Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kompass

NYTT TEMA
Bantor
BantorInnlegg: 1118
02.02.18 14:34

Går å tenker litt på å kjøpe nytt kompass. Nå er det jo mest GPS som blir brukt til navigasjon da. Men er kjekt å ha som sikkerhet.

 

Suunto er vel det vanligste nogenlunde fornuftige kompassene en kan få kjøpt. Lars Monsen anbefalte visstnok Suunto MC-2 med global nål.

 

Har hørt litt av hvert om de billigere modellene til Brunton, men Truarc 3 skal være et ok kompass. Kanskje litt enkelt. De svinedyre modellene til Brunton er bra, men er vel ikke noe å tenke på med mindre du er ingeniør.

 

Silva ble regnet som det beste kompasset i gamle dager. Men nå er de Silva kompassene som selges i Norge laget i Kina. Det fins historier om dem på nettet. Silva har ennå Explorer 4 modellen som brukes av det britiske militæret. Den kan eventuelt bestilles fra utlandet, men jeg er usikker.

 

Av andre merker kan en nevne Kasper & Richter og Recta. Kasper & Richer har kompasser i forskjellige prisklasser og til forskjellige formål, noe laget i Kina, noe i Tyskland. Recta er et gammelt sveitsisk merke som i dag er produsert av Suunto.

 

Noe jeg har oversett?

Bantor
BantorInnlegg: 1118
02.02.18 14:58

Det skal være Silva Expedition 4, ikke Explorer 4 - unnskyld.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg