Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sniktitt: Nye VGD

NYTT TEMA
Cabal

Innlegg: 13906
Cabal
11.06.21 14:21
oyssol: Så håper vi selvsagt at flest mulig er villig til å gi det en sjanse før man endelig konkluderer :)

Kan du ikke vise hvordan trådet visning fra feks koronatråden ser ut :)

De fleste gir nok dette en sjanse, men det er svært få som egentlig liker endringer. En blå knapp som i en oppgradering blir grønn kan ødelegge hele livet til folk! :)

twu

Innlegg: 11427
twu
11.06.21 14:23

Vgd beta beta?

Ser egentlig ut som en norsk Reddit?

(Innlegget ble redigert 11.06.21 14:25)

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 14:31
Cabal: Kan du ikke vise hvordan trådet visning fra feks koronatråden ser ut :) De fleste gir nok dette en sjanse, men det er svært få som egentlig liker endringer. En blå knapp som i en oppgradering blir grønn kan ødelegge hele livet til folk! :)

Den er ikke migrert inn på testplattformen vår, men den vil i praksis være lik de andre skjermbildene av trådene jeg har vist skjermbilde fra (men naturligvis lenger). 

startelver

Innlegg: 74414
startelver
11.06.21 14:40

Dere må jo først lansere en betaplattform som alle kan teste ut, så vil dere få de rette tilbakemeldingene. 

Å bare si at nå er det stopp på den gamle, værsågod og bruk den nye, det holder ikke.  
startelver

Innlegg: 74414
startelver
11.06.21 14:42

Gi oss en link til betaen så kan vi teste det ut , jo flere tilbakemeldinger jo bedre er det. 

Canucks

Innlegg: 76274
Canucks
11.06.21 14:42
startelver: Gi oss en link til betaen så kan vi teste det ut , jo flere tilbakemeldinger jo bedre er det.

Beta-testere hadde vært flott, jeg melder meg gjerne som beta-tester dersom det trengs med tilbakemeldinger.

LaGoeba

Innlegg: 23941
LaGoeba
11.06.21 15:01

Vil PM være en greie på det nye foraet, eller er det fortsatt fjernet?

ElIngles

Innlegg: 3828
ElIngles
11.06.21 15:04
LaGoeba: det nye forae

Et forum, flere fora...

Håper ellers det blir en enkel ignoreringsfunksjon. Det trengs i aller høyeste grad nå.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7254
Trehjulssykkel
11.06.21 16:08
oyssol: For å ta forsiden først. Her blir det raskt uoversiktlig dersom det finnes tusenvis av ulike emnekategorier selv med accordians (når flertallet bruker kanskje 5-10 av dem regelmessig). Da prioriterer vi å vise innhold fra de emnene brukeren har sagt seg interessert i, fremfor å mikse det med irrelevant innhold. Det er en naturlig måte å bygge opp en nettside på, hvor vi ønsker å få inn mange, nye brukere også. Emnekategoriene du følger, vil listes opp i en egen liste på venstresiden (som er synlig uavhengig av hvor du er på siden, se skjermbildene for eksempel). Du kan også stjernemerke de du er ekstra interessert i, slik at de flyter til topps. Vi har også en egen side med punktutlisting av alle emnekategoriene du følger:  Emneoversikt For den mer avanserte brukeren så finnes det også en dedikert side som lister ut alle emnekategorier uavhengig av om du følger dem eller ikke. Den kan også sorteres på hovedkategori. Dvs. dersom du vil se alle emner som hører til hovedkategorien "Fotball", så kan du det hvis du vil. Ønsker du å få alle listet ut i en punktliste, så kan du det hvis du vil. Men på forsiden vises det kun innhold fra emnene du følger. Navigering i tråder fungerer i stor gard som i dag. I bunn av tråden laster du nye innlegg. Så skal vi legge inn knapp som gjør at du kan bevege deg raskt til topps igjen. Vi håper at vi har klart å involvere, noe vi skal fortsette å gjøre. Vi var tidlig ute med å etterlyse brukere sine ønsker, gitt tilbakemelding på ting som ikke fungerer. Ellers har vi også utført brukerintervju, involvert frivillige underveis i utviklingsløpet, samt publisert disse utviklingspostene (nå også med skjermbilder) hvor alle har anledning med å komme med innspill og tilbakemeldinger. Hugs også at VGD har 200 000 ukentlige brukere, så noen avveininger må vi alltids gjøre. Så håper vi selvsagt at flest mulig er villig til å gi det en sjanse før man endelig konkluderer :)

Så tanken er at hvem som helst kan opprette emner? Dette er jo bare en norsk versjon av Reddit. Men VGD har jo ikke i nærheten av samme brukermasse, så hvis jeg oppretter en emnekategori som heter "Dykking" så kommer det omtrent bare til å være meg som henger der. 

Jeg sier det igjen, dere har bommet greit på formatet her. Å gjøre brukerintervjuer er ikke godt nok. Her burde dere valgt kvalitative metoder som en spørreundersøkelse, spesielt når det nesten ikke krever noe som helst av ressurser å få til. At dere spurte oss hva som ikke fungerer var bra, men å ta et så drastisk valg som å helt bort fra forum-formatet uten å få majoriteten av VGD med på det er ikke bra.  

Å komme med "Så håper vi selvsagt at flest mulig er villig til å gi det en sjanse før man endelig konkluderer" er oppskriften på et mislykket IT-prosjekt. Der er i research/idefasen dere skal finne ut om noe fungerer eller ikke. Nå ser det jo ut som dette er påbegynt allerede, så da er det vel ingen vei tilbake, spesielt ikke med tanke på svarene du kommer med der du forsvarer konseptet med nebb og klør (noe som også er tegn på et IT-prosjekt som er i ferd med å mislykkes).

Slik burde utviklingen ha sett ut:

1: VG kommer til å redesigne VGD - hva funker og hva funker ikke (dette har dere allerede gjort og det var en bra start)

1.5 - Ytterligere undersøkelser - som jeg nevnte et spørreskjema om folk her inne ønsker seg en Facebook/Reddit-retning eller et tradisjonelt forum-format.

2: Lansere konsepter for VGD - det kunne vært skisse av det dere har presentert nå, eller av et nytt forum

3: Få tilbakemeldinger fra brukere og gjøre endringer og starte utviklingen

4: Få opp et testmiljø og gi VGD tilgang

Slik det er nå så virker det som om dere har hoppet over steg 1.5-3. 

 

ulfarne

Innlegg: 31745
ulfarne
11.06.21 16:18
la1goa: Jeg etterlyste flere fingre.

sa brura

sisyf0s

Innlegg: 10953
sisyf0s
11.06.21 17:26
Trehjulssykkel: Forøvrig misliker jeg også sterkt upvote/downvote-funksjonen. Det blir som Reddit der alle foraer blir digre ekkokammere og alle meninger som ikke er populære nok forsvinner.

Støtter det synspunktet. En upvote/downvote-funksjon vil virke veldig ødeleggende.

vidar

Innlegg: 31584
vidar
11.06.21 17:38

Det er en grunnleggende misforståelse her. Utviklerne jobber ikke for oss, de jobber for Schibsted. Målet er ikke å lage et bedre forum, men å tjene penger, og dette betyr indirekte å dumme ned forumet / layouten. 

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 17:41
Trehjulssykkel: opprette

Det nevnte jeg innledningsvis. Tenker at det ikke er så radikalt at brukere kan opprette emnekategorier selv. Hvem som helst kan tross alt opprette en tråd i dag. Så er det naturligvis også gode planer for å få inn flere brukere også, slik at du kan diskutere dykking og det du måtte ønske med andre likesinnede.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan brukerintervju ble utført, så gjennomførte vi en rekke kvalitative spørreundersøkelser. Utvikling er naturligvis bygget på det.

 

knthz

Innlegg: 4239
knthz
11.06.21 17:54

Synes det ser bra ut jeg. Tenk det.. en fornøyd "kunde". Håper dere unngår upvotes og downvotes da.. det er håpløse greier. Mennesker kan ikke få slik "makt".. Helt valide argument kan bli downvota fordi følelsene til noen ble "støtt". Uff, nei.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7254
Trehjulssykkel
11.06.21 18:07
oyssol: Det nevnte jeg innledningsvis. Tenker at det ikke er så radikalt at brukere kan opprette emnekategorier selv. Hvem som helst kan tross alt opprette en tråd i dag. Så er det naturligvis også gode planer for å få inn flere brukere også, slik at du kan diskutere dykking og det du måtte ønske med andre likesinnede. Hvis du er nysgjerrig på hvordan brukerintervju ble utført, så gjennomførte vi en rekke kvalitative spørreundersøkelser. Utvikling er naturligvis bygget på det.

Du sa jo at det kan bli tusenvis av emnekategorier. Er det da mod som oppretter disse hvis ikke brukere kan opprette selv? Jeg skjønner ikke helt konseptet her. 

En spørreundersøkelse er jo en kvantitativ metode, hvorfor har dere valgt å gjøre den kvalitativ? Det er jo mye bedre å få mange svar enn kun noen utvalgte. Det gir jo ikke mening i det hele tatt. Hvilken kanal brukte dere for å få tak i folk? Jeg har hvert fall ikke fått med meg muligheten til å kunne svare på spørsmål ang VGD i et spørreskjemaformat, og det virker ikke som noen andre her har fått det heller. Kan dere presentere funnene til oss brukere?

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 18:08
LaGoeba: PM

Ikke fra launch. Fokuset har vært å få på plass kjernefunksjonene først, før vi vurderer ytterligere features.

Er det ønskelig med PM? Vet det er litt forskjellige ønsker og tanker om det. 

Justice 96

Innlegg: 56555
Justice 96
11.06.21 18:26
oyssol: Er det ønskelig med PM?

Ser ikke behovet. Er ikke her for å ha private samtaler, slikt finnes det Messenger og lignende til. 

storteple

Innlegg: 10381
storteple
11.06.21 18:44
TheOpiate: Ellers håper jeg at dere beholder løsningen med favorittråder hvor man får beskjed når det har kommet nye innlegg, og at man havner der man sist var inne og leste i tråden, slik at man ikke trenger å lete seg frem til hvor de nye innleggene starter.

Dette blir helt avgjørende for om jeg kommer til å bruke den nye løsningen eller ikke. 

storteple

Innlegg: 10381
storteple
11.06.21 18:44
oyssol: Er det ønskelig med PM?

Nei!

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 18:49
Trehjulssykkel: emnekategorier

Litt usikker hva du mener Jeg bekreftet at brukere kan opprette sine egne emnekategorier, og at jeg synes ikke dette er så veldig radikalt.

Beklager misforståelsen. En mer presis begrepsbruk vil være kvalitative dybdeintervjuer (brukerintervju). Det gav oss informasjon om hvorfor og på hvilken måte forum brukes av ulike målgrupper (evt. hvorfor ikke), forventninger til brukeropplevelse, funksjoner og hva som skal til for å delta i forum. Resultatene av funnene ser du i stor grad igjen i arbeidet med den kommende plattformen. Så vil det alltids være ting vi kan bli bedre på og vil jobbe videre med, og den jobben fortsetter selvsagt etter lansering. :)

 

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 18:51
storteple: avgjørende

Vi har implementert en bokmerke/favorittfunksjon som gir deg et varsel ved svar på den tråden eller innlegget.

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 18:51
storteple: Nei

Kan du utdype?

startelver

Innlegg: 74414
startelver
11.06.21 18:52
sisyf0s: En upvote/downvote-funksjon vil virke veldig ødeleggende.

Helt håpløst og gammeldags. 

Knaxern

Innlegg: 51350
Knaxern
11.06.21 18:54
knthz: Håper dere unngår upvotes og downvotes da.. det er håpløse greier.

Dette.

Blir kvalm av synet når jeg ser slikt på diverse "forumsider".

Lezah

Innlegg: 65433
Lezah
11.06.21 18:56
oyssol: Kan du utdype?

Da funksjonen eksisterte hadde jeg et ("troll" er vell ikke lov å si) unikum av en person som sendte meg 150 meldinger i løpet av en natt. Skal man ha en PM så må det det 1. være mulig å blokke folk og 2. overtredelser der må kunne få konsekvenser på lik linje med regelbrudd her, men samtidig er det ikke ønskelig at Mod er inne og kikker i en slik logg, så hva slag løsning kunne dere hatt?

startelver

Innlegg: 74414
startelver
11.06.21 18:58

Vi har jo en fin blokkeringsfunksjon i dag takket være et script som heter VGD Nuke.  

Nå må vel noen lage et nytt script hvis man ikke kan blokkere brukere. 

startelver

Innlegg: 74414
startelver
11.06.21 19:00

Dette med mine Favorittema på høyre siden fungerer jo helt utmerket.
Det står at det er 7 nye innlegg osv siden sist. Hvis dere fjerner den muligheten er det bare å pakke sammen . 


return_of_drakkar

Innlegg: 29990
return_of_drakkar
11.06.21 19:03
oyssol: Er det ønskelig med PM? Vet det er litt forskjellige ønsker og tanker om det.

ja. men her bør man kunne selv kunne lukke døra for de man vil.

Sulfat

Innlegg: 16445
Sulfat
11.06.21 19:07

Simplisiteten i VGD er forumets styrke.
Trådet visning er rotete å navigere og uoversiktlig.

Og som alle andre sier: tommel ned til up/downvote.

oyssol

Innlegg: 351
oyssol
11.06.21 19:10
Lezah: PM

Takk for grundig (og interessant) forklaring. Enkelte går lengre enn man skulle tro. Enig i at det du skisserer opp (mulighet for blokkering og like regler på PM) er to forutsetninger. Løsningene jeg kjenner til fra før av gir mulighet til å blokkere andre brukere eller skru av mulighet for å motta PM. Ved rapportering kan moderator/evt. kun administrator inn og lese. Selvsagt med taushetsplikt. Å hindre spam i form av masseutsending av meldinger er relativt enkelt å løse teknisk, gitt at PM er noe vi ønsker.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg