Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Giftig tørrfor

NYTT TEMA
Daddy

Innlegg: 423
Daddy
24.09.19 00:46

Det amerikanske Mattilsynet (USFDA) fant i fjor pentobarbital i hundemat fra flere forskjellige produsenter. Sodium pentobarbital er en gift som blant annet brukes av veterinærer til å avlive smådyr som hunder og katter. Stoffet brukes også til å henrette mennesker, enten alene eller i kombinasjon med andre giftstoffer. Det var riktignok relativt små mengder av giftstoffet, men hvordan havnet stoffet i maten? Produsentene handler inn råvarer der de er billigst, og du finner vel neppe billigere kjøtt enn avlivede løshunder fra shelters, og/eller såkalt roadkill. Begge deler er i USA (og garantert ganske mange andre land) ansett som "non-human grade food", altså ikke egnet som menneskefor, men greit å fore bikkja med. Usikker på hvordan tilsvarende lovverk er her, men tror det i teorien er ganske mye strengere krav til dokumentasjon på kjøttets opprinnelse og eventuelle rester av medisiner. 

Det importeres imidlertid ganske mye tørrfor hit, skal man stole på at Mattilsynet har kontroll....?

 

perchri

Innlegg: 11771
perchri
12.08.20 08:14
Daddy: Det amerikanske Mattilsynet (USFDA) fant i fjor pentobarbital i hundemat fra flere forskjellige produsenter. Sodium pentobarbital er en gift som blant annet brukes av veterinærer til å avlive smådyr som hunder og katter. Stoffet brukes også til å henrette mennesker, enten alene eller i kombinasjon med andre giftstoffer. Det var riktignok relativt små mengder av giftstoffet, men hvordan havnet stoffet i maten? Produsentene handler inn råvarer der de er billigst, og du finner vel neppe billigere kjøtt enn avlivede løshunder fra shelters, og/eller såkalt roadkill. Begge deler er i USA (og garantert ganske mange andre land) ansett som "non-human grade food", altså ikke egnet som menneskefor, men greit å fore bikkja med. Usikker på hvordan tilsvarende lovverk er her, men tror det i teorien er ganske mye strengere krav til dokumentasjon på kjøttets opprinnelse og eventuelle rester av medisiner.  Det importeres imidlertid ganske mye tørrfor hit, skal man stole på at Mattilsynet har kontroll....?

Ikke overhodet. Jeg skriver til flere importører av for og annet "godis" til hunder. Det er jo ikke merket på noe som helst poser opprinnelses land av produktet? dette er vel lovbestemt i det minste å klart og tydelig på pakningene hvor det er produsert?  Mye kommer fre China. Det er en nyresykdom registrert som trolig kommer fra tyggepinner etc med tørket kylling og and, pridusert i China. Svar får jeg ikke? Får i grunn lite svar fra noen som helst? Er det noe ulovlig som foregår?


Nå skal jeg helt privat bedrive detektivarbeid med kraftig lut. dette skal jeg finne ut av. Masse fine ord er trykket på forpakningene.....men mystisk liten skrift. Man må være nyfødt skal man lese den. Holder på med noe som heter "tyggepinner med kylling" Merke? Reward importør OZAMI. 

GiPazzini_85

Innlegg: 89696
GiPazzini_85
12.08.20 08:17

Kanskje ikke så rart at snittalderen på hunder har gått ned de siste årene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg