Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ungå "den tause våren".

NYTT TEMA
Egon-fjellvandrer
Egon-fjellvandrerInnlegg: 79
12.04.10 09:34

Den siste vinteren har med sine unormale snømengder og lave temperaturer hatt til dels store negative følger både for plante og dyrelivet i vårt område. For eksempel i Sørmarka like utenfor Stavanger er det store brekkasjeskader på skogen på grunn av unormale snømengder. Fuglebestanden hadde også store tap mens kong vinter herjet som verst. Både rugde og andre fugler som ikke finner mat på fuglebrett i boligstrøk hadde til dels store tap. Selv har jeg også merket at det er unormalt lite sang å høre fra de småfuglene som har overvintret her og det kan jo tyde på at også disse har lidd unormalt store tap.

Stavanger Kommune er selvfølgelig i full gang med å rydde opp og fjerne ødelagte trær og fjerner derved også det som kunne blitt en solid matresurs for fuglene i fremtiden.

På grunn av dette kan det kanskje være på sin plass å oppfordre folk til å gi noen av artene litt ekstra starthjelp nå som hekkesesongen står for døren.

Fuglekasser er en enkel og grei måte å sikre god reproduksjon blant mange av våre fuglearter. Nå er det tiden for å henge opp de fleste kassene, men om et par uker kan det være for sent. Det ligger mye info på nettet. Her er bare en side blant mange. http://www.miljolare.no/aktiviteter/by/natur/bn4/kassetabell.php

 

Wingtor
WingtorInnlegg: 2435
14.04.10 21:25

Fuglekassene har vært på plass en stund nå. Småfuglene må vi ta vare på ja. En trivelig aktivitet sammen med ungene dette. Reperasjoner og vedlikehold gjennom vinteren og henge dem opp nå på våren.

(Innlegget ble redigert 14.04.10 21:26)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg