hadde langt flere "planter" og råvarer til bruk som næringsmiddel hatt samme snertne ruseffekt....for folket i det høye,kalde nord måtte jo ha hatt samme rus-muligheter som folket i det varme sør.....Forutsatt at vi var ment for rus.
---------------
Hva mener du egentlig med dette Joplina..?
joplina
joplinaInnlegg: 60481
10.11.08 00:04
Jeg mener at vi ikke er skapt for rus og at det som nå måtte gi rus ikke er ment som menneskeføde.

Se på utvalget under, av planter tilhørende norsk fauna (så nært som èn som antas å være innført og plantet) - og forklar gjerne hvordan disse er ment for mennesker.
Flere av dem kan gi forgiftning som er livstruende.

Jeg påstår derfor at forgiftning og rus er en advarsel om at dette ikke er ment som menneskeføde .
********************

Fleinsopp (Psylocybe spp.)
Psilocybe: Slekt av små skivesopper. Brunaktige hatter og brunt sporepulver. Blitt brukt av bla.a. indianerne i Mexico og Guatemala i religiøse sammenhenger. I Norge er det beskrevet ca. 20 arter. Inneholder de aktive stoffene psilocybin (s1.3) og psiloci som bla.a. har hallusigen effekt. Den fleinsoppen det er vanligst å ruse seg på er spiss fleinsopp (Psylocybe semilanceta).


Fluesopp (Amanita spp.)
Amanita: slekt av skivesopper. I norge er det beskrevet 17 arter, de fleste giftige. De giftigste artene er grønn fluesopp (Amanita phalloides), og hvit fluesopp (Amanita virosa), som begge er dødelige. Disse inneholder bla.a. amatoksiner (s1.4), som angriper cellekjernene og ødelegger RNA-syntesen. Forgiftingssymptomene inntreffer som oftest etter 8-10 timer og det er da nødvendig med øyeblikkelig legehjelp.
Noen mindre giftige arter er panter fluesopp (Amanita pantherina) og rød fluesopp (Amanita muscaria). De kan imidlertid være dødelige for barn og svekkede personer. De viktigste giftstoffene er ibotensyre, muskinol og muskazon, som er psyko-aktive og kan minne om atropin (s1.2). Dette er hovedsaklig nervegifter og forgiftingssymptomene inntreffer raskt, ofte etter 0,5 -2 timer. Fluesopp vokser stort sett i hele norge.


Malurt (Artemisia absinthium)
Ekte malurt har gråhvite, silkelodne blad, og små, gule blomsterkurver. Den inneholder bla.a. bitterstoffet absinthin. Malurten inneholder også terpenet thujon, som gir absinten dens skadelige virkning. Malurt har vært brukt som legemiddel mot innvollsormer og middel mot insekter. Den brukes også som smakstilsetning i brennevin og likører, bla.a vermut og absint.(s1.1)
Planten vokser på kulturmark og veikanter nord til Trøndelag.Strandrør (Phalaris arundiacea)
Planteart i gressfamilien. Opptil meterhøy plante, med brede, flate blad. Grønnfiolette småaks i stor, duskeformet topp, der alle småaksene vender til samme side. Vokser ved bekker og på fuktige steder over hele landet. Inneholder DMT, som er et hallusigent stoff.Meldrøye (Claviceps pupurea)
Soppart i gruppen sekksporesopp. Snylter på mange gressarter, særlig kornsortene rug og bygg. Angriper særlig aksene, hvor den etter modningen kommer til syne som opptil 4 cm lange, svartfiolette, hornlignede dannelser (meldrøyer), som tjener som overvintrigsorganer.
De hornformede meldrøyene inneholder mange giftige stoffer, bla.a. ergotamin (s1.5), ergotolin og LSA => lysergsyredietylamid (s1.6) (LSD), som alle har medisinsk anvendelse. Brødkorn var tidliger ofte infisert med meldrøye, og kunne forårsake alvorlige forgiftnings epedemier.Engletrompet/piggeple/datura (Datura spp.) [Bilde] [Bilde]
Planteslekt i søtvierfamilien. Omfatter 10 arter av ett- og flerårige planter. De flerårige daner ofte busker eller små trær. Blomstene er trompetformede, oftest store og med sterk duft. Flere av artene er giftige. Viltvoksende hos oss er Datura stramonium, piggeple, og Datura tatula, blåpiggeple, som begge i de senere år har fått en sterk utbredelse over det meste av landet.Piggeple inneholder giftene hyoscyamin (s1.7), atropin (s1.2) og scopolamin (s1.8).Bulmeurt el. villrot (Hyoscyamus niger)
Vokser på steinet mark, havstrand og veikanter. I norge vokser den vesentlig på østlandet, ellers predt og tilfeldig til troms. Bulmeurten er en kjertelhåret og klebrig, gråhåret giftplante med ubehagelig lukt. Den er i søtvier familien og kan bli opptil en halv meter høy. Bulmeurten inneholder alkaloider som hyoscyamin (s1.7) og mindre mengder skopolamin (s1.8) og atropin (s1.2). Bulmeurt ble tidligere brukt som medisin mot bla.a. tannverk og som sovemedisin.


Bellandonnaurt (Atropa Belladonna)
Giftig plante som tilhører søtvierfamilien. Dyrkes for medisinske formål i bla.a. USA, Franrike og India. Ikke vill i Norge, men kan finnes i mange hager. Uttrekk av belladonnaurt inneholder atropin (s1.2), hyoscyamin (s1.7) og skopolamin (s1.8).


Kalmusrot (Acorus calmus)
Art i myrkonglefamilien. Opptil meterhøy sumpplante, med tykk, krypende jordstengel, og lange, sverdformede blad, med karakteristiske tverrstriper. Opprinnelig plantet i Norge, sannsynligvis av munker i iddelalderen. Forvillet langs små vann og dammer fra østfoldnord til oppland og vest til hordaland. Setter ikke frø i Norge, men spres ved hjelp av jordstengelen. Kalmusrot dufter sterkt av eteriske oljer. Særlig jordstengelen har et høyt innhold av eteriske oljer og bitterstoffer, og har vært anvendt i folkemedisinen som et appetittvekkende middel. Roten ble også mange steder tygget i stedet for skråtobakk.


Legevendelrot/valerina (Valerina officinalis)
I Norge vokser den bare i Oslo og Akershus. Inneholder isovalerian-syre, som virker beroligende.

Panaeolus (Panaeolus spp.)
3-4 sopper som inneholder små mengder psilocybin.


Stoffer:

s1.1 - Absint: Grønnlig, alkoholholdig drikk, ca 65 volumprosent alkohol, fremstilt på ekstrakter av malurt, isop, anis og fennikel, blir matt når vann blir tilsatt. Absint inneholder en nervegass, og produksjonen er derfor blitt forbudt ved lov i en rekke land. Pernod fremstiller en anislikør med liknende smaksegenskaper.

s1.2 - Atropin: Et plantestoff som særlig finnes i belladonna-urten. Brukes innen medisinen, bla.a. mot kramper. Atropin hemmer det parasympatiske nervesystemets virkninger, virker avslappende på glatt muskulatur og utvidder pupillene.

s1.3 - Psilocybin: Kjemisk forbindelse som finnes bla.a. hos ulike sopparter i slekten fleinsopp. Sterk hallusinogen virknig.
joplina
joplinaInnlegg: 60481
10.11.08 00:06
s1.3 - Psilocybin: Kjemisk forbindelse som finnes bla.a. hos ulike sopparter i slekten fleinsopp. Sterk hallusinogen virknig.

s1.4 – Amatoksiner: Gruppe av giftsopp, først påvist i den dødelige giftige grønne fluesoppen, Amanita phalloides. Gifftstoffene er langsomtvirkende, og de første symptomene opptrer etter 8-10 timer.

s1.5 – Ergotamin: Legemiddel som opprinnelig ble fremstilt fra en sopp, meldrøye, Claviceps purpurea. Ergotamin har har flere medisinske virkinger, bla.a. gir det sammentrekkninger av livmoren og får blodårer til å trekke seg sammen. Disse to effektene er bakgrunnen for de to hovedbruksområdene for ergotamin: som som blødningsstansende og riefremkallende middel ved fødsel, og som behandling ved migreneanfall.

s1.6 – lysergsyredietylamid (LSD): LSD er en hallusinogen rusgift. LSD er et syntetisk fremstilt stoff, dets hallusinogene virkninger ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1943. Kjemisk er LSD beslektet med sekale alkaloider og andre soppgifter. Det antas at stoffet hemer de kjemiske substanser som overfører nerveimpulser i hjernen. LSD inntas gjennom munnen på f.eks en sukkerbit, i svært små doser (0,05-0,5 mg), og virkningen kommer etter knapt 1 time og varer optil 8 timer.

s1.7 – Hyoscyamin: alkaloid som forekommer hos en rekke plantearter, særlig innen søtvierfamilien. I sin kjemiske oppbygning står det nær atropin g tildels skopolamin, men har en sterkere fysiologisk virkning, bla.a. på sentralnervesystemet.

s1.8 – Skopolamin, hyoscin: alkaloid som finnes i roten hos ulike plantearter. Gifitg forbindelse, som anvendes medisinsk sammen med morfin før operasjoner på grunn av sin dempende virkning på tarmkanalens bevegelser og reduksjon av spyttsekresjonen. Virker også sterk utvidende på øyets pupiller.

**********************

Så kan man spørre seg vilke rusplanter som vokser naturlig på Grønland, Svalbard, Island og i f.eks Alaska.... Og hvorvidt disse er ment som menneskeføde. For er vi mennesker ment for rus - så vil vel alle ha de samme muligheter å få dekket sine naturlige behov.
Tviler på at kath-planten vokser der...og kath som man tygger bladene på , er jo en av de få rusplantene som kan brukes akkurat som de er. Annet bearbeides på forkjellige vis for å kunne benyttes.

Så - jeg tror alltså ikke at Gud har skapt rus-planter for at folk skal ruse seg. Jeg tror at forgiftning og rus er Guds advarsel om at det ikke er ment som menneskeføde....all den tid Gud ble tildelt en rolle allerede i trådstart.

Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
10.11.08 00:35
joplina skrev:
Jeg mener at vi ikke er skapt for rus og at det som nå måtte gi rus ikke er ment som menneskeføde.
------------
Det er en mening du ikke har særlig belegg for.. Mennesket er skapt for å føle f.eks. lykkerus og følelse av klarhet og glede.. Dette er noe disse planter gir.. De er ingen absolutt kilde.. Men ei heller er noe annet som trigger slike følelser i verden, av et slikt slag..

joplina skrev:
Se på utvalget under, av planter tilhørende norsk fauna (så nært som èn som antas å være innført og plantet) - og forklar gjerne hvordan disse er ment for mennesker.
Flere av dem kan gi forgiftning som er livstruende.
-----------
Ved galt bruk ja.. Men det gjelder jo nær alt vi finner i denne verden.. Derfor er vi gitt evnene til å benytte fornuft..og ved det bruke disse fornuftig.. Det finnes ingen reelle bivirkninger av et fornuftig bruk av fleinsopp.. Tvert i mot gir det en fantastisk effekt som nær intet annet stimuli gir.. Den er heller ikke giftig..slik fluesoppen er.. Og siden den er dødelig, er den ikke ment å spise.. Logisk nok.. Selv om noen av artene trolig kan benyttes.. Nå har jeg aldri hørt om noen som har benyttet fluesopp som rusmiddel..annet enn fra myter fra vikingetiden.. Når det gjelder malurt, har den som du ser blitt brukt som legemiddel.. og er derfor en medisinplante.. En urt jeg kun har smakt i forbindelse med Absint.. Som da ikke lenger en et naturlig rusmiddel fra naturen..og sprit er ikke et særlig bra rusmiddel.. kanskje det farligste av de alle.. men igjen ved måtehold, kan det også ha helsefremmende effekter..

Det handler altså i stor grad om set og setting.. Noe enhver selv har ansvar for å ta hensyn til..
Georgh42
Georgh42Innlegg: 16921
10.11.08 00:43
Marius_1003 skrev:
Hvorfor har Gud skapt så mye narkotiske planter?


Georgh42:
I hvertfall ikke for at du skal røyke dem ! :-D
alberts
albertsInnlegg: 16975
10.11.08 05:33
Til joplina [9213] 09.11.08 23:17


Guds Fred i natten, joplina, og takk or sist!

Du skriver:

Var det meningen at vi skulle være rusa, så hadde vi ikke trengt å bearbeide plantene på noen som helst måte for å ruse oss på dem. Og da hadde langt flere "planter" og råvarer til bruk som næringsmiddel hatt samme snertne ruseffekt....for folket i det høye,kalde nord måtte jo ha hatt samme rus-muligheter som folket i det varme sør.....Forutsatt at vi var ment for rus.

Re.SE:
Det er ingen klar grense mellom nærings- og nytelsesmidler, joplina; ei heller mellom nytelses- og rusmidler, og mellom rusmidler, medisin og gift:

DOSEN alene bestemmere giftigheten, og det som er mat for den ene, kan være et rusmiddel for den andre, eller bare nytelsesmiddel for den tredje og medisin for den fjerde; eller alt sammen for én og samme person etter dose, tid, sted og omstendigheter.

F.eks. har forskjellige gjærede brygg slike dobbeltroller.

Men det tilhører unntakene at standard føde OGSÅ er et rusmiddel, ettersom jo rus pr.definisjon er et avvik fra normaltilstanden.

Dette er nok også hovedårsaken til at det finnes hundrevis og tusenvis av lokale russpesialiteter rundt om i verden: Folk i mange slags steinalder- og stammesamfunn legger forbausende mye energi ned i å bringe til veie de rusmidler de favoriserer, både til daglig bruk og til fest og høytid:

En endret sinnstilstand BRYTER dagliglivets monotoni og gir ofte i tillegg avslapning og velbehag.

Istiden var sikkert KJEEDELIG, akkurat som mesteparten av menneskenes historie både før og etterpå, ihvertfall frem til dagens mediaflom av forbruksunderholdning, og det folk fant som ga rus, ser ut til å ha vært høyt skattet.

Og det meste fant man, ettersom sulten aldri var langt fra huleinngangen og en bare MÅTTE prøvesmake både det ene og det andre.

I tilegg HAMSTRET man det en kunn, og alkoholgjæring ble utvilsomt oppdaget på den måten: Både vår kjære gjærsopp og vår like gode melkesyrebakterie gir jo både alkohol og eddik, og begge virker både som konserveringsmiddel og rusmiddel.

Om inuittene hadde tilgang på fødevarer som ga rus, vet jeg ikke, men hos en rekke arktiske folkeslag var rød fluesopp en høyt skattet rusgiver og det har like frem til i dag foegått en betydelig handel mellom arktiske og subarktiske folkegrupper med denne.

Cannabis kan vi trygt regne med også har vært i utstrakt bruk over store deler av kloden, også hos, ettersom en allerede i eldre steinalder begynte å dyrke hamp til tau, klær og strie.

Det norske folkeeventyret om Giske viser at en ihvertfall i nyere tid har kjent hampens rusvirkning.

Den eldste sikre bruken av cannabis som rus, kjenner vi fra skytherne som holdt til nord og øst for Svartehavet; hardbarka dykere av Tor med hammeren og som anså det som et skikkelig karstykke å daue av hamperøyk i røykteltet!
Skytherne herjet på de asiatiske steppene for rundt 2500 år siden, og terroriserte alle sine naboer, inklusive perserkongene Kyros, Dareios og Xerxes.

Amerika hadde sine særegne rusmidler; 17 varianter av tobakk, ayahusca, minst fire sorter fleinsopp, peyote, coca, samt en mengde forskjellige hallusinagener som regnskogsindianrene gjennom århundrene har oppdaget.

Cannabis, piggeple og bulmeurt vokser imidlertid over hele kloden, muligens spredd av mennesker allerede i steinalderen.

Piggeple er imdidlertid i liten grad brukt som selvstendig rusmiddel, men har først og fremst tjent som medisin mot alvorlige sykdommer, bl.a. hundegalskap.

Atropin, hyoscamin og skopalamin ble i sin tid oppdaget i henholdsvis belladonna, bulmeurt og galnebær, men utvinnes i dag alle sammen fra piggeple, som inneholder samtlige, pluss et femtitall andre alkaloider med psykotrop eller biologisk virkning.

Piggeple-sigaretter ble solgt på norske apotek frem til 1962 som astmasigaretter, mens atropin finnes i beredskapslagrene for såvel militær som sivilforsvar som den mest effektive motgiften mot nervegass.

I en egen bibelsk og temmelig mystisk klasse finner vi alrune, en plante med nesten like mange alkoloider som piggeple.

Og ikke å forglemme valmuene, som har levert smertelindring og søvn i tusener av år.

Etter min oppfatning er det kun en gradsforskjell mellom kaffe, khat og coca, akkurat som tobakk, alkohol og opium:

Dosen og bruk avgjør om det er et nytelsesmiddel eller rusmiddel, stimulerende eller bedøvende.

Min hensikt er ikke å oppmuntre folk til å bli dophuer eller narkomaner, men jeg insisterer på at ethvert menneske må ha rett til å velge såvel nytelsesmidler og rusmidler SELV, og i hvilket omfang de ønsker å bruke dem.

I Guds Rike vil det uansett IKKE finnes myndigheter som kan regulere dette, og ettersom folk da kun får lov til å forbruke og bruke det de SELV produserer, vil rusbruken sannsynligvis pent regulere seg selv.

Men IDAG finnes det så mange mentalt lidende, skakkjørte, skadede og desperate mennesker, at jeg ser forskjellige egnede rusmidler/medisinplanter som en klar nødvendighet i overgangen til Guds Rike.

Samer og inuitter vil nok måtte endre en god del på levevanene sine, ettersom det jo ikke blir tillatt å jakte, fiske eller slakte i Guds Rike: De vil pent måtte lage sine egne veier til Herrens bønnehus som alle andre, og langs disse lære seg å dyrke alle de plantene de trenger.

Nordområdende, inklusive Skandinavia og store deler av Eurasia, vil forøvrig ganske snart bli ubeboelige, ettersom vi har en ny stor istid på gang.

Ikke så farlig, egentlig, ettersom jeg jo akter å samle alle folkeslag i Sahara, både for å bygge Herrens bønnehus og for å gjøre hele ørkenen grønn.

Du skriver óg:

Det er vel mere sannsynlig at forgiftning og rus som følge av bruk , er en advarsel i seg selv.

Re.SE.

Som nevnt, DOSEN avgjør giftigheten, og den samme planten kan være BÅDE mat, nytelse, rus, gift og medisin!

Du avslutter:

Ikke alle vil forstå det.

Re.SE:

Sikkert ikke! Men det er en større krenkelse av
alberts
albertsInnlegg: 16975
10.11.08 05:35
Avslutning til joplina [9213] 09.11.08 23:17


Du avslutter:

Ikke alle vil forstå det.

Re.SE:

Sikkert ikke! Men det er en større krenkelse av menneskets frie vilje å prøve å nekte enhver de rus- og nytelsesmidler de selv mener seg trenge, enten det er vedvarende eller periodevis!

Den ruspolitikken som idag føres over store deler av verden, bærer langt større preg av ønske om maktbruk, kontroll og moralisering, enn den påståtte omsorge for rusbrukeren.

Straks JEG får bestemme, vil det bli fritt salg og avgiftsfritak for ALLE typer rus- og nytelsesmidler!

Det er det mest VERDIGE for alle, og vi vil samtidig bli kvitt all kriminaliteten og prostitusjonen som følger i kjølvannet av dagens forbudspolitikk!

Tusener av menneskeliv kunne vært spart og hundretusener hadde sluppet skam og økonomisk ruin, om våre myndigheter hadde valgt å liberalisere istedenfor å forby allerede på 60-tallet: Narkotikaproblemet ville vært nesten ikke-eksisterende, akkurat som 90% av all kriminalitet ville vært uten grunnlag!

Og jeg sier igjen: De fleste som overdriver rusbruk, har en god grunn til dette!

Når alle etterhvert får trygge, VERDIGE liv, er jeg helt sikker på at overdreven rusbruk vil bli nesten borte!


Me helsing
Spire Elias, Herrens rettferdige spire.http://217.199.32.86/Item.asp?GroupID=127&Group=Livssyn&ThreadID=539119&Thread=Hva+vil+Spire+gj%F8re%3F&Page=0
http://sohowww.nascom.nasa.gov/spaceweather/
http://www.spacetelescope.org/images/html/opo9607a.html

Jes 4;2 Jes 11;1, Jes.42;1-25, Jes 48, Jes 49;1-13, Jer 23;5, Jer 33;15 Sakarja 3;8 Sakarja 6;12-13 Jes 52;13-15 Jes 53;1-12, Habakkuk 3; 1-19, Sefanja 1;1-18, Malaki 3;1-17 og 4;1-5
Pip_6
Pip_6Innlegg: 18509
10.11.08 06:33
Er det ikke merkelig at vil lever i et samfunn som syntes det er helt greit å påvirke befolkningen med vold, idioti og utspekulert faenskap på TV, men som 'forbyr med straff' et voksent menneske tilgang til stoffer som kan gjøre en i stand til å 'påvirke seg selv'?
Pip_6
Pip_6Innlegg: 18509
10.11.08 06:49
Syntes bare denne passet så fint inn her:
Menneskets evolusjon begynner med apene. Disse lever i trær, og spiser stort sett frukt. Disse florerte i jungelene. Men ettersom tilgang på mat ikke var uendelig, ble de avhengige av å trekke utover. Dette tvang dem etter hvert ned på bakken hvor de ble nødt til å utvikle en ny måte å bevege seg. Etter hvert ble dette det første skille mellom Ape og 'tidlig menneske'. Apene på bakken, endret etter hvert sin diett, og dette omfattet større mengder kjøtt og nye planter. -Det tidlige mennesket ble Jeger/Samler. Dvs; de jaktet ville dyr, og høstet ville frukter og grønnsaker.

Dette varierte kostholdet førte etter hvert til at de ble pressentert for sopper og andre planter, som 'økete dyrets sanser' (såkalte; psykadeliske stofer). Man trenger ikke store fantasien før man forstår at tilstedeværelsen av slike stoffer, rundt en primat som lever som jeger/samler, fort vil bli en katalysator for dyrets evolusjon og suksess. Ikke minst med tanke på hva inntak av slike stoffer gjør med seksual driften.
Menneske aper med tilgang og kunskap om slike stoffer, vil fort vippe 'de nyktre av pinnen'.

Nå finner man slike stoffer i arkeologiske funn over hele verden, noe som kan tyde på at denne praksisen med å innta slike stoffer, var forebeholdt 'lederene'.

Basert på; Terence McKenna - Food of the gods.


-Dette innlegget er klippet ifra et tidligere hovedinnlegg.
joplina
joplinaInnlegg: 60481
10.11.08 10:56
Feedback skrev:
joplina skrev:
"Jeg mener at vi ikke er skapt for rus og at det som nå måtte gi rus ikke er ment som menneskeføde.
------------
- Det er en mening du ikke har særlig belegg for.. Mennesket er skapt for å føle f.eks. lykkerus og følelse av klarhet og glede.. Dette er noe disse planter gir.. De er ingen absolutt kilde.. Men ei heller er noe annet som trigger slike følelser i verden, av et slikt slag.."

*****************

- Selvfølgelig har jeg belegg for at narkotiske planter/sopper/røtter/vekster ikke er ment som menneskeføde.
Vi har noen basale behov vi må dekke for at kroppens maskineri skal fungere - såsom inntak av føde for næringstilførsel og væske nok for å opprettholde væskebalansen og nyttegjøre næring og utskille slaggprodukter som vi kvitter oss med (urin/avføring). Å ruse seg på en plante for å hallusinere eller bli sløvet dekker ikke noe slikt behov.....og jeg tror som sagt at forgiftningssymptomer såsom hallusinasjoner og rus som gjør deg svekket (sløv) eller manisk(skjødesløs) er naturens advarsel om at dette _ikke_ engner seg som menneskeføde.

Vi har ikke alltid levd slik vi lever nå , der næringsmiddel blir kjøpt på butikk. En gang så måtte vi sanke,dyrke,jakte og fiske for å overleve - og derfor mener jeg (for å se til trådstart) at Gud ikke skapte narkotiske planter fordi vi skulle ruse oss , men for å gi beskjed om hva som egnet seg som næringsmiddel og hva som ikke gjorde det.

- Du snakker om lykkerus og følelsen av klarhet og glede...men du glemmer den svekkede tankegang, den nedsatte motorikken , hvor lenge rusen varer og mennesket ikke er "på topp", og deretter hang-over og eventuell tilvenning/avhengighet - psykisk såvel som fysisk. Jeg lurer på om du mener at medaljens bakside også er et mennesklig behov vi trenger å få dekket.....

***********************************

Feedback skrev:
"Ved galt bruk ja.. Men det gjelder jo nær alt vi finner i denne verden.. Derfor er vi gitt evnene til å benytte fornuft..og ved det bruke disse fornuftig.. Det finnes ingen reelle bivirkninger av et fornuftig bruk av fleinsopp.. Tvert i mot gir det en fantastisk effekt som nær intet annet stimuli gir.. "

-Jaha.... "Fleinsoppen har endel uheldige virkninger. Toleranse overfor virkestoffet nås raskt. Det er ikke påvist fysiske skadevirkninger, men brukere kan få en rekke uheldige psykiske effekter av stoffet. Bruken må derfor regnes som farlig, og det at styrken på soppen varierer med voksested, gir en stor risiko for overdosering.

Rusen under bruk av fleinsopp kan være svært skremmende, i og med at en kan erfare truende synsinntrykk samtidig som oppfattelsen av virkeligheten endres. Dette kan utløse angst- reaksjoner og til og med sinnsykdom. Hvis personen fra før har psykiske problemer, som for eksempel depresjon , vil gjerne grunnstemningen forsterkes. Brukeren kan i lang tid etter rusen gjenoppleve inntrykk som han erfarte under rusen ("flashbacks), noe som kan resultere i angstfylte reaksjoner.

Risikoen for uheldige effekter økes betraktelig under kombinasjon med alkohol. Andre lidelser som for eksempel epilepsi , kan forverres under påvirkning av stoffene i fleinsopp."

-Dette høres jo ut som et FANTASTISK næringsmiddel. Not.


Hurramegrundtomkring
HurramegrundtomkringInnlegg: 15703
10.11.08 11:27
Nå sa Feedback en fornuftig bruk, ikke misbruk slik du beskriver her. Og det er problemet til forskningen på området ulovelige rusmiddler....det forskes bare på misbruket...og vet ingenting om bruk.
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
10.11.08 12:58
joplina skrev:
Vi har noen basale behov vi må dekke for at kroppens maskineri skal fungere - såsom inntak av føde for næringstilførsel og væske nok for å opprettholde
-------------
At du ikke ser at mennesket også har behov for å kjenne det som føles godt, overrasker meg.. For det har vi altså.. og i verden finnes en nær uendelig antall relative triggere for dette.. finnes også planter, vekster og trær som gir en form for tilfredsstillelse av dette behov..

joplina skrev:
Du snakker om lykkerus og følelsen av klarhet og glede...men du glemmer den svekkede tankegang, den nedsatte motorikken , hvor lenge rusen varer og mennesket ikke er "på topp", og deretter hang-over og eventuell tilvenning/avhengighet - psykisk såvel som fysisk. Jeg lurer på om du mener at medaljens bakside også er et mennesklig behov vi trenger å få dekket.....
------------
Da kommer vi tilbake til det med måtehold.. En kniv er våpen man kan ta liv med, men det er også et nytig verktøy.. Hva du viser til er uvettig bruk.. Jeg tar det for gitt at du er totalavholdskvinne.. Jeg har vel rett i det..? Siden dette er det eneste som vil kunne gi det noe rett i hva du sier..

Og en ting har du rett i.. Vi er ikke skapt for å søke tilfredshet, glede og moro gjennom relative fenomener som rusgivende planter og annet.. Vi er skapt for å søke den kilden i oss som i sannhet gjør tilfreds.. Men disse rusplantene har hatt mindre destruktiv effekt på verden enn sine brødre og søstre av katalysatorer for gode opplevelser.. Materialismen er f.eks. av en langt mer skaldelig sort..

joplina skrev:
"Fleinsoppen har endel uheldige virkninger. Toleranse overfor virkestoffet nås raskt.
-------------
Noe som gjør at det ikke er avhengighetsskapende.. Tar du det ofte, fungerer det ikke.. Har du brukt det en dag, er det intet poeng i å ta det dagen etter.. Da det ikke vil virke.. Og det er en bra ting..denne selvreguleringen.. En regulering jeg mener man finner i sinnet, og ikke i virkestoffet..

joplina skrev:
Det er ikke påvist fysiske skadevirkninger, men brukere kan få en rekke uheldige psykiske effekter av stoffet. Bruken må derfor regnes som farlig, og det at styrken på soppen varierer med voksested, gir en stor risiko for overdosering.
-------------
Det er ikke overdosering som kan gi potensielle uheldige konsekvenser.. Det er menenesket.. Derav "set og setting" hvor set, peker på menneskets mentale tilstand..og setting på omgivelser/miljø.. Såkalte badtrips er grunnet i frykt og ikke i virkestoffet..

joplina skrev:
-Dette høres jo ut som et FANTASTISK næringsmiddel. Not.
-------------
Du skulle bare visst..
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
10.11.08 13:02
Hurramegrundtomkring skrev:
Nå sa Feedback en fornuftig bruk, ikke misbruk slik du beskriver her. Og det er problemet til forskningen på området ulovelige rusmiddler....det forskes bare på misbruket...og vet ingenting om bruk.
-------------
Problemet er at forskningen knytter seg til psykiatrien.. Og der finner man de som har vært uvettige.. Forskning knyttet til bruk har ikke slike negative konklusjoner.. En forskning som ble avsluttet da forbudet kom som en følge av hippietidens utskeielser.. Det å stroppe pasienter fast, for å så gi de LSD, er heller ikke å regne som vettig bruk.. Milevis unna faktisk..
Hurramegrundtomkring
HurramegrundtomkringInnlegg: 15703
10.11.08 13:05
roblemet er at forskningen knytter seg til psykiatrien.. Og der finner man de som har vært uvettige.. Forskning knyttet til bruk har ikke slike negative konklusjoner.. En forskning som ble avsluttet da forbudet kom som en følge av hippietidens utskeielser.. Det å stroppe pasienter fast, for å så gi de LSD, er heller ikke å regne som vettig bruk.. Milevis unna faktisk..
....................................
Ja det var det jeg tenkte på ja....:)
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
10.11.08 13:41
alberts skrev:
Det er ingen klar grense mellom nærings- og nytelsesmidler, joplina; ei heller mellom nytelses- og rusmidler, og mellom rusmidler, medisin og gift:..........
---------------
Et særdeles godt innlegg Alberts.. Virkelig.. Du peker på vesentlige poenger.. :-)
joplina
joplinaInnlegg: 60481
10.11.08 14:13
Du må for all del bare drive med forherligelse av tilført stimuli/narkotiske stoffer som gir rus. Og du må for all del bare koble det sammen med menneskets evne til å føle velvære og tilfredshet - som om det ikke er mulig uten å trøkke i seg fleinsopp eller knaske cannabiskaker , innhalere en tjall eller to eller drikke alkohol.


Jeg hører ikke på det øret allikevel. Jeg tror fortsatt at rusreaksjonen,hallusinasjonene og forgiftning av diverse planter,sopper og røtter er ment som en advarsel om at det ikke egner seg som menneskeføde. Og uansett vilken vinkling du velger på forherligelsen ,så hevder jeg likefullt at mennesket ikke er skapt med et behov for å ruse seg på tilført stimuli.

At mennesker finner rus i diverse former behagelig og også fornøyelig - og ønsker å gjenta rusing og gjenfinne rusfølelsen, er i aller høyeste grad et selvskapt behov - og ikke et medfødt.
Feedback
FeedbackInnlegg: 32130
10.11.08 14:27
joplina skrev:
Du må for all del bare drive med forherligelse av tilført stimuli/narkotiske stoffer som gir rus.
-------------
Jeg forherliger ingen relativiteter.. Noe disse er.. Så denne forherligelsen er noe du bare ser i ditt hode.. Jeg sier at de kan være til nytte, og at de kan være til skade.. Alt etter som..

joplina skrev:
Og du må for all del bare koble det sammen med menneskets evne til å føle velvære og tilfredshet - som om det ikke er mulig uten å trøkke i seg fleinsopp eller knaske cannabiskaker , innhalere en tjall eller to eller drikke alkohol.
-------------
Er det mulig å lese det jeg skrive så galt som du gjør..? Du vet godt hva jeg mener er den ultimate katalysator for sann tilfredshet.. Rusmidler er bare en av mange relativiteter i verden. .Slik alle triggere for glede i verden er det.. Mne jeg ser ikke noen forkjell på å shoppe og å røyke seg en tjall.. De er begge stimuli for å gi en følelse av det som føles godt.. Og hvem er du til å bestemme hva andre enn deg ønsker å bruke..? Nå minner du mest om en kristenfundamentalist.. Fundamentalister som fikk disse stoffene ulovlig i det hele tatt.. Din metode er den eneste rette.. Er det hva du sier..?

joplina skrev:
At mennesker finner rus i diverse former behagelig og også fornøyelig - og ønsker å gjenta rusing og gjenfinne rusfølelsen, er i aller høyeste grad et selvskapt behov - og ikke et medfødt.
---------------
For noe tull.. Behovet for å føle det gode er ikke noe som kun oppstår en gang.. Å søke påfyll er noe vi trenger både når deg gjelder i forhold tilfredshet, og i forhold til mat og drikke.. Hvorfor tror du reklame eksisterer..? Jo, fordi vi kjenner en mangel i oss.. og reklamen forteller oss hva som skal til får å fjerne denne følelsen av tomhet.. Dette er noe som gjelder alle materielle goder.. De er ment å få oss til å føle godt..
joplina
joplinaInnlegg: 60481
10.11.08 14:29
Forøvrig er ikke rusbruk og rusmisbruk to vidt forskjellige ting.
Det er derimot to sider av samme sak. Det ene kan føre til det andre. Rusbruk forusetter ikke rusmisbruk - men rusmisbruk forutsetter alltid rusbruk i utgangspunktet.


Og nei - jeg er ikke en totalavholdskvinne. Men det betyr ikke at jeg ikke begriper såpass at rusmidler man tilfører seg selv ikke blir tilført fordi man i utgangspunktet har et naturlig behov for dette rusmidlet og at kroppen derfor trenger det.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg