Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tips til arcade joystick?

NYTT TEMA
lthilien

Innlegg: 8864
lthilien
18.01.15 20:42

Jeg har lenge hatt lyst til å kjøpe en joystick ala dette:

http://gamezone.no/Avdelinger/SPILL/Xbox-One/Xbox-One-Tilbehør/Håndkontroller/Mad-Catz-Xbox-One-Arcade-Fightstick-TE2-Tournament-Edition-2124369-p0000053119

Grunnen til at jeg ikke har gjort det enda er at jeg vokste primært opp med Amiga, C64, Atari mv, og i begrenset grad med de gamle arcademaskinene (selv om jeg selvsagt var innom dem også), og da var knappene på de første stikkene plassert på venstresiden (f.eks. Atari-stikken hadde bare knapp på venstresiden)...

Alle mulige joystickprodusenter har av en eller annen grunn fått det for seg at høyrehendte vil spille med stikken i venstre hånd, og for dagens ungdom er det kanskje slik, men for meg føles det fullstendig unaturlig... Jeg er også usikker på om jeg har det i meg å avlære gamle vaner.

Nå har jeg snublet over disse:

http://www.ebay.com/itm/Southpaw-Fighting-Stick-Arcade-Joystick-Street-Fighter-IV-PC-for-left-hander-/140636810838

http://www.ebay.com/itm/Southpaw-Fighting-Stick-Arcade-Joystick-Street-Fighter-IV-PC-PS2-for-left-hander-/281531094394?pt=UK_VideoGames_Merchandise_RL&hash=item418c8f957a

 

Er det noen som har erfaringer med denne type joysticks, og kan anbefale noe? Er de jeg linker til noe  nærheten av samme kaliber som den første (skulle kanskje ikke tro det, mtp. pris)? Er det andre alternativer? Har du selv lært deg til venstrestikker, og kommet til at det ikke er så ille om man bare gir det en skikkelig sjanse?


Pris er nærmest helt uvesentlig, om joysticken er av tilstrekkelig byggekvalitet (dvs. at man kan regne med den i et tiår eller så).

(Innlegget ble redigert 18.01.15 20:43)

solimor

Innlegg: 2823
solimor
18.01.15 22:04
lthilien: Er det noen som har erfaringer med denne type joysticks, og kan anbefale noe? Er de jeg linker til noe nærheten av samme kaliber som den første (skulle kanskje ikke tro det, mtp. pris)? Er det andre alternativer? Har du selv lært deg til venstrestikker, og kommet til at det ikke er så ille om man bare gir det en skikkelig sjanse?

Har ikke erfaring fra de du linker men har en logictek som jeg tro jeg betalt 750kr for en gang i tiden som funger utmerket (den er som den første du linket)

Men min erfaring er at de som er laget for figthing spill er ofte av meget god kvalitet etter som det er et litt comunty så å lage en dårlig en spre seg fort og blir derme ikke solgt.

Kvalten som du sier pleier å være solid og det er fort noe du bruker i 10+ år min er nok 6-7 år alt og blir dratt frem fra tid til annen til Figther spill + old school amiga o.l emulatorer

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg