Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
TopOfTheWorld
TopOfTheWorldInnlegg: 1605
09.10.19 00:51

Ser at listen jeg la ut tidligere var litt gammel og ikke hadde nyere filmer og forandringer. har lagt til alle live action og animated jeg har sett. Top 40


 


1.The Dark Knight Rises


2.Batman Begins


3.The Dark Knight


4.Joker


5.The Dark Knight Returns Part 2


6.Batman: The Killing Joke


7.Batman: Under the Red Hood


8.The Dark Knight Returns Part 1


9.Justice Leauge: Flashpoint Paradox 


10.Batman v Superman


11.Batman Beyond: Return of the Joker


12.Batman: Mask of Phantasm 


13.Batman: Hush


14.Batman: Year One


15.Superman/Batman: Public Enemies


16.Batman: Bad Blood 


17.Batman vs Robin 


18.Batman & Mr. Freeze: SubZero 


19.Son of Batman 


20.Suicide Squad: Hell to Pay


21.Batman: Assault On Arkham 


22.Superman/Batman: Public Enemies 


23.Superman/Batman: Apocalypse 


24.Justice Leauge


25.Suicide Squad 


26.Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles 


27.Batman 1989


28.The Batman vs. Dracula 


29.Batman Ninja 


30.Batman: Gotham by Gaslight


31.Batman and Harley Quinn 


32.Batman Returns


33.Batman: Lego Movie


34.Batman: Mystery of Batwoman 


35.Gotham Knight 


36.Batman Unlimited: Animal Instincts 


37.Batman Unlimited: Monster Mayhem


38.Batman & Robin


39.Batman Forever


40.Batman The Movie 1966


 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
09.10.19 05:54
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:42)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 07:53
Ale-Jet: Interessant. Tror dette blir nattens film, med tanke på at jeg ligger hjemme småforkjøla. Har aldri sett filmen i sin helhet, og må si jeg er spent på hvordan Nicholson portretterte The Joker.

eppaen sier det jo ganske så greit, en side tilbake, da med at det har nok en del å si hvordan man først ble introdusert for Batman universet og som guttunge var jo det å gå fra Lynvingen (tror de fortsatt gikk under dette navnet som månedlig tegneserie her til lands på tidlig 90-tallet) samt den komiske Adam West 60-talls Batman tv-serien og da over til det langt mer faretruende, mørke og stemningsfulle Gotham by under regi av Tim Burton. Vel, det var jo som dag og natt og søndagsfilmene på TV3 ble liksom aldri helt det samme, verken før eller siden.

Nostalgi har utrolig mye å si for at nettopp Batman (1989) fortsatt rager såpass høyt. Men som sagt stemningen og hvordan Gotham by føles ut som en helt egen og unik verden som aldri helt har blitt matchet før i en live-action film (synes nå jeg da) og der muligens handlingen går unna i et nokså høyt tempo pluss en noe stor overdose med Jack Nicholson og Prince "showing" osv, men alt dette er ting som i grunn aldri har plaget meg noe særlig. I stedet eier Michael Keaton fullstendig som total badass men en der også var i stand til å kle utmerket inn i rollene mellom å være festglad jappe-playboy og en tynget sjel med mørk fortid som konstant hjemsøker han.

Favoritt Jokern min er nok et sted mellom Nicholson, Ledger og Hammils utgaver (enda ikke sett Phoenix i Joker) men hadde likevel vært meget interessant i å sett hvordan eventuelt Brad Dourif ville ha gjort seg i samme rolle dersom Burton hadde fått viljen sin. Men antar at studioene med såpass mye penger involvert ønsket å satse på en svær og velkjent Hollywoodstjerne, fremfor en langt mindre kjent karakterskuespiller.

Synes forresten den unge versjonen av "Jokeren" eller da rettere sagt Jack Napier var en meget spennende fyr, som tross sine knappe 30 sekunder eller mindre på skjermen likevel var i stand til å levere kanskje den aller mest uforglemmelige Joker replikken i hele filmen:

"Have you ever danced with the devil by the pale moonlight?"

Men, nok om det. Spent på hva du syntes, om du da endte opp med å se hele filmen i natt og hvordan det gikk.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 07:54)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 22010
09.10.19 08:20

Batman fra 1989 i natt, og må si jeg ble overrasket over hvor mye screentime The Joker fikk. Nicholson spiller strålende, og denne scenen skilte seg ut. Foretrekker nok Bale som Batman framfor Keaton, men skjønner at nostalgi kommer inn i bildet her. Jeg var ikke engang født når denne filmen kom ut. Ellers synes jeg Tim Burton klarer å skildre Gotham på en god måte. Byen føles kald og nådeløs i førsten. Mens den får litt mer varme og lekenhet over seg etterhvert. Må også nevne at Kim Basinger er megahot i denne. Tror aldri jeg har sett en penere skuespillerinne. 8/10

-Jolla
-JollaInnlegg: 17882
09.10.19 08:33
Ale-Jet: Må også nevne at Kim Basinger er megahot i denne. Tror aldri jeg har sett en penere skuespillerinne.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 08:34)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17937
09.10.19 09:06
Ale-Jet: Foretrekker nok Bale som Batman framfor Keaton

Men Keaton knuser Bale som Bruce Wayne igjen :-) 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 22010
09.10.19 09:15

Får se Batman Returns fra 1992 i morgen før jeg konkluderer helt. Keaton passer utvilsomt i rollen og spiller naturlig. Har sett bruddstykker av Returns før på TV. Frykter det blir overkill med både Penguin og Catwoman, men vi får se.

MrPets
MrPetsInnlegg: 745
09.10.19 09:34
Ale-Jet: jeg ble overrasket over hvor mye screentime The Joker fikk

Denne filmen burde jo strengt tatt vært kalt Joker, det er liten tvil om hva Burton egentlig bryr seg om. Det er enda mer tydelig i Batman Returns. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 13:51
Ale-Jet: Så Batman fra 1989 i natt, og må si jeg ble overrasket over hvor mye screentime The Joker fikk. Nicholson spiller strålende, og denne scenen skilte seg ut. Foretrekker nok Bale som Batman framfor Keaton, men skjønner at nostalgi kommer inn i bildet her. Jeg var ikke engang født når denne filmen kom ut. Ellers synes jeg Tim Burton klarer å skildre Gotham på en god måte. Byen føles kald og nådeløs i førsten. Mens den får litt mer varme og lekenhet over seg etterhvert. Må også nevne at Kim Basinger er megahot i denne. Tror aldri jeg har sett en penere skuespillerinne. 8/10

Hyggelig å se at den falt såpass godt i smak, spesielt siden du aldri har sett hele filmen før. :)

Scenen du nevner er jo av episke dimensjoner, og der Michael Keaton viser hvorfor han var mer enn verdig nok (tross Batman fansens store frykt for at han ville bli funnet altfor lett i rollen som Batman/Bruce Wayne) til å gå opp mot en veletablert gigant som Jack Nicholson, og elsker særlig hvordan han greier med et øyeblikks "improvisert" galskap å få det selvgode smilet hos Jokern til å visne hen, om bare for en kort stund:

"You wanna get nuts? Come on! Let's get nuts."

Ellers flott beskrevet angående Gotham by da i Burtons første forsøk. Kald, fiendtlig men likevel som du nevner utover blir den etterhvert full av liv og eventyr og står igjen som en av mine favorittbyer satt til filmverden da sammen med Blade Runner

Kim Basinger ja, wow hva skal en egentlig si? Dama var jo på den tiden og frem til et stykke ut på tidlig 90-tallet ei gudinne på det store lerretet og hun har sjeldent sett så heit ut som på den tiden hvor Batman ble spilt inn.

Anbefaler deg å se My Stepmother Is An Alien (1988) for ei mer smellheit Basinger utgave kan jeg ikke huske å ha sett, vel foruten en 90-talls film jeg har muligens glemt navnet på men nok aldri vil glemme for et par enkeltscener, da hvor jeg tror hun spilte mot sin tidligere ektemann (mulig en nyversjon av The Getaway) og ja, det var definitivt interessante saker.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 13:55)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 14:01
MrPets: Denne filmen burde jo strengt tatt vært kalt Joker, det er liten tvil om hva Burton egentlig bryr seg om.

Var det ikke Burton som en gang ble nokså "hatet" av en del Batman fans allerede før filmen ble til, grunnet et sitat om at han aldri hadde lest en tegneserie i hele sitt liv. Men har jo også hørt at han var sterkt inspirert på den tiden av Alan Moores The Killing Joke og Frank Millers Batman utgivelser på 80-tallet, så vil tro det er litt skurring i hva som er rett og  galt her. 

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 3218
09.10.19 14:05

For en dokumentar dette er,burde kanskje vært postet i Musikk forumet,men konserten i 72 av Aretha Franklin..i just say no more


Bare må sees og oppleves 10/10 ,det opptaket der er jammen meg ,hvis ikke det ble Pulizer pris verdig..wow! det holder en gang..lommetørklet..jepp..musikken...lommetørkle igjen..satt meg ned på gulvet etterpå,og tenkte 10 år frem da Luther Vandross,en annen stor mannlig vokalist faktisk produserte Aretha for denne..og tenkte..fikk puste  ut


https://www.imdb.com/title/tt4935462/?ref_=nv_sr_4?ref_=nv_sr_4


Aretha Franklin-Amazing Grace


Aretha goes Disco


https://www.youtube.com/watch?v=cHd8JFBpXF8


10 år senere


Sofonda

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 14:13
Ale-Jet: Får se Batman Returns fra 1992 i morgen før jeg konkluderer helt. Keaton passer utvilsomt i rollen og spiller naturlig. Har sett bruddstykker av Returns før på TV. Frykter det blir overkill med både Penguin og Catwoman, men vi får se.

Burde nesten ventet en måned eller litt lengre, da Returns er jo perfekt å se før jul. Men klart slettes ingen dum ide å gyve løs på den allerede nå om du likte Batman såpass godt. 

Returns var min andre store Batman filmopplevelse, også den via søndagsfilmen på TV3 og denne gang ble det bråk i heimen. Mamma var ikke særlig glad for det som foregikk på skjermen, og kan jo forstå det.

Her blir man servert massevis av "voksen" humor (en del meget slibrige sådan mellom De Vito og Walken), ei grisefin Michelle Pfeiffer som store deler av tiden befinner seg inni et tettsittende S&M kostyme og som det oser sex av, Danny  De Vito som grotesk uhyre med en sadistisk plan om å hale alle de førstefødte barna i Gotham by dypt ned i kloakken for deretter å drepe dem, Christopher Walken som psykotisk og stormannsgal, og selvsagt må jo Michael Keaton ikke glemmes (noe som dessverre virker så for mange, der han igjen havner bak langt større navn) som en kanskje enda mer badass Batman utgave en tidligere og hvor går nærmest i totale Charles Bronson mode på skurkene som blir brent levende, sprengt i filler og stort sett fremstår som reine drapsmaskinen og enda har man ikke kommet til alle de nasty og herlige små øyeblikkene som bare gjør Returns enda mer underholdende ved flere gjensyn. 

Alt i alt, en herlig julefilm for hele familien.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 14:13)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
09.10.19 14:17
Frank.N.Steen: Scenen du nevner er jo av episke dimensjoner, og der Michael Keaton viser hvorfor han var mer enn verdig nok (tross Batman fansens store frykt for at han ville bli funnet altfor lett i rollen som Batman/Bruce Wayne) til å gå opp mot en veletablert gigant som Jack Nicholson, og elsker særlig hvordan han greier med et øyeblikks "improvisert" galskap å få det selvgode smilet hos Jokern til å visne hen, om bare for en kort stund:

Også må vi ikke glemme at Batman har tidenes stiligste bil i denne filmen.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 14:21
Tormund: Også må vi ikke glemme at Batman har tidenes stiligste bil i denne filmen.

"It's the car, right? Chicks love the car." 

Ålreit, fra feil film men joa Batmobilen til Keaton var definitivt en babemagnet og et litt mer imponerende skue enn den dølle Battumbleren (eller hva den nå het i Nolan trilogien).

(Innlegget ble redigert 09.10.19 14:22)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
09.10.19 14:25
Frank.N.Steen: Ålreit, fra feil film men joa Batmobilen til Keaton var definitivt en babemagnet og et litt mer imponerende skue enn den dølle Battumbleren (eller hva den nå het i Nolan trilogien).

Enig, ble skuffet over at Batman ikke har Batmobilen i den nyeste trilogien. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 14:28

Var vel i grunn en prototype om jeg ikke husker helt feil men har liten tro på at Batman ville greid å fått Kim Basinger til sengs med et slikt gyselig kjøretøy på første date.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70139
09.10.19 14:33
Frank.N.Steen: Ålreit, fra feil film men joa Batmobilen til Keaton var definitivt en babemagnet

Den scenen du linker til gir dog en tvilsom vibe. 


"Why won't you answer me? Where are we going? Are you driving me to your rape cave?"

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 15:19
Artaxerxes: tvilsom vibe

Og det ble vel i grunn ikke noe særlig mindre tvilsomt det som tar sted senere utover i filmen.

Burton slapp definitivt igjennom mye rart og ganske så spenstige ting i Batman filmene sine, spesielt de man gjennom barndommens øyne aldri forstod særlig av men som jo har ved senere besøk fått en litt annen betydning.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 15:20)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 22010
09.10.19 15:57

Kan du forklare hva Nicholson mener når han sier: Never rub another man's rhubarb.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3589
09.10.19 16:07

Tja, et kjapt søk og man endte opp med denne "oversettelsen":

"It means stay the fuck away from my girl."

(Innlegget ble redigert 09.10.19 16:07)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
09.10.19 18:45

Andre som gleder seg til Breaking Bad filmen på fredag? 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52980
09.10.19 20:13
TheUnitedWay: Andre som gleder seg til Breaking Bad filmen på fredag?

Absolutt.

MrPets
MrPetsInnlegg: 745
09.10.19 21:19

My Name is Nobody


Har jobbet meg gjennom det meste av Sergio Leones filmer som regissør, så da ble det denne filmen som han visstnok hadde idéen til (det kan jo bety hva som helst). Det endte opp med å bli en middelmådig opplevelse. Enkelte minneverdige scener og øyeblikk, men stemningsmessig beveger den seg over hele fjøla som gjør det vanskelig for meg å bli investert. Nei, jeg nøyer meg nok med å lytte til enkeltspor fra Morricones fremragende musikkspor. 

Zappadude
ZappadudeInnlegg: 1556
09.10.19 21:22
Frank.N.Steen: Skal forsøke å komme opp med ei toppliste bestående av favoritter med de man rangerer høyest til det motsatte av samtlige Batman filmer (både animerte og live action) en har sett. Som alltids vil jo nostalgi og den slags spille en viktig rolle i enkelte av valgene på lista mi, mens andre trengte nok et par gjensyn før de sakte men sikkert steg i gradene. Dette har jo også en annen side, der en har de man en gang satte langt høyere men hvor de så over årenes løp har dessverre gått i motsatt retning. 01. Batman (1989)  02. The Dark Knight (2008) 03. Batman: Mask of Phantasm (1993) 04. The Dark Knight Rises (2012) 05. Batman: The Dark Knight Returns Part 1 (2012) 06. Batman Beyond: Return of the Joker (2000) 07. Batman Begins (2005) 08. Batman: The Movie (1966) 09. Batman & Mr. Freeze: Subzero (1998) 10. Batman: Under the Red Hood (2010) 11. Batman Returns (1992) 12. Batman: The Dark Knight Returns Part 2 (2013) 13. LEGO Batman: The Movie - DC Heroes Unite (2013) 14. Batman: Gotham Knight  (2008) 15. Batman: Mystery of the Batwoman (2003) 16. Batman & Robin (1997) 17. Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt (2003) 18. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) 19. Batman: Year One (2011) 20. Batman Forever (1995) 21. Batman: The Killing Joke (2016) 22. Batman and Harley Quinn (2017) 23. Suicide Squad (2016) 24. Justice League (2017) 25. The LEGO Batman Movie (2017)

Hvis jeg skal rangere med en Top 10 blir det slik:

 

1. Batman ( 1989 )

 

2. Batman Returns ( 1992 )

 

3. Batman: Mask Of Phantasm ( 1993 )

 

4. The Dark Knight ( 2008 )

 

5. Batman Begins ( 2005 )

 

6. The Dark Knight Rises ( 2012 )

 

7. Batman: The Dark Knight Returns Part 1 ( 2012 )

 

8. Batman: The Dark Knight Returns Part 2 ( 2013 )

 

9. Batman Beyond: The Return Of The Joker ( 2000 )

 

10. Batman: The Killing Joke ( 2016 )

(Innlegget ble redigert 09.10.19 21:22)

upforgrabs
upforgrabsInnlegg: 7544
09.10.19 22:07

Death Wish 3


Paul Kersey (Charles Bronson) returnerer til New York, der sjansen for å bli ranet, voldtatt eller drept fortsatt er like stor, om ikke større enn i eneren. I de to forløperne var Kersey arkitekt om dagen og Mr. "Tar loven i egne hender" om natten. Nå har borgervernet blitt en fulltidsjobb, og Kersey får fritt løyve til å ta opp krigen mot "creeps'a", med støtte fra politiinspektøren (Ed Lauter).


Dersom man først skal gjøre noe over the top, så må man hvertfall ikke spare på kruttet. Det har de så definitivt ikke gjort her. Den siste halvtimen er noe av det mer hysteriske og herlige jeg har sett. Smilende pensjonister som skuer utover en krigssone av et nabolag i New York.


For en perle.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21290
09.10.19 23:46

Noen som har en undervurdert/oversett film å anbefale?

Sjanger ikke såå viktig. 

(Innlegget ble redigert 09.10.19 23:47)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 22010
09.10.19 23:57

The Comedy med Tim Heidecker.

beardman
beardmanInnlegg: 2837
10.10.19 00:22
Elguaje: Noen som har en undervurdert/oversett film å anbefale?

Memories of Murder

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21290
10.10.19 00:26
beardman: Memories of Murder

Så den for tre uker siden. 

Ekstremt bra film.

(Innlegget ble redigert 10.10.19 00:27)

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
10.10.19 05:13
Elguaje: Noen som har en undervurdert/oversett film å anbefale?

The Man who Planted Trees (kortfilm), Son of Saul, I Saw the Devil (om du ikke har sett enda, perfekt å følge opp Memories of Murder med ny mørk Sør-Koreansk), Us and Them (Netflix), Let the Corpses Tan, Gett: The Trial of Viviane Amsalem, Celda 211, Blind (Joachim Triers skribent med regi), Yourself and Yours, The Fool (2014), 24 Weeks, The Excavator, We are young we are strong, The Night of the Virgin, A Day, The Survivalist, Remember the Night, The Road Home, The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, Wait until Dark, The Normal Heart, The Disappearence of Elinor Rigby (Him, og så Her), The Day After, Le Doulos. 


En god blanding her, med mye utenlandsk film, mye jeg har sett på filmfestival som jeg er usikker på hvor lett det blir å finne, men som er verdt det, og noen litt enklere filmer å finne. Alle minst 4/5 imo, med Son of Saul og Man who planted trees på toppkarakteren. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg