Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

mangelfulle scrable regler

NYTT TEMA
klodriane
klodrianeInnlegg: 1673
16.01.11 16:29

om du skriver et ord som går over 2 røde felt (3 dobbelt ordpoeng) får du da 6 dobbelt ord poeng eller 3x3 altså 9 dobbelt ordpoeng ?

Spunk-81
Spunk-81Innlegg: 203
16.01.11 16:45

Du teller tredobbelt ordpoeng for hvert slikt felt du går over, i ditt tilfelle to felt.

Om ordet ditt er verdt 11 poeng, blir det da 11x3 + 11x3.

Altså 66 poeng tilsammen.

(Innlegget ble redigert 16.01.11 16:48)

tucan
tucanInnlegg: 20038
16.01.11 21:22
klodriane: om du skriver et ord som går over 2 røde felt (3 dobbelt ordpoeng) får du da 6 dobbelt ord poeng eller 3x3 altså 9 dobbelt ordpoeng ?

nei.. Du kan ikke få ett ord over 2 røde felt. Du har kun 7 bokstaver.. Du trenger 8 for å nå over 2 røde felt.

klodriane
klodrianeInnlegg: 1673
16.01.11 21:38
tucan: Du trenger 8 for å nå over 2 røde felt.

Feil du kan bygge på eksiterende ord

RattusNorvegicus
RattusNorvegicusInnlegg: 12421
16.01.11 21:43
klodriane: om du skriver et ord som går over 2 røde felt (3 dobbelt ordpoeng) får du da 6 dobbelt ord poeng eller 3x3 altså 9 dobbelt ordpoeng ?

http://www.hasbro.com/scrabble/en_US/scoringRules.cfm

4: Premium Word Squares: The score for an entire word is doubled when one of its letters is placed on a pink square: it is tripled when one of its letters is placed on a red square. Include premiums for double or triple letter values, if any, before doubling or tripling the word score. If a word is formed that covers two premium word squares, the score is doubled and then re-doubled (4 times the letter count), or tripled and then re-tripled (9 times the letter count). NOTE: the center square is a pink square, which doubles the score for the first word.

 Siste alternativ er korrekt, 9-dobling. Regelen er enkel: Doble bokstavpoeng og så dobler du ordpoeng, slik at summen blir størst mulig. Det er fullt mulig å få 27-dobbelt ordpoeng, hvis du finner et ord på 15 bokstaver (f.eks. MONOPOLTILSTAND og minst 8 bokstaver tilfeldigvis ligger ute allerede uten å dekke noen av feltene som gir 3-dobbelt ordpoeng. Jeg har aldri sett det skje og vil neppe oppleve det heller.

tucan
tucanInnlegg: 20038
16.01.11 21:47
klodriane: Feil du kan bygge på eksiterende ord

Men det er kun den som først legger brikken på 3-dobbelordpoeng(eller andre poenggivene steder) som får poeng...

 

Så feil.....:-p

tucan
tucanInnlegg: 20038
16.01.11 21:48
RattusNorvegicus:  Siste alternativ er korrekt, 9-dobling. Regelen er enkel: Doble bokstavpoeng og så dobler du ordpoeng, slik at summen blir størst mulig. Det er fullt mulig å få 27-dobbelt ordpoeng, hvis du finner et ord på 15 bokstaver (f.eks. MONOPOLTILSTAND og minst 8 bokstaver tilfeldigvis ligger ute allerede uten å dekke noen av feltene som gir 3-dobbelt ordpoeng. Jeg har aldri sett det skje og vil neppe oppleve det heller.

Nei.. Kun 1.mann som legger brikken på brettet som får poeng for doble og triple poeng.. Og siden du kun har 7 brikker, går ikke det..

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14511
16.01.11 22:08

Tucan fortener snart ein liten facepalm.

tucan
tucanInnlegg: 20038
16.01.11 22:10
happydeathsuite: Tucan fortener snart ein liten facepalm.

en hva?

klodriane
klodrianeInnlegg: 1673
17.01.11 08:40
tucan: Nei.. Kun 1.mann som legger brikken på brettet som får poeng for doble og triple poeng.. Og siden du kun har 7 brikker, går ikke det..

du tar feil, du bør spille litt scable før du inngir deg på slike diskusjoner, eller er det matten du sliter med ?

tucan
tucanInnlegg: 20038
17.01.11 10:33
klodriane: du tar feil, du bør spille litt scable før du inngir deg på slike diskusjoner, eller er det matten du sliter med ?

jeg sitter med Scrabble-reglene ca. en halv meter fra meg.. Så nei. Du som tar feil.

tucan
tucanInnlegg: 20038
17.01.11 10:36

For å sitere scrabble-reglene: "Ekstra ord-og bokstavpoeng gis bare til den spilleren som først legger sin brikke på poengfeltet."

 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14511
17.01.11 12:06
tucan: For å sitere scrabble-reglene: "Ekstra ord-og bokstavpoeng gis bare til den spilleren som først legger sin brikke på poengfeltet."

Men herre jemini! Det er jo ikkje det der er snakk om. Les tråden igjen, og tenk over det heile.

tucan
tucanInnlegg: 20038
17.01.11 12:15
happydeathsuite: Men herre jemini! Det er jo ikkje det der er snakk om. Les tråden igjen, og tenk over det heile.

ehh.. jo.. i åpningsinnlegget spørres det om hvor mange poeng man får om ett ord går over 2 røde felt.. Da svarte jeg at det ikke gikk fordi da trenger du 8 bokstaver.. Siden du aldri har mer enn 7 bokstaver går ikke det..

Det hjelper ikke å bygge på eksisterende ord..

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14511
17.01.11 13:16

Ok, eg skal prøve å forklare dette så klart som mogleg:

I øvste venstre hjørnet har du eit trippel-ordpoeng-felt. Under dette har du seks andre felt. Under der igjen har du eit nytt trippel-ordpoeng-felt. Om det ligg ein bokstav på eit (eller fleire) av dei seks felta i midten, kan du lage eit ord med dei sju bokstavane dine, som dekker båe trippel-ordpoeng-felta. Og du er den første som legger brikke på desse to felta.

klodriane
klodrianeInnlegg: 1673
17.01.11 13:52
happydeathsuite: Om det ligg ein bokstav på eit (eller fleire) av dei seks felta i midten, kan du lage eit ord med dei sju bokstavane dine, som dekker båe trippel-ordpoeng-felta. Og du er den første som legger brikke på desse to felta.

Takk skal du ha tommel opp for den

Tiki-Taka
Tiki-TakaInnlegg: 7959
17.01.11 14:28

Husker jeg greide å lure inn "Spinning Jenny" i Scrable engang. Da haglet poengene for å si det sånn :)

tucan
tucanInnlegg: 20038
17.01.11 14:42

Ok.. Sånn ja.. Tenkte ikke på akkurat den muligheten.. 

RattusNorvegicus
RattusNorvegicusInnlegg: 12421
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg