Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
12.02.20 13:59
LaGoeba: Eller så kanskje hun lærer seg å se ordentlige filmer fremover.

Liten sjanse for det tror jeg :p 

MrPets
MrPetsInnlegg: 625
12.02.20 14:19
GimleSag: Spørsmålet er vel om jeg like godt kan se denne hjemme i stua, eller om det er en film man bør få med seg på kino?

Denne trekker meg utvilsomt til kinosalen. Så La Dolce Vita på Cinemateket i går, og det understreket bare min innstilling om at sort-hvitt-filmer gjør seg klart best på stort lerret. 

(Innlegget ble redigert 12.02.20 14:20)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20905
12.02.20 14:51
GimleSag: Spørsmålet er vel om jeg like godt kan se denne hjemme i stua, eller om det er en film man bør få med seg på kino?

Jeg vil si kino.

MrPets
MrPetsInnlegg: 625
12.02.20 20:27

In the Loop (2009)

Festlig politisk komedie om bakspillet rundt en krigserklæring. Uvant å se James Gandolfini utenfor Sopranos, men særs gledelig.

(Innlegget ble redigert 12.02.20 20:27)

Hitherto
HithertoInnlegg: 1170
12.02.20 22:10

Hitherto ser skrekkfilm, del 463.

 

Happy Death Day 2U

Jeg får ofte sansen for skrekkfilmserier som switcher sjanger, men jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om hva Happy Death Day gjorde. Første film var en skrekk-komedie med et Groundhog Day scenario. Happy Death Day 2U er et komedie-drama med noen thriller-aktige scener. Virkelig ikke det jeg hadde forventet, men man hintet egentlig til mulighetene i første film med sin «anything goes» attitude.

Denne her er mindre fokusert på mord-mysterier, selv om det er et her også. Mesteparten dreier seg om hovedpersonen Tree som kastes inn i et alternativt univers hvor Groundhog-loopen holdes ved like. Forskjellen er at dette universet har utviklet seg annerledes - moren hennes er i live, hun slemme fra forrige film er snill, og noen helt andre er morderen. Man vinner på de hjertevarme scenene som filmen setter opp. De fungerer.

Som skrekk-komeide fungerer den dessverre ikke så godt, og det er ikke bare fordi man kutter ned på grøss og gru, men fordi man introduserer en potensiell historie før man dropper den uten ettertanke. I første del av filmen hintes det til en alternativ tidslinje hvor noe apokalyptisk har skjedd. Umiddelbart ser det ut som noe som skal dominere filmen, men etter kort tid virker det som om den aldri eksisterte. Dustete. Man overvurderer også sine komiske talenter. Dette blir veldig slitsomt i lengden, spesielt når kvasi-alvoret som kontret moroa i den første nesten uteblir.

Synd jeg ikke fikk noe godt inntrykk for i enkelte scener er dette ganske brilliant. Spesielt scenene hvor Tree forsøker å komme overens med karakterene hun hadde problemer med i den første.

5/10

(Innlegget ble redigert 12.02.20 22:19)

PaulBearers_urne
PaulBearers_urneInnlegg: 4125
12.02.20 22:21

Sønner av Norge 4/6 , om folk i et nabolag.....Willie Hoel m.fl


Lone Wolf MqQuade 4/6 , Delta Force er mye mye bedre

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
13.02.20 08:30
Hitherto: Happy Death Day 2U

Enig her, har selv gitt den 5/10. Likte konseptet. Men ikke noe mer enn en helt middelmådig affære. 

Hvilke filmer har vi som leker med Groundhog Day konseptet?
Edge of Tomorrow
Happy Death Day 1 og 2
En episode av Supernatural, mener jeg å huske
...er i hvertfall de jeg kommer på. Må da finnes flere?

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7650
13.02.20 08:33

Source Code er jo brukbar. 

Hitherto
HithertoInnlegg: 1170
13.02.20 10:29
GimleSag: Hvilke filmer har vi som leker med Groundhog Day konseptet?

Av de som ikke er nevnt hittil...

 

Haunter

Hellraiser: Inferno

12:01 PM

Run Lola Run - På en måte. Her er det bare snakk om en 20 minutters periode.

The Endless - Her varer tidsloopen vesentlig lengre enn en dag.

Triangle - Her oppstår det nye tidslooper inne i hovedloopen og vi ser resultatet av tidligere repetisjoner.

Southbound - Trikset er at karakterene selv ikke vet at de er bundet til repetisjon siden de befinner seg i en slags skjærsild. 

(Innlegget ble redigert 13.02.20 10:32)

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 3163
13.02.20 13:27

2 særdeles gode filmer sett i sci-fi landet


"Looper" 7,5 med Bruce Willis i regi av Rian Johnson(Knives Out),samt en 8'er på denne av Ashton Kutcher


"The Butterfly Effect" 


 


Kwame

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 19166
14.02.20 10:17

Kommer ikke over hvor god Sandler var i Uncut Gems, en fantastisk skuespillerprestasjon. Safdie-brødrene er virkelig spennende. Gleder meg allerede til deres neste film.

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
14.02.20 13:12
Ale-Jet: Safdie-brødrene er virkelig spennende. Gleder meg allerede til deres neste film.

Nesten som de lager gull ut av gråstein. Lager en av fjorårets beste (?) filmer med Sandler i en oscarverdig rolle. Samt perlen "Good Time" med Robert Pattinson i 2017. Var kanskje rundt de tider karrieren til Pattinson virkelig tok fart...?
Og ikke nok med det, så spiller Benny Safdie selv den halvt tilbakestående broren til Pattinson i filmen. Mind blown.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3285
15.02.20 10:34

The Last Boy Scout (1991)

"This is the '90s. You can't just walk up and slap a guy, you have to say something cool first."

To falne helter blir ufrivillig dratt inn i kampen mot den mørkere siden av fotballbransjen og dens kyniske maktinnehavere.

Ikke sett denne tidlige 90-talls actionperlen på en god del år nå, og følte i grunn at valentines dag var en passende tid for å se denne igjen. For hva er vel ikke bedre og mer romantisk enn å se en utbrent og døddrukken Bruce Willis som detektivt Joe Hallenbeck starte opp dagen sammen med et flatklemt ekorn i fanget:

 "I think I f***ed a squirrel to death"

for deretter å komme hjem til sitt eget hus og kun bli møtt av ei hysterisk kone som nettopp har blitt høvlet over av Hallenbecks beste kompis (Bruce McGill).

Var litt små skeptisk til hvilken filmversjon man skulle gå for, da jeg husker at det var en del som mente at den norske DVD utgaven fra tidlig 00-tallet var brutalt klipt i fillebiter av sensuren, men min nordiske versjon (fra 2001) sto oppført med 1 time og 41 minutter og kan ikke se at noen sensursvin har vært innom med saksa og ødelagt nok en actionfilm. For her var det vold og moro hele veien. Hjerner som ble blåst ut, neser ble knust, bein ble most, og andre kropps lemmer skutt til filler samt hele menneskekropper maltraktert til en sky full av blod og gørr, osv.

For da å ikke glemme at nesten annethvert ord som blir sagt er stappet med banning, drittslenging og fornærmelser. 

Bruce Willis, Shane Black, Joel Silver og Tony Scott er alle på toppen av sitt game her, og smått utrolig at denne filmen ofte blir ignorert eller ikke funnet "verdig" å nevne blant Willis beste filmer fra 90-tallet, da mannen var jo som skapt for slike action eventyr.

Vil tro mange forventet eller var mer enn klare for ei ny runde Die Hard (vel Die Hard 2 hadde jo knapt blitt sluttet et år tidligere) og det er mange som vil ha det til at The Last Boy Scout var opprinnelig tiltenkt å være nok et kapittel i den tøffe hverdagen for John McClane, men at hele utbrent politimann som må redde kona og dagen, hadde kanskje gjort sitt, hvert fall for denne gang.

Dette medførte til en del større forandringer (mange, inkludert Shane Black sverger jo til at det fullstendige manuset til filmen er overlegen sluttproduktet) og det var reine krigen bakom kamera der Silver, Scott og Willis ikke akkurat var bestekompiser. 

Uansett, The Last Boy Scout innehar alt en kan ønske seg fra en tøff actionfilm og må vel være en av de mest siterbare filmene som er blitt laget. Shane Black var på sitt absolutt skarpeste her og fikk vel også betalt en massiv sum for innsatsen. 

En grei Willis regel var jo at desto mer blodig og forslått han ble utover i filmen, jo bedre ble det. Og filmen skuffer så absolutt ei. Duoen Willis og Damon Wayans har en knallgod kjemi (visstnok milevis unna realiteten).

Eller må en jo ikke glemme en av de aller kuleste skurkene fra 90-tallet, Milo (spilt mesterlig av Taylor Negron) "I am the bad guy!" som ikke ankommer før nesten det er gått 1 time av filmen, og tross sin dessverre noe korte tid på skjermen, greier han nå likevel å stjele showet, samt gå ut med det som må være en av de mest minneverdige skurke-exit avslutningene noengang. 

Alt i alt, når en film åpner med at en stakkar blåser huet av seg inne på en fullspekket fotballstadion og deretter følges så opp av den episke låta: Friday Night is a great time for fotball!

da veit en at man har noe godt i vente!

"Water is wet, the sky is blue, women have secrets. Who gives a f*ck?"

8,5/10

(Innlegget ble redigert 15.02.20 10:35)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3285
15.02.20 10:54
PaulBearers_urne: Delta Force er mye mye bedre

Og Code of Silence (1985) er mye, mye, mye bedre ;)

Lenge siden jeg har sett Lone Wolf McQuade nå, men husker godt hu berta med de stramme jeansa og flotte bakdelen, samt den totalt "random" bestefars golf-genseren som David Carradine har på seg i sluttfighten (som forresten står igjen som en av de kuleste fightene fra åttitallet). 

Var vel også her på denne tiden at Chuck Norris la om stil fra sitt mer sen 70-talls blond og kort hår, bart og da i retning av den klassiske Cowboy/Texas Walker Ranger imaget de fleste trolig kjenner han for.

(Innlegget ble redigert 15.02.20 10:54)

Zappadude
ZappadudeInnlegg: 1536
15.02.20 11:58

Children Of The Corn II: The Final Sacrifice ( 1992 ) Regi: David Price


4/10


Trailer


 


Children Of The Corn III: Urban Harvest ( 1995 ) Regi: James Hickox


4/10


Trailer


 


Children Of The Corn IV: The Gathering ( 1996 ) Regi: Greg Spence


4,5/10


Trailer


 


Anaconda ( 1997 ) Regi: Luis Llosa


6/10


Trailer


 


Friday ( 1995 ) Regi: F. Gary Gray


8/10


Trailer


 


Next Friday ( 2000 ) Regi: Steve Carr


7/10


Trailer


 


Friday After Next ( 2002 ) Regi: Marcus Raboy


7/10


Trailer


 


Må si at jeg virkelig liker disse Friday filmene, herlig underholdning.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3285
15.02.20 13:06
Zappadude: Children Of The Corn III: Urban Harvest ( 1995 ) Regi: James Hickox
4/10

Du har ikke akkurat blitt "blåst" i bakken av disse filmene du heller? 

Vil tro de gjorde det sterkt på videomarkedet for kom jo et mindre hav av "oppfølgere" i årene som fulgte. En remake kom jo også utpå 00-tallet.

(Innlegget ble redigert 15.02.20 13:06)

Zappadude
ZappadudeInnlegg: 1536
15.02.20 15:26

Children Of The Corn III: Urban Harvest ( 1995 ) var på vei å falle i god smak hos meg, men slutten ødela alt. Lite kreativt monster, som tygger på mennesker og det hele ser ut som om han tygger på barbie dukker.


Skal se de resterende filmene, men tror ikke jeg får noe kvalitet der heller.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20905
15.02.20 18:00
Elguaje: Jake Gyllenhaal som Mr. Music er alene verdt de 70 minuttene denne "musikalen" varer.
FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1612
15.02.20 19:25

StarWars; The Rise of Skywalker.

7/10

Litt sånn rinse and repeat følelse av disse siste filmene i rekken. Dog likte jeg filmen og jeg blir underholdt uten å kjede meg. Så det slår mye annet av de kjedelige filmene som tutler og går på kino for tiden. Savner en skikkelig god "blockbuster" film, får håpe James Bond filmen i april kan være en, traileren ser interessant ut ihvertfall. 

Ser lite film for tiden, rett og slett lite som frister av litt actionfilmer. Så Ready Player One opp igjen her om dagen, samme med Avengers Endgame. Gidder nesten ikke å se nye filmer, mistet litt piffen over å komme over noen virkelig gode filmer og lei av å se igjennom ræl for å finne det.

(Innlegget ble redigert 15.02.20 19:28)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 3285
16.02.20 11:23

The Fugitive (1993)

Etter å ha blitt funnet skyldig i drapet på sin kone, blir den anerkjente doktoren Richard Kimble (Harrison Ford) dømt til døden. Men under transporten videre til siste holdeplass, blir reisefølget utsatt for en større ulykke, noe der gir Kimble en unik mulighet til å flykte. 

Fanget i et kaos av forvirring og ubesvarte spørsmål velger Richard i stedet å kombinere all sin kunnskap og erfaring i det som skal bli en nådeløs kamp mot klokken, og der alt som betyr noe er å komme til bunns i hvem som myrdet hans kone.

Ikke sett siden vinter 2012 og var jommen meg på høy tid å få tatt et gjensyn. Herlig tidlig 90-talls action-thriller der byr opp på en heidundrende og tempofylt historie godt hjulpet av et førsteklasses skuespillergalleri og hvor spesielt Tommy Lee Jones er helt sjef i rollen som sjefs hunden der jobber på spreng for å spore opp sitt neste "bytte", og der Harrison Ford gjør en av sine kanskje aller beste roller, da som den sympatiske doktoren Richard Kimble.

Regissør Andrew Davis benytter igjen sin hjemby Chicago meget godt og sørger for å holde seerne på tå hevet så og si hele veien ut.

Joda, et par scener blir muligens litt vel over-the-top, og rettsaks scenen helt i starten går mulig litt vel kjapt unna, men på den annen siden ville det kanskje ikke gjort filmen noen pluss om det tok opp for mye tid, så like greit å bare kjøre i gang.

Denne fikk vel også en "oppfølger" et par år senere, da med Wesley Snipes i hovedrollen (selvsagt ikke som Dr. Kimble) og hvor flere av jegerne (Tommy Lee Jones med flere) fra The Fugitive gjentar sine roller. Jones leverte varene igjen, men Snipes var for mye "actionhelt" enn offer og følte aldri noe særlig sympati for han, og Robert Downey Jr. var også en nokså svak rollefigur, tross av at de forsøkte seg med noen tvister og vendinger som for min del aldri helt fungerte. 

Grei action-thriller, men aldri i nærheten av Jaget.

Uansett, The Fugitive (1993) er og blir en fanden-meg god og underholdende action-thriller av den bedre sorten og helt klart noe av det ypperste Harrison Ford og Tommy Lee Jones gjorde på nittitallet. 

8/10

Ble en annen film fra 1993 i går også, men for min del dessverre en mindre nedtur da via Brian De Palmas Carlito's Way og hvor Al Pacino og Sean Penn har hovedrollene. 

Ikke sett på veldig, veldig lenge, men husket at jeg heller ikke var allverden imponert den gang ei (tidlig 00-tallet), og innså vel kjapt hvorfor.

Joda, lett å bli imponert over "tøffe" gangster filmer når man er ungdom, men av samtlige "klassiske" gangster og krim filmer fra tidlig 90-tallet så står Carlito's Way igjen som en de svakere, og kan ikke fatte og begripe hvorfor så mange vil ha det til at dette er blant Pacinos beste rolleprestasjoner. 

Han overspiller så til de grader med hele "kulhets" faktoren sin og ikke minst den irriterende voice-overen, samt den lite troverdige "romansen" med Penelope Ann Miller, som tok opp altfor mye tid, og skulle heller likt å sett mer av Carlito og hans "vennskap" med den herlig sleske og ustabile forsvareren David Kleinfeld, spilt mesterlig av Sean Penn. 

Men 2 timer og 20 minutter var minst en halvtime (eller mer) for lenge, og der flere scenene var umulig å ta seriøst, da grunnet de latterlig komiske og over-the-top figurene og skuespillet i scener som blant annet strandhus festen til Kleinfeld, der samtlige av gjestene nærmest samtidig dynker nesa si i et fat av kokain og snubler, raver, knuller bord og stoler overende i bakgrunnen og sørger for at hele greia ser mer ut som en parodi fra en Leslie Nielsen film, enn en seriøs krim-film.

Samme kan sies om de mange stereotypiske og latterlige gangster karakterene, som blant annet tjukkasen der vralter seg rundt på en fullstappet t-bane (i en tilsynelatende og meget unødvendig lang jaktsekvens) mens han nærmest får et hjerteinfarkt for annenhvert skritt han tar. 

At denne filmen blir nevnt i samme slengen som De Palmas mesterverk Scarface (1983) kan jeg aldri fatte og begripe meg på. Her er skurkene direkte onde og sadistiske, og mildt sagt skremmende, 10 år senere fremstår de som klovner i et voldelig sirkus, slemme ja men aldri fryktinngytende. Den nærmeste til å matche den slags galskap er vel mest i grunn karakteren David Kleinfeld.

Nei, alt var selvsagt ikke "fælt", det går unna tross den lange spilletiden og liker veldig godt musikkbruken her, nydelig ballade av Joe Cocker og Penelope Ann Miller er fin som fy, men som nevnt, jeg kjøpte aldri for et sekund at hun og Pacino plutselig er i fyr og flammer og gidder ikke å kaste bort tid på de irriterende Benny Blanko (from the Bronx) eller Luiz Guzmans Pachenga.

Viggo Mortensen gjør også et positivt innhopp her, og hadde vært interessant å sett mer til hans karakter, men slik gikk det ikke. 

Sist ble det en 7/10, men nå synes jeg det var en meget snill rating, og nedjusterer den med et halvt hakk til en:

6,5/10

Vet det kom en "forgjenger" kalt Carlito's Way: Rise to Power (eller noe slik) men den tror jeg at jeg helst lar være.

Ellers er nok det aller beste med denne filmen (foruten Penns innsats) at karakteren han spiller kom til å være en sterk innflytelse på den hysteriske Ken Rosenberg fra mesterverket GTA: Vice City (2002).

(Innlegget ble redigert 16.02.20 11:24)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
16.02.20 20:40

Knives Out (2019) 

Perfekt film på en grå søndag med hangover. Manglet bare popcornet her, men nystekte boller med smør og nugatti gjorde susen.

En film i sjangeren "hvem er morderen", men som har sine egne twister som gjør at det føles som et friskt pust likevel. 
Et perfekt karaktergalleri, anført av Daniel Craig som spiller strålende som detektiv.
Ana de Armas (Blade Runner 2049 og ny Bond-babe i år faktisk) gjør en solid jobb i den andre hovedrollen. 

8/10

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4765
16.02.20 22:26
GimleSag: Et perfekt karaktergalleri, anført av Daniel Craig som spiller strålende som detektiv.

Der er jeg veldig uenig. Syns filmen, og da spesielt karakterene, var svakt skrevet. Craig funket, men det er mest fordi han er Daniel Craig.


Litt på siden, men er det bare jeg som begynner å bli veldig lei av at Michael Shannon spiller den samme rollen i alle filmer han er med i?

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
16.02.20 22:57
Roshambo: Der er jeg veldig uenig. Syns filmen, og da spesielt karakterene, var svakt skrevet. Craig funket, men det er mest fordi han er Daniel Craig.
Litt på siden, men er det bare jeg som begynner å bli veldig lei av at Michael Shannon spiller den samme rollen i alle filmer han er med i?

Kunne kanskje redusert "perfekt" til "godt" ved ettertanke. Men syntes den familien var skrudd godt sammen jeg. Shannon, Curtis, Toni Collette og Chris Evans passet helt fint inn i hver sin karakter imo. Uten at de tre førstnevnte hadde så vanvittig mye skjermtid at det var nødvendig med noe mer dybde. Men det kan vel diskuteres. 

Har du sett "Take Shelter" med Michael Shannon? Der er han i hvert fall vanvittig god. Hadde lett fortjent en Oscar-nominasjon for den rollen. Men enig i at han er seg selv lik i de fleste andre filmer ja.

SirOwen
SirOwenInnlegg: 51792
16.02.20 23:27
GimleSag: Der er han i hvert fall vanvittig god.

Syntes han var spesielt god i serien Boardwalk Empire.

All-Equal
All-EqualInnlegg: 9188
16.02.20 23:37

Joker 


Helt syk prestasjon av joaquin. Ekstremt dystert, men magisk.


 


8/10

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 19166
16.02.20 23:38

Tommel.

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3059
17.02.20 12:32

The Lighthouse (2019)

Ahh, akkurat hva jeg håpte på. Uten at jeg har så mye mer å si om filmen for øyeblikket. Trenger litt happy thoughts først.

8/10

(Innlegget ble redigert 17.02.20 12:33)

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1612
17.02.20 21:39

The Girl in the Spiders Web.


5/10.


Helt grei film, men Claire Foy gir ikke Lisbeth den samme råe karakteren som Rooney Mara gjorde. Blomkvist faller helt igjennom her, om det er skuespilleren som gjør han så himla intetsigende eller plotet vet jeg ikke. 

Hitherto
HithertoInnlegg: 1170
18.02.20 18:33
Frank.N.Steen: For da å ikke glemme at nesten annethvert ord som blir sagt er stappet med banning, drittslenging og fornærmelser.

Det jeg husker best fra fimen er Danielle Harris som den ufyselige dattera til Willis. Hun er knapt nok ett sekund på skjermen uten å komme med spydige kommentarer på et nivå laaaangt over hennes aldersgruppe. Ekstra morsomt når man tenker over at hun ble kjent som uskyldige Jamie Lloyd fra Halloween 4 + 5 noen år tidligere.


Liker The Last Boy Scout jeg også, men jeg husker jeg ble litt skuffet første gang jeg så den, siden kameratene mine hadde hypet den gjennom hele ungdomsskolen. I tillegg var jeg ikke forberedt på all komikken. Selv forventet jeg bare action.

Hitherto
HithertoInnlegg: 1170
18.02.20 18:50

Hitherto ser skrekkfilm, del 464.

 

Overlord

Amerikanere slåss mot nazi-zombier i etterdønningene av D-dagen. Så ser det ut på papiret, men det som kunne vært det nærmeste vi har kommet en dugelig Wolfenstein adaptasjon vaskes ut til en gjennomsnittlig krigs-actionfilm.

Det er gode ting her - spesielt den forrykende introsekvensen som alle lar seg imponere over. I tillegg er filmen god til å etablere karakterene på kort tid. De er gode karakterer også, men regissøren er altfor glad i dem, hvilket er ekstra ufordelaktig i en krigsfilm der vi nærmest forventer at minst ni tideler er døde innen filmen er ferdig. Det hjelper ikke på saken at filmens bad-guys alltid nøler det ene lille sekundet det tar for heltene å kontre angrepet deres. Plot armor ahoy!

Det som for alvor sementerte det svake inntrykket mitt var at den zombieaktige biten man markedsførte seg med helt uteblir i store deler av filmen. Det blir noen Frankensteinaktige krumspring helt på slutten, men innen den tid minner filmen mer om Kelly's Heroes blandet med Where Eagles Dare.

Forventet mye mer av en film som enkelte beskrev som "hemningsløs". Altfor mange hemninger her dessverre.

5/10

(Innlegget ble redigert 18.02.20 18:50)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg