Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4583
11.02.19 12:44
LaGoeba: Dette er min type humor.

Savner RW...

Men sånn seriøst. Will Smith er ikke krise sånn generelt, men problemet er at han ikke kan være noe annet enn Will Smith på nåværende tidspunkt. Ørlite tidlig å dømme, men ut ifra traileren blir det muligens komisk på en annen måte enn folka bak filmen ønsket.

 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14238
11.02.19 12:50
Lew_Ashby: Will Smith er ikke krise sånn generelt, men problemet er at han ikke kan være noe annet enn Will Smith på nåværende tidspunkt.

Synes det er det samme problemet som Deadshot i SS også. Han klarer knapt å spille noe annet enn Will Smith om dagen. 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5189
11.02.19 13:18
Lew_Ashby: Ekstremt skuffende at Hollywood gir etter for PK-mafiaen og ikke caster Robin Williams som Genie også i spillefilmen.

Var det dette man kalte "blåneger" før i tiden? 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14238
11.02.19 14:45
Jordbæryoghurt: Hjelper heller ikke at det ser ut som han er tatt rett ut av en skrekkfilm.

Du mener vel rett ut av Avatar? 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13517
11.02.19 15:00
Jordbæryoghurt: Hjelper heller ikke at det ser ut som han er tatt rett ut av en skrekkfilm.

I hvilken verden ser det greiene der skummelt ut? Ser jo ut som en smurf mer enn noe annet, bortsett fra hvor utrolig Will Smith han er. Er fyren virkelig så opptatt av sin egen PR og sitt eget ego at de ikke engang kunne gjort ansiktet hans litt annerledes, for å prøve å skille den store mediapersonligheten hans fra den ikoniske karakteren han skal spille? 

Men det er nok ikke mulig, som Goeba skrev så klarte han faen ikke ha på den badass masken til Deadshot i Suicide Squad i mer enn den første scenen før han måtte gjøre rollen om til Will Smith. 

(Innlegget ble redigert 11.02.19 15:00)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 2049
11.02.19 15:11

Live and Let Die (1973)

Nok en søndagsfilm og nok et fartsfylt Bond eventyr, denne gang med Roger Moore ikledt rollen som den nye 007 er unnagjort. Leve og La Dø så jeg igjen tilbake i vinter 2011 da etter å ha gått til innkjøp av 2008 (sølvboksen) av den komplette Bondserien til en meget hyggelig pris, og bestemte meg for å gyve løs på de fleste av Moore titlene på et par uker. Hans første film er definitivt et solid og meget underholdende kapittel der tok på seg den tøffe utfordringen ved å bringe til lys en splitter ny James Bond samt forsøke å gjenreise noe av æren til den britiske actionlegenden da etter en mildt sagt skuffende forgjengere og la han bryne seg på en ny æra.

Det første som slår meg er hvor ung Roger Moore faktisk så ut i denne første filmen hans i motsetning til en langt mer sliten og "oppblåst" Sean Connery i Diamonds Are Forever og var faktisk ikke klar over at Moore var 3 år eldre (tror jeg) mens han så nesten ti år yngre ut i 1973 enn Connery bare 2 år tidligere. For meg har liksom Connery og Moore vært mine to store barndomsfavoritter og der nok sistnevnte var den største helten. Han var kanskje ikke like røff og sjarmerende, men humoren, glimtet i øyet, elegansen og nådeløs når det var ytterst nødvendig var alle med å bidra til å gjøre at Roger for min del alltid var ansett som en meget verdig etterfølger, bare så synd at han aldri fikk sin Goldfinger eller From Russia With Love å jobbe med, men husker nå at The Spy Who Loved Me kom veldig nær i hvert fall når det gjaldt mine egne favoritt Bond filmer.

Her er superskurker som ønsker total herredømme over universet osv byttet ut med langt mer "jordnære" bad guys, og hvor spesielt Yaphet Kotto rett fra Across 110th Street gjør en solid innsats som den nådeløse og gatesmarte narkotika baronen der opererer under flere navn og ansikter. Bond anno 1973 er åpenbart sterkt inspirert av den da populære Blaxploitation genren og har et stor mengde med svarte skuespillere i flere ledende roller og spesielt de mer tropiske scenene med heksedoktorer og giftige slanger, krokodiller osv gjorde sterke inntrykk på meg som guttunge og fungerer fortsatt meget godt. I rollen som Dr. Kanangas brutale livvakt finner vi Tee-Hee, kjempen med et stort smil og et livsfarlig våpen i form av en metall arm. 

I motsetning til den langt mer vulgære og noe slitsomme Tiffany Case (Jill St. John) fra Diamonds Are Forever finner vi vakre Jane Seymour i rollen som Dr. Kanangas "spåkone" Solitaire der er av en mer skjør og jomfruelig Bondpike, noe hun gjør slettes ikke verst. Den rappkjefta og fargerike sør-stats Sheriffen J.W. Pepper er elsket og hatet, men for min del fungerer han helt greit i denne filmen, selv om han noe unødvendig ble bragt tilbake i neste Bond kapittel. 

Der Diamonds Are Forever virket nesten som en Roger Corman aktig produksjon når det gjald b-film aktige spesial effekter og særlig ekplosjoner osv er Live and Let Die langt mer kvalitets bevist og ser dyrere ut både i valg av lokaler og spesial effekter/action scener. Musikken er denne gang gått uten legenden John Barry, men Paul McCartney og hans bevingende The Wings gjør en fantastisk jobb med den klassiske hiten med samme navn som filmen, selv om det kan bli noe repeterende utover i handlingen der det resterende soundtracket til George Martin blir raskt noe småkjedelig og anonymt i motsetning til Barry sine verker, som ofte bød på det lille ekstra krydderet som måtte til for å piffe opp en scene eller to.

Til å være hans første Bond film gjør Roger Moore er god innsats, langt fra hans beste men likte faktisk denne filmen bedre nå en del år senere enn forrige besøk, da fikk den kun 6,5/10 og nå etter å ha unnasett litt for mange skuffende og tafatte Bond filmer med Connery/Lazenby syntes jeg faktisk Live and Let Die fremstår både friskere og bedre og er spent på hvordan de neste ukene vil utvikle seg da jeg husker at The Man With The Golden Gun (1974) var en real nedtur i 2011 og kanskje en av mine minst likte Bond titler, men hvem vet, ting har en tendens til å forandre seg med årenes løp.

Uansett, Leve og La Dø er nok langt fra å være en av de aller beste Bond filmene, men slettes ingen dum start for Roger Moore og gir den en veldig snill:

7/10

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4583
11.02.19 15:49
Machine_Head: Men det er nok ikke mulig, som Goeba skrev så klarte han faen ikke ha på den badass masken til Deadshot i Suicide Squad i mer enn den første scenen før han måtte gjøre rollen om til Will Smith.

Skal ikke se bort ifra at dette var valget til de udugelige executivene som presterte å gjør alt feil med den filmen. 

''Vi må caste en stjerne for å få folk til å se filmen. Will Smith! Som Deadshot? Faen, han har jo den masken... Hva er vitsen med Will Smith dersom han går med maske? Fuck it, vi bare driter i masken.''

Genier.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18244
11.02.19 16:00
LaGoeba: Du mener vel rett ut av Avatar?

Nei, Will Smith som en smurf er nok til å gi meg mareritt. 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13517
11.02.19 16:47
Lew_Ashby: ''Vi må caste en stjerne for å få folk til å se filmen. Will Smith! Som Deadshot? Faen, han har jo den masken... Hva er vitsen med Will Smith dersom han går med maske? Fuck it, vi bare driter i masken.''

Haha ja, det er nok akkurat slik det har foregått, og det mener jeg helt seriøst. 

Legger det ikke på Will Smith selv, men skjønner at det kunne virke slik i innlegget mitt. Svakheten (men også styrken) til Will Smith er at han aldri klarer å helt legge bort det at han er Will Smith, og selv om han ikke er alene om akkurat den faktoren så påvirker Will Smith noen ganger roller mer negativt på grunn av dette, enten om han vil det eller ikke. Rollen som Genie blir nok kroneksempelet på det. 

Tom Cruise f. eks er jo en ravende gal scientolog og sikkert en mye mindre chill type enn Will Smith i virkeligheten, men når jeg ser filmene hans så glemmer man det helt bort. Han bare er Ethan Hunt, og forsvinner sånn sett inn i rollene sine på en helt annen måte enn Will Smith. Det er ikke Will Smith sin feil, det er bare sånn det fungerer. 

Will Smith er Will Smith. 

PS: Om det ikke var åpenbart at jeg prøvde å klemme inn navnet Will Smith så mange ganger som mulig i dette innlegget med vilje så var det altså det. 

craaazy
craaazyInnlegg: 6048
11.02.19 17:03

Jeg mener at Will Smith er det soleklart beste med Suicide Squad.

Ikke at jeg konmer til å se den på nytt for å bekrefte det førsteinntrykket. Skjer ikke, livet er ikke langt nok.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19701
11.02.19 17:05
craaazy: Jeg mener at Will Smith er det soleklart beste med Suicide Squad.

Hva har man egentlig å velge mellom her..?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4583
11.02.19 17:10
craaazy: Jeg mener at Will Smith er det soleklart beste med Suicide Squad. Ikke at jeg konmer til å se den på nytt for å bekrefte det førsteinntrykket. Skjer ikke, livet er ikke langt nok

Gråt meg gjennom hele filmen. Tenk hvor bra den kunne blitt i riktige hender. 

De ga oss forhåpninger om denne stemningen i en superb trailer.

Istedenfor fikk vi det mølet. Viola Davis var ok de sekundene hun fikk da. 

dengelgen
dengelgenInnlegg: 1447
11.02.19 20:01

Smala Sussie (2003) 8/10 

Gjensyn med en virkelig morsom film av Ulf Malmros

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19701
11.02.19 20:20
dengelgen: Smala Sussie (2003) 8/10

Den er herlig ja!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14238
11.02.19 22:00
craaazy: Jeg mener at Will Smith er det soleklart beste med Suicide Squad.

Som nevnt over, så er det ikke mye å velge mellom. Det er han eller Margot. 

Men når jeg tenker på Suicide Squad så er Floyd Lawton og Deadshot det absolutt kuleste med hele SS. Og maska er liksom en del av greia til Floyd.

Strekker meg faktisk så langt å sier at jeg foretrekker Arrowverse sin versjon av Deadshot. Mye på grunn av at Will Smith ikke klarer å slutte å være Will Smith. 

Edit; Glemte Viola sin Amanda Waller som et av få lyspunkt i filmen.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 22:02)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14238
11.02.19 22:05
Lew_Ashby: Gråt meg gjennom hele filmen. Tenk hvor bra den kunne blitt i riktige hender.

Helt til Warner Bros tenkte at de visste best igjen.

Elsker deg kommentaren her fra traileren du lenket til;

WB: Oh we're not gonna just gonna make some changes to the movie We're gonna make it really....really...bad

-Jolla
-JollaInnlegg: 17129
12.02.19 13:36

Innimellom alt snakket om at det kan virke som at Will Smith tenker image, så vil jeg bare benytte sjansen til å sende litt ros til Christian Bale.

Man kan like eller mislike mannen, men der har du en skuespiller som, til tross for at han er pen, har ingen problemer med å se ut som, eller være en total taper. Jeg elsker Leonardo DiCaprio, og har nok ham som nummer 1 blant skuespillere, men jeg kan ikke se for meg at Leo kan spille en rolle hvor han ser ut som en uvasket slask pedofil, eller hvor han oppfører seg som Christian Bale i The Fighter. Leonardo DiCaprio, og mange andre med han, skal alltid være helten, eller The-tough-guy, eller vilt karismatisk.

Christian Bale har altså sett ut som dette, som dette, som dette, som dette, som dette, som dette, som dette, som dette, og nå som dette.

 

Cred til ham, for å ikke bry seg om merkevaren og sex-symbolet Christian Bale, men rett og slett kaste seg ut i det å gjøre alt han kan for å være mest mulig tro til hver rolle, uavhengig av hva det vil gjøre med ham som privatperson. Og hvis ernærings- og treningsekspertene som har gitt sitt input på det, så har han gjort solid skade på kroppen og sin mentale helse gjennom sine hyppige skift mellom å veie 110kg muskler, til 60kg skinn å bein, til 120kg muskler, til 120kg fett, osv, osv. Mange av disse skiftene gjorde han Et par av disse skiftene gjorde han på under 3 måneder.

(Innlegget ble redigert 12.02.19 13:36)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13517
12.02.19 13:48

Hva er det å mislike med Christian Bale? Mannen er en helt fantastisk skuespiller, og en av mine absolutte favoritter. Når du har spilt Patrick Bateman, Batman og Dick Cheney med glans så er du en helt unik skuespiller. 

Herlig innlegg Jolla. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4583
12.02.19 15:02
Machine_Head: Hva er det å mislike med Christian Bale? Mannen er en helt fantastisk skuespiller, og en av mine absolutte favoritter.

Den utskjellingen av lys/lyd-mannen på Terminator-settet er brutal da. 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13517
12.02.19 15:25
Lew_Ashby: Den utskjellingen av lys/lyd-mannen på Terminator-settet er brutal da.

Opplevdes nok som veldig intenst for alle involverte der og da ja, men jeg skjønner greia. Bale er en mann som tar yrket sitt superseriøst, og som dedikerer seg til hver rolle han har 110%. Hvor fett kan det da være å få en scene (som sikkert var tagning nummer hundreogetellerannet) ødelagt av en lysmann som bare vandrer gjennom settet, foran kameraene? 

Jeg er altfor rolig til å kunne ha reagert slik, og sånn er det sikkert for mange råflinke skuespillere, men når man i tillegg til å ha den dedikasjonen kanskje også er en person som lett tenner på alle plugger og ikke er redd for å si ifra om noe så kan jeg forstå at det ble slik. 

Synes helt klart at Bale kunne holdt seg for god til å eksplodere på den måten, men tviler på at han var istand til å utøve den kontrollen over seg selv som trengtes for det. 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19701
12.02.19 15:30
Lew_Ashby: Den utskjellingen av lys/lyd-mannen på Terminator-settet er brutal da.

Var mot Shane Hurlbut som var Director of Photography.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19701
12.02.19 18:28

Her (2013)

Skulle ønske jeg var flinkere til å skrive lengre anmeldelser for å kunne gi denne filmen en ordentlig hyllest. Men det er så mye jeg elsker med denne filmen at jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte:

- Joaquin Phoenix som Theodore Twombley.

- Scarlett Johannson med en av tidenes beste voice over roller imo.

- Spike Jonze sitt strålende manus. 

- Spike Jonze sin stilsikre regi. 

- Hoyte van Hoytema sin nydelige kinematografi. Det er så mange bilder fra denne filmen jeg kunne hatt hengende på veggen. 

- K.K. Barrett sin jobb som Production Designer. LA/Shanghai kombinasjonen han har brukt for å skapt av denne verdenen er utrolig vakker.  

Spike Jonze som alienen i TV-spillet

- Barten til Joaquin Phoenix

- Barten til Chris Pratt


Nei, dette var et fantastisk gjensyn av en strålende film.

5/5

(Innlegget ble redigert 12.02.19 18:28)

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 2844
12.02.19 19:56

Mike Cahill overrasket meg i fjor med "Another Earth" 2011 som og var skrevet av Brit Marby.hadde ikke sett den før,så derfor fant jeg naturlig og ta hans andre film med i dag

men ett lite hakk over på "I Origins" 2014 av Cahill,og igjen Marby foran kamera,intressant og meget god film

8,5/10

 

Kwame

dengelgen
dengelgenInnlegg: 1447
12.02.19 21:08

Jeg har hørt på podcasten "80s All Over" av Scott Weinberg og Drew McWeeny der de tar for seg alle filmene fra 1980-tallet måned for måned. I skrivende stund har de kommet til november 1984. En episode omhandler en måned altså. 

Så jeg dukket ned igjen i det herlige tiåret og har sett noen flotte filmer i det siste. 

Private School (1983) 

Med Phoebe Cates, Betsy Russell og Matthew Modine

Denne var totalt ukjent for meg, men Phoebe Cates har jeg jo sett før i Fast Times at Ridgemont High (8/10) Dette er mer en sexfarse enn Fast Times.. 

Cates og Modine spiller her et par som sliter med å "gjøre det" En overraskende god film med mye humor og noen virkelig flotte kropper å se på! Anbefaler alle som opplevde 80-tallet å se denne. 8/10 

Anbefaler på det sterkeste podcasten 80s all over -har funnet mange godbiter på grunn av den! 

Astonstian
AstonstianInnlegg: 3464
12.02.19 22:33
dengelgen: Private School (1983)

Tar jeg helt feil, eller gav ikke Frank.N.Steen annmeldelse av denne filmen for noen få uker siden?

sveibjar
sveibjarInnlegg: 3184
12.02.19 22:41

ALWAYS  - 1989.. spielberg.

 

dreyfuss , hunter m.fl

dengelgen
dengelgenInnlegg: 1447
12.02.19 22:48
Astonstian: få uker siden?

Ser at han har skrevet mye bedre enn meg 30/12 2018.

Men podcasten skrev han ingenting om...

Astonstian
AstonstianInnlegg: 3464
12.02.19 23:00

Hehe nei det var ikke for å sammenligne. Var bare et morsomt sammentreff av en film jeg opplever som ikke så altfor kjent.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19701
12.02.19 23:33
dengelgen: Drew McWeeny der de tar for seg alle filmene fra 1980-tallet måned for måned.

For en som kjenner han via Movie Trivia Schmoedown så blir jeg ikke overrasket over at han har en podcast om 80-tallsfilmer. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46588
13.02.19 00:36

Testament of youth

Vi følger bl.a. Vera Brittain (fra en velstående familie) gjennom tiden før, under og like etter første verdenskrig.

Gripende historisk krigsdrama, basert på sanne hendelser. Skildret gjennom hovedrolleinnehavers egne ord i boken med samme navn.

En ekte feminist, og ikke sammenlignbar med dagens såkalte "feminister".

8/10

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg