Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
Elguaje
ElguajeInnlegg: 19598
22.03.19 01:36
Machine_Head: 1/10

*

CryniX
CryniXInnlegg: 12099
22.03.19 01:55

Oh no he didn't!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
22.03.19 08:27

loool^


Endelig fått vist dama Se7en nå?

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19598
22.03.19 11:20

Behind the curve


Hahaha, fyy....

......

.......

Hahahah. 

(Innlegget ble redigert 22.03.19 11:20)

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4365
22.03.19 14:54

The Dirt, fikk 2er i VG og var som forventet grisebra. Som de aller fleste filmene med få øyne på terningen er.

tooommm
tooommmInnlegg: 23741
22.03.19 15:10
TrondLFC: The Dirt, fikk 2er i VG og var som forventet grisebra. Som de aller fleste filmene med få øyne på terningen er.

Har nettopp lest anmeldelsen, og jeg ble bare enda mer gira på å se filmen:)

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4365
22.03.19 15:17

"Har nettopp lest anmeldelsen, og jeg ble bare enda mer gira på å se filmen:)"


Kan anbefales på det varmeste :-)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33191
22.03.19 15:20

Jeg hadde håpa at de ikke polerte den i forhold til boka, men det har de etter sigende gjort.


Skal likevel se den.

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4365
22.03.19 15:21

Jeg hadde håpa at de ikke polerte den i forhold til boka, men det har de etter sigende gjort. "


Måtte vel ha laget en serie hvis ikke.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13456
22.03.19 16:11
Elguaje: *

Nå er du på tynn is her, kompis!

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13456
22.03.19 16:12
LaGoeba: Endelig fått vist dama Se7en nå?

You know it! Til min store glede/lettelse kan jeg rapportere at hun synes den var veldig bra, ellers hadde nok forholdet røket. 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19598
22.03.19 16:14

The Dirt

 

Jeg har aldri hatt noe stort forhold til Mötley Crüe bortsett fra at jeg har hørt de mest kjente sangene deres og vet at Tommy Lee var sammen med Pamela Anderson. Så jeg vet ikke hvor mange friheter de har tatt seg, men føler at den faller litt i den samme fella som alle andre biopics om artister/band. Har fått med meg at det verste fra boka The Dirt er utelatt, men sånn skjer vel når bandmedlemmene er co-produsenter på filmen. 

Men historien er forsåvidt tidvis interessant og de bryter den 4. veggen på noen kreative måter et par ganger.

 

Siden jeg er fan av Iwan Rheon skulle gjerne sett mer av han. Følte han og Mark Mars sin arc ble litt anonym til tider, men kanskje det bare var sånn Mark Mars var.

Er vel ikke en film jeg trenger å se igjen. 

 

2,5/5

(Innlegget ble redigert 22.03.19 16:16)

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4365
22.03.19 17:30

Mark Mars"


*Mick ;)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19598
22.03.19 17:41
TrondLFC: " Mark Mars"
*Mick ;)

...ja, der ser du. 

(Innlegget ble redigert 22.03.19 17:42)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
22.03.19 18:28
Machine_Head: You know it! Til min store glede/lettelse kan jeg rapportere at hun synes den var veldig bra, ellers hadde nok forholdet røket.

Haha, da var den største forholdstesten unnagjort.

Gratulerer!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
22.03.19 18:33
trøndergutten: Si ifra hvis du begynner å høre på de. Jeg er spent på hva du synes.

Da har jeg hørt igjennom en episode, og det selvfølgelig om Flat Earthers. Synes de gjør en ryddig prosess og kommer absolutt til å høre mer på de.

 

Ellers må jeg bare slenge denne videoen med når Flat Earthers først er såpass "hotte". Spesielt delen med helikopteret er så SJUKT FETTE innertier at alle egentlig burde ha skjønt det nå.

(Innlegget ble redigert 22.03.19 18:38)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2986
23.03.19 10:36

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)


Velfortjent oscar. Ufattelig vakker å se på, det friskeste og peneste jeg har sett på årevis. Handlingen kunne vært rævva og jeg hadde fortsatt kost meg gløgg ihjel. Men handlingen er nemlig ikke rævva heller, en helt ny historie der humoren sitter som et skudd. Kjedet meg ikke et sekund. Men nok en gang, det visuelle. Orgasme.9/10


Thor: Ragnarok (2017) - rewatch 


Fortsatt den soleklart beste fra Marvel i mine øyne. Hulk og Thor er den perfekte duoen. Kunne gjerne sett to timer til fra planeten Sakaar. 

8/10

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
23.03.19 11:52
GimleSag: Hulk og Thor er den perfekte duoen.

Helt til man får Spider-Man og Deapool.


Neida, kommer vel aldri til å skje. Men man kan vel alltids drømme. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
23.03.19 12:14

Coco

Det eneste jeg savner er mer musikk.

8.5/10

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1979
23.03.19 13:19

Lasermannen (2005)

Hadde egentlig tenkt å utsette denne til påsken, da jeg har alltid vært glad i å se nordisk (spesielt svensk) krim på den tia av året men greide altså ikke å vente lenger. Uansett, kort fortalt blir man her gjennom nærmere 5 timer flue på veggen for det som er et meget interessant, velspilt og tidvis guffent innblikk bakom de brutale hendelsene som rystet søta bror på tidlig nittitallet og hvor man følger hovedkarakteren John Ausonius ferd fra å være en tilsynelatende intelligent og lovende student på 70-tallet, før ferden bråsnur til en stadig mer forvirret og sosialt utilpasset ung mann som til slutt ender opp med å "finne" seg selv på tampen av 80-tallet da gjennom å ende opp som et selvhatende arisk jappe-monster nærmest som tatt ut av et eller annen sinnsvakt nazi-eksperiment for deretter å bli sluppet løs på et fullstendig intetanende samfunn.

Når Lasermannen herjet som verst så var jeg bare guttungen og må vel innrømme at det lille man visste om Lasermannens ugjerninger er vel da egentlig mest via mange forskjellige medieoppslag de siste 10 årene og hvor temaet blind vold i retning innvandrere har blitt forsøkt linket opp mot nye potensielle "Lasermenn" i norden, men antageligvis mest grunnet at denne type skremselspropaganda selger godt og mediene elsker jo sine"menn", enten da Lasermannen, Lommemannen, Trusemannen, Sleggemannen, osv osv.

Det første som slår meg er hvor befriende det er å se en slik type krimserie, helt blottet for de litt for ofte "feilfri" pene og velkledde menneskene man så ofte ser i den type underholdning. Joda, så har dem ofte en eller annen diagnose og kanskje besitter de en stor føflekk i ansiktet, en skjev tann, en "morsom" aksent eller kanskje en ørliten overdose av overentusiasme eller gid a meg, et bittelite arr på munnviken. Ting som jo kan bidra til å gjøre dem mer "menneskelige" og jordnære slik at seerne kan "kjenne seg litt bedre igjen" og heie på karakterene i favoritt seriene. Til syvende og sist så tar uansett TV-heltene det som regel igjen ved å inneha et lite arsenal av superegenskaper og skyhøy IQ etc. I Lasermannen derimot er det ingen tegn til denne type latterlige klisjeer. Her blir politiet nærmest avskrevet som ubrukelige og Lasermannen selv tross sitt kalkulerende og kjølige hverdagslige preg blir raskt forvandlet til en noe klønete og ufrivillig "komisk" figur som utrolig nok greier å gjennomføre såpass mye faenskap uten at noen greier å stoppe han gjennom et nesten 2 år langt terrorvelde, og det er langt mer skremmende og guffent enn mye av hva som har blitt skrevet og produsert av krimserier i moderne tid, og det verste er jo at det er sant.

5 timer har sjelden flydd så raskt unna, for dette var meget god underholdning. Spennende og uberegnelig og hvor skuespiller David Dencik gjør en fenomenal innsats som den åpenbart forstyrrede John Ausonius som vi følger gjennom flere forskjellige deler av hans liv, både fortid, nåtid og gjennom hendelsene som Lasermannen. Som nevnt tidligere fremstår han nærmest desperat i sitt søk på å få innpass i det svenske samfunnet, og det kommer frem at han selv var barn av tyske innvandrere og grunnet sitt utypiske svenske navn samt mørke hår og øyne begynte så et sterkt selvhat å vokse seg frem og dette blir altså med tiden et vondt sår som aldri lar seg lege.

Gjennom de mange angrepene kunne regissøren ha raskt gått for en mer actionfylt Beck/Wallander type handling for ikke å glemme å inkludere en rekke langt mer kjente og kjære fjes og navn, og tross av at man finner igjen typer som Ralph Carlsson, Leif Andrée, Per Moberg, Sten Ljunggren og Mats Blomgren så må vel kanskje de klassifiseres som mer karakterskuespillere enn kjente nordiske skuespillere, men her hjelper det godt på at man ikke har noen Lassgård, Haber, Persbrandt eller Krister Henriksson som dukker opp og gjør sin "greie", men et knippe meget dyktige og mer "hverdagslige" mennesker og det fungerer som bare pokker.

Filmen er ikke særlig "polert" og ser nesten ut som en noe sliten dokumentar gjort med et håndholdt kamera, men dette bidrar til å gjøre at man føler at en kommer nærmere på både karakterer og hendelser enn om det hadde sett mer "Hollywood" stort budjsett aktig ut.

Denne skal definitivt sees igjen, og er så absolutt en keeper i samlingen. Kosta meg bare en tier, men dæven endelig så får man altså igjen for alle timene med totale bomkjøp gjort de siste månedene. Blir vanskelig å gå tilbake til vanlig svensk krim etter å ha sett en så god serie, men det mest er langt bedre enn Varg Veuuuuummmm og norsk "kvalitets" krim.

8,5/10

Evil Ed (1995)

Nok et svensk produkt, men kvaliteten er nok ikke helt i samme gate som den ovenfor nei. Dette er svensk skrekk-komedie "historie" og en film som jeg av en eller annen grunn aldri endte opp med å se, men husker jo veldig godt VHS coveret i den lokale videoutleiesjappa på 90-tallet. Men ble aldri leid inn, og tenkte vel at før eller siden kommer dagen, men så forsvant sjappa og dett var dett. 

Uansett, endte opp med å finne en råbillig DVD kopi på en loppis i fjor og først nå har jeg så smått begynt å forsøke å tråle meg litt etter litt gjennom de mange impulskjøpene som ble gjort den gang. 

Filmen handler om en noe naiv men dyktig filmklipper der blir bragt inn til et snuskete lavbudsjetts selskap der spesialiserer seg på å lage billig tortur-porno da med en meget etterspurt vare ved navn Loose Limbs og det blir tydelig og klart at jobben er å gjøre disse filmene mer salgbare. Den nyansatte Ed får beskjed om å flytte inn i et større hus hvor han kan få jobbe i fred, men dessverre blir snart jobben litt for nærgående og den godeste Ed mister snart besinnelsen fullstendig når karakterer fra filmene han kutter i begynner å dukke opp i virkeligheten.

Evil Ed er slettes ikke så verst som mange vil ha det til. Den åpner faktisk "lovende" og spesial effektene, kostymer/sminke og lokaler er overraskende gjort levert, dessverre faller filmen gjennom i det vår "helt" Ed mister hodet fullstendig, og i stedet for å bruke litt mer tid på å bygge opp rundt dette så går det heller for veldig dølle og kjipe referanser til David Lynchs Blue Velvet (1986) og lignende kult-filmer med et par halvmorsomme forsøk via en meget kåt bever som blir bragt opp gang på gang. Siste halvtimen er direkte kjedelig og lå bare i senga å ventet på at det skulle ta slutt. Synd i grunn, for som sagt første halvtimen var underholdende og hadde den klart å holde noenlunde samme tempo/kvalitet utover ville jeg gitt den en snill 5/10, men faller i stedet ned på en: 4/10

The Emperor's New Groove (2000)

Enda en usett Disney "klassiker" fra tampen av 90-tallet/tidlig 00-tallet der man aldri har egentlig hatt noen særlig interesse av å se, men til en tier i brukt utgave så tenkte jeg at kan jo gi den en sjanse, bare for å se om man har gått glipp av en liten perle. Den gang ei, og nå må jeg begynne å lære meg at Disney hånd animerte klassikere med stor K gikk av med pensjon etter Løvenes Konge (1994). Det var peaken, etter det kom stort sett middelmådigheter og andre lettglemtheter som oftest ikke er verdige å ha stående i Disney samlingen, om en da ikke bare må ha alle i hylla på grunn av nummerne eller nostalgi.

The Emperor's New Groove åpner med et nokså morbid (kan være bare meg og min fantasi) bilde av det som ser ut som Mowglis avkappende hode, hengende i et tre uti ei dampfylt sump. Vel, så er det over og ut og vi ender opp med 77 minutter med krampeaktig og slitsom "humor" i samme stil som Lilo og Stitch (2002), Q-Gjengen (2004) og Lille Kylling (2005). Rævdårlig og utrolig billig komedie med irriterende stemmer, her kanskje en som er nær å toppe den forjævlige prestasjonen til Zach Braff (i Lille Kylling) nemlig komiker "talentet" David Spade. Å hvorfor i helvete gikk jeg ikke for den norske versjonen (ville sikkert ikke hjulpet mye det heller). Men, jeg er jo fan av John Goodman så noe bra er det jo å hente her. Musikken derimot, igjen glemt nesten før man rekker å blunke. 

Denne gikk rett i søpla dagen derpå, og hvor den slags Disney skvip hører hjemme. 

4/10

(Innlegget ble redigert 23.03.19 13:35)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14106
23.03.19 13:26
Frank.N.Steen: The Emperor's New Groove (2000) Enda en usett Disney "klassiker" fra tampen av 90-tallet/tidlig 00-tallet der man aldri har egentlig hatt noen særlig interesse av å se, men til en tier i brukt utgave så tenkte jeg at kan jo gi den en sjanse, bare for å se om man har gått glipp av en liten perle. Den gang ei, og nå må jeg begynne å lære meg at Disney hånd animerte klassikere med stor K gikk av med pensjon etter Løvenes Konge (1994). Det var peaken, etter det kom stort sett middelmådigheter og andre lettglemtheter som oftest ikke er verdige å ha stående i Disney samlingen, om en da ikke bare må ha alle i hylla på grunn av nummerne eller nostalgi. The Emperor's New Groove åpner med et nokså morbid (kan være bare meg og min fantasi) bilde av det som ser ut som Mowglis avkappende hode, hengende i et tre uti ei dampfylt sump. Vel, så er det over og ut og vi ender opp med 77 minutter med krampeaktig og slitsom "humor" i samme stil som Lilo og Stitch (2002), Q-Gjengen (2004) og Lille Kylling (2005). Rævdårlig og utrolig billig komedie med irriterende stemmer, her kanskje en som er nær å toppe den forjævlige prestasjonen til Zach Braff (i Lille Kylling) nemlig komiker "talentet" David Spade. Å hvorfor i helvete gikk jeg ikke for den norske versjonen (ville sikkert ikke hjulpet mye det heller). Men, jeg er jo fan av John Goodman så noe bra er det jo å hente her. Musikken derimot, igjen glemt nesten før man rekker å blunke.  Denne gikk rett i søpla dagen derpå, og hvor den slags Disney skvip hører hjemme.  4/10

Dette jo være en spøk.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1979
23.03.19 13:39

Blodig alvor! Nanananana 

Spøker aldri når det kommer til Disney filmer og nå har jeg fortsatt igjen Hercules (1997) og Mulan (1998) men slik det er nå med tanke på at samtlige Disney "klassikere" i perioden 1995 og oppover mot første halvdel av 00-tallet (minus Atlantis, som jeg faktisk likte veldig godt) har skuffet stort sett mer enn de har imponert, forventer jeg vel ikke så altfor mye av de to heller. Ville jo vært kjekt med en hyggelig overraskelse en gang i blant, men nei det tør jeg ikke håpe på lengre, er så jævlig lei av skuffelser og nedturer så tenk negativt og ikke bli skuffet, det er mottoet fremover.

(Innlegget ble redigert 23.03.19 13:39)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33191
24.03.19 01:55

Bohemian rapsody:

Denne filmen imponerte meg. Castingen var suveren, de små subtile referansene som dukket opp innimellom, blant annet til Waynes world var morsomme. 

De fikk godt frem den ekstravagante, voldsomme, men også veldig usikre Freddie Mercury.

Og noen av de storslåtte scenene, blant annet fra Live Aid ga meg gåsehud. Det kan kanskje være fordi det er det første jeg bestemt kan huske at jeg så på TV. Live Aid en varm sommerdag i 1985, jeg hadde vært ute og lekt, kom inn, der sitter gamlingen (som ikke var så gammel den gangen) og der på Live Aid. I det jeg setter meg ned går Mercury på scenen. De neste 20 minuttene var magiske for en ung smurf. Tidenes beste vokalist, og tidenes sceneshow.

Bonusinfo: Det er noe som kalles Mandela-effekten. At man er overbevist om at en hendelse har skjedd som ikke har skjedd. Det finnes flere slike lister på nett. Og en ting som dukker opp ofte er at We are the Champions ikke avsluttes med ...the world. 

Det sjokkerte meg og jeg gikk inn på Spotify for å sjekke. Og det stemmer. Den avsluttes med ...we are the champions... og så fader den ut. 

MEN!! Under Live Aid. 13. juli 1985 så avslutter Freddie Mercury sangen med ...the world

Og det var deilig å lese for det har irritert meg helt siden jeg så den informasjonen på nett første gang. 

(Innlegget ble redigert 24.03.19 01:57)

Helena_M
Helena_MInnlegg: 9730
24.03.19 11:05

Us   5/10


 


Noen deler av filmen var skremmende, men det ble bare tull etterhvert etter min mening.


 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1979
24.03.19 15:47

Amos & Andrew (1993)

Skuffende krim-komedie der jeg gikk inn med kanskje en smule for høye forventninger grunnet duoen Nicolas Cage og Samuel L. Jackson i hovedrollene, men dette var lettglemt og ikke spesielt morsomme greier. Synd i grunn, da temaet var interessant men resultatet var tidvis dårlig og irriterende gjennomført, med altfor mye fokus på idiotisk slapstick og umorsomme enkeltscener/karakterer og der tar opp for mye tid. Kun for de som må se alt av Cage og Jackson og langt i fra noen stor filmopplevelse.

4/10

Lake Placid (1999)

Var sikker på at jeg hadde sett denne tidligere, og joa, men det er jommen meg lenge sia og. Husker gamla som mata sine kjære små kjæledyr og den alltids irriterende Oliver Platt, men her blir han jaggu overgått av en enda mer slitsom og irritabel Bridget Fonda. Denne type monster filmer var virkelig i vinden på andre halvdel av 90-tallet. Anaconda (1997), Creature (1998), Deep Blue Sea (1999 og Komodo (1999) var bare noen der heiv seg på trenden med enorme reptil og hav monstre som sluker alt og alle i et jafs. Anaconda var nok den jeg likte aller best. Jennifer Lopez før hun ble JLO og Jon Voight som psykotisk viltjeger på jakt etter gedigen monsterslange der skriker som en stukken gris var god underholdning, og mini-serien Creature med Craig T. Nelson og Kim Catrall var komedie-gull hvor en hai-mutant ender opp med å klatre i trær og gå opp trapper osv, men Deep Blue Sea og Komodo var aldri min greie. 

Lake Placid er tross av et imponerende galleri av navn både foran og bak kamera som deriblant Bill Pullman, Brendan Gleeson, Stan Winston, Steve Miner, David E. Kelley osv en nokså skuffende og tam affære der prøver for hardt å være morsom og kul, men føles mer krampeaktig og mangler balansen for å være en god og gjennomført monsterfilm. Det blir liksom aldri noe helt greie på verken karakterer eller historie og monsteret selv er ikke spesielt spennende, men effektene er derimot slettes ikke gærne til å være nesten 20 år. I likhet med Anaconda fikk altså denne flere DTV "oppfølgere", men de har jeg ikke planer om å sjekke ut med det første. 

5/10

(Innlegget ble redigert 24.03.19 15:53)

Bml-93
Bml-93Innlegg: 897
24.03.19 23:51

Us

Har egentlig ikke så mye å si om filmen enda. Trenger å se den igjen.
Hovedgrunnen til det er at jeg var på en visning med muligens det verste publikumet jeg har opplevd noensinne.
Jeg er ofte på kino og har som regel bare positive opplevelser. Selv under skrekkfilmer og med tenåringspublikumet. Hender det er noen irritasjonsmomenter av og til, men sjeldent noe som ødelegger hele turen for meg. I kveld var det derimot en ren katastrofe. Folk som pratet høylytt gjennom hele filmen, en som konstant sparket i stolryggen på meg, og mobiler som lyste opp overalt. Hun ene som satt foran meg var så ofte innom snapchat at det var nesten sånn at jeg lærte mer om henne enn karakterene i filmen.
Mennesker er søppel. Er det virkelig mulig å ha så lite respekt for andre? Ser de ikke selv hvor irriterende det er? 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 19598
25.03.19 00:02
Bml-93: Folk som pratet høylytt gjennom hele filmen, en som konstant sparket i stolryggen på meg, og mobiler som lyste opp overalt. Hun ene som satt foran meg var så ofte innom snapchat at det var nesten sånn at jeg lærte mer om henne enn karakterene i filmen.

Hva faen..


Heldigvis lenge siden noen har virkelig irritert meg under en kinovisning(Var vel under You Were Never Really Here for ca et år siden da personen skrått bak meg snakket høyt til den han satt ved siden av), men hvis jeg har anledning prøver jeg alltid å gå så tidlig som mulig på dagen for en tom sal. Men det er jo selvfølgelig vanskelig for folk som arbeider noe ala 8-16. 


Har klart å få tom sal to ganger, under Blade Runner 2049 og First Man. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 16855
25.03.19 07:09
Frank.N.Steen: Den gang ei, og nå må jeg begynne å lære meg at Disney hånd animerte klassikere med stor K gikk av med pensjon etter Løvenes Konge (1994). Det var peaken

Et Kongerike for en Lama er tidenes morsomste Disney-film. Gå og legg deg.


HAN E HERRE OVER NASJONEN! HAN E SKAPT FOR DEN POSISJONEN!

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 805
25.03.19 10:48
Bml-93: Mennesker er søppel. Er det virkelig mulig å ha så lite respekt for andre? Ser de ikke selv hvor irriterende det er?

Fatter ikke at folk virkelig gidder å bruke 100kr++ på å sitte i en mørk sal og gjøre akkurat det samme som de kan gjøre på soverommet sitt hjemme. 


Håpløst.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33191
25.03.19 10:58

Mobilbruk i kinosalen er en uting. de burde scramblet signalene inne i salen slik at det ikke var nettilgang.

Samme med ungdommer som sitter og plager andre. To ganger har jeg reist meg og gått bort til slike plageånder og gitt dem EN sjanse til å kutte ut. Det fungerer faktisk.

Før i tiden ga ungdommen blaffen, men i dag får jo ungdommer angst og går inn i transe om noen voksne irettesetter dem. Så noe bra har det kommet ut av mangelen på oppdragelse som regjerer i samfunnet.

(Innlegget ble redigert 25.03.19 10:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg