Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Gwent: The Witcher Card Game

NYTT TEMA
Diomedes
DiomedesInnlegg: 208
06.09.17 15:55

Dette spillet har så vidt blitt tatt opp i The Witcher: Wild Hunt-tråden, men jeg tenker at det er på sin plass med en egen tråd, ikke minst for å se om interessen for dette spillet er like stor i Norge som den er i ferd med å bli i Europa og resten av verden.

Gwent: The Witcher Card Game har vært i open beta siden før sommeren, og mye har skjedd siden den gang, og ikke minst har mye skjedd siden spillet var i closed beta fra slutten av 2016. Den siste patchen, som kom for en drøy uke siden, introduserte eksempelvis 20 nye kort og gjorde det mulig å skade og lokke gullkort på samme måte som de andre kortene på spillet. CD Project Red er, som The Witcher-serien har vist oss, et særdeles dedikert selskap som lager spillene sine av kjærlighet for den som spiller heller enn kjærlighet for penger, og i mitt hode er også dette overførbart til den nye satsningen på Gwent. De holder en svært åpen dialog med spillsamfunnet, der store deler av patcher og hot-fixes gjøres på grunnlag av feedback fra spillerne. Det skal settes i gang en Pro-ladder (den er allerede litt forsinket), og det holdes jevnlige turneringer for de beste spillerne der det er snakk om ganske mye penger, så satsningen innen e-sport er der allerede. Singleplayer med story mode skal for øvrig komme innen 2017 når spillet går ut av beta.

For de som bare har spilt Gwent i The Witcher III vil overgangen til nye Gwent kunne være ganske overveldende. Det handler fremdeles om å vinne 2 av 3 runder, der ressursene må distribueres best mulig og rundene avgjøres ut i fra hvilken spiller som har høyest poengscore på bordet når begge spillerne har passet. Ettersom nye Gwent er laget med PvP i tankene er det imidlertid mye mer å sette seg inn i enn det var da Geralt reiste land og strand for å gruse kjøpmenn og bartendere i The Witcher III. 

Vi har de samme fraksjonene som på det gamle, men kortene og lederne har ganske mye mer distinkte funksjoner i den nye versjonen. Her er en kjapp oversikt: 

Northern Realms:

Foltest: booster alle bronze og silver units med ett poeng
Radovid: Lokker eller låser opp to enheters funksjoner, skader de med 4 dersom det er  fiender
Henselt: Tar et bronsekort på bordet og henter alle like kort i dekket og spiller de på en gang (gjelder nå bare for noen typer enheter)

For øyeblikket er det armour som er mest dominerende hos NR, der noen enheter får armour-beskyttelse som andre enheter kan ta av og booste seg med (kanskje den mest OP spillemåten pr. dags dato). Det er også en del som spiller med machines som har synergi med kort med crewmen-tag som gjør at de eksempelvis kan skade flere fiender på en runde.

Nilfgaard

Emhyr var Emreis: Spiller et kort fra hånden, deretter plukker opp et kort på din side på bordet, og spiller et nytt kort. Litt som en superversjon av decoy fra det gamle spillet

Jon Calveit: Se på de tre øverste kortene i dekket ditt og spill ett av de

Morvran Voorhis: Reveal opp til 4 kort fra en eller begge spillernes hånd, altså en spionfunksjon der man får innsikt i hva motstanderen har på hånden

Her er det hovedsakelig tre forskjellige spilltyper som gjelder, der det også finnes kombinasjoner av de (som for øvrig gjelder for alle fraksjoner). Emhyr handler ofte om å ”mille” motstanderen, der man får motstanderen til å trekke og bruke opp alle kortene fra dekket sitt, noe man utnytter seg av det på ulike måter i siste runde. Calveit er som regel forbundet med spioner (har ikke noe med reveal å gjøre), som er kort med lav styrke som spilles på motstanderens side som gir ulike fordeler (ikke trekk 2 kort som i Witcher III, dette var alt for OP). Morvran Voorhis er som jeg skrev, reveal, og her er det også en del spesifikke synergier å utnytte, f. eks et kort som kan booste seg med styrken til et kort fra en av spillernes hånd som er avslørt. 

Scoia’tael
Francesca: Bytt ut et kort fra hånda med hvilket som helst kort i dekket

Eithne: Gjenoppliv eller bruk på nytt et special card som du har brukt tidligere (f. eks vær, potions, commanders horn osv.)

Broover Hoog: Spill en dverg fra dekket som boostes med 3 poeng

Francesca forbindes med såkalt ”mulligan”-spill, som er begrepet som brukes når man bytter ut kort fra handa med noe i dekket (noe man vanligvis bare får gjøre før hver runde). Eithne kan være en kontrollerende spillestil, der man prøver å fjerne og ødelegge alt motstanderen bygger opp, før man ofte avslutter med boostede enheter i siste runde. Kan også brukes i dverg-dekk, der noen dverger har resistent-tag, som gjør at de blir stående på bordet til neste runde. Broover er imidlertid den spesifikke dverg-lederen.

Skellige

King Bran: Discard 3 cards from your deck to your Graveyard and boost them by 1

Crach an Craite: Spill den høyeste bronse- eller sølvenheten fra dekket, gjør den sterkere med 2 og deretter skad den med en

Harald the Cripple: Skad en enhet med 2, deretter skad en fiende med 1 i hver turn

Skellige generelt, hvert fall Bran og Crach, handler om å gjenopplive enheter fra Graveyard på ulike måter. Ellers kan både Crach og Harald spille på skadede enheter, både på ens egne og på motstanderens side.

Monsters

Eredin: Skap en Wild Hunt-enhet og spill den

Unseen Elder: Konsumerer (spiser opp) 3 units på din side og styrker seg selv med deres kombinerte poengsum

Dagon: Skap og spill et vær-kort (frost, fog, eller rain)

Wild Hunt (Eredin) har 5 forskjellige enheter som har synergi med hverandre, baserer seg ofte på å få ut frost med Wild Hunt hounds. Unseen Elder handler om consume, det finnes eksempelvis et bronsekort som spiser opp kortet til høyre annenhver turn, der en del enheter har deathwish, som vil si at en eller annen funksjon blir satt i gang når enheten dør. Dagon var tidligere den desidert mest brukte lederen, men har blitt litt nedgradert med den nye patchen. Handler ofte om å skape svermer av mange små enheter.

Om noen er interesserte i å sette seg inn i Gwent og lurer på noe skal jeg prøve å svare på spørsmål i denne tråden. Kan også anbefale youtuberne Swim, MegaMogwai og Merchant, der særlig førstnevnte har veldig peiling og har ofte vært trendsettende når det gjelder å skape nye dekk.  Spillet er altså gratis å laste ned til PC, PS4 og Xbox One, men det opererer med in-game-currency. De daglige premiene er imidlertid veldig generøse, og det har kommet et engangstilbud med en startpakke som gir et garantert legendary-card pluss 10 kegs for 40 kr. Jeg anbefaler hvert fall Gwent, særlig til alle som kjenner til Witcher-universet, og selv om jeg ikke har mye erfaring med kortspill fra før av, virker det som om CD Project Red har fått til og er i ferd med å få til noe veldig bra her. 

(Innlegget ble redigert 06.09.17 15:57)

Mirage
MirageInnlegg: 20963
06.09.17 18:50

Care for a round of Gwent?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg