Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Filmkaféen - Generell diskusjon rundt film

NYTT TEMA
Zish
ZishInnlegg: 3438
27.01.11 15:07
liverpo__ole: dam dam dam da da dam!

Haha, musikken er ganske syk ja. Uten musikken er det bare en vanlig scene, ikke noe mer

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20243
28.01.11 08:55
Zish: Haha, musikken er ganske syk ja. Uten musikken er det bare en vanlig scene, ikke noe mer

Råeste låten! Har den på mobilen til vekking om morgenen faktisk! xD

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 9193
28.01.11 15:55
keyser1: Debra Granik har vært en uke i Tromsø og deltatt aktivt på den 21ste utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival. VG og DB har funnet frem Winter's Bone rett før den vanlige kinopremieren her til lands, og triller begge femmer på terningen.

Winter's Bone ser meget interessant ut. Så et innslag om filmen på Filmbonanza på onsdag, og filmen så spennende ut. Tar opp et tema som er lite belyst, med hvite fattige i USA. Skal sørge for å se den før Oscar-utdelingen.

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
28.01.11 23:19

Sju filmer er ifølge Dagbladet blitt tildelt produksjonsstøtte i dag:

«Det viktigste er forbi» er den nye filmen til regitalentet Sara Johnsen, som sto bak prisbelønte «Upperdog» i forfjor.

«Gåten Ragnarok» er et actioneventyr som er tildelt støtte etter en markedsmessig vurdering. Den skal ta oss tilbake til år 833, et vikingraid i Russland og en alternativ forklaring på Osebergskipet og runene.

• Filmen som simpelthen er titulert «Hjelp» omtales som en tragikomedie om menneskelige forskjeller, og får støtte etter en kunstnerisk vurdering.

«Kompani Orheim» blir den tredje filmen basert på Tore Renbergs bøker om Jarle Klepp, og følger opp «Mannen som elsket Yngve» (2008) og «Jeg reiser alene», som har premiere 11. februar.

«Pioner» er den neste filmen til Erik Skjoldbjærg, regissøren som ga oss «Insomnia» i 1997 og «Nokas» i fjor. Det blir en thriller om nordsjødykkere.

«Reisen til julestjernen» blir Nils «Veiviseren» Gaup sin nyinnspilling av det klassiske teaterstykket fra 1924, som ikke minst forbindes med 1976-filmen og Hanne Kroghs rollefortolkning.

«Theresienstadt Requiem» er en ambisiøs storfilm fra regissør Vibeke Idsøe («Jakten på nyresteinen») og produksjonsselskapet som sto bak «Max Manus». Den utspiller seg i nazistenes «mønsterghetto» nord for Praha

Toddamannen
ToddamannenInnlegg: 8761
04.02.11 20:52

I morgen er det sci-fi night på skolekinoen. Terminator - Judgement day, Star Wars - the empire strikes back, Star Trek og Back to the future står på menyen. Det blir kos!

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
04.02.11 23:45
Toddamannen: I morgen er det sci-fi night på skolekinoen

Skolekinoen?

Toddamannen
ToddamannenInnlegg: 8761
04.02.11 23:47
tommy_cowan: Skolekinoen?

Ja, jeg bor på et stort campus med litt under 10 000 studenter, så det er som en liten by. Kino er en av tingene som er her.

Plissken
PlisskenInnlegg: 1029
05.02.11 16:22
liverpo__ole: Heisann allesammen! Har et spørsmål. Etter å ha sett både "For a Few Dollars More" og "The Good, the Bad and the Ugly" har jeg to spørsmål. Hvorfor blir Clint omtalt som "the man with noe name" når han tydligvis har et navn i alle tre filmene. Navnene er Blondie, Monco og Joe. Where's the logic?

Hvorfor blir de tre filmene omtalt som en trilogi når verken karakterene eller handlingene har noe som helst med hverandre å gjøre? Greit nok at de er kliss like hva anngår stil og karaktertrekk, men likevel. Ordet trilogi blir helt feil. Noen tanker rundt emnet?

Teknisk sett så har han ingen navn; han har bare blitt gitt kallenavn. Blondie er et kallenavn, Monco er et kallenavn (betyr visstnok enarmet, og ble brukt for å beskrive måten han hadde en hånd hengende ned og brukte hånden til å gjøre det meste bortsett ifra skyting) og Joe er vel et sånt generelt brukt begrep om en fyr (som jeg kan huske så ble han kalt "Joe" av folk som åpenbart ikke kunne vite hva han het).

 

Angående det med trilogi så ville et raskt wikipedia-søk hjulpet deg med å forstå hvorfor det er en trilogi (http://en.wikipedia.org/wiki/Trilogy).

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20243
06.02.11 21:08
Plissken: Teknisk sett så har han ingen navn; han har bare blitt gitt kallenavn. Blondie er et kallenavn, Monco er et kallenavn (betyr visstnok enarmet, og ble brukt for å beskrive måten han hadde en hånd hengende ned og brukte hånden til å gjøre det meste bortsett ifra skyting) og Joe er vel et sånt generelt brukt begrep om en fyr (som jeg kan huske så ble han kalt "Joe" av folk som åpenbart ikke kunne vite hva han het).   Angående det med trilogi så ville et raskt wikipedia-søk hjulpet deg med å forstå hvorfor det er en trilogi (http://en.wikipedia.org/wiki/Trilogy).

Takk, takk

Zish
ZishInnlegg: 3438
09.02.11 18:08

Vet ikke om denne passer inn her.

Joseph Goebbels
John Turturro

Lautferd
LautferdInnlegg: 2124
09.02.11 18:36

Burde jeg se Alien - Directors Cut, eller Theatrical release?

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
09.02.11 20:25
Lautferd: Burde jeg se Alien - Directors Cut, eller Theatrical release?

Scotts favoritt er versjonen fra 1979, det er vel svar nok.

tåken
tåkenInnlegg: 340
09.02.11 22:14

Det var et ganske bra filmprogram(langt bedre enn filmbonanza) på svensk TV for noen år siden, het vel Orvar heller noe slikt den karakterisk utseende programlederen med noen digre clutchekøttisser, han sa noe slikt om Director's cut når den kom på kino.

"Alien er fortsatt best, men Directors cut er litt mindre best enn originalen".

Jævlig sært at Scott likte originalen bedre enn sin egen foretrukne cut. Personlig likte jeg theatrical releasen av Blade runner bedre enn directors cut også. Hadde sansen for voiceoveren, og slutten var egentlig ganske kul.

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
09.02.11 22:28
tåken: Jævlig sært at Scott likte originalen bedre enn sin egen foretrukne cut.

Er det egentlig det? Er det ikke naturlig at den "orginale" klippen er bedre enn regissørens? Jeg finner det veldig "sært" at regissøren skal sette seg på klipperommet for så å overgå klipperens jobb... Hvorfor hadde ikke bare regissøren klippeansvaret i utgangspunktet?

spawneru
spawneruInnlegg: 3179
09.02.11 23:34
maniacwohooo: Er det egentlig det? Er det ikke naturlig at den "orginale" klippen er bedre enn regissørens? Jeg finner det veldig "sært" at regissøren skal sette seg på klipperommet for så å overgå klipperens jobb... Hvorfor hadde ikke bare regissøren klippeansvaret i utgangspunktet?

Tipper at Scott satt i klipperommet fra starten av. Som regel er vel regissøren med på klippeprosessen.

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
10.02.11 01:25
spawneru: Tipper at Scott satt i klipperommet fra starten av. Som regel er vel regissøren med på klippeprosessen.

Jupp, og det gjør det hele bare merkeligere. Dersom han hadde en god ide på hvordan han kunne gjøre filmen bedre, hvorfor gjorde han det ikke da :S

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
10.02.11 04:35
maniacwohooo: Hvorfor hadde ikke bare regissøren klippeansvaret i utgangspunktet?

Hovedsaklig har han jo dèt, men det innebærer også en økonomisk risiko for filmstudioet å gi ut en film, og da er det de som til syvende og sist bestemmer hvordan sluttproduktet blir. F.eks vil en kortere film bety rom for flere visninger pr. dag og således mer penger i kassen. Det er Hollywood-mentaliteten.

(Innlegget ble redigert 10.02.11 04:41)

Saliph
SaliphInnlegg: 22986
10.02.11 06:05
maniacwohooo: Hvorfor hadde ikke bare regissøren klippeansvaret i utgangspunktet?

Som nevnt er regissøren med på klippeprosessen, men det er bare godt etablerte og lønnsomme regissører som har final cut-privilegiet (dvs. at de bestemmer selv hvordan sluttproduktet blir). Ridley Scott har det nå (sammen med bl.a. Scorsese, Coens, Tarantino, Cameron etc.), men tydeligvis ikke på den tiden.

Regissøren har ofte ikke klippeansvaret fordi studioet som finansierer filmen gjerne vil gjøre endringer i filmen slik at den tjener mest mulig på box office. Hvis regissøren har final cut så kan han gjøre som han vil, og de fleste regissører er gjerne ute etter å lage en best mulig film, og ikke en så lønnsom som mulig film. Med andre ord skal et studio stole ganske så mye på en regissør før de gir han final cut.

(Innlegget ble redigert 10.02.11 06:07)

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
10.02.11 07:54

Kevin Costner hadde et slikt privilegium, men mistet det igjen. Hehe...

tåken
tåkenInnlegg: 340
10.02.11 08:05
maniacwohooo: Er det egentlig det? Er det ikke naturlig at den "orginale" klippen er bedre enn regissørens? Jeg finner det veldig "sært" at regissøren skal sette seg på klipperommet for så å overgå klipperens jobb... Hvorfor hadde ikke bare regissøren klippeansvaret i utgangspunktet?

Jeg synes ikke det er sært at den orginale er bedre enn den nye regissørens cut, men jeg synes det er sært/rart at regissør Scott lager en directors cut, som jeg antar han lager fordi han føler at han har noe mer eller bedre å formidle enn den som bli gitt ut i utgangspunktet for så å si at han foretrekker den originale lell.

hvis det var noen i hele verden jeg hadde antatt ville like directors cut bedre enn originalen så var det jo regissøren selv isåfall.

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
13.02.11 23:01

The King's Speech rasker med seg 7 BAFTA-priser, inkludert beste film, mannlige hovedrolle og mannlige og kvinnelige birolle. Ellers er det jo, fra et skandinavisk ståsted, hyggelig at "Män som hatar kvinnor" stakk av med prisen for beste utenlandske film.

electricfuneral
electricfuneralInnlegg: 208
13.02.11 23:09

Hadde ikke en filmkafè vært noe, dere,et sted, for oss som SER på film kan sitte og slarve, over en kopp kaffe,i hovedstaden burde dette la seg gjøre,vel bare en tanke og en drøm:)

 

hjbk.

,

Paddywhack
PaddywhackInnlegg: 6360
13.02.11 23:14

Filmens Hus i Dronningens gate 16 har en filmkafè. Jeg mistenker dog at den er full av Djangoer.

(Innlegget ble redigert 13.02.11 23:42)

electricfuneral
electricfuneralInnlegg: 208
13.02.11 23:21

Hva er galt med Flynch ?

(Innlegget ble redigert 13.02.11 23:22)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
14.02.11 01:10
Paddywhack: Jeg mistenker dog at den er full av Djangoer.

Så ille kan det da ikke være.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
14.02.11 01:11
electricfuneral: Hva er galt med Flynch ?

Tja, den som hadde visst det....

Zish
ZishInnlegg: 3438
14.02.11 10:02

Noen som gidder å fortelle meg hva svart komedie er?!?

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20243
14.02.11 10:10
Zish: Noen som gidder å fortelle meg hva svart komedie er?!?

En svart komedie er en film primært fylt av elementer av svart humor. SVart humor er humor som driver satire med ting som vanligvis ville vært for alvorlig til å spøke med. F. eks død og vold. Hot Fuzz og Død Snø er ekstremt gode eksempler på svart humor. Dog er selvfølgelig Pulp Fiction den tøffeste filmen med svart humor. Som når Vincent sier, "I Just shot Marvin in the face".Hentet fra wikipedia:

Svart humor, også kalt morbid humor og annet, er en spesiell grotesk, pessimistisk eller svartsynt form for humor og satire der emnet er alvorlig og gjerne kan gjøre folk opprørte, slik som død, krig, narkotika og lignende. Provokasjoner og lek med tabuer er ofte en viktig del av den svarte humoren, som kan betraktes som en måte å vekke dem som ser og hører, og dermed et virkemiddel for å endre holdningene i samfunnet. Svart humor er ofte preget av ironi, men også det tragikomiske.


Sånn, tenker du forsto bedre nå hva svart humor og svart komedie er ;)

DavidFlynch
DavidFlynchInnlegg: 1513
14.02.11 10:13
Paddywhack: Filmens Hus i Dronningens gate 16 har en filmkafè. Jeg mistenker dog at den er full av Djangoer.

Folk som SER og KAN film? Jeg håper det.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg