Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Foucault

NYTT TEMA
guttemann

Innlegg: 1590
guttemann
15.05.04 22:27
Er det noen som kan anbefale noen bøker om eller av Foucault?
theOrakel

Innlegg: 795
theOrakel
15.05.04 22:39
På norsk finnes ihvertfall: Galskapens historie, Overvåkning og straff, alle 3 bind av Seksualitetens historie, Diskursens orden, Tingenes orden ,Forelesninger om regjering og styringskunst. Når det gjelder bøker om foucault på norsk er idehistorikeren Espen Schaaning en sentral referanse. Av disse bøkene her har jeg bare lest Galskapens historie selv. Hvis du er interessert i de empiriske undersøkelsene hans er nok Galskapens historie og Overvåkning og straff best, er du derimot mer interessert i filosofien hans er nok nok Tingenes orden og Diskursens orden best(begynn med den siste).
hollygo

Innlegg: 24
hollygo
26.05.04 22:38
Både Diskursens orden og Tingenes orden anbefales helhjertet. Men Tingenes orden(Les Mots et le Choses på originalspråket, tror det er Ordene og tingene den heter på dansk) er bedre i den danske oversettelsen enn det jeg har lest av den på norsk. Om du er interessert i lærdomshistorie er Ordene og tingene fantastisk utfordrende og spennende, man blir revet med allerede i åpningskapitlet som er en analyse av maleriet Las Meninas av Velasques, og som omhandler perspektiv. En annen Foucault-bok som kan være en fin introduksjon er "Dette er ikke en pipe" om Magritte, i den kjempefine Pax Artes-serien. Elegant og poengtert om surrealismen, tekstlighet og Magritte. God lesning!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg