Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvor mye koster det å utgi andres bøker?

NYTT TEMA
Mumm-Ra
Mumm-RaInnlegg: 775
10.01.18 18:33

Vi har i dag forlag hvor man kan utgi sine egne bøker dersom større forlag ikke er interessert. Men det finnes jo mye godt på bl.a. engelsk som mange sikkert gjerne kunne tenke seg å lese på morsmålet. Da har man to ekstrautgifter; kostnader til oversettelse, og rettighetene til den opprinnelige forfatteren (med mindre vi snakker om forfattere i public domain). Noen som vet hva de totale kostnadene sånn ca. blir i den forbindelse?

Har ingen konkrete planer om personlig å oversette eller utgi utenlandske bøker, men om utgiftene er overkommelige, burde det jo være mulig å få i stand en såkalt printing-on-demand også her. Om hver kjøper er villig til å betale f.eks. 400 kroner for en roman av Neal Stephenson, Stephen King eller Jack Vance m.fl. som enda ikke er utgitt på norsk, kunne det vært greit med et omtrentlig anslag over hvor mange påmeldte man trenger før prosjektet i det minste går opp i opp. I tillegg har vi jo bøker som allerede har vært oversatt til norsk, men som for lengst er utsolgt fra forlaget og er vanskelige eller umulige å oppdrive for kjøperne. Kommer vel også an på om vi snakker om pocketbok eller med stive permer, men det blir en annen debatt.

(Innlegget ble redigert 10.01.18 18:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg