Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Donal Duck

NYTT TEMA
cac
cacInnlegg: 2016
26.05.03 17:07
Hvem lager den norsk versjon av Donal Duck , Det er ikke USA eller Walt Disney men det er laget av folk i Oslo , er ikke det rett ?
agesb
agesbInnlegg: 1170
26.05.03 17:51
Nope, der tok du nok feil. Men du har riktig at det er oversatt i Oslo ja.


My compassion is broken now. My will is eroded, and my desire stolen and it makes me feel ugly. I'm on my knees and burning. My piss and moans are the fuel that set my head on fire. So smell my soul burning.
SedelSker
SedelSkerInnlegg: 194
27.05.03 11:07
Så vidt jeg vet produseres Donald Duck-historiene i Danmanrk, av tegnere og forfttere fra hele Europa pluss noen få fra Amerika. Donald pocket produseres i Italia.
Corgan
CorganInnlegg: 15140
27.05.03 20:03
"Så vidt jeg vet produseres Donald Duck-historiene i Danmanrk, av tegnere og forfttere fra hele Europa pluss noen få fra Amerika. Donald pocket produseres i Italia."

Flesteparten av historiene i DD & Co. produseres i Danmark, ja. Men også en del historier kommer fra det nederlandske forlaget, Oberon...
harryklein
harrykleinInnlegg: 1212
28.05.03 05:52
"Hvem lager den norsk versjon av Donal Duck , Det er ikke USA eller Walt Disney men det er laget av folk i Oslo , er ikke det rett ?"

Ganske forvirrande spørsmål... Kva er det eigentleg du spør om her?

For å klare opp litt:

Disney (selskapet) er absolutt ingenting. Disney har opphavsretten til teikneseriane vi leser og tjenar relativt grovt på dei, men lagar ingenting sjølv.

Det er det ulike forlag rundt om i verda som betalar grovt for å få lov til - blant dei amerikanske Gemstone, brasilianske Abril, franske Picsou, nederlandske Oberon og danske Egmont.

Av desse er det Egmont som vi nordmenn har mest kontakt med. Egmont Creation, som har å gjere med produksjon av nye seriar, held til i København. Men redaksjonen som sørgjar for å gi ut dette på NORSK og i tillegg lage Donald Duck & Co. held til i Egmont-Serieforlaget på Majorstua i Oslo. Donald Duck & Co har eit tett samarbeid med svenske Kalle Anka & Co og danske Anders And & Co.

Historiene du leser i bladet, er likevel ikkje laga berre av danskar. Egmont har frilansskribentar og teiknarar over heile verda - blant dei kjende namn som Don Rosa [Kentucky, USA], Romano Scarpa [Italia/Spania], Vicar [Chile] og Daan Jippes [Nederland].

Og det er heller ikkje berre Egmont-historier du kan lese i Donald-bladet. Nokre av historiene er henta frå andre forlag, som Oberon eller Picsou. Og historiene du finner i Donald Pocket, er stort sett produserte hos Mondadori i Italia.

Ein liten kommentar til at Egmont har tilsette over heile Europa og nokre få i Amerika: Mange av dei beste teiknarane, som Vicar og Branca, kjem frå Sør-Amerika.

Så... Du spør kven som lagar den norske versjonen av Donald Duck. Vel - teikneseriebladet er laga av Egmont-Serieforlaget i Oslo. Oversetjingane er gjort av Egmont-Serieforlaget i Oslo. Historiene er skrive av folk frå heile verda, men dei fleste av dei på oppdrag frå Egmont Creation i København. Og alt dette tjenar Disney i USA pengar på utan å gjere noko som helst.

Var dette eit slikt svar som du var ute etter?
O.L.A.F.S.O.L.S.T.R.A.N.D *)
www.andebyonline.com

*) Omdiskutert, Levande Andeby-Fan, Sørtrønder, Overmenneske og Legende, Sjelden Tåpelig og Rar, men Andebyengasjert og Nysgjerrig til Dommedag
tegnestiften
tegnestiftenInnlegg: 25313
02.06.03 11:44
Imponerende, Harry ;-)

Btw lenge siden jeg har lest noe av deg. Hvordan gikk det med serien?
harryklein
harrykleinInnlegg: 1212
02.06.03 12:01
Three more weeks, Thumbtack, three more weeks...
tegnestiften
tegnestiftenInnlegg: 25313
02.06.03 12:04
Nice nice, jeg skal holde øya oppe ;-)
harryklein
harrykleinInnlegg: 1212
02.06.03 12:07
Det blir veke 26, forresten. Har sett forsida til bladet, der er det ei teikning av Donald som spelar tuba for å halde dragen til Ole, Dole og Doffen i lufta... Så veit du kva du skal sjå etter.

Og, om du skulle vere i tvil: Nedst på forsida står det, med store bokstavar:
"Donald blir til
1 7 6 - 1 6 7 !
PS: Skrevet av _norsk_ forfatter"
tegnestiften
tegnestiftenInnlegg: 25313
02.06.03 12:18
Kult ;-)


Bladd litt i donalds liv & levnet-tråden deres nå. En meget god ide, lykke til med den og go for it!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg