VGD

VGD

Publisert Oppdatert

📢 Oppdatering 27.10.2021 VGD

De siste månedene har vi fått svært mange tilbakemeldinger fra dere brukere. Vi har nå gjennomført en større oppdatering av VGD på bakgrunn av deres tilbakemeldinger. Vi tar gjerne i mot flere tilbakemeldinger her. Alle forslagene som vi ikke fikk med i denne oppdateringen, tas med videre i arbeidet med plattformen.

De største endringene kan oppsummeres slik:

 • Lineære tråder

 • Kompakt visning

 • Ny forside

 • Sortering på siste aktive tråder

 • Brukerprofil: Se dine innlegg og svar

 • Ny utforsk-seksjon for å oppdage nye tema og aktivitet

 • Endring i stemmesystemet

Mer om de ulike endringene finner du nedenfor, sammen med noen ord om veien videre for VGD.

➡️ Lineære tråder

Svar i tråder vises nå lineært. Det betyr at de sorteres automatisk etter tidspunkt svarene ble publisert, fra eldste til nyeste. Du kan fremdeles velge å sortere tråder annerledes, hvis du ønsker. Vi har også tilbakeført sideinndeling av tråder, slik at du enklere skal kunne finne tilbake til slutten av en tråd.

Vi har også gjort det enklere å følge de ulike samtalene som oppstår i tråder. Du kan kommentere på svar, og de blir plassert i kronologisk rekkefølge.

➡️ Kompakt visning

Flere kom med tilbakemelding på at de ønsket en mer kompakt visning. Vi har redusert forhåndsvisningen av innhold i tråder på forsiden. Dette for å forbedre oversiktligheten og å få på plass til flere tråder på forsiden av VGD og i temakategoriene.

➡️ Sortering på siste aktive tråder

Tråder på forside og i temakatekategorier sorteres nå ut fra når siste svar i tråder. Tråder som får nye svar vil derfor løftes opp igjen. Du kan fremdeles velge hvordan du ønsker at tråder sorteres i dine profilinnstillinger.

➡️ Ny forside

VGD handler om samtalene dere har, og med forsiden ønsker vi å vise disse frem. Mennesker er ulike, og har ulike interesser. Vi ønsker å i større grad la deg selv bestemme hvilket innhold du ønsker å se. Forsiden er nå delt i to ulike nyhetsstrømmer: "For meg" og "Hele VGD".

🏠 Hjem:

"For meg"

Her får du levert en mer personalisert opplevelse, med siste nytt fra temakategoriene som du følger og andre relaterte temakategorier.

"Hele VGD"

Denne nyhetsstrømmen kan du bruke for å se all aktivitet på hele VGD, uavhengig av hvilke tema du følger. Bruk denne for å se hva som skjer på hele VGD.

🔖 Bokmerk dine tråder

Du har nå mulighet til å bokmerke tråder og plassere dem på forsiden for å få rask tilgang til dine favorittråder. For å bokmerke en tråd, velg de 3 prikkene ved sidene av innlegget og trykk på "bokmerk". For mobilbrukere er bokmerker en egen seksjon.

🔔 Rask tilgang til dine varsler

Vi har gjennomført en overhaling av notifikasjoner. Du får nå automatisk notifikasjoner ved svar eller kommentarer. Du får også notifikasjon ved nytt innhold i tråder du har bokmerket, slik at du får rask tilgang til nye svar i dine favorittråder.

➡️ Forbedret brukerprofil

Profil viser nå dine innlegg og svar. Her finner du også en fullstendig utlisting over temakategoriene som du følger. Du kan også se andres innlegg, svar og hva de følger.

I menyen helt til venstre for PC-brukere finner du i tillegg oversikt over innhold du har stemt opp eller ned, samt din visningshistorikk. Disse detaljene er kun synlige for deg selv.

➡️ Ny utforsk-seksjon

Med den nye utforsk-seksjonen kan du oppdage nytt innhold på tvers av nye tema. Her kan du også manuelt søke etter nye tema som kan være interessant for deg.

➡️ Endring i stemmesystem

Formålet med å kunne stemme på innhold, er for å enklere kunne vise frem de innleggene dere mener er relevante og gode. Det er den beste måten å gi noen et kudos for godt innhold.

I tillegg, ved å stemme på innhold hjelper du nye og faste lesere å finne de mest relevante samtalene i lange tråder. Samtidig vet vi at det kan oppleves negativt å få negative poeng. Vi gjennomfører derfor en test med stemmesystemet, hvor en bruker aldri vil kunne få negative poeng.

Slik fungerer det:

 • Dette er ikke en enig/uenig-knapp.

 • Din stemme ned er konfidensiell, og er kun synlig for deg.

 • Et innlegg vil aldri kunne få mindre enn 1 plusspoeng. Forfatteren får ikke vite hvor mange stemmer ned et innlegg har fått.

 • Stemmer endrer ikke rekkefølgene på svarene, med mindre en sorterer etter "populært".

Merk at dette er en pågående test, og er noe vi vil kunne justere og endre på fremover.

➡️ Veien videre

Vi kan nå begynne å se nærmere på hva vi skal få til fremover. Vi ønsker i større grad å bruke VGD som et sted hvor VG kan komme i nærmere kontakt med sine lesere. Her er noen punkt som vi er i ferd med å planlegge.

 • Vi ønsker å bli bedre på å vise frem innholdet som er her på VGD, slik at dine innlegg kan bli lest og diskutert av flere.

 • Målet vårt er å legge til rette for en åpen og bred diskusjon rundt mange ulike tema. Det betyr kontinuerlig videreutvikling av VGD, med nye tjenester.

 • Kontinuerlig videreutvikling av flere funksjoner. Er det noe du savner eller ønsker? Gi oss gjerne beskjed om det!

➡️ Tilbakemeldinger

Vi tar svært gjerne i mot tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Det kan du gjøre i denne tråden.

Laster...