Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
Helena_M
Helena_MInnlegg: 9719
18.10.18 18:01

Gjensyn med The Straight Story: 9 / 10.

 

På alle måter en fantastisk film !

 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19095
18.10.18 18:18

The Thing (1982)

Var jo generelt bare en strålende film. Digger paranoiaen Carpenter klarer å skape her, og er det beste med filmen for min del. Slutten er óg strålende. 

4,5/5

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
19.10.18 15:37

Brother (2000)

Japansk/amerikansk krim-action thriller om en vanæret gangster der må forlate Japan og som setter kursen over Atlanterhavet til englenes by. Der går det ikke lange tiden før han havner i klinsj med de lokale kreftene som styrer underverdenen.

Åpnet lovende, men mister litt av piffen utover, blir liksom for ujavnt og rotete samt at karakterene er nokså svake, men action delen er meget tøff og tidvis overraskende brutalt gjort, selv om det kan bli litt i overkant mye til tider. Som en østen møter vesten type action-thriller er den brukbar men langt i fra så bra som en del vil ha det til. 

6/10

The Singing Detective (2003)

Den britiske mini-serien fra åttitallet var tidvis fantastisk og ga den en 8,5/10 (men lå meget nær en 9/10) og ble nærmest oppslukt av den spennende og velspilte historien som foregikk gjennom store deler av tiden fra sengeposten til hovedkarakteren og ikke minst det imponerende spekteret av flott musikk som ble benyttet. Var litt spent på om filmen kunne klare å måle seg opp mot serien, men det var nok nær umulig oppgave. 

Robert Downey Jr. gjør en fin innsats, og det er jo et par gode og artige innslag her og der, men det tar liksom aldri av og denne når ikke originalen opp til knærne.

5/10

The Final Countdown (1980)

Et amerikansk krigsskip ble fanget i en bisarr tidsportal og havner tilbake i 1941, bare dager før angrepet på Pearl Harbor, og med sitt langt mer avanserte teknologiske og angrepsmessige fordel, vurderer besetningen å skrive om historien ved å hindre den Japanske flåten i å utslette den amerikanske basen.

Kirk Douglas og Martin Sheen har hovedrollene, mens Katharine Ross, Charles Durning og James Farentino også bidrar i de mindre rollene. En film der blander sci-fi, eventyr og krigsfilm men dessverre aldri blir det helt store, da med tanke på den ellers så lovende historien. Spesial effektene er ikke all verden og som tidsreise film er denne langt unna de mer suksessfulle der kom ut fra samme tiår. Det hele minner mer om en slags katastrofefilm enn en spennende sci-fi/eventyr film, og føler at Douglas og Sheen stort sett virker å gå litt for mye på "auto-pilot" gjennom store deler av tiden. 

Alt i alt, en okei film å se før leggetid, men ingen som gjør noe spesielt stort inntrykk.

5/10

Helena_M
Helena_MInnlegg: 9719
19.10.18 20:20

Gjensyn med 8 mm: 8 / 10

 

God, spennende og creepy film. Nicolas Cage er strålende.

 

 

 

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26002
21.10.18 00:48

Skjelvet. Aner ikke hva jeg skal si. Mulig Bølgen var bedre. Jeg har sett begge på kino. 

Nå skal jeg muligens se to filmer innkjøpt denne uka

Det tredje mordet. Japansk 2017

Flocken svensk 2015

dengelgen
dengelgenInnlegg: 1369
21.10.18 15:43
Frank.N.Steen: Two Moon Junction (1988) som visstnok skal være en "skikkelig møkkafilm" i følge en del kritikere, men det som lokker er at vakre Sherilyn Fenn sprader rundt i Evas drakt gjennom store deler av filmen (så har man hørt og håper at det stemmer).

Så denne i går. Trodde jeg hadde sett den før men hadde bare sett "utvalgte scener"  

Langt fra en møkkafilm men nå er jeg en stor fan av Sherilyn Fenn som er helt nydelig som sørstatsjenta April. Vil ikke spoile for deg men kan si at Louise Fletcher (Gjøkeredet) spiller bestemora til Sherilyn, det var en gledelig overraskelse.

Tror jeg gir denne en 7/10, hadde blitt bedre karakter om filmen var litt større -det ble nesten som et kammerspill.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
21.10.18 18:26
dengelgen: Langt fra en møkkafilm

Godt å høre. :)

Satt med en følelse av at denne skal man fint ignorere hva enn kritikerne måtte ha å si og mene, og bare gå inn og nyte (Sherilyn Fenn) fullt ut. ;) 

Har hatt stort sett kun positive filmopplevelser siste døgnet, Almost Famous (2000), Bridge of Spies (2015) og Argo (2012) = 8/10 alle sammen, samt den ultravoldelige og meget positivt overraskende underholdende anime filmen Ninja Scroll (1993) som endte opp på 7,5/10.

keyser1
keyser1Innlegg: 16391
21.10.18 18:36
Frank.N.Steen: meget positivt overraskende underholdende anime filmen Ninja Scroll (1993) som endte opp på 7,5/10.

Likte den eg og i sin tid. Ga den vel 7/10. Kan forvørig anbefale Vampire Hunter D: Bloodlust fra samme regissør, om enn litt annen type film, som eg vel ga 8/10.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
21.10.18 18:44
keyser1: Vampire Hunter D: Bloodlust

Likte godt kombinasjonen av eventyr, gørr og blod samt en fin dose erotikk/sexy animasjons babes. Som en slags ellevill Ralph Bakshi møter Tarantino og burde vel investere litt mer tid i denne type film, da foruten Ghost in the Shell (filmene) og Akira så har man åpenbart gått glipp av mye god og underholdende animerte action/sci-fi filmer for det litt eldre publikum.

Vampire Hunter virker lovende, så takker for tipset. :) 

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 693
21.10.18 19:07

Det er så mange gode anime filmer der ute...og vil bare anbefale en bra animefilm som jeg kjøpte i sin tid, som for tiden er på Netflix; Paprika.

keyser1
keyser1Innlegg: 16391
21.10.18 19:14
FringeGirl: Det er så mange gode anime filmer der ute...og vil bare anbefale en bra animefilm som jeg kjøpte i sin tid, som for tiden er på Netflix; Paprika.

Paprika er glimrende, men så er jo mannen bak den en gud; Satoshi Kon. Meget glad i også både Millennium Actress og Perfect Blue fra han.

Samurai x: Trust & Betrayal er en annen eg er meget glad i. Jin-Roh: Wolf Brigade er en annen eg likte godt. Ellers er det vel de mer vident kjente som Ghost in the Shell og Akira som har gjort meget solide inntrykk av den positive varianten, samt Evangelion uten at eg helt husker hvilken variant av den historien eg likte.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
21.10.18 19:16
FringeGirl: Paprika

Fant ei filmsamling ved navn Anime Collection på Elkjøp for en tid tilbake, og da for en meget hyggelig pris og denne inkluderer blant annet Paprika (regner med det er samme film) fra 2006. Kun fått sett Steamboy (2004) og Tokyo Godfathers (2003) men skal nok før eller senere gyve løs på resten av dem, da jeg håper at det vil være flere godbiter i vente. Veldig spent på Cowboy Bebop - The Movie (2001) og Metropolis (2001).

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 693
21.10.18 19:31
keyser1: Paprika er glimrende, men så er jo mannen bak den en gud; Satoshi Kon. Meget glad i også både Millennium Actress og Perfect Blue fra han.

Ja, alle de 3 filmene er utrolig bra!

Akira og Ghost in the Shell (både serie og film) er jo i en egen klasse, har også sett endel anime serier i sin tid, noen av de er helt rå.

Men den som slår alle animefilmer for min del, er Grave Of The Fireflies.  Lenke: her

Jeg trodde ikke det var mulig å bli så vanvittig beveget av en animefilm, men den var vond altså. Jeg har til dags dato bare klart å se den 1 gang fordi den gjorde så kraftig inntrykk på meg.

Som jo er lavet av Hayao Miyazaki som også har laget knallfilmene Chihiro og Heksene, Min nabo Totoro og den fantastiske Howls Moving Castle, men disse filmene er jo mer barnslige i uttrykket, det er IKKE Grave of the Fireflies, den er blodig alvor.

(Innlegget ble redigert 21.10.18 19:38)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31947
21.10.18 19:37

Deadpool 2:

Jeg elsket eneren. Frisk, morsom, herlig voldelig og nyskapende superheltfilm.

Toeren fikk gode karakterer og jeg gledet meg veldig. Men så blir jeg litt skuffet. Ja det er litt morsomt og det er akkurat så voldelig som det skal være. Men historien er alt for tynn, og humoren ikke så treffende som sist. 

 

keyser1
keyser1Innlegg: 16391
21.10.18 19:57
FringeGirl: Men den som slår alle animefilmer for min del, er Grave Of The Fireflies.  Lenke: her Jeg trodde ikke det var mulig å bli så vanvittig beveget av en animefilm, men den var vond altså. Jeg har til dags dato bare klart å se den 1 gang fordi den gjorde så kraftig inntrykk på meg. Som jo er lavet av Hayao Miyazaki som også har laget knallfilmene Chihiro og Heksene, Min nabo Totoro og den fantastiske Howls Moving Castle, men disse filmene er jo mer barnslige i uttrykket, det er IKKE Grave of the Fireflies, den er blodig alvor.

Ikke laget av Hayao, men derimot av businesspartneren i Studio Ghibli; Isao Takahata; forøvrig enig i at det er en meget god film.

Eg er og stor fan av Studio Ghibli, i begge varianter (den mer barnslige gleden og de litt mer alvorlige som denne), men unngikk å ramse de med vilje da de er litt annet enn det Frank virket å først og fremst være interresert i å sjekke ut. Det er dog knapt laget svake Studi Ghibli-filmer fra disse to herrene, så man går sjelden feil der. Selv ikke så glad i den siste fra Isao (Princess Kaguyo), men i tillegg til Grave of the Fireflies, så er Only Yesterday en nostalgisk film med mange sterke sider som eg liker godt fra Isao.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 693
21.10.18 19:59

Hehe ja det gikk litt kjapt i svingen der.. det er jo ikke Miyazaki som har laget den, men fra en annen i samme selskapet.

Men de andre filmene jeg nevnte der er jo knallgode også, selv om de er av en annen art ;-) 

Only Yesterday står på ønskelisten, den fikk jo også veldig gode anmeldelser.

(Innlegget ble redigert 21.10.18 20:02)

keyser1
keyser1Innlegg: 16391
21.10.18 20:03

Mamoru Hosoda kan vel også nevnes i anime-genren. Eg er ikke like begeistret for hans filmer som endel andre, og er vel spesielt Summer Wars som trekkes frem. Sjøl syntes eg vel The Girl Who Lept Through Time var hakket mer interresant, men begge de og hans Wolf Children har alle både plusser og minuser som ender med gode filmer som eg ikke helt synes rekker opp til meget gode filmer (ser eg har gitt han 7'ere over hele fjøla på de tre filmene).

keyser1
keyser1Innlegg: 16391
21.10.18 20:18

For å gi en ekstra indikasjon på min smak så er dette de 11 animerte (både anime og annet) som har fått 9ere eller 10ere fra meg, i rangert rekkefølge:

1. Nausicaä of the Valley of the Wind
2. Grave of the Fireflies
3. 5 Centimeters per Second *
4. Millennium Actress
5. Samurai X: Trust & Betrayal
6. Ghost in the Shell
7. WALL-E
8. A Town Called Panic
9. Toy Story 3 */**
10&11. Wallace & Gromit short-filmene ..in a Close Shave og ..in the Wrong Trousers

* en av de to eg er mest usikker på hvor godt står seg, og kun sett begge en gang for lenge siden.
** eg er vel en av få som syntes Toy Story filmene ble bedre og bedre med hver oppfølger.

De neste par på lista som er nærmest 9'ern er Perfect Blue og Paprika fra Satoshi Kon, Howl's Moving Castle og Castle in the Sky fra Hayao Miyazaki, samt Le Tableu fra Franske Jean-Francois Laguionie.

(Innlegget ble redigert 21.10.18 20:25)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35677
21.10.18 20:21

Citizen X (1995): 8.5/10

IMDb: 7,6. 

Kanonbra! Aldri hørt om filmen heller. Anbefales. Ligger på HBO.

(Innlegget ble redigert 21.10.18 20:21)

Tormund
TormundInnlegg: 23510
21.10.18 20:44
ragnarMadrid: Kanonbra! Aldri hørt om filmen heller. Anbefales. Ligger på HBO.

Så den også her om dagen. Jeg synes den bar preg av å være en b-film, der spesielt dem i de mindre rollene var dårlige skuespillere. Men samspillet mellom Sutherland og Rea var bra. 

Hitherto
HithertoInnlegg: 1030
21.10.18 21:50

Hitherto ser skrekkfilm, del 351-356.

Nettopp returnert fra årets Ramaskrik.


Anna and the Apocalypse

Dette var den jeg så mest fram til, men det endte opp med å bli en av de store skuffelsene. Min egen feil, jeg burde visst bedre enn å gå for en zombie-musikal.

Zombie-sakene er on point. Det er masse gørr her, og det ser forfriskende ekkelt ut. Førjulssforberedelsene i filmen er også med på å sette stemning, iallefall i den første halvdelen hvor den er på sitt beste. Mot slutten har historien blitt langt mer melankolsk og trist, noe jeg også må gi den honør for. Den endte opp med å bli langt mer alvorlig enn de fleste nok vil mistenke siden traileren får det til å se ut som en livsbejaende parademasj med latter og sang. Det er som sagt en musikal. Ooog det er et rimelig stort problem siden jeg ikke liker musikaler.

Musikken i AATA bare fremhever problemene jeg har med å la sang og dans overta for dialog og realistiske reaksjonsmønstre.

Som ufyselig musikksnobb er det vanskeligere for meg å akseptere den ulidelig kjedelige og kommersialiserte sjargongen som dominerer musikaler. Ingen våger å ta sjanser. Av alle de musikaler jeg noensinne har sett har bare 2-3 hatt musikk som fenget og dette var ikke en av dem. Like ille; Jeg tror ikke jeg er i stand til å ta musikaler alvorlige på sine premisser fordi musikalens fokus på sang ikke lar historien flyte slik den burde. Det viktige i musikalene er sangene, ikke historien - dermed er det sangene som tar hovedsete og fremhever og forherliger seg selv samtidig som historien tar andreprioritet.

Det skal sies at AATA gjorde en god jobb med ikke å la selve apokalypsen gå i glemmeboken siden den følger «normal» zombie-struktur, men det er som sagt mye som legger hindre i veien. 

Kreativ sjangerhybrid som faller på sine iboende premisser.

5/10The Dark

Sjarmerende liten film om en zombiepike og en blind gutt som viser seg å være offer for en religiøs galning. Ekstrem slow-burn som sliter med å komme i gang, men utvikler seg til å bli rimelig gripende bare man gir den litt tid.

Hovedvekt er lagt på interaksjonen mellom de to unge karakterene og deres reaksjoner på hverandres lidelser, som er vanskelig for begge å begripe. En til tider ubehagelig reise siden den har slike uhyrlige implikasjoner. Barn i vanskelige situasjoner er et ideell virkemiddel for å skape sympati og forståelse, men det er avhengig av at skuespillerne er kapable til å overbevise. Det gjør heldigvis disse to. 

Trist liten tur i skogen som klarer å ha et snev av optimisme tross alt.

7/10


The Cleaning Lady

Det første jeg gjør når jeg ankommer Oppdal er å sleppe et par nølende personer over fotgjengerovergangen. «Hmph, forbanna turister!» tenker jeg før jeg drar kjensel på den ene av dem. Det viser seg selvsagt å være Alexis Kendra - hovedrolleinnehaver i The Cleaning Lady og co-produsent av filmen! Kjenner henne på forhånd fra en håndfull filmer (Hatchet 2, Girlhouse). I denne her spiller hun en velmenende hudlege/kosmetikkselger med kjærlighetsproblemer. I tillegg får hun en ekstra utfordring med vaskehjelpen som er en innesluttet og vansiret kvinne med brokete fortid og mentale problemer av det voldsomme slaget.

God, men kanskje litt safe, hvilket nok høres merkelig ut for en film som tar for seg traumatisk barndom, barneprostitusjon, rotter kjørt ned i blender, og psykisk og fysisk tortur. Mer enn et par nods til Takashi Miikes Audition, spesielt når det kommer til ekstremt ekkel mat tvangsforet til torturofre. Alexis selv hevder filmen var inspirert av en påtrengende venninne i barndommen som ikke tok nei for et nei, og det er lett å se hvordan slike opplevelser kan formes om til noe fremmedgjørende og skremmende. Aldri godt å vite om de naive stakkarne fra barneskolen har kjelleren full av døde babyer eller et laboratorium for framstilling av VX gass.

Litt av en slutt forresten. Man må alltid forberede seg på det verste i skrekkfilm.

6/10Puppet Master: The Littest Reich

Hadde ikke sett en hel Puppet Master film før jeg så denne, og jeg tror heller ikke jeg kommer til å gjøre det. Det jeg har sett har vært korte glimt på diverse tyske kabelkanaler og de gav inntrykk av å være rett-på-video kaos med uutholdelige skuespillere og billige effekter med fraværende ubehag i de sparsomt komponerte drapsscenene. Det var her denne rebooten gjorde forandringer, og HVILKE forandringer…

Hovedrolleinnehaver Jenny Pellicer viste seg å være norsk og kom for å snakke om hvordan blod og gørr er tingen. Det har hun helt rett i. Historien her er ikke så viktig - den var praktisk talt en billig unnskyldning for å stage et splatter-show hvor 30-40 ulike karakterer stryker med på forskjellig kreativt vis. Det hjelper på det positive inntrykket at drepingen er så politisk ukorrekt som overhodet mulig, men så er jo disse dukkene skapt av nazister og har til hensikt å bruke sin ideologi mot ikke-hvite, homser og lesber og alle forskjellige typer üntermenschen som de ønsker å utrydde. En del jødevitser her som vil få enkelte til å tro at protagonistenes vilje til å ta opp kampen mot nazisvina er underlagt en seriøs agenda, hvilket jeg bare må le av siden rammeverket hvor alt foregår er så himla idiotisk og lavpannet.

Mest subtile scene: En av dukkene "bryter seg inn" i en gravid kvinne og stikker av med det ufødte fosteret.

Gørrporno på sitt mest basale og effektive. De som står bak denne er stolte av det!

6/10


Mon Mon Mon Monsters

Merkelig tittel, men god film. Skrullete sjangerhybrid fra Taiwan om ufyselig skoleungdom som terroriserer fattige og eldre i det urbane nærområdet. En kveld kommer de over et par kvinnelige vampyrer og fanger den ene, men den bestialske storesøstra tar opp jakten.

Selv om filmen er tematisk bitter, trist og mørk går den ikke av veien for beksvart humor. Den inneholder også den aller mest vanvittige dødsscenen jeg så denne helga. Ikke så mye pga hvordan karakteren dør, men pga reaksjonen fra omgivelsene. Taiwan er virkelig et følelseskaldt sted dersom dette er representativt.

Forstod forresten ganske fort hvilken type film dette var - den som forsøker å vise at selv om alle de monstre du kan forestille deg dreper og spiser folk over en lav sko så er de bare barnemat i forhold til mennesker og deres sadistiske tilbøyeligheter som kan reduseres ned til ren kjedsomhet og ondskap. Så mennesket er det egentlige monsteret? Helt riktig, det er absolutt intet som rokker ved denne tolkningen i denne filmen som mest av alt minnet meg om Deadgirl (ungdommer holder zombie som sexslave!). Noe av det filmen sier er da også at mennesket kan lære seg å like ondskap dersom de selv er ofre. Hovedpersonen er mobbeoffer som etter å ha hengt ut med de tøffe gutta lærer at å rakke ned på enda mer svakstilte enn ham selv er en utvei. Kanskje litt voldsomt å si at filmen rettferdiggjør ekstremvold mot skoleungdom i så stor skala (3-4 massakrer med rundt 20-30 ofre hver), men når mennesker er så følelsesmessig og moralsk avstumpede så er det tydeligvis for sent å gjøre noe. Kill ‘em all!!

8/10


Mandy

Dette var ett av flaggskipene på festivalen men på dette tidspunktet var jeg begynt å bli så sliten at jeg knapt klarte å holde meg våken. Duppet av ved et par anledninger, og det er første gang det har skjedd meg. Ikke fordi filmen var lite engasjerende, men den dronende musikken og den psykedeliske 80-tallsatmosfæren hadde en beroligende og narkotisk, nærmest morfinliknende(?) effekt.

Som forventet gjorde hype-maskineriet sitt for å skake på forventningene, for sett bort ifra det rent tekniske var dette verken dypt eller sofistikert, hvilket ikke er et problem i seg selv. Det jeg ikke forstår er de flertallige forsøkene på å tilskrive filmen alskens saftige allegorier. Nesten ikke grenser for hvor mye man legger i det åpenbare. Dette er Nicolas Cage som hakker monster-bikere og religiøse tullinger i hodet med selvkomponert øks, sager dem opp med motorsag og knuser hodene deres med sine egne hender. Det er alt jeg trenger å vite.

Vigilanteskrekk er utbredt og jeg mstenker at mannen bak tenkte at det var en ideell sjanger å leke seg med og «kunste opp» siden karakteristikken er så basal. Kan du ikke tilføye kreative drap og historiemessige krumspring kan du like gjerne gjøre det om til en syretripp. Skrytet for filmen håper jeg derfor er beregnet på det audiovisuelle. Personlig foretrekker jeg Cage i hevn-humør slik han var portrettert i Drive Angry (fortsatt en av historiens beste filmer). Dette her er flott å se på, men jeg klarer ikke se alt det som mange andre åpenbart hevder å se.

5/10


Vurderte å bli litt lengre for å se Lars von Triers The House that Jack Built, men jeg tror ikke jeg hadde klart å holdt meg våken gjennom 2,5 times Lars-lektyre om hvor mye menneskeheten suger.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 13428
21.10.18 23:02

Zombie-musikal.

Et ord jeg aldri trodde jeg skulle lese. Denne må jo sees.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4239
22.10.18 10:10

Bad Times At The El Royal

Skrevet og regissert av Drew Goddard, mannen bak bla Cabin In The Woods. Har vel også produsert og skrevet en haug av ok prosjekter tidligere.

Likte den godt, selv om den har en visse åpenbare svakheter. Filmen tar bla en del snarveier, og har et persongalleri der absolutt alle har ekstreme bakhistorier, noe som gjør det for enkelt å lage ''overraskende'' vendinger. Blir mye tilfeldigheter for å gjøre historien underholdende.

Ellers en hel del The Hateful Eight-vibber, og bla Tarantino (evt de som har inspirert Tarantino) har nok vært en inspirasjon her.

Godt skuespill, spesielt av Jeff Bridges og Lewis Pullman, og mange minneverdige scener. Fin 60-70-tallsfølelse filmen gjennom.

7/10. Nærmere 7,5 enn 6,5.

(Innlegget ble redigert 22.10.18 10:16)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
22.10.18 18:12

The Heat (2013)

Amerikansk action-komedie der forsøker å blåse nytt liv i den en gang så underholdende og suksessfulle buddy-cop genren. Dessverre kommer det tydelig frem så altfor tidlig hvilket "nivå" regissør Paul Feig har lagt seg på. Her pøses det på med en endeløs rekke av vulgære og nær smertefullt umorsomme forsøk i å gjøre stor "humor" ut av å sette Sandra Bullock opp mot Melissa McCarthy.  Begge har dedikert sine liv til å tjene lovens lange arm og håndheve loven og der det ene (Bullock) fresmtår som en perfeksjonist med stor trang til å oppføre seg arrogant og hovent ovenfor sine totalt ubrukelige mannlige kolleger (og hund), mens den andre (McCarthy) er av en langt mindre ryddig personlighet, men er det en ting de to har til felles så må det være det at de har stor glede av å drite ut det motsatte kjønn og påføre dem en større mengde fysiske og psykiske "uhell".

Filmen har en poster der får den til å fremstå som en hyllest/parodi av åttitalls actionfilmer men åpner i stedet som om den skal forsøke å spille på tidlig 70-talls blaxploitation titler og ingen av delene fungerer særlig godt. Bedre blir det ikke av at filmen har to meget lite sympatiske karakterer, der ikke har noe som helst kjemi seg i mellom. Men det mest åpenbare problemet er at Bullocks knusktørre karakter forblir en eneste lang og lite morsom "spøk" eller rettere sagt punchingbag for den uspiselige karakteren til McCarthy. 

Den tredje og mest sannsynlig siste filmen av Paul Feig som man kaster bort tid på. En kar som åpenbart må ha et eller annet stort problem med den mannlige befolkningen og der virker å ha en sykelig trang til å påføre alle med penis i filmene sine mest mulig smerte.

4/10  

(Innlegget ble redigert 22.10.18 18:15)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4239
23.10.18 08:23
Frank.N.Steen: Paul Feig

Paul Feig er gift. Freaks & Geeks er bra, men oppskrytt. Bridesmaids synes jeg var ok første gang jeg så den, helt grufull med et gjensyn. The Heat er jævlig. Heldigvis har de annonsert The Heat 2 nå. Ghostbusters...

Feig har gått full Hollywood PK og nyter det hver gang han kan få uttale seg om hvor jævlig menn er.

 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
23.10.18 16:28

Smått utrolig hvordan en god del anmeldere virker å ligge nærmest langflate for flere av mannens filmer. Husker til og med at det var noen som mente at Ghostbusters remaken var blant årets aller "viktigste" utgivelser fra 2016. 

Synd å se Melissa McCarthy så til de grader degradere seg selv i filmene til Feig, da dama har jo vist at hun kan gjøre langt bedre og mye mer sympatiske roller men det virker som i alle 3 filmene til Feig (av de man har sett) så har hun lagt seg på samme nivå som Kevin James "hysteriske" figurer, der stort sett består av "tjukkas som driter seg ut i 85-90 minutter og får drømmedama, the end".

Ser at Paul Feig startet karrieren nokså lovende, da med småjobber i filmer som Zombie High (1987), Three O'Clock High (1987) og Ski Patrol (1990). Leit at han ikke ga seg på topp, da han vil aldri greie å toppe den fantastiske trioen av filmperler. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1809
23.10.18 16:42
Hitherto: Puppet Master: The Littest Reich Hadde ikke sett en hel Puppet Master film før jeg så denne, og jeg tror heller ikke jeg kommer til å gjøre det. Det jeg har sett har vært korte glimt på diverse tyske kabelkanaler og de gav inntrykk av å være rett-på-video kaos med uutholdelige skuespillere og billige effekter med fraværende ubehag i de sparsomt komponerte drapsscenene. Det var her denne rebooten gjorde forandringer, og HVILKE forandringer…

Denne er jeg faktisk litt spent på, spesielt da siden en kar som S. Craig Zahler er listet opp som manusforfatter. 

Har kun sett de 3 første (gikk gjennom dem tidligere i år) og alltid likt de to første, mens film nummer tre var på nære nippet til å ende opp som en skikkelig drittfilm. Men som sagt de to første er klassisk slutten av åttitallet/tidlig nittitallet kabel-trash filmer med en viss b-film sjarm og der muligens ikke er like sterke som Childs Play filmene, men tar det igjen på underholdninga ved å inkludere en rekke nasty og nokså minneverdige scener/karakterer. 

Om du ikke har sett de to første så er britiske 88 Films remastrede DVD/Blu-ray utgave verdt å sjekke ut, da de har virkelig gått inn for å oppgradere lyd/bilde og spesielt første filmen har fått et skikkelig velfortjent ansiktsløft i motsetning til tidligere DVD utgivelser. 

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3048
23.10.18 17:20

Musikken er av Fabio Frizzi, så helt elendig kan den ikke være :)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 13428
23.10.18 22:28

Føniks

Da jeg fikk presentert filmen i starten av juni via mail og en 5 minutters promovideo som forklarte mer om handlingen og karakterene, der blant annet Maria Bonnevie var ganske deltagende i forklaringen rundt hennes karakter, var følelsen av at dette kom til å bli en film man bare måtte få sett så fort som overhodet mulig. Det at premieredatoen så ble utsatt fra september til oktober gjorde meg egentlig bare mer frustrert. Men endelig så har man fått sett den!

Filmen handler, i korte trekk, om Jill(spilt av Ylva B. Thedin) og forholdet hun har til resten av familien sin. Moren Astrid (spilt av Maria Bonnevie) og faren Nils (spilt av Sverrir Gudnason) er skilt, og Astrid har hovedomsorgen for Jill og lillebroren.

Ser at VG skriver at moren er en alkoholisert kunstner, noe jeg stusser litt over. Joda, hun drikker mye vin, men det er mer som ligger til grunn for at Astrid er som hun er. Nå husker jeg ikke direkte hva Maria Bonnevie sa i promofilmen, som jeg ikke finner igjen, men Maria mente selv at det er var en form for psykisk sykdom inn i bildet(ish). Og det ser man veldig på humørsvingningene til Astrid. Faren er musiker og lever rockelivet ved å reise jorden rundt.

Temaet som er barn som pårørende er til å ta og føle på.

Filmen er flink på å la stemningen flyte, veldig estetisk pen å se på, og jeg liker mye av bruken av symbolikken som går igjen ofte i filmen. 

Maria Bonnevie er den som er frontet på posteren til filmen, og hun gjør en veldig god jobb, men det er helt klart Ylva som Jill som stjeler showet. En av de beste norske skuespillerprestasjonene jeg har sett på en god stund.

Jeg likte filmen veldig godt, men levde den opp til forventningene? Njæi. Litt usikker. Jeg personlig likte Blindsone bedre. Uansett alt i alt en meget god film, som jeg vil anbefale alle som jobber eller skal jobbe med barn eller unge i fremtiden om å se. 

7.5/10

Tormund
TormundInnlegg: 23510
23.10.18 23:03

Gud bedre så dårlig den siste Jurrasic-filmen var.

Jeg måtte bare skru av til slutt, orket ikke å pine meg igjennom den siste halvtimen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg