Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva er new age?

NYTT TEMA
Charme74

Innlegg: 3616
Charme74
09.05.10 22:50

Kan noen gi meg en enkel forklaring på hva new age er?

Exodust

Innlegg: 118
Exodust
11.05.10 00:44

Ikke-religiøs overtro.

Charme74

Innlegg: 3616
Charme74
11.05.10 02:33
Exodust: Ikke-religiøs overtro.

Ja, nettopp kremt.... Den forklaringen var kanskje i det korteste laget?

mytologia

Innlegg: 15
mytologia
15.05.10 19:12

New age er en ny religiøs bevegelse som tar utgangspunkt i fjørkristne religioner som f. eks  keltisk mytologi, romersk, gresk og egyptisk mytologi, norrøn mytologi og indianer religioner. Det går mye ut på natur og gudinne dyrkelse og praktisering av magi. Søk på wikipedia. Kanskje du finner noe mer om det der.

Truthseeker333

Innlegg: 43
Truthseeker333
26.05.10 20:38

"New age" er ingen religion mine venner!, som mange vill påstå. "New age" har fått mange merkelapper, og religion er en av dem.
"left brain thinkers" har en trang til og definere og sette "merkelapper" på alt dem sanser for og så katagorisere det inn i deres mentale bilde av verden.
 
Alt uforklarig, alternativt og spirituelt som ikke hører hjemme i deres samfunnsstruktuerte hjerne, blir derfor bare satt en merkelapp på. I moderne tider blir det ofte kalt "new age".

New age er egenlig bare vanlige mennesker som har erkjent at dem er sjeler som erfarer en menneskelig opplevelse..
Men "spirituelle" har jo eksistert så lenge vi har eksistert, så hvorfor heter det "new age"?.

Det som er "new" med "new age" er at bevegelsen er MASSIV, og vokser i en enorm fart. Også her i vesten!
Aldri før i historien har dette skjedd.

Revolusjonen er nær og folk våkner opp for og spille deres "rolle" i det hele.The New Age Movement(ganske objetiv artikkel, kan også leses av "left-brainers";) :

http://www.world-mysteries.com/sci_11.htm#The%20New%20Age


Peace!

japps73

Innlegg: 457
japps73
29.05.10 01:03

Slik skal lenkes lages:

http://www.world-mysteries.com/sci_11.htm#The%20New%20Age

 

... for faen!

Papadopilo_6

Innlegg: 286
Papadopilo_6
29.05.10 21:50
Charme74: Kan noen gi meg en enkel forklaring på hva new age er?

New Age hva det er!

Kan du litt engelsk. Så betyr det rett frem. "En ny tidsalder."

Eller vannmannens tidsalder. The New Age. Eller en ny Æra!

I dette ligger en oppblomstring av ånds-strøminger. Vi hadde flower power generasjonen. Her ble narkostiske stoffer utprøvd, da man mente at man kunne komme i kontakt med det utenomjordiske ved bruk av slike stoffer. Man ble high, og danset til pop musik.

Ved inngangen til det 1900 århundre, ble en rekke nye stimulistoffer introdusert for menneskene.

Først og fremst fikk vi kaffehus, hvor kvinner ble introdusenter for stoffet koffeein, som vi i dag ser tragiske resultater av. Statistikken viser at antall tilfeller av tykktarmskreft, økte proposjonalt med inntak av kaffe, ennå verre ble det når filterkaffe ble introdusert.

Så kom ulike nye narkotiske stoffer, deriblant LSD. Og vi fikk en økning av stoffrelaterte sykdommer, som tragisk har tatt livet av hundretusener i en altfor ung alder.

Vi fikk og en ny æra av røking. Nå skulle det ikke tygges skrå, men røkes og av kvinner, som var noe nytt. Og vi fikk en enorm økning av kreft tilfeller som strupehalskreft, og magekreft ved skråtygging og bruk av snus. Og vi fikk forgiftnings sykdommer som følge av disse gifter. Samt ulike andre former for kreft relatert til bruk av snus og røyk som bukspyttkreft, og magekreft og lungekreft.

Bruk av alkohol har vært et sykdomsbilde før det 1900 århundre, men svært mange unge kvinner, utviklet senere i livet, leverkreft, eller skromp-lever. Og sykdommer relatert til overdrevent bruk av alkohol.

De seneste 20 år har gitt oss en annen type sykdomsbilde, og det er sydommer relatert til bruk av kunstige søtningsstoffer, noe som faktisk er kreft fremkallende. Og vi har fått en rekke kreft tilfeller som følge av bruk av farlige solkremer.

Totalt sett har vi fått bare elendighet i det 1900 århundre når det gjelder inntak av  mat og andre uvaner. Utenom det tekniske.

Dette har ikke vært nok, for folk har følt en enorm tomhet for alt dette, og man søkte i det okulte, i håp om at man derigjennom skulle få mer.....mer...og ennå mer...

 

Arson

Innlegg: 7745
Arson
16.06.10 19:07

New Age er en samlebetegnelse/paraplybetegnelse på vestlig nyreligiøsitet. Dvs de åndelige bevegelsene som har oppstått i vesten i moderne tid, som ikke søker tilbake til de gamle religionene men som hevder å komme med noe nytt, eller en fornying av det gamle.

Begrepet har en litt dårlig klang. Bl.a. på grunn av kommersialiseringen av åndelighet som enkelte av bevegelsene har stått for. Det beste eksempelet på dette er kanskje "the secret" o.l., som har gjort åndelighet til en merkevare ved å ta gamle åndelige ideer og gi dem ny innpakning, med sin egen unike vri på hva de kaller ting. (f.eks. "the law of attraction", som sikkert finnes som konsept i mange andre åndelige bevegelser, men da under andre navn). Samt at ideene av og til tilpasses et vestlig verdisyn. Bl.a. lover The Secret ikke bare personlig lykke, men at den riktige troen bl.a. skal sørge for at penger kommer løpende i din retning (dersom det er det du ønsker).

Dette med at åndelige bevegelser lager sine egne begreper og kallenavn for alminnelige åndelige konsepter, og framstiller dem som noe unikt og sitt eget, kan også sees i sammenheng med sekterisme. En sekt baserer seg jo nettopp på å isolere medlemmene sine fra omverden.

Ved lage et begrepsapparat som er unikt for sin egen sekt, og fremstille dette begrepsapparatet som den universelle sannheten (eller iallefall som den eneste riktige måten å formidle sannheten på), oppnår man nettopp å isolere tilhørerne.

For selv om andre åndelige grupper skulle dele noe av troen (konseptene etc) til denne unike gruppen, så vil kommunikasjonen med utenforliggende grupper forhindres og hemmes ved at man bruker forskjellige ord, navn og begreper, ofte om de samme tingene. Og av at man innad i gruppen innprenter den "riktige" måten å kalle ting ved navn på, og det "riktige" begrepsapparatet. F.eks. ved å kalle ting "the law of attraction", som om dette er et større uttrykk for sannheten enn å bruke andre navn eller uttrykk.

Dette fenomenet fins forsåvidt i større religioner også, men siden new age-bevegelsene som regel er mindre (hver for seg) i tall og oppslutning, kan konsekvensen av isolering (på et intellektuelt og språklig nivå) også bli større, og gi større risiko for sekteriske tendenser.

(Innlegget ble redigert 16.06.10 19:09)

magicdragon

Innlegg: 645
magicdragon
20.10.10 22:02

Jeg tror New-Age trenden kommer til å avta ganske kraftig etter 2012, noe som syntes være et slagt profetisk vendepunk for de troende, når det ikke skjer noe i 2012 kommer nok en del til å miste interessen, helt til en ny dato dukker opp...

susilu

Innlegg: 37117
susilu
12.12.10 20:30

New age er egenlig Very old age:  Oppblomstringen av særlig Østens gamle filosofier, der man søker sitt sanne selv, det/den Ene, ved hjelp av meditasjon og yogaøvelser mm.  Blomstret vel opp på 60-tallet.

Etterhvert er folk også blitt opptatt av sjamanisme og engler, foruten, selvsagt, akupunktur ( som er en hel verdensanskuelse og ikke bare en praktisk nåleteknikk)

 

LaRose

Innlegg: 102
LaRose
11.11.12 11:52
Papadopilo_6: Kan du litt engelsk. Så betyr det rett frem. "En ny tidsalder." Eller vannmannens tidsalder. The New Age. Eller en ny Æra!

Minner meg om "Hair" :p

KingKong5

Innlegg: 5657
KingKong5
17.04.13 21:50
Charme74: Kan noen gi meg en enkel forklaring på hva new age er?

Fjerning av senter for kritisk tenkning i en persons hjerne.

Kjell28

Innlegg: 14151
Kjell28
18.04.13 19:09
KingKong5: Fjerning av senter for kritisk tenkning i en persons hjerne.

Dette forumet har jeg ikke lagt merke til før KingKong, her var det mye snacks ! :)

KingKong5

Innlegg: 5657
KingKong5
18.04.13 19:28
Kjell28: Dette forumet har jeg ikke lagt merke til før KingKong, her var det mye snacks ! :)

Vel, ikke hold pusten mens du venter på svar da. Virker ikke som det er det forumet som er mest i bruk. Denne tråden ble startet for tre år siden...

Mindfulness13

Innlegg: 20496
Mindfulness13
02.06.13 13:57

Det er forskjell på religion/religiøsitet og spiritualitet. Kort fortalt. De som følger religion tror på og stoler på andre sine spirituelle erfaringer. Mens de som er spirituelle stoler på egne dypere erfaringer eller interaksjoner med seg selv,universet og naturen.

New Age har endel blandet drops av forskjellige åndelige/spirituelle retninger.

TomPadang

Innlegg: 15895
TomPadang
09.07.15 09:43

NA is bullshit, basert på ingen ting.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg