Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fremtidens VGD - Hva ønsker du?

NYTT TEMA
Morten_1996

Innlegg: 4608
Morten_1996
12.01.21 07:20
oyssol: Hvilke funksjoner kunne dere tenkt dere?

Definitivt muligheten for å skrive i en monospace font!

Det er spesielt nyttig om man skal poste tabeller e.l., noe som skjer regelmessig på fotballforumene, for eksempel. Det er også nyttig om man skal poste kode, men det skjer vel heller sjeldent her. På de fleste andre fora gjøres dette med f.eks. [CODE] tags. 

Eksempel der man gjerne skulle hatt monospace:

                         S   V   U   T    M     P
1  Liverpool            17   9   6   2  37–21  33
2  Manchester United    16  10   3   3  33–24  33
3  Leicester City       17  10   2   5  31–21  32

Dette er en nydelig formatert tabell i monospace. Her på forumet, not so much.

Romlingane

Innlegg: 18216
Romlingane
12.01.21 11:47
Morten_1996: Definitivt muligheten for å skrive i en monospace font!

Det har jeg savnet i alle år!

Et annet savn er varsel hvis et innlegg blir slettet. Jeg fikk slettet et innlegg for 10-15 år siden og neste gang jeg logget meg på kom det et tekstboks midt på skjermen som sa at innlegget var slettet og hvorfor.

Hvis du blir tatt for å ha brukt håndholdt mobiltelefon og får prikker i førerkortet, så vet du hva du har gjort og at du må passe deg. Og hvis du blir tatt for å ha kjørt altfor fort og mister lappen, så vet du akkurat hvorfor.

Her på vgd kan man ane fred og ingen fare og plutselig bli utestengt uten forutgående varsel. Det at en eller annen moderater skriver i en tråd at flere innlegg har blitt slettet er ikke godt nok, for det er umulig å vite hvem sitt innlegg som har blitt slettet og om man har fått prikker på førerkortet. Særlig så lenge modereringen er så vilkårlig og inkonsekvent som den er. Og moderatorene er så hårsåre som de er.

Selv om jeg var litt spydig mot lillemoen her om dagen, så synes jeg faktisk det var helt greit at han forklarte modereringen i tråden. Det ga oss litt innblikk i hvorfor innlegget ble slettet og reduserte inntrykket av vilkårlig og inkonsekvent moderering.

Morten_1996

Innlegg: 4608
Morten_1996
12.01.21 13:31

Og gjerne multisitat!

Saliph

Innlegg: 23288
Saliph
12.01.21 16:34
Romlingane: Jeg fikk slettet et innlegg for 10-15 år siden og neste gang jeg logget meg på kom det et tekstboks midt på skjermen som sa at innlegget var slettet og hvorfor.

Lurer på hva som skjedde med denne funksjonen. For den kom vel etter at "nye" VGD ble lansert også.

Og ja, det er jo helt forbanna håpløst at innlegg slettes uten at brukerne får beskjed/advarsel.

(Innlegget ble redigert 12.01.21 16:35)

Keva

Innlegg: 25864
Keva
12.01.21 19:37
Saliph: Lurer på hva som skjedde med denne funksjonen. For den kom vel etter at "nye" VGD ble lansert også.

Den som gjenga innlegg og regelbrudd, og krevde at en signerte på å ha fått advarsel, forsvant da "nye" VGD kom på banen.
Jeg har latt meg fortelle at man av og til fikk en bitte liten rute med beskjed om sletting og hvilket regelbrudd det gjaldt, men det kom visst fort bort.

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
13.01.21 10:52
Morten_1996: Definitivt muligheten for å skrive i en monospace font! Det er spesielt nyttig om man skal poste tabeller e.l., noe som skjer regelmessig på fotballforumene, for eksempel. Det er også nyttig om man skal poste kode, men det skjer vel heller sjeldent her. På de fleste andre fora gjøres dette med f.eks. [CODE] tags.  Eksempel der man gjerne skulle hatt monospace:                          S   V   U   T    M     P
1  Liverpool            17   9   6   2  37–21  33
2  Manchester United    16  10   3   3  33–24  33
3  Leicester City       17  10   2   5  31–21  32 Dette er en nydelig formatert tabell i monospace. Her på forumet, not so much.

Det er et ganske godt forslag. Jeg kan glede deg med at det kommer muligheter for det, for den som måtte ønske det.

Tabellen du sendte vil faktisk se slik ut: https://i.imgur.com/wPhWSrr.png

(Innlegget ble redigert 13.01.21 10:53)

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
13.01.21 10:54
Romlingane: Et annet savn er varsel hvis et innlegg blir slettet.

Det kommer, sammen med bedre system for å gi advarsler. 

Romlingane

Innlegg: 18216
Romlingane
13.01.21 13:30
oyssol: Det er et ganske godt forslag. Jeg kan glede deg med at det kommer muligheter for det, for den som måtte ønske det.

Til din informasjon kan jeg opplyse deg om at det opp gjennom årene har blitt foreslått flere ganger, så ha meg unnskyldt at jeg ikke tror noe som helst før jeg får se det.

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
13.01.21 15:05
Romlingane: foreslått

Du så ikke skjermbildet jeg la ved? Det er fra testplattformen, så på sett og vis har du allerede fått sett det. 

BlueRaptor

Innlegg: 3883
BlueRaptor
15.01.21 08:29
oyssol: Du så ikke skjermbildet jeg la ved? Det er fra testplattformen, så på sett og vis har du allerede fått sett det.

Det er skremmende at dere ikke forstår hvorfor ikke brukerne på forumet har tiltro til hva du sier. Tillit er noe som må bygges opp, og når eier av forumet har neglisjert brukerne i åresvis kan man ikke forvente at brukerne tror på noe som helst før de får se det.

Ta for eksempel den gode kommunikasjonen av de innleide moderatorene fra diskusjon.no snakket om, hvor er den?

Gloriana

Innlegg: 9923
Gloriana
15.01.21 08:34

Jeg liker veldig godt at VGD er så fargerikt, det er hyggelig å hvile øynene her. Det som går igjen på andre forum er at alt er enten grått/hvitt/pastellfarger, da blir alt en salig grøt. Så behold gjerne det! 

Ingen grunn til å åpne for private meldinger, har lite på et forum å gjøre. 

Sitering fungerer fortsatt ikke på mobil og multisitering må også bli mulig. Det blir også veldig forstyrrende om man kan poste youtube-videoer i innlegg, da får man spørre seg om dette skal være et forum eller en etterlikning av facebook mm. 

PapaSmurf

Innlegg: 43357
PapaSmurf
15.01.21 08:52
Gloriana: Jeg liker veldig godt at VGD er så fargerikt, det er hyggelig å hvile øynene her. Det som går igjen på andre forum er at alt er enten grått/hvitt/pastellfarger, da blir alt en salig grøt. Så behold gjerne det!  Ingen grunn til å åpne for private meldinger, har lite på et forum å gjøre.

Enig i begge disse. 

Ordinære forum er så kjønnsløse og så nøytrale at det blir litt 50 shades of grey, bare uten you know what. 

Og private meldinger tror jeg fort kan misbrukes. Så jeg tror nedsiden er større enn oppsiden. 

Hos meg (iPhone) fungerer sitering sånn kvartveis. Det må ofte 3-4 forsøk og en refresh av siden til for at man får sitert. Og enkelte ganger må jeg bare gi opp. Mest frustrerende er det når det man siterer ligger litt oppe i tråden og man må scrolle seg ned for å se om siteringen fungerte. 

(Innlegget ble redigert 15.01.21 08:55)

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
15.01.21 10:46
BlueRaptor: Det er skremmende at dere ikke forstår hvorfor ikke brukerne på forumet har tiltro til hva du sier. Tillit er noe som må bygges opp, og når eier av forumet har neglisjert brukerne i åresvis kan man ikke forvente at brukerne tror på noe som helst før de får se det.

Jeg antok at et skjermbilde av den etterspurte funksjonen, slik at man faktisk fikk se det, ville hjelpe på skepsisen - og ikke minst være nyttig for oss igjen hvis man har noen tilbakemeldinger/ønsker på den funksjonen. :)

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
15.01.21 11:13
PapaSmurf: Enig i begge disse.  Ordinære forum er så kjønnsløse og så nøytrale at det blir litt 50 shades of grey, bare uten you know what.  Og private meldinger tror jeg fort kan misbrukes. Så jeg tror nedsiden er større enn oppsiden. 
Hos meg (iPhone) fungerer sitering sånn kvartveis. Det må ofte 3-4 forsøk og en refresh av siden til for at man får sitert. Og enkelte ganger må jeg bare gi opp. Mest frustrerende er det når det man siterer ligger litt oppe i tråden og man må scrolle seg ned for å se om siteringen fungerte.

Svar til både Gloriana og PapaSmurf:

Takk for tilbakemelding. Jeg må nok forberede på at det vil bli endringer i designet. Mange av tilbakemeldingene vi har fått er at mange liker "simpelheten" i VGD (med få fremmedelementer og dilldall), og det vil vi prøve å videreføre. Lesing er kanskje det viktigste på et forum.

Private meldinger: Ingenting bestemt her. Vet at andre ønsker dette, og brukt riktig så er det et fint tillegg. Krever som sagt at det ikke blir misbrukt.

Siteringsfunksjonen føyer seg inn i rekken av ting som er ødelagt. Vi har valgt å bruke tiden på å gjøre en ny plattform best mulig fremfor å "lappe" på en som uansett skal bort. Håper på forståelse for det, så takker vi for tålmodigheten i mellomtiden. :)

SamusAran

Innlegg: 38
SamusAran
18.01.21 13:21
oyssol: Hvilke funksjoner kunne dere tenkt dere?

Hei!

Jeg er ny på forumet og lurer på hvor jeg finner en konkret fremstilling av forumreglene. Mulig det var noe da jeg laget bruker, men det finner jeg altså ikke igjen.

Greit å se over dem slik at man ikke bli blokkert eller utestengt for noe som man ikke visste var ulovlig, da jeg vet noen forumer har noe særregler mtp hva som er lov til å diskutere, lenke til osv.

 

På forhånd takk!

PapaSmurf

Innlegg: 43357
PapaSmurf
18.01.21 13:24
SamusAran: Jeg er ny på forumet og lurer på hvor jeg finner en konkret fremstilling av forumreglene. Mulig det var noe da jeg laget bruker, men det finner jeg altså ikke igjen. Greit å se over dem slik at man ikke bli blokkert eller utestengt for noe som man ikke visste var ulovlig, da jeg vet noen forumer har noe særregler mtp hva som er lov til å diskutere, lenke til osv.

Her er reglene:

Velkommen til VG Netts nye og forbedrede debattforum. Enten du allerede er en trofast bruker eller kaster deg inn i debatten for første gang, ber vi deg forholde deg til, og å akseptere reglene som følger her.

Vårt mål er å legge til rette for bred debatt om en rekke temaer. Vi ønsker oss friske meningsutvekslinger og standpunkt, og det skal være stor takhøyde på disse sidene. Men for at debattene skal bli interessante og utbytterike for alle våre brukere, er det visse regler som må følges. Reglene er minimumskrav. Vi anmoder om at du for øvrig bruker sunn fornuft og er omtenksom overfor de andre debattantene.

Følg disse levereglene, så gjør du VGD til et bedre sted for alle!

1. Vi ønsker at du behandler alle debattanter med respekt. Også de som er uenige med deg

2. Bidra til et godt klima! Tenk deg om før du kaller noen andre et stygt ord. Diskuter med en vennlig tone.

3. Hjelp dem som trenger hjelp. Kanskje du selv får hjelp når du måtte ha behov for det.

Debattforumets grunnregler:

Du er personlig ansvarlig for innholdet i debattinnleggene du publiserer og privatmeldinger som sendes til andre brukere, og vil holde VG Nett skadesløs for ethvert eventuelt krav fra tredjeperson som følge av dine debattinnlegg og meldinger.  Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning. Du kan ikke skrive, laste opp, linke til, embedde eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov. Du forplikter deg til å følge norske opphavsrettsregler. Du kan ikke kopiere artikler eller annet rettighetsbeskyttet materiale som er publisert i andre medier uten tillatelse fra rettighetshaveren. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor innholdet har vært publisert og hvem som står som forfatter/komponist. Du forplikter deg til ikke å krenke privatlivets fred. Hverken i debattinnlegg eller via privatmelding. Du skal ikke drive med gjentatte postinger av samme innlegg, såkalt "spamming", forsøke å avspore debatten, eller ødelegge debatten på annet vis. Hold en saklig tone i dine innlegg. Innlegg må skrives på norsk, svensk, dansk eller engelsk. VG Netts debattforum kan kun brukes på en ikke-kommersiell måte. Det er ikke tillatt å poste innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende. VG Nett forbeholder seg retten til på et hvilket som helst tidspunkt å redigere eller trekke tilbake innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å poste nye innlegg i diskusjonsforumene. Vi forbeholder oss også retten til å fjerne innlegg som ikke holder seg til temaet i den debattgruppen det er postet i. VG Nett tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende. Søk å vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn. Debatten blir bedre uten nedsettende kommentarer om andre. Gjennom dine debattinnlegg overfører du til VG Nett en evigvarende og eksklusiv rett til uten godtgjørelse å bruke samt redigere ditt debattinnlegg i et hvilket som helst medium VG måtte velge å publisere det i. Utestengelse fra tjenesten på grunn av regelbrudd fører til utestengelse fra alle lesertjenester på VG Nett.
SamusAran

Innlegg: 38
SamusAran
18.01.21 13:31
PapaSmurf: Her er reglene:

Dette var særdeles uoversiktlig. Jeg venter spent på administrator sin mer oversiktlige tilbakemelding på dette.

Korgutt

Innlegg: 18586
Korgutt
18.01.21 14:12
SamusAran: Dette var særdeles uoversiktlig. Jeg venter spent på administrator sin mer oversiktlige tilbakemelding på dette.
Keva

Innlegg: 25864
Keva
18.01.21 16:44
Morten_1996: Og gjerne multisitat!

AMEN!

Ale-Jet

Innlegg: 34000
Ale-Jet
20.01.21 16:46

Telletråden på backstage må stoppes fort før det ødelegger forumopplevelsen til folk. Det er spamming av verste sort for å booste innleggstelleren.

Art-Vandelay

Innlegg: 73295
Art-Vandelay
20.01.21 17:06

Tråden sprer glede til folk i en tung tid med pandemi.

lsklars

Innlegg: 107125
lsklars
20.01.21 17:08
Ale-Jet: Telletråden

Helt innenfor. Du var her neppe for 10 år siden da BS var overfylt av slike tråder. Hvis det er så jævlig for deg så er det bare å ignorere tråden. 

Columbus_3

Innlegg: 14256
Columbus_3
20.01.21 17:11
Art-Vandelay: Tråden sprer glede til folk i en tung tid med pandemi.

psykiaterne gleder seg. Mer jobb.

HYYYL

Innlegg: 58591
HYYYL
20.01.21 23:42
Ale-Jet: Telletråden på backstage må stoppes fort før det ødelegger forumopplevelsen til folk. Det er spamming av verste sort for å booste innleggstelleren.

Du deltar jo selv i tråden.

 

Viracocha

Innlegg: 13899
Viracocha
20.01.21 23:59

Jeg er en av de som var her i juli 2008 da VGD giljotinerte Trådet Visning.

Gjett hvor mye jeg ønsker den funksjonen tilbake som det utmerkede verktøyet det var, og fortsatt er, om man blir gitt tilgang til det.

I dag er det ingen annen oversikt som tilbys enn hvem som har besvart mine innlegg og resten er skroll meg ihjel.

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
21.01.21 15:52
Viracocha: Jeg er en av de som var her i juli 2008 da VGD giljotinerte Trådet Visning. Gjett hvor mye jeg ønsker den funksjonen tilbake som det utmerkede verktøyet det var, og fortsatt er, om man blir gitt tilgang til det. I dag er det ingen annen oversikt som tilbys enn hvem som har besvart mine innlegg og resten er skroll meg ihjel.

Vi har fått flere tilbakemeldinger fra brukere som ønsker trådet visning tilbake. Vi går nok for det. :)

spårt

Innlegg: 3281
spårt
06.02.21 10:26

Er det mulighet for nattåpent natt til mandag under SuperBowl?

Keva

Innlegg: 25864
Keva
06.02.21 17:41
Viracocha: Jeg er en av de som var her i juli 2008 da VGD giljotinerte Trådet Visning. Gjett hvor mye jeg ønsker den funksjonen tilbake som det utmerkede verktøyet det var, og fortsatt er, om man blir gitt tilgang til det. I dag er det ingen annen oversikt som tilbys enn hvem som har besvart mine innlegg og resten er skroll meg ihjel.

Jeg er en av de som var her i juli 2008 da VGD giljotinerte Trådet Visning.
----------------------------
Jeg også.
----------------------------

Gjett hvor mye jeg ønsker den funksjonen tilbake som det utmerkede verktøyet det var, og fortsatt er, om man blir gitt tilgang til det.
----------------------------
Samme her!
----------------------------

I dag er det ingen annen oversikt som tilbys enn hvem som har besvart mine innlegg og resten er skroll meg ihjel.
----------------------------
Ikke dét en gang. En får rede på det siste svaret i en tråd, hvor det kan ligge mange svar som man må skrolle og bla for kanskje å finne blant alt annet.

Full støtte for Trådet visning!
Og dette innlegget viser også hvor fint det hadde vært med mulighet for flere sitater i et innlegg.

(Innlegget ble redigert 06.02.21 17:42)

oyssol

Innlegg: 270
oyssol
07.02.21 15:58
spårt: nattåpent

Ja, det blir nattåpent.

Korgutt

Innlegg: 18586
Korgutt
07.02.21 16:37
oyssol: Ja, det blir nattåpent.

Kan du si noe om når det skjer?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg