Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manga

NYTT TEMA
snkz
snkzInnlegg: 8084
17.02.12 12:01

Jeg er ikke alltid like god til å formulere meg om hva jeg synes om forskjellige typer mangaer osv :)

Men min smak i mangaer varrierer også veldig. Alt fra Berserk til One Piece/Fairy Tale. Så er nok en god sjanse for at jeg kan like den.

Har du lest Sekerei/Psyren btw? Eller hadde du bare fordøyd dem du utdypte tidligere?

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
17.02.12 15:25
snkz: Har du lest Sekerei/Psyren btw? Eller hadde du bare fordøyd dem du utdypte tidligere?

Har lest/leser et hundretalls serier (enkelte av dem er fremdeles underveis), men Psyren har jeg ennå ikke fått satt meg inn i. Jeg ser at tegneren er en av kollegaene til mannen bak Beelzebub så kanskje den er verd et forsøk...

Har så vidt lest Sekirei, men jeg tviler på om det er en manga jeg vil få mye glede av. Mulig at jeg ikke satte meg godt nok inn i handlingen, men for meg virket det mest som en unnskyldning for å vise jenter med brystmål på en og en halv meter! Har ikke noe imot ecchi og fanservice av denne sorten, men jeg forventer samtidig at serien byr på litt mer enn dette.

snkz
snkzInnlegg: 8084
17.02.12 15:30
Hitherto: Har så vidt lest Sekirei, men jeg tviler på om det er en manga jeg vil få mye glede av. Mulig at jeg ikke satte meg godt nok inn i handlingen, men for meg virket det mest som en unnskyldning for å vise jenter med brystmål på en og en halv meter! Har ikke noe imot ecchi og fanservice av denne sorten, men jeg forventer samtidig at serien byr på litt mer enn dette.

Dette kan muligens stemme ja. Men nå er jeg virkelig glad i disse brystene, akkurat som i Historys Strongest Disciple Kenichi hvor vi til stadighet for servert store lettkledde bryster. Fantastisk serie det også tho.

Men om jeg skal nevne en av de mangaene jeg leser atm, som jeg kanskje liker storyen og personlighetene best i. Så må det være The Breaker: New waves eller Toriko.

Gleder meg til å komme hjem å få begynt på HSOTD i helga nå ;)
Så at det dessverre var få chapters :\

Gomaramp1
Gomaramp1Innlegg: 10
17.02.12 20:12

Noen som kunne tenke seg å selge Naruto-bøkene sine eller?

NiGoZeroIchi
NiGoZeroIchiInnlegg: 13805
27.02.12 10:56
NiGoZeroIchi: Serier jeg leser for tiden

En jeg nylig har begynt på:

Sanka Rea (Hattori Mitsuru):  Horror/Humor.  Chihiro er en gutt med større en vanlig interesse for zombier.  Rea er ei jente som mistrives sterkt i sin egen (styrtrike) familie.  Etter å ha hjulpet Chihiro med forsøk i å lage en mikstur som kan vekke opp Chihiros nylig avdøde katt som zombie, heller Rea i seg den giftige "zombiemiksturen" i et selvmordsforsøk.  Men hun hadde ikke regnet med at miksturen faktisk skulle fungere...

(Innlegget ble redigert 27.02.12 10:57)

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
29.02.12 15:37

Føyer til noen flere favoritter jeg leser eller har lest.

Blame!: Denne er litt sær ved første øyekast siden veldig lite egentlig hender. En person vandrer rundt i et landskap som består av gigantiske strukturer som strekker seg endeløst i alle retninger. Han treffer få mennesker, blir stadig angrepet av groteske mutasjoner og fyrer løs med en gønner som er i stand til å pulverisere en storby, mens han leter etter "net terminal genes". Problemet er at vi får veldig lite informasjon om hva som egentlig skjer, hvor vi er, eller når handlingen finner sted. Blame! er utvilsomt en sci-fi serie, men det blir etterhvert klart at vi hverken befinner oss i år 2018 eller 2500, men etter all sannsynlighet mange millioner, kanskje milliarder av år frem i tid hvor en ufattelig megastruktur omslutter hele solsystemet. Blame! har ekstremt sparsomt med dialog, men det fascinerende hvor mye som kan fortelles kun ved hjelp av flotte visuelle virkemidler. Tegner Tsutomi Nihei er visst utdannet arkitekt, noe som synes i de spektakulære tegningene.

Hellstar Remina: Junji Ito har gjort seg kjent med flere grøssere av den ekle typen, Uzumaki er kanskje den mest kjente. Jeg foretrekker imidlertid denne - en enkelt bok om hva som hender i år 20XX når Jorden blir angrepet av et planetetende monster! Jeg digger "cosmic horror genren" som HP Lovecraft inspirerte. Serier av denne typen omhandler ikke eksklusivt verdens ende, men like mye hvor ubetydelig hele menneskeheten virker i det store bildet og hvor enkelt samfunnets lover og regler kollapser når apokalypsen synes uungåelig. Ito har flere gode historier, men han sliter vanligvis litt med å få til karakterene og protagonistene. Denne er intet unntak, men det er uansett noe av det beste vi har fått fra denne karen.

Devilman: Denne er litt eldre enn de fleste serier jeg leser (fra tidlig 1970-tall tror jeg), men den tåler fortsatt dagslys på tross av en merkbart eldre tegnestil. Serien følger et par bestevenner som blir konfrontert med en horde demoner hvor Satan selv står i spissen. Konseptet virker i utgangspunktet fjollete, men forholdet mellom de to bestekameratene (som virkelig blir satt på prøve) gjør serien særdeles minneverdig og gripende, spesielt når alt bokstavelig talt går til helvete i de siste bøkene. Langt forut for sin tid denne. Det ble for øvrig laget en filmadaptasjon for noen år siden, men den var så forferdelig at jeg mistet mesteparten av håret.

Shigurui: Anbefales ikke de som har problemer med blod og gørr. Shigurui er kanskje den beste samurai serien jeg kjenner til, men det er samtidig den mest ekstreme. Der hentai manga ikke kan ha et kapittel uten sexscener klarer ikke denne serien å lage et kapittel uten scener med innvoller som flyter i ekstrem detalj (tegneren er kamerat med Masayuki Taguchi som stod bak den like morbide Battle Royale mangaen). Hvis du klarer å se forbi dette har du imidlertid en aldeles utmerket serie som blant annet tar for seg sosiale forhold i datidens Japan (Tokugawa perioden rundt tidlig 1600-tall), og noe av den absurde logikken og konsekvensene som lå i samuraienes strenge æreskodeks. Det var en tynn linje son skilte det ærefulle og mandige med den totale irrasjonelle galskap. Seriens to hovedpersoner er samtidig av den mindre sympatiske typen, så dette er ikke en serie for de som foretrekker good-guy samuraier som du finner i Lone Wof and Cub og Vagabond. Meget lesverdige de to også for øvrig.

Dance in the Vampire Bund: Et must dersom du liker vampyr/varulv-action a'la Underworld og synes Twilight er for whimpy. Fyren bak denne serien pleide å lage hentai (noe som ser ut til å gjelde for overraskende mange skapere av seinen manga) så han er ikke redd for å vise naken hud og annet eksplisitt innhold. Den er endog ikke blodigere enn vampyrfiction flest pleier å være. Bør betraktes som en mer episk og spektakulær versjon av Underworld hvor krig mellom rivaliserende klaner og ulike raser står sentralt.

(Innlegget ble redigert 29.02.12 15:45)

snkz
snkzInnlegg: 8084
29.02.12 18:15
Hitherto: Shigurui: Anbefales ikke de som har problemer med blod og gørr. Shigurui er kanskje den beste samurai serien jeg kjenner til, men det er samtidig den mest ekstreme. Der hentai manga ikke kan ha et kapittel uten sexscener klarer ikke denne serien å lage et kapittel uten scener med innvoller som flyter i ekstrem detalj (tegneren er kamerat med Masayuki Taguchi som stod bak den like morbide Battle Royale mangaen). Hvis du klarer å se forbi dette har du imidlertid en aldeles utmerket serie som blant annet tar for seg sosiale forhold i datidens Japan (Tokugawa perioden rundt tidlig 1600-tall), og noe av den absurde logikken og konsekvensene som lå i samuraienes strenge æreskodeks. Det var en tynn linje son skilte det ærefulle og mandige med den totale irrasjonelle galskap. Seriens to hovedpersoner er samtidig av den mindre sympatiske typen, så dette er ikke en serie for de som foretrekker good-guy samuraier som du finner i Lone Wof and Cub og Vagabond. Meget lesverdige de to også for øvrig.

Fantastisk serie og oppsummering, koste meg virkelig med denne, er ikke helt ferdig enda tho :)

(Innlegget ble redigert 29.02.12 18:16)

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
11.03.12 03:03

Jeg nevnte at jeg leste Ken Akamatsus Negima! i en tidligere post. Serien ble nettopp avsluttet, og selv om jeg synes kvaliteten har vært dalende over en lengre periode var ikke engang jeg forberedt på denne horrible avrundingen.

Å avslutte en serie som har pågått i 9 år er sikkert vanskelig nok i seg selv, men her virker det som om Akamatsu gav opp totalt. Han kuttet pulsen tilsynelatende uten å ta seg bryet med å besvare flere av seriens mest sentrale spørsmål. Kan det være eksterne problemer som lurer i bakgrunnen? Jeg nekter simpelthen å tro at dette var en avslutning han hadde planlagt på forhånd.

snkz
snkzInnlegg: 8084
03.04.12 15:41
Hitherto: HSOTD anbefales på det varmeste. Moro for hele familien. Hentaiseriene til Shoji burde det være såre enkelt å få tak i dersom du googler navnet hans sammen med "hentai". De fleste later til å være dojinshi av anime serier som Witchblade og liknende.

Ferdig nå med den, fantastisk manga, koste meg virkelig med denne. Bra story, handling og alt sammen, fantastisk.

Og jeg koser meg ekstra når jeg får litt pupper og annet kos, så denne var top notch for meg.

snkz
snkzInnlegg: 8084
04.04.12 13:03

Men når får vi vite slutten på den?

Hvor ofte kommer chapters ut osv?

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
06.04.12 00:35
snkz: Men når får vi vite slutten på den? Hvor ofte kommer chapters ut osv?

Flott at du likte serien.

Det triste faktum er at brødrene Daisuke og Shoji Sato har til vane med å ta seg veldig god tid og tar enkelte absurd lange pauser. Vi befinner oss i en akkurat nå, for siste kapittel kom i mars i fjor.

Daisuke skriver manus og Shoji tar seg av tegningene, men Shoji har nylig vært opptatt med tidligere nevnte Triage-X som kan ha vært med på å ta fokus vekk fra HSOTD.

snkz
snkzInnlegg: 8084
06.04.12 00:44
Hitherto: Daisuke skriver manus og Shoji tar seg av tegningene, men Shoji har nylig vært opptatt med tidligere nevnte Triage-X som kan ha vært med på å ta fokus vekk fra HSOTD.

Triage-x ser jo også ut til å være i en "pause" for tiden tho.

Leser den også og kan ikke se det har kommet noe mer der i det siste :\

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
06.04.12 00:57

En av de forrige avbruddene i HSOTD tok nærmere to år, så vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente å se hva som skjer.

Takket være de hyppige pausene i Berserk har jeg etterhvert blitt vant med å vente på nye kapitler og episoder.

HusebyD
HusebyDInnlegg: 2475
26.04.12 13:27

Er vell på tide å få litt liv i tegneserie forumet, leser selv Katekyo Hitman reborn nå. Så animen, men den sluttet for et og et halvt år siden. :)

NiGoZeroIchi
NiGoZeroIchiInnlegg: 13805
29.04.12 20:18
NiGoZeroIchi: Serier jeg leser for tiden:

Noen flere jeg har lest i det siste:

Tsugumomo (Hamada Yoshikazu):  Humor/Action.  Baserer seg på mytene om tsukumogami - gjenstander som får liv etter lang tids bruk.  Kazuya har arvet et gammelt kimonobelte etter sin mor - og det viser seg at beltet er en tsukumogami ved navn Kiriha. Tilsett litt lokale guder, potensielle kjærester, andre tsukumogami og overbeskyttende storesøstre - og man har nok til å gjøre Kazuyas liv ganske kaotisk...

Kill me baby (Kazuho):  Humor/stripeserie.  Sonja er en ung snikmorder.  Hennes (ikke alt for smarte) klassevenninne Yasuna forsøker å få Sonja til å bli med på alle mulige (og umulige) normale (?) aktiviteter, av og til også med ninjaen (?) Agiri.  Og det er utrolig hva slags problemer som kan løses med kniv...

Claymore (Yagi Norihiro):  Fantasy/Action.  Handlingen foregår i en verden der menneskespisende monstre herjer, og en organisasjon bruker spesielle krigere - halvt menneske, halvt monster - til å bekjempe monstrene.  Clare er en slik kriger som etterhvert oppdager at organisasjonen hun sloss for også har sine mørke sider...

(Innlegget ble redigert 29.04.12 20:19)

snkz
snkzInnlegg: 8084
03.05.12 09:34
HusebyD: Er vell på tide å få litt liv i tegneserie forumet, leser selv Katekyo Hitman reborn nå. Så animen, men den sluttet for et og et halvt år siden. :)

Flott manga, gleder meg til slutten på denne arcen.

HusebyD
HusebyDInnlegg: 2475
03.05.12 10:11
snkz: Flott manga, gleder meg til slutten på denne arcen.

Er den framdeles på innvielses arken? (den etter, framtids arken)

Gleder meg til jeg kommer dit :)

Stoner
StonerInnlegg: 12630
21.06.12 15:47
Hitherto: Å avslutte en serie som har pågått i 9 år er sikkert vanskelig nok i seg selv, men her virker det som om Akamatsu gav opp totalt. Han kuttet pulsen tilsynelatende uten å ta seg bryet med å besvare flere av seriens mest sentrale spørsmål. Kan det være eksterne problemer som lurer i bakgrunnen? Jeg nekter simpelthen å tro at dette var en avslutning han hadde planlagt på forhånd.

Jeg kan godt forstå at han gav opp. Jeg leste kun de fire første bøkene for mange år siden, kun fordi jeg på den tiden nettopp hadde fullført Love Hina og trengte mer av samme fyren. Det jeg fikk var et virrvarr av karakterer, og et forsøk på å skape en manga hvor absolutt alle mulige kvinnelige mangastereotyper er representert. Hvordan skal man kunne skape en komplett og spennende historie basert på et slikt grunnlag? Jeg likte den ikke i det hele tatt. Bare det å få avsluttet alle karakterene på en skikkelig måte må jo fremstå som en umulig jobb.

(Innlegget ble redigert 21.06.12 15:48)

Stoner
StonerInnlegg: 12630
21.06.12 16:02
Hitherto: Hellstar Remina: Junji Ito har gjort seg kjent med flere grøssere av den ekle typen, Uzumaki er kanskje den mest kjente. Jeg foretrekker imidlertid denne - en enkelt bok om hva som hender i år 20XX når Jorden blir angrepet av et planetetende monster! Jeg digger "cosmic horror genren" som HP Lovecraft inspirerte. Serier av denne typen omhandler ikke eksklusivt verdens ende, men like mye hvor ubetydelig hele menneskeheten virker i det store bildet og hvor enkelt samfunnets lover og regler kollapser når apokalypsen synes uungåelig. Ito har flere gode historier, men han sliter vanligvis litt med å få til karakterene og protagonistene. Denne er intet unntak, men det er uansett noe av det beste vi har fått fra denne karen.

God beskrivelse av boka. Dette er jo temaet i alt Ito lager, og jeg blir like fascinert av det hver gang. Jeg er enig i at selve protaganistene hans kan være svake, men i mine øyne fungerer de stort sett bare som et verktøy for at vi skal kunne overvåke kaoset som oppstår i et gitt samfunn når ekstreme fenomen oppstår. Hovedpersonen er bare der for å observere hysteriet for oss frem til det siste, og bringer ikke nødvendigvis så mye interessant på banen selv.

I Reminas tilfelle blir hun jo bare jaget rundt i hele boka, mens det er personene rundt henne, og ikke minst mobben, som er spennende å observere.

Har du forresten vært borti Gyo av samme tegner? Den om fiskene. Serien er god (jeg liker Uzumaki best), men den korte bonushistorien om bergsprekkene helt bakerst i boka oppslukte meg fullstendig. Ble sittende og gruble på hva jeg ville gjort om jeg fant "min" bergsprekk.

 

(Innlegget ble redigert 21.06.12 16:02)

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
21.06.12 21:06
Stoner: Har du forresten vært borti Gyo av samme tegner? Den om fiskene. Serien er god (jeg liker Uzumaki best), men den korte bonushistorien om bergsprekkene helt bakerst i boka oppslukte meg fullstendig. Ble sittende og gruble på hva jeg ville gjort om jeg fant "min" bergsprekk.

Du sikter til The Enigma of Amigara Fault. Jo, jeg kjenner til den. Selv om det er en kort historie ser det ut til at flere av fansen anser den for å være blant hans sterkeste historier. Synes konklusjonen var relativt unødvendig, men ideen var glimrende. Lurer på hvordan lesere som lider av klaustrofobi takler en slik historie!

Noe av det skumleste med fortellingene til Ito er ikke at de er fulle av fæle monstere som kan spise oss opp, men like mye hvordan karakterene i historiene hans forvitrer og knekker mentalt eller står ovenfor en skjebne verre enn døden (eventuelt begge deler!). Handlingen i The Enigma of Amigara Fault er i så måte representativ for flere av hans arbeider.

Anbefaler forresten korthistorien The Thing that drifted ashore dersom du ikke har lest den ennå.

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
21.06.12 21:21
Stoner: Jeg kan godt forstå at han gav opp. Jeg leste kun de fire første bøkene for mange år siden, kun fordi jeg på den tiden nettopp hadde fullført Love Hina og trengte mer av samme fyren. Det jeg fikk var et virrvarr av karakterer, og et forsøk på å skape en manga hvor absolutt alle mulige kvinnelige mangastereotyper er representert. Hvordan skal man kunne skape en komplett og spennende historie basert på et slikt grunnlag? Jeg likte den ikke i det hele tatt. Bare det å få avsluttet alle karakterene på en skikkelig måte må jo fremstå som en umulig jobb.

Det spekuleres i dag på om han avsluttet serien tidligere enn planlagt som en protest mot nye sensur-lovgivninger i Japan. Uansett hva årsaken var ble resultatet direkte pinlig. 

Som du påpeker var noe av det mest problematiske det absurde antall karakterer (80+) som dukket opp underveis. Jeg liker i utgangspunktet historier med mange karakterer idet du nærmest er nødt til å finne noen du liker, men i denne serien kom det helt ut av kontroll. Når du skal forsøke å samle alle løse tråder mot slutten av en historie forutsetter det at du har oversikt over hva du har gjort i løpet av seriens handling. Hvis Ken Akamatsu virkelig hadde dette så bestemte han seg med vilje for å ignorere det.

Noen har sammenlikned det som skjedde mot slutten av Negima med Harry Potter serien dersom JK Rowling hadde bestemt seg for å avslutte med bok 6, og kun inkluderte "happily-ever-after" epilogen fra bok 7!

Black_Butler-33
Black_Butler-33Innlegg: 9350
03.10.12 06:31

Er det liv her?

snkz
snkzInnlegg: 8084
03.10.12 09:53

Veldig lite

Men tenkte ta en liten oppdatering i dag.

Har nettopp begynt å lese litt Manwha og andre serier.

Noblesse
Tower of God
Baby Steps
Magi

Og noen fler som jeg ikke kommer på i farta.

Skal skrive litt mer utfyllende om alle disse når jeg kommer hjem fra jobb ;)

Black_Butler-33
Black_Butler-33Innlegg: 9350
05.10.12 10:22

InuYasha er for min del den beste mangaen på personlig plan.

10 år gammel, kjøper min første manga-bok for femtilappen jeg tjente på å rake løv hos naboen. Det er den første InuYasha-boken. Først forstår jeg ikke hvordan man skal lese den, men det kommer etterhvert, jeg lærer fort. Jeg blir blodfan med en eneste gang. 

Etter det følger en årelang periode med manga og anime. Mens andre barn leste Donald og spilte slåball, satt jeg hjemme og fikk med meg neste InuYasha-bok og episode (For etterhvert ble det både Manga og animeen) 

Jeg har sikkert sett/lest InuYasha 10 ganger siden første gang. Det er som en gammel flamme hver eneste gang jeg opplever det igjen.

Latteren, gråten, lidenskapen. Heiinga, jublinga, fortvilelsen og sinne. InuYasha vekket(vekker) så mange følelser hos meg hele tiden, og jeg holder fast ved, og kommer til å holde fast ved det til den dagen jeg går i graven (sikkert etter det også)

InuYasha *Hjerte*

snkz
snkzInnlegg: 8084
05.10.12 10:24
Black_Butler-33: InuYasha er for min del den beste mangaen på personlig plan.

http://www.mangahere.com/manga/inuyasha/

Denne?

Hva er storyen osv, fortalt fra deg og ikke en oppsummeringen av plotten fra en nettside :p

Black_Butler-33
Black_Butler-33Innlegg: 9350
07.10.12 20:59
snkz: Hva er storyen osv, fortalt fra deg og ikke en oppsummeringen av plotten fra en nettside :p

Det er 167 ordinære episoder og 26 utfyllende episoder, i tillegg er det laget 3 filmer.

Men storyen går ut på at i det i dagens Japan er en 15 år gammel skolejente som heter Kagome Higurashi, som bor i Tokyo. Hun stammer fra en ærerik familie, og på familie-eiendommen er det et hellig tre (som er over 600 år gammelt) og en brønn som forbinder vår tidsepoke med 1500-tallets Japan. 

Hun får en bursdagsgave av sin gamle bestefar, Shikon-juvelen (The Jewel of Four Souls, De Fire Sjelers Juvel, mer nevner jeg ikke >.>) 

Hun havner opp i det gamle Japan, der hun møter Inuyasha, en halvdemon som hun drar på reise med rundt i gamle Japan (Hvorfor sier jeg ikke, finn det ut sjøl :3)

Nå poster jeg første episode, også nevner jeg noen av hovedpersonene :)

1. episode

Inuyasha

Kagome

Miroku

Sango

Shippo

Naraku

Kagura

Koga

Sesshomaru

Og mange flere...

Se den, make me proud ^^ Jeg elsker den :3 

Good luck :D

Hitherto
HithertoInnlegg: 996
10.12.12 19:17

Føyer til noen serier jeg har lest i det siste. Begynner å bli vanskelig å finne nye mangaer som virkelig river deg med for tida. Etter du har undersøkt den kanoniserte avdelingen er du nødt til å begynne å lete.

Cage of Eden: En japansk utgave av Lost, men vesentlig mer underholdende og foreløpig uten de samme skuffelsene som nevnte TV-serie medbragte. En skoleklasse ++ strander på en øde øy som viser seg å ikke være så øde likevel. Det kryr av livsfarlige utdødde dyrearter og det er ting som tyder på at mennesker har klusset med litt DNA i beste Jurassic Park sti. Som i de fleste shonen-serier går ting litt vel på skinner når problemene melder seg. Karaktergalleriet er litt i overkant ressurs-sterke i forhold til hva en burde forvente, men hva ville vel ikke disse seriene vært uten overdrivelser. Meget god underholdning methinks.

Devilman Lady: Nevnte Devilman i en tidligere post. Mangaene til Go Nagai handler mye om å gjøre det samme som før, bare på en annen måte(!), så her har vi en alternativ tolkning av hva som ville skjedd dersom hovedpersonen i Devilman var kvinne. Det innebærer, som i alle Nagais verker, nudity gallore, masse blod og gørr og verdens ende og menneskehetens undergang. Etter en stund later det faktisk til at dette ikke bare er en alternativ tolkning, men en oppfølger til Devilman! Litt vanskelig å gjøre seg klok på kronologien og fiksjonskanonen i Nagais serier. Men at det er diabolsk uderholdende skal ingen komme vekk i fra.

Hakaiju: Denne liker jeg. Gigantiske monstre har alltid vært populært i japansk media, men omfanget, og grimskapen i denne er på et nivå som jeg ennå ikke har sett maken til. Her er det ikke Godzillaer som tar over japan, men vederstyggerlige avskyeligheter fra det hinsidige. Definitivt en serie for de av oss som liker kosmologi og de nihilistiske fortellingene til HP Lovecraft. Menneskeheten er verdiløse insekter i øyne på disse kreaturene.

6000: Nylig startet på denne. Dramatikk og skumleri i en undersjøisk forskningsbase 6000 meter under havoverflaten. Muligens med overnatulig utspring, selv om jeg ikke skal si det sikkert. Som en skrekk-variasjon av Camerons The Abyss.

Cradle of Monsters: Mere dramatikk på havet, tydelig inspirert av The Poseidon Adventure. En gruppe overlevende må kjempe seg vei ut av et cruiseskipetter etter de kullseiler. Som om ikke det er nok går det en zombie-liknende epidemi løs blant de overlevende. Forfatteren bak denne lagde for øvrig serien Hoozuki no Shima som var utmerket helt fram til tidenes antiklimaks av en avrunding.

(Innlegget ble redigert 10.12.12 19:19)

NiGoZeroIchi
NiGoZeroIchiInnlegg: 13805
14.12.12 09:46
NiGoZeroIchi: Serier jeg leser for tiden:

Har nettopp begynt på:

Thermae Romae (Yamazaki Mari):  Humor - Lucius, en arkitekt/ingeniør fra 130-tallets Roma, sliter med å komme på nye ideer til romerske bad - inntil han på mystisk vis havner i et japansk badehus i vår tid.  Med diverse tilfeldige reiser mellom Romerriket og det moderne Japan, tar han med seg ideer fra ulike sider av den japanske badekulturen i sitt arbeide i Roma...

solimor
solimorInnlegg: 2785
18.12.12 18:25

Hei

Trenger noen tips for en god Manga serie.

Favoriter er helt klart Battel Royal, Rebirth (koreansk) og Death note

Kunne godt tenke meg noen i den stillen mørke, dystre osv noen bra tips fra derre her??

Stoner
StonerInnlegg: 12630
08.01.13 02:45

Det har blitt dårlig med manga siden sommeren, men jeg kom over en serie i Japan i våres, kalt Suicide Island (Jisatsutou). Historien finner sted i en nær fremtid hvor japanske myndigheter, møkklei japaneres selvmordstrender, i skjul får alle innbyggere som mislykkes med selvmordsforsøket til å frasi seg statsborgerskapet, og sender dem til en øde øy hvor de blir overlatte til seg selv. Alle som rømmer blir beskutt av kystvakten. Det blir en blanding av Fluenes Herre og Robinson Crusoe, men vrien er at de fleste karakterene er deprimerte emoer som ikke har noe hjem eller familie å reise tilbake til.

Jeg hadde ikke hørt om mangaen før jeg kjøpte den, men den falt i overraskende god smak. Dessverre er den ganske ny og har ikke fått noen engelsk utgivelse enda, men mangel på offisielle oversettelser er sjeldent noen hindring i disse internettider.

(Innlegget ble redigert 08.01.13 02:47)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg