Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

1001 film # 289 – Giv’a 24 Eina Ona (1955)

NYTT TEMA
Mifune

Innlegg: 12287
Mifune
15.01.11 20:33

 

1001 film # 289 – Giv’a 24 Eina Ona (1955)

Alt. Tittel : Hill 24 Doesn’t Answer

Regi :Thorold Dickinson

Med : Edward Mulhare, Michael Wager

En film som fokuserer på Israels formering, under uavhengighetskrigen i 1947. Krigen er over men mye forblir uforandret, fra hendelsene og tankene satt på film til de som faktisk er aktuelle den dag i dag.

På ingen måte en god film men da med tanke på dens kvalitet. Uten tvil et veldig lavt budsjett. Bildet og lydkvaliteten er veldig dårlig. Og dette med tanke på at kvaliteten for den tiden den kom ut er under det som var vanlig.

Filmen er selvsagt pro-Israel og kan derfor settes i propagandabåsen. Fint lite objektivitet, uten at det kommer i veien på en irriterende måte. På flere steder i filmen blir det kastet inn fordeler for jødenes kampsak, men det ødelegger ikke direkte for filmens hovedlinje.

Men nå er ikke hovedhandlingen så mye godt fortalt heller, filmen er virkelig rotete med sin historiefortelling og flyter ikke særlig bra. Lange kjedelige punkter, f.eks  den delen med Rabbineren på sykehuset. Men den har flere gode øyeblikk, og med et større budsjett kunne denne filmen virkelig vært en bedre film.

Men filmen er jo i for seg selv ”god” , det er en bra story og fungerer bra i sin helhet. Til tross for at dette er langt fra en perfekt film så forstår jeg at dette er en obligatorisk film med tanke på at det er Israels første klassiker.

3/5

Neste film : The Ladykillers (1955) 

 

(Innlegget ble redigert 15.01.11 20:34)

Klikk for å gå tilbake til toppen