Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Til dere som vil kjøpe akvarium til barna til jul

NYTT TEMA
Hakasu

Innlegg: 84
Hakasu
09.12.19 08:45

Hvert år hører vi i akvariemiljøet om barn som får akvarier fra foreldrene sine til jul. Dette er jo en fin gave og en god inngang til hobbyen, men jeg vil be alle foreldre som vurdere dette å tenke seg godt om.

I likhet med andre dyr har fisk en del krav som må oppfylles for å trives, og det er viktig å lese seg opp på hvordan man faktisk tar seg av fisken og akvariet! Dersom dere bare kjøper et akvarium og slenger opp i fisk er det 90 % + sjanse for at fisken dør i løpet av et par måneder, noe ungene helt sikkert ikke kommer til å like. Dette fordi akvariet trenger å ha etablerte bakteriekolonier i filteret som gjør om ammonium og nitritt til nitrat (et mye mindre skadelig stoff). 

Så før dere kjøper et akvarium til barna til jul i år, les dere opp på temaet og finn ut av om det er noe dere (og barna) kommer til å ha glede av å drive med. Det er en del arbeid, og det er helt nødvendig med vannbytter annenhver eller hver uke. Et godt sted å lære om sitt første akvarium er gratisboka Akvarieboka. Der dekkes det meste om oppstart og drift av akvarier. Ellers anbefaler jeg å bruke ressurser som Akvaforum, Akvaportalen og Facebook gruppen "Vi med Akvarium" for å lese seg opp på de fiskene man kunne tenke seg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg