Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Undervurderte Bond-filmer

NYTT TEMA
jesman2

Innlegg: 17914
jesman2
07.11.10 03:53

Teamet er klokkeklart i overskriften. Her kan hver og en av oss slå et slag for Bond-filmer vi mener er undervurderte. Personlig har jeg flere på tapetet, men i kveld slår jeg et slag for kun en, DEN, inn min egen mening, MEST undervurderte Bond-filmen noensinne.

ON HER MAJESTY'S SECRET SERVICE

Hva er ikke å like med denne filmen? Til og med soundtracket er glimrende. Filmen er flere ganger blitt beskrevet som den perfekte Bond-film, så lenge Connery hadde vært med. Personlig synes jeg Lazenbys tolkning er god nok. Lazenby er klassisk, med godt dametekke, men også kontroll. I tillegg behersker han den britiske humor til de grader, bedre enn både Moore, Dalton og Brosnan. Ikke verst, for en australier. Synd med karrieren hans etterpå dog.

Bond-dama i filmen, Diana Rigg, er helt perfekt. Sårbar, men egenrådig. Utrolig vakker, men også skjør for sin skjønnhet. Perfekt valg. Også kjent fra The Avengers, og en uforglemmelig opptreden i Extras med Daniel Radcliffe, er hun helt dronning i denne filmen.

Telly Savalas, AKA "Kojak", spiller Blofeld, Bonds nemesis. Kan noen komme opp med en bedre Blofeld enn Savalas? Riktignok gjør Donald Pleasance en god Blofeld i "You Only Live Twice", men etter min mening ikke i nærheten av Savals. Ryktene sier at Savalas fant på en helt ny måte å holde sigaretten på i denne rollen, kun for å skape sin egen karakter.

Ellers har filmen klassiske Bond-stempler. Fascinerende, ekstreme innspillingsteder. Fantastiske action-scener. Glimrende plot og fantastastiske skuespillere. Personlig kommer jeg ikke på noen svake punkter ved "On Her Majesty's Secret Service". Kanskje bortsett fra at Bond gifter seg, men det er som vi alle vet et nødvendig onde, skapt av Broccoli og co.

Så, lanser egne kandidater. Debatter min. Jeg kommer med en ny i morgen.

Daylights

Innlegg: 6278
Daylights
07.11.10 07:48
jesman2: ON HER MAJESTY'S SECRET SERVICE

Du har helt rett. Dette er på mange måter en strøken Bond-film, og jeg holder den svært høyt. Manusmessig best?

Nå skal jeg "banne litt" i kjerka:

Jeg syns Die Another Day er langt bedre enn sitt rykte. Masse klassisk Bond her, en hel drøss med litterære referanser i tillegg til at den sallutterer alle foregående filmer i serien. Høy underholdningsverdei, men DESSVERRE altfor sterkt innslag av dataanimasjon, noe som synliggjøres veldig i siste halvdel...

marsh-

Innlegg: 1391
marsh-
07.11.10 12:26

Enig angående On Her Majesty's Secret Service og Lazenby. Ble også litt imponert av at de med han fikk en Bond som viste litt nærkampferdigheter i motsetning til f.eks. Brosnans Bond..

franzsigel

Innlegg: 15190
franzsigel
07.11.10 13:10
jesman2: Teamet er klokkeklart i overskriften. Her kan hver og en av oss slå et slag for Bond-filmer vi mener er undervurderte. Personlig har jeg flere på tapetet, men i kveld slår jeg et slag for kun en, DEN, inn min egen mening, MEST undervurderte Bond-filmen noensinne. ON HER MAJESTY'S SECRET SERVICE

Definitivt en av mine egne Bond-favoritter. Men er den egentlig undervurdert? Synes til stadighet denne blir trukket fram som en av de 3-4 beste Bond-filmene.

Og som du selv sier - i den grad filmen er undervurdert er det nok pga Lazenby. Hadde Sean Connery spilt i denne, så hadde den nok kun stått tilbake for Goldfinger og From Russia With Love.

(Innlegget ble redigert 07.11.10 13:11)

Sorte_Baron

Innlegg: 9603
Sorte_Baron
07.11.10 13:30

Dette er min personlige Bond favoritt. Synes ikke Lazenby gjør seg bort, men det er vel litt smak og behag. Hadde Sean Connery spilt i den hadde den vel vært helt der oppe sammen med Goldfinger for alle de som mener Lazenby ikke var noe tess.

Alt med den filmen er meget bra.

PolarPål

Innlegg: 3240
PolarPål
07.11.10 14:54
franzsigel: Men er den egentlig undervurdert?

Nei, den er strengt tatt ikke det lengre. OHMSS har for lengst blitt tatt inn i varmen av Bondfans.

Daylights

Innlegg: 6278
Daylights
09.01.11 18:58

Denne tråden er god nok for en gjenopplivning.

Limegnom

Innlegg: 853
Limegnom
10.01.11 09:44

OHMSS er en film jeg måtte se flere ganger for å "akseptere", men nå er den på min topp 5 liste over Bondfilmene. Jeg synes også at Lazenby gjør en helt grei jobb. :)

Zish

Innlegg: 3438
Zish
10.01.11 11:01

For Your Eyes Only.

Hvordan kan folk ikke like denne. En av mine favoritter.

Limegnom

Innlegg: 853
Limegnom
10.01.11 13:15
Zish: For Your Eyes Only. Hvordan kan folk ikke like denne. En av mine favoritter.

Jeg trodde den var godt likt av de fleste, jeg.

 

Et "råttent egg" som jeg innrømmer å ha høyt oppe på lista er Moonraker. xD

Zish

Innlegg: 3438
Zish
10.01.11 13:19
Limegnom: Jeg trodde den var godt likt av de fleste, jeg.   Et "råttent egg" som jeg innrømmer å ha høyt oppe på lista er Moonraker. xD

Kanskje det, men mange jeg kjenner liker den ikke.

Moonraker er dårligste Bond filmen syns jeg :D

michaelhe

Innlegg: 9554
michaelhe
10.01.11 14:54
Zish: Kanskje det, men mange jeg kjenner liker den ikke. Moonraker er dårligste Bond filmen syns jeg :D

Jeg syntes heller ikke den er noe. Jeg greier aldri å akseptere lazenby i den rollen. 

Den dårligste filmene syntes jeg er de siste filmene filmene som er laget med Daniel Craig. De har jo ingen humor eller vittige replikker, selv om Craig er en flink skuespiller med et passende utseende. Så likte jeg heller ikke Diamonds are Forever. 

Zish

Innlegg: 3438
Zish
10.01.11 15:09
michaelhe: Jeg syntes heller ikke den er noe. Jeg greier aldri å akseptere lazenby i den rollen.  Den dårligste filmene syntes jeg er de siste filmene filmene som er laget med Daniel Craig. De har jo ingen humor eller vittige replikker, selv om Craig er en flink skuespiller med et passende utseende. Så likte jeg heller ikke Diamonds are Forever. 

Vet ikke om den første var til meg.

Når det gjelder DC er litt enig. Er jo enig at de ikke hadde humor er vittige replikker, men jeg likte fortsatt Casino Rayole pga detg var ganske mye action, men QoS syns jeg ikke var så veldig bra.

Sorte_Baron

Innlegg: 9603
Sorte_Baron
10.01.11 18:11

QoS er vel en av de mest undervurderte Bond filmene og folk har jo forskjellig humor. Jeg finner en god del humor i Craig sine. Men det er vel smak og behag tenker jeg. Humoren er bare ikke så tydelig som i blant andre Roger Moore sine filmer.

2die4

Innlegg: 4528
2die4
11.01.11 01:18
Sorte_Baron: QoS er vel en av de mest undervurderte Bond filmene og folk har jo forskjellig humor.

At noen kan kalle QoS undervurdert er utenfor min fattevne. Budsjett på $225,000,00 med bruttoinntekter på $586,090,727. Det er ikke akkurat slik at den gikk stille i dørene. Hvis majoriteten av Bond fansen ble skuffet så er det rett og slett fordi filmen er for svak.

(Innlegget ble redigert 11.01.11 01:23)

Limegnom

Innlegg: 853
Limegnom
12.01.11 10:05

Jeg synes QoS funker veldig bra som en renspikket actionfilm, men jeg glemmer fort at det er en Bondfilm jeg ser på. For mye mas.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg