Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Forslag til nytt forum

NYTT TEMA
Kippah
KippahInnlegg: 15571
28.12.19 09:47

Debatten på Midtøstenforumet er preget av et ensrettet fokus på Israel. Det betyr at vi som ønsker å se i et bredere perspektiv enn kun Israel, faktisk får beskjed om at dette er avsporing. For noen uker siden ble 1000 demonstranter meid ned med maskingevær når de protesterte mot økte drivstoffavgifter i Iran. Før det ble 4000 palestinere drept i Syria. Dette er eksempler på saker blir omtalt som avsporing på Midtøstenforumet. Det er ikke rom for oss som tenker regionalt på dette forumet. Er det mulig for dere i VG å vurdere å splitte opp forumet slik at det blir et eget Israel forum?

egilandregjerde
egilandregjerdeInnlegg: 633
28.12.19 10:23

Ja, det er en god ide det Kippah. Et regionalt perspektiv på Israel gir også et annet perspektiv på konflikten mellom jøder og palestinere enn om man ser på Israel isolert sett. 

Keva
KevaInnlegg: 23423
28.12.19 10:48
egilandregjerde: Et regionalt perspektiv på Israel gir også et annet perspektiv på konflikten mellom jøder og palestinere enn om man ser på Israel isolert sett.

Og derfor er det vel en svært dårlig idé å skille ut debatt om Israel fra andre temaer i midtøsten.

Sionistapologetene vil helst at kritikk av Israel skal være forbudt, derfor avsporer de stadig tråder - der de mangler argumenter - med å kaste inn dette med at "ingen bryr seg" om Irak (har vært en slager ganske lenge), Iran (i skuddet nå etter regimets myrderier) eller Syria...
Står de aldeles fast, kommer det hyling om okkupasjonene på Kypros og i Vest-Sahara.
Men å starte tråder om disse temaene vil de ikke - for de vet at det ikke blir noen diskusjon.

Det er nemlig - selvfølgelig - ingen som forsvarer myrderiene i Iran, forholdene i Irak eller Syria. Ingen forsvarer Marokkos brutale okkupasjon av Vest-Sahara, eller det som skjedde på Kypros.

Israels behandling av palestinerne, derimot - deres lovstridige bosetting av sivile på okkupert land, og alle de andre bruddene på folkeretten som foregår fra Israels side særlig under dagens nærmest fascistiske regime - blir forsvart med nebb og klør, med rene løgner og fri diktning, og debatt rundt det beskyldes for å være antisemittisk og jødehatende.

Dét til tross for at det bor flere jøder utenfor Israel enn i Israel, og at stadig flere - også jøder - innser at noe må endres i Israels forhold til omverden.

joplina
joplinaInnlegg: 64933
28.12.19 11:19
Kippah: For noen uker siden ble 1000 demonstranter meid ned med maskingevær når de protesterte mot økte drivstoffavgifter i Iran. Før det ble 4000 palestinere drept i Syria. Dette er eksempler på saker blir omtalt som avsporing på Midtøstenforumet.

Det ER avsporing når det spammes i tråder med et tema  som omhandler israel.


- Hvorfor starter du ikke tråder med Iran som tema eller Syria som tema...?


Selv du "tok kaka" når du startet en tråd om BDS-bevegelsen (definitivt palestina/israel-relatert) og greide å vri den til en form for emosjonell utpressing der du avkrevde dine meningsmotstanderes mening på drap av palestinere i Syria...og da dine meningsmotstandere prøvde å holde seg til tema så fastslo du at du ikke kunne tro på noe de sa  ettersom de vegret seg for å følge avsporingen din....Ærlig talt Kippah!

Kippah
KippahInnlegg: 15571
28.12.19 11:55
egilandregjerde: Ja, det er en god ide det Kippah. Et regionalt perspektiv på Israel gir også et annet perspektiv på konflikten mellom jøder og palestinere enn om man ser på Israel isolert sett.

Det er vel mer slik at tråder som under som i utgangspunktet er regionalt anliggende, drukner i fokus på Israel:

 

Vil bruke vold mot demonstrasjoner

 

Iran innrømmer drap

 

Beirut; Hva skjer a

 

Demokratier i Midtøsten

 

Damer med falskt skjegg

Problemet oppsummert i denne tråden:

Robin Kumlokk sa

Hadde vært greit å høre fra VG om de har tenkt tanken på dette?

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 28.12.19 12:00)

joplina
joplinaInnlegg: 64933
28.12.19 12:15
Kippah: Det er vel mer slik at tråder som under som i utgangspunktet er regionalt anliggende, drukner i fokus på Israel:

"Problemet oppsummert i denne tråden:

Robin Kumlokk sa

Hadde vært greit å høre fra VG om de har tenkt tanken på dette?"

 

- For å ta det siste først ; Ja, det hadde virkelig vært greit å høre fra VG MOD hva de syns om at debattanter drar frem 10 år + gamle tråder og begynner å sitere og stille spørsmål om hva som ble sagt/ment for 10 år+ siden - i den tids kontekst, tidsånd og med den info som var tilgjengelig DA.

Min mening om det er at det er en uting av dimensjoner. Men det kom jo også frem i tråden om dette "fenomen" at det blir gjort for å irritere/ødelegge...så det burde være en smal sak å sette hengelås på slike tråder!

 

- Når det kommer til at noen tema drukner i fokus på israel, så burde vel du vite ALT om det som spruter ut 30+ tematråder per måned. Du drukner jo hele Midtøstenforumet egenhendig!

Forøvrig er det slik i alle forum at debattanter debatterer og mener noe om ting de er opptatt av , mens de ikke debatterer og mener om ting de ikke er opptatt av eller bare er "passe" opptatt av -  men som meningsmotstandere mener de være opptatt av. Det er alltid forskjellige tema som drukner i alle forum fordi de ikke treffer...enten ikke treffer i det hele tatt eller ikke treffer akkurat der og da fordi det er noe annet som treffer bedre.

- Hva er det du vil - sånn egentlig..?

At det skal startes et eget israel/palestina-forum ??

(Innlegget ble redigert 28.12.19 12:16)

Kippah
KippahInnlegg: 15571
28.12.19 13:25
joplina: - For å ta det siste først ; Ja, det hadde virkelig vært greit å høre fra VG MOD hva de syns om at debattanter drar frem 10 år

Men du opprettet jo en egen tråd om dette for to dager siden på dette forumet: Gamle avdanka tråder


I denne tråden ønsker jeg synspunkt fra VG om min ide om å splitte Midtøstenforumet, slik at det er mulig å diskutere regionalt i Midtøsten og ikke bare Israel

joplina
joplinaInnlegg: 64933
28.12.19 13:52
Kippah: I denne tråden ønsker jeg synspunkt fra VG om min ide om å splitte Midtøstenforumet, slik at det er mulig å diskutere regionalt i Midtøsten og ikke bare Israel

Den muligheten er tilstede i dag også.

joplina
joplinaInnlegg: 64933
28.12.19 13:53
Kippah: Men du opprettet jo en egen tråd om dette for to dager siden på dette forumet: Gamle avdanka tråder

Og du henviste til den 10 1/2 år gamle tråden du gravde frem i denne tråden - noe jeg siterte og sa hva jeg mente om.

Kippah
KippahInnlegg: 15571
28.12.19 15:04

Da har du fått ytret din mening her Joplina. Da får jeg håpe også VG innfrir mitt ønske slik at man kan diskutere hendelser som ikke innbefatter Israe uten at det blir kalt avsporing.

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
28.12.19 23:08
Kippah: For noen uker siden ble 1000 demonstranter meid ned med maskingevær når de protesterte mot økte drivstoffavgifter i Iran. Før det ble 4000 palestinere drept i Syria. Dette er eksempler på saker blir omtalt som avsporing på Midtøstenforumet. Det er ikke rom for oss som tenker regionalt på dette forumet. Er det mulig for dere i VG å vurdere å splitte opp forumet slik at det blir et eget Israel forum?

Tullprat!
Hvis du ønsker å diskutere Iran og hva som skjer der så starter du en tråd om det, eller hiver deg på en tråd som omhandler dette.
Ingen kaller det avsporing!

Men hvis du - i en tråd som handler om f.eks Israels okkupasjon forlanger å skifte fokus til demonstrasjoner i Iran - da er det avsporing!  Hvor vanskelig kan det være?

Du er jo ikke interessert i debatt - du er interessert i å blokkere, å forhindre debatt!  Slik har du drevet i en "mannsalder" nå: Kippah - the forum wrecker!

cochise-

(Innlegget ble redigert 28.12.19 23:14)

Kippah
KippahInnlegg: 15571
28.12.19 23:55

Jeg og flere med meg åpner nye tråder, men får som oftest slike svar.. 


Iran innrømmer drap


 


aicat: 
Siden det kun er et håpløst avsporingsforsøk for å slippe å kommentere eller ta avstand fra Israels overlagte drap på barn - så er en kommentar her på ditt og rett ut sagt patetiske forsøk på avsporing.

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
29.12.19 17:19
Kippah: Jeg og flere med meg åpner nye tråder, men får som oftest slike svar..

Åh jø å fyse!
Får du svar du ikke liker?  På et debattforum?  Ja, da skjønner jeg at du vil ha nytt forum!

Så noen bruker argumentet "avsporing" mot deg.  Er du ute av stand til å svare for deg - bringe dine egne argument til torgs?

Du kan da ikke seriøst forlange nytt forum fordi du blir motsagt - selv om du mener argumentene er ugyldige.

Hvis du kan påvise klagekampanjer og påfølgende sletting av dine innlegg uten "gyldig" grunn fra forumeierens side (VGD) så har du et snev av en sak.  Dette du kommer med er jo bare piss - du vil ha forum der alle mener det samme som deg!   En propagandakanal - ikke en debatt! 

Skaff deg en blogg, da vel!  Der kan du og du alene bestemme hva som skal skrives av hvem.   

Cochise-

 

(Innlegget ble redigert 29.12.19 17:21)

mmhhhhhhh
mmhhhhhhhInnlegg: 2731
29.12.19 21:22
Keva: Sionistapologetene vil helst at kritikk av Israel skal være forbudt

Link til at noen har sagt noe slik ? 

mmhhhhhhh
mmhhhhhhhInnlegg: 2731
29.12.19 21:25
Keva: det som skjedde på Kypros.

Hva var det som "skjedde" på Kypros ? Sikter du til okkupasjonen som lever i beste velgående den dag i dag ?

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 21:43
cochisedied: Får du svar du ikke liker?  På et debattforum?  Ja, da skjønner jeg at du vil ha nytt forum! Så noen bruker argumentet "avsporing" mot deg.  Er du ute av stand til å svare for deg - bringe dine egne argument til torgs? Du kan da ikke seriøst forlange nytt forum fordi du blir motsagt - selv om du mener argumentene er ugyldige.

Man kan vel forlange at det skal være mulig å debattere noe annet enn Israel på et forum som heter "midtøsten". Det er tross alt mer enn nok å ta av fra den regionen der og det er ikke alt som har så mye med Israel å gjøre nødvendigvis.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 21:44
joplina: Det ER avsporing når det spammes i tråder med et tema  som omhandler israel.

Nå fikk du en liste med eksempel på tråder som ikke omhandler Israel, så hva sier du da ?

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
29.12.19 21:51
Ka9nen: Man kan vel forlange at det skal være mulig å debattere noe annet enn Israel på et forum som heter "midtøsten". Det er tross alt mer enn nok å ta av fra den regionen der og det er ikke alt som har så mye med Israel å gjøre nødvendigvis.

Har VGD nektet deg å debbatere "noe annet enn Israel"?
Har de slettet noe fra deg eller andre på slikt grunnlag?

cochise- 

(Innlegget ble redigert 29.12.19 21:52)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 21:53
cochisedied: Har VGD nektet deg å debbatere "noe annet enn Israel"?

Nei, de har ikke det. Men de har heller ikke tatt tak i tullingene som ikke klarer debattere noe annet enn hvor grusomme Israel er uansett sak, tema eller sammenheng. Og som spammer ned absolutt alle tråder med de samme innleggene. Så derfor støtter jeg Kippah sitt initiativ.

(Innlegget ble redigert 29.12.19 21:54)

joplina
joplinaInnlegg: 64933
29.12.19 21:56
Ka9nen: Nå fikk du en liste med eksempel på tråder som ikke omhandler Israel, så hva sier du da ?

Som man roper i skogen får man svar

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
29.12.19 22:01

Nå er vel dette "et fritt land" innenfor VGDs regler.  Jeg forstår altså ikke hvor du og Kippah vil - vil dere ha en slags tvang - folk er pålagt å svare på de tema dere velger å starte tråder om`?

Hvis dere føler at noen ødelegger trådene deres med bevisst spam, så klag!

Hvis problemet er - slik jeg mistenker - at dere får argumenter mot dere som dere ikke liker,  så argumenter mot da for svarte!

Dette er et debattforum - vi er her for å gi utrykk for våre meninger og bryte dem mot hverandre - ikke for å drive renhekla propagandasentraler der motforestillinger ikke er tillat
Slikt får dere bruke MIFF til - eller starte deres egne blogger, slik jeg foreslo overfor kippah.

cochise-

 

 

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:02)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 22:01
joplina: Som man roper i skogen får man svar

Og der meldte du deg ut av all seriøs debatt.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 22:03
cochisedied: Nå er vel dette "et fritt land" innenfor VGDs regler.  Jeg forstår altså ikke hvor du og Kippah vil - vil dere ha en slags tvang - folk er pålagt å svare på de tema dere velger å starte tråder om`?
Hvis dere føler at noen ødelegger trådene deres med bevisst spam, så klag!

Det står vel strengt tatt i regelverket at det er ulovlig av flere grunner:

- Spamming og gjentagelser av de samme innlegg er ikke lov

- Man skal også forholde seg til trådens tema.

VGD sine moderatorer tar altså ikke tak i det. 

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:03)

joplina
joplinaInnlegg: 64933
29.12.19 22:07
Ka9nen: Og der meldte du deg ut av all seriøs debatt.

Åh...fordi du ikke skjønner eller fordi du ikke liker at som man roper i skogen får man svar...?

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
29.12.19 22:11
Ka9nen: VGD sine moderatorer tar altså ikke tak i det.

Men å opprette et eget forum til dere - de tror du de går med på...?

Siden du er i lov og orden modus - hva synes du om å hente opp 10 år gamle tråder...?

Problemet deres bunner i det utrolige at dere vil ha et forum med ukritisk hyllest av Israel - og tilsvarende hets av palestinere/muslimer og alt til det faget hørende. 

Gjentar:  Skaff dere blogg - der får dere full kontroll.  Det finnes forøvrig en annen veldig enkel løsning hvis misnøyen med forumet og moderasjonen blir for stor...

cochise-

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:12)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 22:17
cochisedied: Problemet deres bunner i det utrolige at dere vil ha et forum med ukritisk hyllest av Israel - og tilsvarende hets av palestinere/muslimer og alt til det faget hørende.

Nei, problemet var nettopp det motsatte. At noen ønsker et forum med bare kritikk (for å si det forsiktig) mot Israel, samt at alt annet av faenskap som skjer i midtøsten skal hysjes ned. Slik at det ikke tar vekk fokus fra deres israelhat.

Noen frykter at Saudi-Arabia og Iran sine massakre av sivile skal ta vekk fokus fra det som i deres øyne er den store stygge ulven på kloden, Israel. Det bør moderator ta tak i.

Dersom de ikke ønsker å ta tak i det som går imot deres eget regelverk så bør jo konsekvensen være å opprette f.eks et delforum for "Israle/palestina" konflikten og et for "andre konflikter i midtøsten". F.eks Shia mot Sunni som er mye viktigere og potensielt kan legge hele regionen i grus.

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:21)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 22:19
joplina: Åh...fordi du ikke skjønner eller fordi du ikke liker at som man roper i skogen får man svar...?

Fordi du ikke klarer å svare på et enkelt og saklig spørsmål. Veldig avslørende.

cochisedied
cochisediedInnlegg: 11334
29.12.19 22:28
Ka9nen: F.eks Shia mot Sunni som er mye viktigere og potensielt kan legge hele regionen i grus.

Og da spør jeg igjen:
Har du eller andre startet tråder eller skrevet relevante innlegg om "Shia mot Sunni" som har blitt slettet?

Hvis ikke - hva pokker er det dere klager over?

At andre debattanter lufter sine meninger - f.eks skriver om et innlegg at "dette er avsporing" - dette må dere da tåle.  Eventuelt argumenter mot - i verste fall klage og overlate avgjørelsen til moderator.  Men enda et forum for at debatten skal gå etter deres pipe - for noe tull!

(Og jadda - Midtøsten er geografisk mer enn Israel.  Men bare sånn rent VGD-historisk så ble forumet med navnet Midtøsten opprettet for å håndtere Israel og dertil hørende kriger og konflikter fordi forumet Internasjonal Politikk ble fullstendig oversvømmet av debatter rundt denne problematikken.)

Cochise-

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:29)

Homo_Erectus
Homo_ErectusInnlegg: 23553
29.12.19 22:28
Ka9nen: Noen frykter at Saudi-Arabia og Iran sine massakre av sivile skal ta vekk fokus fra det som i deres øyne er den store stygge ulven på kloden, Israel.

Fyda, tenk å lukke øynene for Saudi-Arabias massakre av sivile. 

“We congratulate the Saudi people on the occasion of its 89th national day,” the Foreign Ministry’s Arabic-language channel wrote.

May this holiday take place again in safety, security and a climate of peace, cooperation and good neighborliness. We ask God, the exalted, that your efforts to develop, prosper and advance will be successful,”

Men massakre av sivile, offentlig halshugging, pisking og steining, kvinneundertrykkelse, slavelignende forhold for fremmedarbeidere, voldtekt og barneekteskap driter de i . Hovedsaken er å logre og smiske for det  islamistiske barbariet Saudi-Arabia.

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:29)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.12.19 22:33
Homo_Erectus: “We congratulate the Saudi people on the occasion of its 89th national day,” the Foreign Ministry’s Arabic-language channel wrote. May this holiday take place again in safety, security and a climate of peace, cooperation and good neighborliness. We ask God, the exalted, that your efforts to develop, prosper and advance will be successful,”

Norske politikere og kongehuset drar det et skritt lenger enn twitter, de reiser ned til Saudi Arabia og smigrer prinsene deres !

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/k7JRv/her-ankommer-kronprins-haakon-saudi-arabia

Husken kronprinsen og Børge Brende på å hudflette dem for "massakre av sivile, offentlig halshugging, pisking og steining, kvinneundertrykkelse, slavelignende forhold for fremmedarbeidere, voldtekt og barneekteskap" på reisen ?

Nei, istedet kondolerte vi visst for bortgangen til en av barbarene som stod for disse verdiene !

Erna:

- Jeg vil på vegne av den norske regjeringen kondolere til den saudiske kongefamilien og Saudi-Arabia med kong Abdullahs bortgang, sa hun.

 

(Innlegget ble redigert 29.12.19 22:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg