Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Minnesmerke 22. juli

NYTT TEMA
Script

Innlegg: 4509
Script
24.02.14 22:18

Forslaget fra Snøhetta med noe som gror, og stiens fellesskap er enkelt, stille, effektivt. Appellerer til alle. Synes det burde være med noe med roser, som jo symboliserer det innerste i menneskets følelsesliv og var sentralt i tiden etter tragedien.De må ikke finne på det svenske, skrikende brutale med sår og kløyvinger. Overintellektualisert overforbruk av effekter som mangler alminnelig tilknytning.

orbixx

Innlegg: 3657
orbixx
17.03.14 00:15
Script: Appellerer til alle.

Vi vil alle slite med og huske tragedien, 22.juli.

Men det må være de berørte og etterlatte som må ha det siste ordet, angående minnesmerke.

Noen vil sikkert ha en stille grav hvor de kan minnes sine nærmeste, som så tragisk mistet livet i den ufattelige terroren.

Andre vil kanskje ha et monument, med navn, slik at deres kjære aldri blir glemt for folk flest.

Nå tror jeg aldri at minnene om Utøya vil visne, som blomster.

Script

Innlegg: 4509
Script
06.04.14 00:59

Synes det valgte minnesmerket står sterkt i fare for å begå et sjangermistak, - voldsomheten kan tolkes eller assosieres slik  at kunstverket, symboliser ABBs voldsomhet, Og tilogmed kløften, såret i landskapet som ofrenes sår, og ikke nasjonens sår som vel er meningen.Kort: Minnesmerket står simpelthen i fare for først og fremst å minnes ABB og hans ugjerning.

Som et (vel teatralsk) kunstverk om 22. juli kunne vel dette fungere, og forsåvidt plasseres hvor som helst,men ikke som et minnesmerke.

(Innlegget ble redigert 06.04.14 01:05)

Script

Innlegg: 4509
Script
06.04.14 02:45

Korreksjon til det over: Det skal stå først og fremst å minnes ugjerningen og dermed ABB. Med teatralsk mener jeg at man blir gjenstand for kunsterens regi ved å måtte gå gjennom en tunnel før man  stanser ved et slags rekkverk og ser over på andre siden. hvor navnend står innhugget. Det skal skjæres og sprenges i naturen for å få til dette kunstverket, som  rommer  voldsomme effekter og kun negativitet; Ingenting som hedrer ofrene, ingenting om hedrer de frivillige som trakk unge opp av vannet og reddet liv, ingenting som minner om Stoltenbergs ord om kjærlighet, demokrati, rettsstat, ingenting som minner om rosetogene - ingenting positivt.

Det er en fortelling i selve det faktiske hendelsesforløpet  i dette fra det det dypest tragiske til positive som kunstnerne kunne uttrykt på sitt vis.

(Innlegget ble redigert 06.04.14 03:00)

orbixx

Innlegg: 3657
orbixx
10.04.14 23:50
Script: Korreksjon til det over: Det skal stå først og fremst å minnes ugjerningen og dermed ABB.

Jeg bor ikke i nærheten av Utøya, eller er personlig berørt av denne ufattelige tragedien. All sympati for de overlevende, berørte og familiemedlemmer.

Men jeg forstår godt at naboer ikke vil ha en evig kirkegård nesten i deres hager, som alltid vil minne dem om lidelser, nød, drap og monsteret; Breivik.

Mange var med på redningsaksjoner, og vil kanskje bli traumatisert for resten av livet.

Jeg er for et minnesmerke, men plasser det på et mer nøytralt sted.

(Innlegget ble redigert 10.04.14 23:54)

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 16:28

Blir ergerlig over NRK som viser svarte.Petters Shakespeare-serie nok en gang, den handler jo utelukkende om frimureri, og slett ikke om Shakespeare. Frekt er det på alle måter, når han bebreider ærverdige professorer som ikke vil høre på vrøvlet hans.

Ser også av Dahlbergs øvrige kunst at han er frimurer, hans forslag til minnested for 22. juli, dette snittet i berget, er det rene skjære frimureriet. Disse folkene elsker jo monumenter, Frihetsgudinnen og Eiffel-tårnet er vel de mest kjente. Et frimurermonument rett foran regjeringskvartalet vil gi et besynderlig nasjonalt uttrykk.

(Innlegget ble redigert 14.04.14 16:40)

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 17:06

NRK sveller over av frimureri i år, såvidt jeg kan se er praktisk talt alle utenlandske dokumentarer murerinspirerte, og en rekke filmer. Dette skyldes kanskje at det i år er 700 år siden henrettelsen av en av frimureriets kultfigurer, tempelridderen Jaques de Molay(noe sånt). Dahlbergs snitt gjennom berget alluderer på finurlig vis til tempelridderne.

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 18:48

Dette skal ikke tolkes dithen at jeg synes Dahlberg lager dårlig kunst, tvertimot. Disse videoene er uttrykksfulle, men dog, etter 10 sekunder ser man frimureriet, som bekreftes gjennom hele snuttene  Lewis betyr steinklo, et vesentlig symbol i frimureriet, og den siste detektivserien med navnet rommer i hvert fall  frimureri.  I en episode er typisk nok en eks irsk terrorist skurken, og en kjenner igjen hovedsymboler. Trappen, muren som er murt av blokker. Stein er frimureiet hellige element, vannet dets negative, dødens, jf Dahlbergs snitt igjennom berget. Arkitekturen er dens hellige virksomhet, Dahlberg er arkitekt, og KØRK eller hva den heter kommisjonen som valgte Dahlberg , ville ha noe med arkitektur. Hvorfor det egentlig? Hvorfor var alternativene så skrekkelig dårlige, utvalgt blant flere hundre alternativer. Kunne KØRK legge ut disse på nettet, så vi også fikk vurdere alternativene.

For øvrig har jeg den norske Nobel-komiteen og  Nobel-sermonien mistenkt - enn så lenge, det kan være feil - for frimureri.

 

Oxford universitetet er Lewisseriens sted, og særlig humanistenes universitetet (Cambridge naturvitenskapens), om en  ser at en av innvolverte er knyttet til noe med naturvitenskap, vet en at der har vi skurken!

(Innlegget ble redigert 14.04.14 19:10)

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 19:27

Døren er et meget viktig frimurersymbol, legg merke til hvordan sekretæren så å si vokter døren når tildelingen gjøres kjent. Dørvokteren( the warden) er en viktig funksjopn i frimureriet. Men det kan være tilfeldig, dette må undersøkes nærmere.

Det kan  bli interessant hvem som blir den neste sekretæren.

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 19:47

Fjorårets tildeling gikk til dem som motsatte seg gass i Syria. Syrias kristne spesifikt spiller en vesentlig rolle i det nordiske  frimureriet, grad VIII eller IX?. Prins Charles uttrykte nylig bekymring for at det ble for få kristne i Midt-Østen. Han er naturligvis frimurer,  han har kritisert modernistisk arjitektur og skapt en modell-landsby hvor bygningenens særpreg er de tunge dørene tungt lakkert. Jf en av Dahlberg videoer.

Script

Innlegg: 4509
Script
14.04.14 19:54

Derfor var det Obama fikk Nobelprisen, derfor var det han ville bombe. Dette er selvfølgelig  bare en hypotese-

(Innlegget ble redigert 14.04.14 20:25)

Script

Innlegg: 4509
Script
24.04.14 02:24

Ser nå at minnekomiteen for 22. juli i Trondhjem har vraket det felles minnesmerket. Det nye skal ikke være det nasjonale felles, men åpenbart det murerisk felles (her er det en skarp prinsipiell  motsetning, uansett frimurernes humanisme!) skal stilles i i en mislykket park som utgjør Frimurerlogens skygge.

bjarsvei

Innlegg: 3747
bjarsvei
15.02.18 13:38

snart er det premiere på filmen...filmen er til for at vi ikke skal glemme.. når filmen har premiere så er minnesmerket fortsatt ikke reist...minnesmerket burde vært satt opp med engang etter, men endte i en småelig krangel med innbyggerne ved Tyrifjorden..

en stor spøtta skam, på 7 år har de ikke klart å få opp et minnesmerke..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg