VGD

VGD

Publisert Oppdatert

VGDs regler og verdier

Formål

VGDs formål er å legge til rette for offentlig diskusjon og samtale, og samle mennesker i fellesskap. Reglene skal sikre at alle kan ytre seg og delta i det offentlige ordskiftet på en god og trygg måte. Ansvar og tolkning av retningslinjer gjøres av ansvarlig redaktør. Vi forholder oss til Vær Varsom-plakaten.

Regler

Våre retningslinjer inneholder alle regler som skal følges ved bruk av VGD. Følger du disse levereglene på VGD, så gjør du VGD til et bedre sted for alle!

✔️ Vær hyggelig mot andre og bidra til et godt klima.

VGD er et sted hvor mennesker kan diskutere sine interesser og skape fellesskap med hverandre. Diskuter saklig og høflig, ikke person.

✔️ Behandle alle med respekt.

VGD er ikke et sted for å angripe andre menneskegrupper. Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn. Debatten blir bedre uten nedsettende kommentarer om andre.

Brukere og emner som oppfordrer til vold, hets og hat mot enkeltpersoner eller andre menneskegrupper, vil bli utestengt uten forvarsel.

✔️ Hjelp dem som trenger hjelp. Kanskje du selv får hjelp når du måtte ha behov for det.

Vi tillater ikke:

 • Personangrep, trakassering og hatefulle innlegg. Vis respekt for menneskers identitet, privatliv, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.

 • Tema og innhold som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte i strid med norsk lov.

 • Alvorlige, udokumenterte beskyldninger.

 • Overdreven bruk av banning og annet ufint språk.

 • Reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende.

 • Etterligning av annen reell person, virksomhet eller offentlig tjeneste.

 • Deling av andres personlige eller private informasjon.

 • Oppfordringer til vold eller annen kriminalitet.

 • Usaklige avsporinger og falsk informasjon.

 • Innhold som gjør inngrep i tredjeparts immaterielle rettigheter (all tilgjengeliggjøring av rettighetsbelagt innhold, slik som programvare, film/video eller musikk, må være klarert med den som innehar rettighetene).

 • Spam, herunder misbruk av rapporteringssystemet, stemmemanipulering eller andre metoder som påvirker VGD-plattformen og dets brukere negativt. Det inkluderer blant annet manuell eller automatisk utført masserapportering, massestemming og annen misbruk av funksjoner i plattformen.

 • Innlegg på andre språk enn norsk, dansk, svensk eller engelsk.

 • Det er kun tillatt med én brukerkonto.

 • Innhold som bryter med god presseskikk. Les Vær Varsom-plakaten her.

Reglene gjelder både tekst, bilder, avstemminger, tema og alle funksjoner som er bygd inn i VGD. Dersom du ser brudd på noen av disse reglene, oppfordrer vi til å bruke rapporteringsknappen ved siden av det aktuelle innholdet.

Kildevern skal blant annet sikre at kilder som har viktige opplysninger som bør frem i offentligheten, kan gjøre det uten å bli avslørt. Som bruker av VGD har du ikke automatisk rett til kildevern. Redaktør kan (etter avtale med bruker eller etter egen vurdering) tilby kildevern, og dermed nekte å oppgi opplysninger om hvem som har skrevet innlegget.

Forhåndsmoderering

VGD forhåndsmodererer som utgangspunkt ikke innhold som publiseres. Du har et personlig ansvar for innholdet du publiserer.

Ettermoderering - Sletting og utestengelse

Ved brudd på våre regler, kan VG tildele advarsler, slette innholdet og/eller utestenge deg fra å bruke VGD i en permanent eller tidsbegrenset periode. VG kan utestenge brukere og fjerne innhold som ikke er nevnt i reglene. Innlegg som bryter med god presseskikk fjernes.

Henvendelser knyttet til VGD kan rettes til diskusjon@vg.no.

Laster...