Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
GimleSag
GimleSagInnlegg: 2562
19.02.18 11:41

The Ritual (2017)

Netflix-original.
Satt på noe å sovne til i går kveld. Helt ok film med merkelig gode spesialeffekter. Skuffende lite skummel dog. 

5/10

Hitherto
HithertoInnlegg: 1001
19.02.18 12:04
GimleSag: The Ritual (2017)

Likte nok denne bedre enn deg.

Jeg var redd det kom til å ende opp med en skandinavisk bigfoot-smørje, men monster-designet var jo riktig diabolsk. Ikke visste jeg hva som vandret rundt i skogene i Sverige!

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2562
19.02.18 19:12
Hitherto: Likte nok denne bedre enn deg.

Strekker meg kanskje til 6/10

Liten spoiler incoming:
Følte bare ikke nok av karakterene! Men monsteret var imponerende bra laget, og det at monsteret hadde evner som gjorde at det kunne trenge inn i hodene på gruppen var en finfin detalj, som da han ene ble tvunget til å sitte å be til den "statuen". Det var utrolig creepy. Følte til tider likhet med The VVitch (som jeg elsker) og Blair Witch (personlig favoritt). Kunne vært mye bedre hvis de fokuserte mer på mystikken med monsteret - som i nevnte VVitch - slik de gjorde mot slutten av filmen med ofringen av han tullingen, i stedet for brutal slakting en etter en.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 77
19.02.18 21:36

Molster; jeg er enig. Den var rimelig dårlig, minnet meg om en slags merkelig kryssning av Event Horizon og Star Trek Discovery - bare mye, mye, mye dårligere. Jeg brydde meg døyten om hva som skjedde med folka på romstasjonen og enda mindre om det som skjedde på jorden. Det var bare siste scenen som var interessant.

Blir interessant å se neste steg i Cloverfield linjen.

molster
molsterInnlegg: 8966
20.02.18 10:44
FringeGirl: Det var bare siste scenen som var interessant.

Virket bare som den hadde blitt klappa på under klippinga. Filmen bærer tydelig preg av at den ikke var med i Cloverfield-serien i utgangspunktet. Det samme gjaldt forsåvidt 10 Cloverfield Lane, men den hadde et mye sterkere manus til å redde det inn - og ikke minst John fucking Goodman!

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 16543
20.02.18 11:19
FringeGirl: Det var bare siste scenen som var interessant.

Hvordan var det den som var interessant? Synes den var ekstremt merkelig. I slutten av den første så man noe falle ned fra himmelen og ned i vannet. Noe som man først trodde var en satellitt, men som da tydeligvis var det vi så mot slutten av Paradox. Det var dette som skulle ha vekket monsteret, eller det skjedde i hvert fall før monsteret dukket opp. Men rett etter at det falt gjennom skyene, så dukket jo monsteret opp. 

For en film som skulle forklare mer rundt universet, så fucket den ganske kraftig opp. Og som Molster skriver over her, så bærer den store preg av at den ikke var tiltenkt en rolle i Cloverfield-universet. De scenene som ble filmet i etterkant var overhode ikke godt nok til å gjøre det den skulle. 

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2562
20.02.18 11:27
molster: og ikke minst John fucking Goodman!

Goodman spiller alltid ustabil, svett psycho. Tipper han er sånn på privaten også.

maxus4
maxus4Innlegg: 3370
21.02.18 15:43
Bml-93: En av de mest velskrevne og velregisserte MCU-filmene hittil. Gode karakterer (blant annet den beste skurken hittil ut fra disse filmene hittil), solid action, pent foto og et rått soundtrack. Topp tre innen MCU for min del.

Ja Black Panther ja ..

Buzzfeed er tydligvis helt på linje med selv de mest ekstreme av Alt-Right.   Plutselig er både media, hollywood og en hel rekke personer fra twittervenstre pro en etnostate

https://pbs.twimg.com/media/DViaOznVoAALI2U.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=RSe1tbWicys

https://www.youtube.com/watch?v=EF5Vit8PWEM

(Innlegget ble redigert 21.02.18 15:43)

Bml-93
Bml-93Innlegg: 509
21.02.18 16:35

Å lage politiske poenger ut av en superheltfilm, som er skapt for å underholde i to timer og selge leker, er noe av det dølleste man kan gjøre. Uavhengig av om man er på venstre eller høyresiden. 

maxus4
maxus4Innlegg: 3370
21.02.18 18:17
Bml-93: Å lage politiske poenger ut av en superheltfilm, som er skapt for å underholde i to timer og selge leker, er noe av det dølleste man kan gjøre. Uavhengig av om man er på venstre eller høyresiden.

Når de samme mediene og aktørene som hyler og maser konstant over at historiske filmer fra Europa har for mange hvite skuespillere , og angriper alle politikere i vesten som ønsker å bevare og kontrollere sitt eget land som rasistiske, når disse skamhyller en film som skildrer et samfunn av og for bare svarte mennesker. så blir det for dumt. Og for avslørende.    Det er for meg om så enda døllere. 

 

Hitherto
HithertoInnlegg: 1001
21.02.18 19:05

Hitherto ser skrekkfilm, del 302-307.

Forsøkte med på Child's Play serien. Er ikke fan av originalen, men satset på at filmene ble sprøere med tiden, noe som viste seg å stemme. Snakk om bisarr franchise.

 

Child’s Play 2

Verken bedre eller verre enn originalen. Andy flytter til fosterforeldre og får problemer fordi Chucky fortsetter å være et rasshøl. Snakk om guffen type. Ikke bare er han villig til å drepe barn, men han liker å lage kvalme i forveien bare på faenskap. Humoren holdes fremdeles i bakgrunn hvilket jeg mener var en stor feilvurdering. Som i første film er det her også bare klimakset som skiller seg ut. Flotte saker fra en tid man likte å basere actionscener på fabrikker. Utover dette er imidlertid alt rimelig forglemmelig. Jeg er rett og slett ikke fan av disse tidlige rullene.

3/10

 

Child’s Play 3

Så har Andy vokst opp og dratt i militæret mens Chucky følger hakk i hæl. Noe som skurrer her? Filmen forsøker å være Full Metal Jacket + morderisk dukke. Ukritisk miks av ting som ikke hører sammen, men jeg mistenker at man allerede her begynte å ta ting mindre seriøst. Karakterene er dummere enn vanlig, Chucky er altfor heldig og iverksetter ubegripelige situasjoner (fyren er jo faenmeg i stand til å starte krig!), men klimakset er som vanlig et høydepunkt.

For øvrig en interessant utnyttelse av locations: Starter på en fabrikk - fortsetter på militærakademi - ender opp i skauen og konkluderer på tivoli i et spøkelseshus.

3/10

 

Bride of Chucky

En forandring til det bedre idet filmen lar komedien ta overhånd. Jennifer Tilly dukker opp som eksen til Charles Lee Ray og ender opp i dukkeform hun også. Sidehistorien med de to ungdommene som forsøker å flykte fra kontrollerende politi-onkel er ikke like interessant, men det var vel ment å fungere som en match opp mot de to dukke-psykopatene. Meget god bruk av praktiske effekter, selv om den også inneholder forrykende forjævelig bruk av CGI.

5/10

 

Seed of Chucky

Dårligst rangert i serien, så det var vel ikke overraskende at jeg endte opp med å digge den. Tanken på at en besatt dukke fortsetter livet som suksessfull seriemorder var aldri en ide jeg klarte å ta alvorlig i utgangspunktet. Det var simpelthen ikke nok humor til å rettferdiggjøre dumskapen. Seed tar seg av problemet ved å kaster seg ut i meta-humor og dekonstruksjon fra første stund og lar Jennifer Tilly spille seg selv. Sjelden har jeg sett noen harselere med selvbildet sitt i så stor grad. Var det noen som klarte å ta henne alvorlig etter dette?

Drapsscenene er forfriskende overdrevet, akkurat som de burde, og plotet med Chuckys "familieproblemer" er så idiotisk at det kunne vært skapt av Troma. Slik skal det være.

7/10

 

Curse of Chucky

Dette var en «reboot» ni år etter siste film og er langt mer alvorlig til sinns. Foretrekker som sagt den syke humoren i Seed, men det var enkelte ting som fungerte her også, selv om ting går aaaaaltfor sakte. Ingen vitså å bygge opp stemningen når antagonisten er på størrelse med en Cocker Spaniel og omtrent like skummel. Fint å holde seg til en enkelt location - ble litt klaustrofobisk stemning ut av det. Nica var en interessant karakter med sin tilknytning til Lee Ray, men familien hennes var virkelig en gjeng duster.

4/10

 

Cult of Chucky

Jeg forstår nå at noe av det som gjør Child’s Play serien særegen er at man klarte, på ubegripelig vis, å holde en lineær narrativ fra første film som kom for 30 år siden, fram ti Cult som kom i fjor. Det er imponerende med tanke på hvor absurd forskjellig man behandler materialet - fra blodig alvor til ren parodi. Don Mancini har skrevet alle sju filmer i denne serien og holder tydeligvis noenlunde kontroll.

Andy er tilbake, men han har fint lite å gjøre. Blir mye psykologisk skrekk på sinnsykehus. Ubegripelig hvor tilbøyelig karakterene er med å overse det åpenbare som skjer rundt dem (en gjenganger i serien). God ballanse mellom alvor og hysteri. Den er kanskje en av de mørkeste filmene og brutaliteten er gjennom taket, men det er samtidig en av de morsomste også. Beste scene er hvor Chucky klager over at man kansellerte Hannibal. Slutten indikerer fremtidig oppfølger.

6/10

EmperorLondoMollari
EmperorLondoMollariInnlegg: 61
23.02.18 10:56

The Hobbit: An Unexpected Journey   -  Ikke helt på høyde med LOTR, men jaggu ikke langt unna. Noen ganger er det deilig å bare drømme seg bort i en god fantasy-film. Meget bra saker.

molster
molsterInnlegg: 8966
23.02.18 11:54

Jagten (2002). Kanskje den beste filmen fra et nordisk land? Mads Mikkelsen overgår seg selv, og Thomas Vinterberg viser igjen at han kan lage film. Realistiske problemstillinger tas opp, og jeg tenker på handlingen lenge etter jeg så filmen.

10/10

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 16543
23.02.18 17:03
molster: Jagten (2002). Kanskje den beste filmen fra et nordisk land?

Kanskje. Oslo, 31. august og Bergman har noe de skulle sagt i den diskusjonen, men Jagten er helt der oppe. 

Du bommer veldig med årstall, men vi snakker nok om samme film her ja

molster
molsterInnlegg: 8966
23.02.18 17:24
WhatsUpDoc: Du bommer veldig med årstall, men vi snakker nok om samme film her ja

Oops, en liten typo der. Filmen kom ut i 2012, så har gått litt fort i svingene. Burde ha understreket at det er den beste nordiske filmen som jeg har sett. Har prøvd å få tak i Bergman-filmene, men det er jo kun import, så det blir jo svindyrt.

Astonstian
AstonstianInnlegg: 2571
23.02.18 18:13
GimleSag: Når jeg om ti år ser gjennom Leo's filmografi, vil jeg sikkert fortsatt måpe over at det først var denne filmen som ga ham sin første statuett.

Helt enig her. Han burde fått den mye (flere ganger) før, men syntes ikke det var veldig ufortjent at han fikk den her heller.

Da han står i vinduet... Ihvertfall 3-4 år siden jeg så Inception selv, men husker veldig godt den scenen!

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 77
23.02.18 22:17

Bright (Netflix). 

Satt med inntrykket av at dette skulle være en veldig dårlig film, men har blitt overrasket mange ganger før (sist var Wondewoman skulle være SÅ fantastisk, men jeg syntes det var en av de kjedeligste filmene jeg har sett).

Anyway, mange nok ting i filmen som var svakt, det var lite forklaringer på noe som helst - med mindre dette er en oppløper til en serie eller flere filmer så kan det godtas. Er det en standalone film så er det svakt. DET sagt, som ren action underholdning med litt effekter så syntes jeg filmen var god, kjeda meg ikke :)

Leste det er snakk om oppfølger, men med en annen manusforfatter. Det kan bli bra.

(Innlegget ble redigert 23.02.18 22:25)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12449
23.02.18 22:22

Black Panther

Hjemme fra kinoen og har lyst til å finne en hjerteformet plante jeg kan knuse og så drikke, for dette var veldig bra saker. Er ordentlig imponert over hvordan Ryan Coogler har klart å skape en film med sitt eget distinkte visuelle og generelle uttrykk, som i ganske stor grad skiller seg ut fra de filmene som eksisterer inne i MCU fra før av. 

Et åpenbart poeng er at Black Panther er både en feiring og en granskning av hva det betyr å være mørkhudet, og treffer således en nerve som er drastisk mer relevant og tematisk viktig enn mange andre superheltfilmer. Det var spennende og fascinerende å se hvor disse temaene ble tatt hen, helt fra den uventede åpningen til filmens klimaks og epilog. 

Dette er dog en "comic book movie" innerst inne, og har plenty av ekstravagante actionscener som virkelig underholder og som er meget godt utført. Coogler treffer en herlig balanse mellom realisme og eskapisme, og jeg følte bare i små øyeblikk at jeg så sekvenser som vi har sett mange ganger før. Også viktig er det herlige castet, som jeg synes leverer meget sterkt. Chadwick Boseman er en god fit som T'Challa, det er lett å like de sterke kvinnene som er rundt han nesten hele filmen (lillesøsteren hans er favoritten), og det er godt å endelig se Forrest Whittaker i mer nedtonet form igjen (jeg ble nærmest sjokkskadet av overspillingen hans i Rogue One).

Den store stjernen i Black Panther kan dog umulig være noen andre enn Michael B. Jordan som Erik Killmonger, og det er med stor glede at jeg skriver dette. Bortsett fra Loki så har Marvel sine antagonister på det store lerretet blitt misbrukt, marginalisert og også tidvis bortkastet, og det er blitt regelen og ikke unntaket at man knapt kan huske bad guyen i en av MCU sine filmer. Som en som elsker en god villain så gjør dette like vondt hver gang, så det var virkelig en fryd for meg å se en så god skuespiller som B. Jordan (jeg elsker hvor bra lille Wallace fra The Wire har blitt) dominere hvert sekund han er på skjermen. Når man kobler dette med at man faktisk sympatiserer med han siden man forstår hans motiver så har man MCU sin beste villain etter Loki.

Alt dette leser kanskje som en toppkarakter, men den er fortsatt litt for familiær når den nærmer seg klimakset, og det var ikke alltid jeg "følte" den like mye. Det sagt, dette er en herlig film og en av de sterkeste i MCU sitt univers, som jeg er meget positivt overrasket over. Anbefales!

8/10

PS: Shoutout til Andy Serkis, det er alltid gledelig å se mannen bak Gollum få kose seg i andre roller, og han er herlig diabolsk i hver eneste scene han har. Nydelig mann.

(Innlegget ble redigert 23.02.18 22:23)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22981
23.02.18 23:23
molster: Jagten (2002). Kanskje den beste filmen fra et nordisk land? Mads Mikkelsen overgår seg selv, og Thomas Vinterberg viser igjen at han kan lage film. Realistiske problemstillinger tas opp, og jeg tenker på handlingen lenge etter jeg så filmen. 10/10

Skal du ha en 10er se Festen av samme regissør. 

Astonstian
AstonstianInnlegg: 2571
24.02.18 00:07

Jagten er en strålende film, og kanskje mer aktuell enn noensinne i disse dager. 8/10

Festen likte jeg godt, men får ikke mere enn 7.5.

 

Så nettopp American Grafitti. Har spart på denne en stund, og håpte den kom opp på nivå med Dazed og Everybody (Linklater azz), men jeg synes ikke den tåler tidens tann. Får en svak 6/10, da handlinger e som forventet men det blir under pari.

K-dawg
K-dawgInnlegg: 2267
24.02.18 13:50

Thor Ragnarok

Denne var morro. Bra action og humor som fungerte godt.

7/10

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Glimrende film med godt skuespill og historie. Hu Fargo dama imponerer i si rolle.

8/10

(Innlegget ble redigert 24.02.18 13:51)

vidar
vidarInnlegg: 30753
24.02.18 14:48

Florida Project, 6/6. Ingen "plot", men for en film. Vakker!

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2562
24.02.18 18:46
vidar: Florida Project, 6/6. Ingen "plot", men for en film. Vakker!

9/10 her, nydelig film. 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 17427
24.02.18 22:53

Lady Bird

En god coming of age film fra Greta Gerwig. Synes at hun har gjort en strålende casting hvor alle gjør en meget god jobb, med Saoirse Ronan (Lady Bird) og Laurie Metcalf (moren) i spissen. 

Mye som er bra og noe som lugger litt, men alt i alt en god film, og blir spennende å se hva Greta Gerwig gjør videre. 

3,5/5

 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 17518
24.02.18 22:55

Blade Runner 2049 (2017)

Noen ganger i livet overgås selv de største forventninger og herlig nok infridde denne så det holdt og mer til. Dette var så nær filmperfeksjon som det går ant å komme for min del, fabelaktig bra. Nydelig hvordan den kobles mot forgjengeren. Ett monster og mesterverk av en film. 

10/10

-Jolla
-JollaInnlegg: 14958
25.02.18 02:32
Elguaje: 3,5/5

Denne var streng. Men er jo lov å være uenige. :)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 17427
25.02.18 06:57
-Jolla: Denne var streng. Men er jo lov å være uenige. :)

Hva synes du om den?

For meg ble det en 7(7,5)/10. Forskjellen på en slik karakter og høyere kan være så enkelt som følelsen man sitter igjen med etterpå. Og følelsen jeg satt igjen med var at det var det en bra film, men ikke en fantastisk en.

 

(Innlegget ble redigert 25.02.18 07:03)

glycinello
glycinelloInnlegg: 3797
25.02.18 11:57

Thor Ragnarok.

To timer med småteit superhelt-action ispedd en god dose humor. Dersom det er din tekopp så kommer du til å like denne.

Personlig likte jeg den meget godt. 7,5.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12449
25.02.18 12:18
mjordan23: Blade Runner 2049 (2017) Noen ganger i livet overgås selv de største forventninger og herlig nok infridde denne så det holdt og mer til. Dette var så nær filmperfeksjon som det går ant å komme for min del, fabelaktig bra. Nydelig hvordan den kobles mot forgjengeren. Ett monster og mesterverk av en film. 10/10

Herlig lesning, og helt enig. Fantastisk, fantastisk film. Går ikke lang tid før jeg ser den på nytt.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 10531
25.02.18 13:30
Machine_Head: Bortsett fra Loki så har Marvel sine antagonister på det store lerretet blitt misbrukt, marginalisert og også tidvis bortkastet, og det er blitt regelen og ikke unntaket at man knapt kan huske bad guyen i en av MCU sine filmer.

Du glemmer Keaton som Vulture i Spider-Man: Homecoming. Kanskje min favoritt villain i MCU så langt(har ikke fått sett BP enda). 

Ellers så er jeg ganske enig med deg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg