Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Filmkaféen - Generell diskusjon rundt film

NYTT TEMA
DawgDeputy
DawgDeputyInnlegg: 694
11.10.18 18:40
Frank.N.Steen: hvem skal spille den grinete naboen hans?

Dan Akroyd?

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
11.10.18 18:51

Ryktene vil ha det til at Samuel L. Jackson er tiltenkt den rollen, men virker å ha vært fint lite aktivitet siste ukene, så spørs om det skjer noe med det aller første. 

Hadde vært utrolig moro med et gjensyn med Dan Aykroyd og Murphy igjen, men tviler dessverre på at noe slikt vil skje denne gang. 

En annen som hadde vært interessant i den Grumpy nabo rollen måtte jo ha vært en annen Eddie Murphy kjenning, og tenker selvfølgelig på Nick Nolte fra 48 Hrs. filmene.

PaulBearers_urne
PaulBearers_urneInnlegg: 2242
12.10.18 03:04

Sept 1968 : Streisand har allerede på dette tidspunktet et par TV shows under beltet i USA da filmen Funny Girl har verdenspremiere 

Oktober 1968 : Adieu Connery , bonjour Lazenby........innspillinga av 007 OHMSS starter i Sveits , filmen går noe over tida pga været i Sveits

(Innlegget ble redigert 12.10.18 03:06)

PaulBearers_urne
PaulBearers_urneInnlegg: 2242
12.10.18 03:09

Det blir nok ikke noe av Trillinger etter det jeg har hørt

DawgDeputy
DawgDeputyInnlegg: 694
12.10.18 17:57
Frank.N.Steen: Nick Nolte fra 48 Hrs

Blir ikke Murphy og Nolte litt for langt fra hverandre i alder? Forøvrig enig i at Nolte hadde gjort seg som gammel grinebitter.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
12.10.18 18:30

Joa, Nolte nærmer seg vel 80 nå og spørs om ikke det kan bli litt for mye i aldersforskjell, men heller en grinete og gammal Nick Nolte enn at "grøss" Eddie ender opp med å spille rundt 20 forskjellige "hysteriske" karakterer der stort sett byr opp til promping, raping og som nærmest gjør i buksa av sine egne vitser, da rundt enda et overdimensjonert spisebord.

Drømmen ville ha vært å skrinlagt hele Eddie Murphy prosjektet og heller gått for karer som Bill Murray, John Goodman, eller kanskje til og med fått med selveste Chevy Chase opp mot Murray. Nå det kunne ha vært meget interessant, men blir nok med tanken.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
12.10.18 18:37
PaulBearers_urne: Det blir nok ikke noe av Trillinger etter det jeg har hørt

Er vel heller til alles beste, men virker å ha stått bomstille på ryktesia siden vinter angående noe nytt om filmen. 

Begynner å bli en del år nå hvor den har ligget i "pre-production" kategorien på IMDb. Må vel nærme seg en 8-10 år om ikke mer, og virker som The Legend of Conan dessverre vil lide samme skjebne, denne har jeg faktisk virkelig lyst til å se, heller en ny bad ass (håper så) Conan eventyr enn nok en middelmådig (eller verre) Terminator film.

Men på den annen side, husker da at Dum og Dummere 2 (2014) også lå i en årrekke som "pre-production" og pleide å stoppe innom underforumet dens for å se om noen visste noe mer om filmen og dens utvikling. Husker det var ingen der trodde en oppfølger (ignorer fint den fra 2003) kom til å skje, men ting tok virkelig av i perioden 2011-2012 og vips så kom altså "Jeg gjør aldri en oppfølger igjen, noensinne!" Jim Carrey med på banen og man endte opp med en totalt meningsløs og utrolig skuffende oppfølger der man kunne ha greid seg uten. Kommer aldri til å se den igjen og kasta den ikke mange ukene etter å ha sett den. Nesten like "morsom" som Dumb and Dumberer (2003).

(Innlegget ble redigert 12.10.18 18:42)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2827
14.10.18 20:25
Frank.N.Steen: Nesten like "morsom" som Dumb and Dumberer (2003).

Denne elsket jeg som liten, noe som gjør at jeg fortsatt kan kose meg med den i dag. Selv om jeg selvfølgelig forstår at den ikke akkurat fortjener Oscar.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 18003
14.10.18 20:37

According to Deadline, the Timothée Chalamet is in final negotiations to topline Denis Villeneuve’s Dune, the languidly gestating cinematic take on Herbert’s influential sci-fi novels. Chalamet is set to fill the shoes of a young nobleman named Paul Atreides, the central character who becomes a Chosen One with a twist.

Spennende. Har ikke noe forhold til Dune, men en strålende skuespiller i hvert fall.

(Innlegget ble redigert 14.10.18 20:38)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
15.10.18 06:33
GimleSag: Denne elsket jeg som liten, noe som gjør at jeg fortsatt kan kose meg med den i dag. Selv om jeg selvfølgelig forstår at den ikke akkurat fortjener Oscar.

Av en eller annen grunn gikk man inn med visse håp om en artig film da denne ble leid inn i utkanten av 2003 på VHS, men noe av det få jeg sitter igjen av minner er en hysterisk Bob Sægget som uler og skriker om at noen har tømt hele tarmen og mer inni (litt usikker på om det var bilen hans eller baderommet der fikk unngjelde) og det ville bli en skikkelig drittjobb å vaske det rent igjen. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
15.10.18 06:45
GimleSag: Pet Semetary remake, skal godt gjøres å toppe originalen dog

Ah, enda en original film i vente altså. Nå har jeg aldri hatt noe stort forhold til denne, men den innehar så absolutt et par meget gode og gufne enkeltscener, der fortsatt er vonde å se igjen men filmen i sin helhet har aldri helt greid å fenge meg nok til å komme over terningkast fire, mens oppfølgeren, den med Eddie Furlong var heller skuffende og av en typisk se en gang og så aldri igjen.

Angående "originale" og kommende Hollywood filmer så blir altså John Carpenters kult-klassiker Big Trouble in Little China (1986) gjort i ny innpakning, da visstnok med The Rock i hovedrollen som Jack Burton.

Men om en skal tro John Carpenter, så vil altså kun navnet på filmen og figuren hans ha noe særlig tilknytning til originalen, mens resten vil ende opp med å være typisk A4 The Rock i nok en brautende, døll og lettfordøyelig CGI dominert film og av typen der man har glemt lenge før rulleteksten dukker opp. 

The Rock (visstnok en kjempefan av originalen) har lenge ønsket å gjøre denne filmen, men dersom alt skal tukles med og gjøres om på, frykter jeg at man vil sitte igjen med fint lite av det der gjorde 1986 filmen til en såpass underholdende, morsom og minneverdig affære. 

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 2574
15.10.18 09:12

Skal man lage remake av Carpenter,så er vel The Fog(Tåken),Christine,Starman noe å se på med dagens special effects ( CGI )...eller kanskje se på nye briller med They Live i dagens grådighets samfunn ( ref Lehman Brothers )

 

Kwame

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2827
15.10.18 14:39
Frank.N.Steen: da visstnok med The Rock i hovedrollen som Jack Burton.

Haha. Her er det bare å glede seg forstår jeg.
Jeg må få sett mer av Carpenter snart, tror jeg kun har sett The Thing.

Hadde null forventninger når jeg satt på Pet Semetary på Halloween for kanskje fem år siden, men den traff meg som et skudd. Jeg og to venner satt og lo så vi grein av flere scener som var mer hysteriske enn skumle, samtidig som den hadde sine øyeblikk som ga frysninger gjennom hele kroppen. Scenene med Zelda er noe av det skumleste jeg har sett på film.

 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
15.10.18 15:18
The_Kwames: Skal man lage remake av Carpenter,så er vel The Fog(Tåken),Christine,Starman noe å se på med dagens special effects ( CGI )...eller kanskje se på nye briller med They Live i dagens grådighets samfunn ( ref Lehman Brothers )

The Fog (2005) var vel en av de første til Carpenter der ble spilt inn på ny, og der jeg husker et klipp fra innspillingen hvor han selv instruerte skuespillerne på settet. Medvirket visstnok som produsent også sammen med Debra Hill. Denne så jeg første gang i fjor sommer, og hadde jo kun hørt elendige ting om den, så forventningene var nokså lave. Joa, den har null og niks på originalen men var milevis unna å være blant "tidenes verste" type film, som mange åpenbart virket å mene den var. Ga den en 4/10, type film man har glemt før den er ferdig, men det åpenbare problemet med denne og så mange andre av de altfor mange og helt unødvendige remakene av Carpenters klassikere, er at de mangler totalt den klassiske nerven/stemningen der man oftest fikk i løpet av åpningscenene i mange av filmene hans, spesielt da i "gullperioden" fra tampen av 70-tallet og frem til slutten av 80-tallet. 

Tenker da på den ubehagelige og meget gufne stemningen der kryper langsomt inn fra aller første stunden av i for eksempel The Thing (1982), eller videre til den nådeløse og brutale åpningen av Assault on Precinct 13 (1976) som satte standarden for resten av filmen. Mens de første minuttene av introen til The Fog (1980) da fantastisk fremført av John Houseman, er langt mer nervepirrende enn noe av det nyversjonen og så mange andre grøssere i dag greier å komme opp med. 

Synd Carpenter begynte å rote det til på nittitallet, fortsatt mye underholdning men kvaliteten var definitivt ikke helt der lengre. Undrer for eksempel på hvor mye bedre en film som In the Mouth of Madness (1994) kunne ha vært om den ble laget i 1984 i stedet, men skal nå sies at jeg har alltid likt denne mye grunnet stemningen og de mange spesielle øyeblikkene, samt at Sam Neill gjør en solid innsats her. Vampires (1998) en nokså middelmådig film, men igjen der James Woods i hovedrollen sørget for å piffe den opp et par hakk.

Det triste med They Live (1987) er at om den gjøres på ny, er jeg usikker på om filmens budskap vil nå ut og at det i stedet ender med mer som en "simpel" action film i stedet.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
15.10.18 15:35
GimleSag: Jeg må få sett mer av Carpenter snart, tror jeg kun har sett The Thing. Hadde null forventninger når jeg satt på Pet Semetary på Halloween for kanskje fem år siden, men den traff meg som et skudd. Jeg og to venner satt og lo så vi grein av flere scener som var mer hysteriske enn skumle, samtidig som den hadde sine øyeblikk som ga frysninger gjennom hele kroppen. Scenene med Zelda er noe av det skumleste jeg har sett på film.

Carpenter i perioden 1976-1987 kan man nærmest ikke gå galt med, spesielt da Kurt Russell filmene Escape from New York (1981) og Big Trouble in Little China (1986). Den ene er mer en slags skrekk/sci-fi mulig scenario av en fremtid hvor New York by er omgjort til et enormt fengsel, og hvor de innsatte styrer sakene mens politiet kunne ikke gitt mer faen. Men når sjefen over alle sjefer (Donald Pleasance) Mr. President nødlander midt i helvete, så er det kun en mann tøff nok til å ta på seg jobben med å få ham ut, og det er Snake Plissken (Russell). Tøff, meget underholdende og stemningsfull post-apokalyptisk action-thriller der sammen med Mad Max og Blade Runner på godt og vondt virket å ha hatt en stor innflytelse på utallige Italienske rip-offs, men må sies at et par av disse b-film kopiene har vært storartet underholdning.

Big Trouble in Little China er mer en action-komedie/eventyr film, da spekket til randen med herlige one-liners, fargerike karakterer og action og spesial effekter av en helt annen verden. Aller mest moro er det å se hvordan filmen gjør en så god jobb i å gjøre narr av den erketypiske amerikanske macho helten. 

Angående Pet Semetary så er Zelda scenen noe man så absolutt ikke glemmer med det første nei. Så denne helt alene første gangen og er fortsatt i dag en av de der jeg har litt "problemer" med å se igjen. Men enig i at en del karakter/skuespill blir litt for mye, og da i den ufrivillig komiske varianten.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1187
19.10.18 15:47
Frank.N.Steen: They Live (1987)

Nå ryktes det jo om at vi kan faktisk få en mulig oppfølger til denne Carpenter kult-filmen, men skulle nå helst likt å sett ett aller siste eventyr med Snake Plissken (Kurt Russell, selvsagt), men da tror jeg at det lureste er å gå for en yngre regissør og heller la Carpenter være produsent eller noe lignende. 

PaulBearers_urne
PaulBearers_urneInnlegg: 2242
21.10.18 03:13

Traff Richard Dreyfuss på Hollywood Show i dag , han hadde snakka med kona mht et cruise i Skandinavia........han hadde vært i DK før

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester