Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stopp dyremishandling!

NYTT TEMA
åråsenGutta

Innlegg: 11411
åråsenGutta
26.01.10 11:49

Folk flest tenker ikke noe videre over det, når de går i butikken og kjøper hårsjampo, fancy mascara eller velluktende såpe. Du tenker ikke over hvor mange dyr som har lidd og dødd en smertefull død for at akkurat du skal kunne sminke deg i dag eller rett og slett bare vaske deg på henda. Du tenker ikke på at du er med på å støtte brutal dyremishandling hver gang du kjøper en håndkrem eller en lipgloss. Du tenker i hvert fall ikke på at alt det fæle de stakkars dyrene må gå gjennom skjer akkurat på grunn av deg. At forskerne som tester forskjellige kjemikalier gjør det kun for deg. Eller, er det kanskje greit at andre lider og har det vondt, så lenge du føler deg vel?

Over 3 millioner dyr blir hver dag utsatt for smertefulle og ofte helt unødvendige forsøk. Forsøk som kunne vært erstattet av datateknologi og andre alternative metoder. En skulle trodd at et av verdens beste land å bo i hadde kommet et stykke lenger med dyreforsøk og innsett at det gikk an å bruke andre metoder som kunne skåne dyrene for masse lidelser. Men dessverre ligger vi veldig langt bak akkurat her. Norge er det landet i Skandinavia hvor det blir gjennomført flest dyreforsøk. Så mange som 500 000 dyr blir utsatt for brutale dyreforsøk i året. I et av verdens rikeste land blir det gjennomført 6 ganger så mange dyreforsøk som i Tyskland, 4 ganger så mange som i Sverige, 3 ganger så mange som i England og dobbelt så mange som i Danmark. I tillegg gir ikke staten en eneste krone til å utvikle alternative metoder, og i motsetning til nabolandene våre gjør vi ingen ting for å humanisere og redusere antall ødelagte liv.

 

Hvorfor dyr?

Mennesker og andre pattedyr har samme evner til å føle smerte fysisk og mentalt. Så hvordan i all verden har vi rett til å utsette andre levende vesener for noe så grusomt?!

Har vi virkelig rett til å sprøyte inn forskjellige giftsoffer som endrer dyrets gener, eller smøre på forskjellige kjemikalier som etser vekk huden, slik at dyret har fullt av store blodige kjøttsår over hele kroppen? Har vi rett til å operere inn forskjellige gjenstander og sensorer inn i nervesystemet på en hund? Har vi rett til å utsette det for all redselen? Har vi rett til å ødelegge dyret mentalt, torturere det til døde og få det til å vise selvdestruktiv atferd? Eller betyr ikke alt dette noe, så lenge du får på deg øyeskyggen og mascaraen?

 

Kaisil

Innlegg: 1026
Kaisil
26.01.10 14:40

Å drive med dyreforsøk for å lage sminke, er helt idiotisk.

Men dyreforsøk har bidratt til mang en vaksine. Og det er ikke idiotisk!

Ugress

Innlegg: 7122
Ugress
26.01.10 17:12
åråsenGutta: Norge er det landet i Skandinavia hvor det blir gjennomført flest dyreforsøk. Så mange som 500 000 dyr blir utsatt for brutale dyreforsøk i året.

Tallet er høyere enn som så. Det har tidvis vært over 1 million. MEN: alle dyr som f.eks. er med i fôringsforsøk blir registert som forsøksdyr, og man skal vite at et høyt antall av de dyrene som telles med er oppdrettsfisk (ikke det at det nødvendigvis gjør saken så mye bedre). Ikke alle dyreforsøk er brutale. Og det er ikke for en hver å sette i gang dyreforsøk. Det må heldigvis godkjennes av forsøksdyrutvalget. Og det strebes stadig mot de tre R'ene: Replace, Refine og Reduce (hvis jeg ikke husker helt feil).

Men er enig: tallet er for høyt. Det jobbes ikke nok for å få erstattet dyreforsøk med alternative metoder. Men man skal vite at ikke alle disse dyrene har vært gjennom smertevoldende dyreforsøk.

Devil_Woman

Innlegg: 973
Devil_Woman
26.01.10 19:39
åråsenGutta: Mennesker og andre pattedyr har samme evner til å føle smerte fysisk og mentalt. Så hvordan i all verden har vi rett til å utsette andre levende vesener for noe så grusomt?!

For det første ville ikke legevitenskapen ha kommet så langt uten forsøk på dyr. Når det kommer til sminke, så syns jeg det er helt unødvendig å teste på dyr for å heve vår egen "skjønnhet".

Mange forsøk er ikke ondskapsfulle. F.eks er det mange forsøk som blir gjort på dyr som lider, som f.eks har en skade eller en sykdom som også kan ramme mennesker. Man kan da utføre f.eks en eksperimentell operasjon for å prøve og redde dyret, og i samme slengen finne en løsning for oss mennesker (om eksperimentet lykkes). Denne formen ser jeg ingenting vondt i, da de faktisk prøver å redde et liv i samme slengen som de eksperimenterer.

Forsøk på dyr vil alltid være der. Det er veldig mange eksperimenter man ikke kan utføre elektronisk, siden det ikke vil gi riktige resultater, man må vite om det kan utføres i praksis. Alle husker vell rotta med et menneskelig øre på ryggen. Dette for å se om man kunne "dyrke" ja f.eks et øre. Noe som blir brukt i dag, ofte på undersiden av armen på mennesker.

åråsenGutta

Innlegg: 11411
åråsenGutta
27.01.10 19:15

Mange vil mene at dyreforsøk er helt nødvendig. Selvfølgelig må det forskes på medisiner mot kreft og andre sykdommer, men dette kan gjøres på en mye mer human måte! De fleste vil nå fortsatt også mene at vi trenger såpe, sjampo, kremer og andre hygieneprodukter. Noen vil til og med si at det er nødvendig med sminke og den slags. Men her finnes det faktisk en hel masse av produkter som ikke er testet på dyr! Det er ditt valg! Er det ikke så mye bedre å gi et par kroner ekstra for litt sminke, og så kunne gå ut av butikken med god samvittighet og tenke at du ikke er ansvarlig for alt det grusomme som skjer med de stakkars små dyrene?

Hvis folk ikke hadde kjøpt produkter som var testet på dyr, ville antallet forsøksdyr synke drastisk, og antallet uskyldige liv ville bli reddet. Selv om det er helt umulig, kan du jo prøve å sette deg inn i situasjonen til disse dyrene. Tenke over hva de blir utsatt for hver eneste dag og vite at dette kan du jo gjøre noe med. Også kan du tenke på hvor utrolig heldig kjæledegga de er, som ikke befinner seg i deres sted. Som løper glad og fornøyd rundt, får masse kos og ikke aner noe som helst om alt det grusomme som skjer med dens medart.

(Innlegget ble redigert 27.01.10 19:15)

ErikJm

Innlegg: 15353
ErikJm
28.01.10 06:32

Tommel for denne.

Og noe jeg synes er direkte avskyelig, er at det selger mink-kåper o.l her til lands. Bare tenk på historien bak kåpa di. Et stakkarslig dyr som har stått i bur hele livet for å senere bli flådd til en kåpe slik at rike damer kan gå med de. Ekkelt.

weattube

Innlegg: 128
weattube
10.03.10 03:28
ErikJm: Tommel for denne. Og noe jeg synes er direkte avskyelig, er at det selger mink-kåper o.l her til lands. Bare tenk på historien bak kåpa di. Et stakkarslig dyr som har stått i bur hele livet for å senere bli flådd til en kåpe slik at rike damer kan gå med de. Ekkelt.

Tommel! Jeg er helt enig hadde jeg sett noe sånnt så hadde jeg slått henne rett ned. I sånne situasjoner er det ikke nøye om det er mann/dame. Blir ett slag uansett.

SilverSilence

Innlegg: 390
SilverSilence
10.03.10 09:59

Det som er så dumt, er at man aldri er trygg.

Når produkter "Ikke er testet på dyr" kan man også bli lurt. De tester ikke på dyr, men de bruker mest sannsynelig produkter som allerede er testet på dyr av andre merker.

Skjønner?

Man vet aldri hva man kan kjøpe eller ikke, med mindre man gjør heftig reaserch og kontakter de som lager produktet.

Jeg styrer unna de jeg vet er testet på dyr.

Hadde jeg holdt meg unna alle merker som ikke 'tester på dyr' hadde jeg blitt tom for både sminke og hudkrem.

Kjøper mye på the body shop: gode greier.

Daniboy36

Innlegg: 589
Daniboy36
25.04.10 08:53
åråsenGutta: Folk flest tenker ikke noe videre over det, når de går i butikken og kjøper hårsjampo, fancy mascara eller velluktende såpe. Du tenker ikke over hvor mange dyr som har lidd og dødd en smertefull død for at akkurat du skal kunne sminke deg i dag eller rett og slett bare vaske deg på henda. Du tenker ikke på at du er med på å støtte brutal dyremishandling hver gang du kjøper en håndkrem eller en lipgloss. Du tenker i hvert fall ikke på at alt det fæle de stakkars dyrene må gå gjennom skjer akkurat på grunn av deg. At forskerne som tester forskjellige kjemikalier gjør det kun for deg. Eller, er det kanskje greit at andre lider og har det vondt, så lenge du føler deg vel?

egentlig så burde dyrebeskyttelsen ha rett til å kunne gå til folk å se hvordan dyrene dems har det. vil kanskje bli vanskelig siden ikke de har oversikt på hvem som har og ikke har dyr. har 3 dyr selv.

Abernaber

Innlegg: 11580
Abernaber
25.04.10 08:59
ErikJm: Og noe jeg synes er direkte avskyelig, er at det selger mink-kåper o.l her til lands. Bare tenk på historien bak kåpa di. Et stakkarslig dyr som har stått i bur hele livet for å senere bli flådd til en kåpe slik at rike damer kan gå med de. Ekkelt.

For ikke å snakke om avlivingsmetodene.

Dyrene biter seg i refleks fast i et metallinstrument, og så får de stukket ei stang opp i rumpa, så  blir de satt strøm i...

Earthquakejente

Innlegg: 40508
Earthquakejente
30.04.10 15:51
ErikJm: Og noe jeg synes er direkte avskyelig, er at det selger mink-kåper o.l her til lands. Bare tenk på historien bak kåpa di. Et stakkarslig dyr som har stått i bur hele livet for å senere bli flådd til en kåpe slik at rike damer kan gå med de. Ekkelt.

Vel, tenk over hvor mange timer du jobber overtid for å få penger til ny bil eller en ferietur, og de surt tjente skattekronene som betales av dette går til støtte til pelsdyrnæringen. Nok til å stemme på andre enn AP og SP?

Noen som har en oversikt over skjønnhetsprodukter som IKKE er testet på dyr? Og skulle gjerne hatt en kilde til hvordan fisk evt lider i oppdrettsanlegg og fiskeindustri. Har jobbet på fiskeindustri selv, og vet lite om fisken led eller ikke av det vi gjorde.

Earthquakejente

Innlegg: 40508
Earthquakejente
30.04.10 20:08

Jeg fant jeg fant. En liste over en del produkter testet på dyr. Noen av disse brukes i Norge

Eucerin, Nivea, Ajax, Palmolive, Vaseline, Braun, Duracell( aner ikke hvorfor) Oral-B, Aquafresh, Sensodyne, Nicorette, Vademecum, Kleenex (merkelig), og mange andre.

Sjekjk linken, boikott produktene

thefree

Innlegg: 7
thefree
10.01.11 08:17

kjønner ikke hva folk tenker med tenker di med hu eller ræva blir så sint på sånne  folk som driver med  dyremishandling det er bare dumt

19LSK17

Innlegg: 5074
19LSK17
10.01.11 11:26
Earthquakejente: Oral-B

Skjekker dem om tannbørsten tar plaque da eller? I så fal vil jo dette være en fordel for dyret bortsett fra tanken på hvordan disse dyrene lever da. Jeg må inrømme at noen av disse produktene virker merkelige mtp dyreforøk. Duracell!! :o/

SilverSilence

Innlegg: 390
SilverSilence
10.01.11 13:58

Jeg lurer bare på hvordan i h*lvete tamponger blir testet på dyr?

sirplus

Innlegg: 1355
sirplus
11.01.11 13:02

Det er vel få som kan være uenig i trådens tittel, "Stopp dyremishandling". Likevel tør jeg påstå at dyrevernerene på mange måter er sin egen verste fiende i denne sammenhengen. F.eks. kan man ut ifra åpningsinnlegget få inntrykket av at alle dyreforsøk ender i en smertefull død for forsøksdyret. Er det virkelig tilfelle? F.eks. fôrforsøk, som en annen debattant kommer med som eksempel?

Litt mer fakta og edruelighet og mindre krisemaksimering fra dyrevernerenes side mener jeg kunne hjulpet saken deres mye.

+SirPlus+

Knut_so

Innlegg: 1
Knut_so
28.08.14 21:50

Jeg, og alle andre her er nok enig i at vi må få en slutt på dyremishandlingen en gang for alle, men det å utnytte døde dyr til å lage forskjellige produkter, du nevnte såpe, synes jeg er veldig bra. Da får vi utnyttet de ressursene dette dyret har å tilby istedet for å la det råtne bort og bli bortkastet. 

Jeg er også ganske usikker på om det er en troverdig kilde earthquakejente fant, jeg tviler sterkt på at de tester Duracell (batterier) på dyr. Og hvis de gjør det vil jeg gjerne vite hvordan, jeg ser ikke for meg noen som helst grunn, eller måte for den slags skyld, for at man skulle kunne teste et batteri på et dyr!

peterpan123

Innlegg: 2
peterpan123
05.12.14 14:05

Tenk om det var vi mennesker som ble utsatt for alt dette tullet, for at vi skulle fått ei pelskåpe måtte vi barbert av oss håret, eller som det skjer med dyr: revet av.
At vi slakter dyr godtar jeg til en viss grad med tanke på at vi trenger kjøtt og mat. Men at folk har hjerte til å stikke sprøyter i dyr for å se hvordan de reagerer, river av pelsen deres når de er i live og tester alt og ingen ting på dyr, det gjør vondt helt inn i hjerterota. 

EL-FERNANDO

Innlegg: 64228
EL-FERNANDO
02.06.18 12:11

Hvorfor er det ikke noen reaksjoner fra Dyrevernere på måten halal kjøtte blir slaktet?

 

Dyret blir dopet ned og skåret strupen over, og ligger/henger å dør til det er tømt for blod.

 

egentlig skremmende og meget pussig 

Her bør politikere og dyrevernere begynne å lage ordentlige forbud for slike

avlivingsmetoder i Norge, og håpe på at andre land følger etter.

(Innlegget ble redigert 02.06.18 12:14)

Oslo1913

Innlegg: 5137
Oslo1913
10.09.18 22:47

Dyremishandlere fortjener å bli utsatt for grov vold. Feige små "mennesker". "Tøffe" når det er noen som ikke kan ta igjen. Kyllinger når det er noen som kan.

Hulkibulk

Innlegg: 2398
Hulkibulk
14.09.18 07:10
Earthquakejente: Ajax

Ble vell testet på Rein?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg