Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
07.10.20 19:51
MrPets: Ser at Ed Helms spiller en sentral rolle, en skuespiller jeg liker svært dårlig, for eksempel i The Hangover. Hvordan gjorde han seg for deg i Stretch?

Vel, han dukket ikke opp så fryktelig mye, IMO, så det påvirker ikke filmen, synes jeg. Nå har ikke jeg noe imot Mr Helms, så det blir vanskelig å konkludere.

MrPets

Innlegg: 811
MrPets
09.10.20 10:13
SirOwen*MOD*: Vel, han dukket ikke opp så fryktelig mye

Dette er ikke første gangen IMDBs rolleliste ikke er heeelt i tråd med virkeligheten. Filmen er nå i min Watchlist. 

MrPets

Innlegg: 811
MrPets
09.10.20 10:20

The Trial of the Chicago 7 (2020)

Endelig tilbake på kino etter hva jeg mistenker er mitt livs lengste avbrekk, da jeg så Aaron Sorkins andre film som regissør. The Trial of the Chicago 7 er i grunn et rettsdrama, uten å bli kjedelig av den grunn. Sorkin sørger for god rytme filmen gjennom med smarte grep rundt tilbakeblikk til hendelsene, rettssalen og alt mellom. En håndfull solide skuespillere dukker opp filmen gjennom, og jeg var engasjert fra start til slutt. Tror denne kommer til Netflix i løpet av måneden, og jeg anbefaler alle å sjekke den ut. 

FringeGirl

Innlegg: 2094
FringeGirl
09.10.20 18:56

Tenet.

7/10.

Her skjedde det mye, og for min delt falt jeg litt av innimellom mtp tidsforklaringene og litt hule karakterer jeg ikke helt skjønte så mye av. Men drivende god action og tempo hele veien og utrolig bra filmmusikk som forventet av filmer av Nolan. 

For første gang i en 4DX sal og det gjør jeg ikke igjen. Den konstante ristingen i setet og blinkende lys til noe som av og til føltes som det var mer tilfeldig enn det som faktisk skjedde på skjermen, var helt utrolig forstyrrende!

Trehjulssykkel

Innlegg: 7099
Trehjulssykkel
12.10.20 23:59

Wall-E

Er egentlig ingen fan av verken Disney eller Pixar, noe denne filmen bekrefter. Grei film, men rimelig forglemmelig. Synes oppskriftene og karakterene i disse Disneyfilmene stort sett er det samme hver gang. Musikken var riktignok flott.

6.5/10

(Innlegget ble redigert 12.10.20 23:59)

The_Kwames

Innlegg: 3368
The_Kwames
13.10.20 22:35

The Lodge

Jøsses! dette holder mål,ikke siden "Midsommar" i år,så ble jeg meget positivt overrasket av denne filmen...denne er sikkert liker eller ikke film,jeg likte den

første 45-50 er veldig emosjonell,resten er tolking,og det likte jeg,og for en hærlig foto i denne..ikke si det,men "Sinister" i 2012 var ubehagelig,denne var i fabel for tenking...gi en tid for denne,stille film uten noe annet enn din virkelighets oppfatning...når ikke opp til "Midsommar" uten sammenligning,men

7,5/10 etter første titt..og rating på IMDB bare glem det,enten skjønner man det,eller ikke

 

Kwame

The_Kwames

Innlegg: 3368
The_Kwames
13.10.20 22:38

Så akkurat etter denne,trur jeg tar 1-2 Eddie Murphy etter år 2000,uansett om de er gode eller ikke,slik som "Meet Dave" og "Imagine That"...ja,ja bare for å få litt positive vibber,kvalitet eller ei..

 

Kwame

GreySerpent

Innlegg: 28172
GreySerpent
13.10.20 22:42
Trehjulssykkel: Wall-E Er egentlig ingen fan av verken Disney eller Pixar, noe denne filmen bekrefter. Grei film, men rimelig forglemmelig. Synes oppskriftene og karakterene i disse Disneyfilmene stort sett er det samme hver gang. Musikken var riktignok flott. 6.5/10

En av mine absolutt største favoritter. 10/10

(Innlegget ble redigert 13.10.20 22:47)

Elguaje

Innlegg: 21749
Elguaje
13.10.20 22:59
GreySerpent: En av mine absolutt største favoritter. 10/10

Enig. 

En fantastisk film.

LaGoeba

Innlegg: 20033
LaGoeba
13.10.20 23:24
GreySerpent: En av mine absolutt største favoritter. 10/10

Slenger meg også på denne. Noe av Pixars beste så langt.

Hitherto

Innlegg: 1266
Hitherto
15.10.20 23:20

Hitherto ser skrekkfilm, del 558-560.

 

Random Acts of Violence

Kontroversiell tegneserieskaper legger ut på promotionsturne samtidig som det begås mord som later til å være direkte relatert til tegneserien «Slasherman» som han stod bak.

Nytt innlegg i debatten om hvorvidt voldelig fiksjon inspirerer vold det virkelige liv, men jeg er usikker på hvilket standpunkt filmen tar, om den overhodet gjorde det. Man forlater denne moralske diskusjone halvveis og sporer inn på en relatert forhistorie som ikke river så godt som den burde.

Karakteren til Jordana Brewster er ment å være «the voice of reason» i denne filmen. Hun fokuserer på ofrene for vold i både fiksjon og virkeligheten, og leverer en giftig triade som føles som om den er ment å kritisere serieskapere som Frank Miller og Garth Ennis, men jeg vet ærlig talt ikke om den var ment som en oppriktig kritikk. Hva er man ute etter? Man går ikke særlig dypt i problematikken filmen åpenbart ønsker å si noe om.

Den virker tidvis som et papirtynt utkast for noe større, som innledningen til en lengre TV-serie. Det er en usedvanlig kort film som finner sted over et usedvanlig kort tidsrom. Dermed går det litt utover innlevelsen og troverdigheten. Føltes ikke som jeg engang ble kjent med de 3-4 hovedpersonene. 

Man forsøker seg åpenbart på en sjokkerende plot twist mot slutten. Vet nå ikke helt jeg.

Tenker stadig på Randy i Scream filmene. Fyren hadde svært oppegående tanker om hvor enkelt det er for publikum å bli følelsesløse når vi blir vant med stadig eskalerende blodbad.

Grei film, men burde artikulert budskapet sitt mye tydeligere.

5/10

 

Deep Blue Sea 3

Hjernedød hai-action som faktisk er blant det beste jeg har sett av hjernedød hai-action siden hjernedød hai-action begynte å etablere seg som et salgbart merke. Undrer meg stadig på hvor skjev fordelingen er mellom haier og andre skumle dyr. Hvor blir det av alle killer-maurslukerne?

Jeg har bare sett bruddstykker av DBS2, men den så aldeles forferdelig ut. Minnet mest om en døll remake av den originale filmen fra 1999 - en film jeg storkoste meg med.

Jeg likte en del av disse karakterene så jeg kan tilgi den manglende historien (historie???). De får nok å drive på med når de olme beista får boltre seg på en kunstig øyatoll som står i fare for å synke. Synd man ikke gjorde mer ut av denne settingen. Det minnet meg om de spektakulære kulissene i Waterworld.

Haiene er rømlinger fra den forrige filmen, og som i originalen er de smartere enn vanlige haier og resonerer mer enn vi er vant med. Den vitenskapelige forklaringen for at beista eksisterer og gjør som de gjør er mindre interessant enn hva de gjør. Som alltid.

Filmen er selvsagt ren idioti, og inneholder litt vel mye undervannsfoto, en del bedriten dialog pluss risikabel CG. Jeg fant imidlertid noen imponerende stunts her også, og man klarer å skape litt troverdig spenning når alle begynner å slåss mot alle, mennesker som haier.

Har litt av den gammeldagse B-film følelsen, hvilket er bra.

5/10

 


Mark of the Beast

En prest studerer seg fram til en åpenbaring som varsler Antikrists tilbakekomst, så han legger ut på en reise rundt i Madrid for å stoppe styggingen.

Spanjolene vet hvordan man skal lage morsom off-beat horror. Den scorer øyeblikkelig noen poeng når presten, i håp om å kontakte djevelen, går inn for å oppføre seg så syndig som mulig. Det fører til en del festlige situasjoner, som når han ber en døende person råtne i helvete i stedet for å gi ham den siste velsignelse. Når han forsøker å finne den ondeste musikken som tenkes kan introduseres han for en kronidiotisk, men hyggelig metalhead som presser plater i en metalsjappe. Filmen er laget rundt den tiden svartmetallen gjorde seg beryktet utenfor Norges grenser så jeg ser ikke bort ifra at man var inspirert av oppstyret rundt Mayhem. Man er i alle fall kjent med at platenes budskap kommer tydeligere fram dersom du spiller dem baklengs.

Tidvis spennende siden det er en mysteriethriller hvor man kjemper mot en deadline rundt midnatt. Hvor er det Antikrist vil åpenbare seg? Er presten egentlig bare forvirret og jager spøkelser? Kommer det sære talkshowet med okkult vinkling til å være til hjelp? Vi lurer stadig. Ikke verst til å være en skrekk-komedie. I motsetning til de fleste av disse er det en del åpenbart alvor her. Spesielt mot slutten hvor filmen blir litt mørkere enn jeg hadde forventet.

Filmen har det litt for morsomt med «priest gone wild» gimmicken som blir slitsom etterhvert, og man hadde gjort seg tjent med en mindre vassen avrunding, men den vinner litt på at karakterene som aldri helt reagerer på den måten du hadde forventet.

6/10

 

Og DERRRR er jeg faktisk a jour for første gang på over fem år. Utrolig! Har ligget kraftig bak skjema siden jeg så Oculus i april 2015.

Elguaje

Innlegg: 21749
Elguaje
16.10.20 11:47

Et Glass Til (originaltittel: Druk)

Thomas Vinterbergs nyeste film, med Mads Mikkselsen tilbake i hovedrollen for første gang siden Jagten (2012). Vi finner også blant annet Thomas Bo Andersen og Maria Bonnevie i rollegalleriet. 

Fire lærere (og venner) på VGS-stadiet føler at livet deres begynner å bli kjedelig, og Martin (Mikkelsen) får tilbakemeldinger fra elever/foreldre om at han ikke er flink nok som lærer i historie. For å prøve å finne tilbake "lykken" og selvtilliten, blir de enige om å teste ut tesen fra nordmannen Finn Skårderud om at mennesket er født med en halv promille for lite, og at mennesker er på sitt "beste" etter to-tre enheter med alkohol i blodet. 

Med Vinterberg og Mikkelsen tilbake igjen etter Jagten fryktet man jo det "verste", så ble overrasket over hvor morsom denne her var, og er mer en mørk komedie enn en ren dramafilm. Men den klarer også å balansere fint mellom det morsomme og de brutale konsekvensene som kan forekomme ved overdrevent alkoholinntak over en lengre periode. 

Synes filmen var strålende, og er lett en av årets beste filmer (ikke mye konkurranse pdd, men hadde vært der oppe uansett)


Kommer på kino neste fredag, og anbefaler alle til å dra å se den. Har lyst til å se den på nytt igjen allerede. 

GimleSag

Innlegg: 3114
GimleSag
16.10.20 17:33
Elguaje: Et Glass Til (originaltittel: Druk)

Plotet gjør meg i hvert fall nysgjerrig! Og selvsagt Mikkelsen og Vinterberg.

Har selv noen ganger tenkt etter en øl eller to; satan skulle ønske jeg hadde det så behagelig og bekymringsfritt hele tiden! Uten at jeg har hatt noe behov for å teste det ut, hehe. 

Elguaje

Innlegg: 21749
Elguaje
16.10.20 18:17
GimleSag: Har selv noen ganger tenkt etter en øl eller to; satan skulle ønske jeg hadde det så behagelig og bekymringsfritt hele tiden!

Er nok mange som kjenner på det, meg selv inkludert. Følelsen man får når man er brisen etter et par enheter er deilig, men så er det kunsten å klare å balansere den over en lengre periode, uten at det skeier over. Og det er ikke akkurat alltid like lett.  

Så kommer vel problemet ved å gjøre det daglig at man øker toleransen, og da trenger man flere enheter for å få den følelsen man tidligere fikk et to-tre øl.   

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
18.10.20 23:58

Money Plane (2020)

Hva får man hvis man mikser elendig manus med elendig regi og enda mer elendige skuespillere? Jo, Money Plane (2020). Det er for meg helt ubegripelig at Kelsey Grammer ville la seg lure til å bli med på dette makkverket av en film.

Skytescenene ser ut som barn som leker med kruttpistol, btw..

Har svimlende 4.6 på IMDB, men tenkte jeg ville gi Kelsey en fair sjanse..

My bad.

1/10

BigGeorge

Innlegg: 31866
BigGeorge
23.10.20 17:40

Dansk film fra "Festen" og "jakten" regissør Thomas Vinterberg.

"Ent glass til " heter den og handler om noen lærere som tar en drink før undervisningen. Kvalitet og muligens Oscar-kandidatur.

Skal se den på kino

(Innlegget ble redigert 23.10.20 17:41)

Cabal

Innlegg: 13598
Cabal
24.10.20 10:27
SirOwen*MOD*: Har svimlende 4.6 på IMDB, men tenkte jeg ville gi Kelsey en fair sjanse..

Her er jeg ganske streng (i 2020 har jeg dog vært mindre streng). Har en film mindre enn 5 på imdb, så nekter jeg å se den. Er det mellom 5-6 må det være noe spesielt, feks sær sci-fi eller no som virker veldig interessant, før jeg ser. Over 6 begynner å bli innafor. Sjekket for en god stund siden mine ratinger ifht imdb score, og jeg lå vel i snitt nesten 1 karakter under.

I 2020 har jeg nesten ikke sett film som jeg ikke har sett før. Siste "nye" jeg så var Kill Me Three Times som fikk svimlende 5 i rating av meg på IMDB. Med score på mellom 5 og 6 på imdb, så jeg den kun fordi Simon Pegg var med og trailern så moro ut. Har ikke vært så mye å velge blant i 2020. Har blitt mest serier.

Frank.N.Steen

Innlegg: 3766
Frank.N.Steen
24.10.20 10:46
SirOwen*MOD*: Money Plane (2020). Det er for meg helt ubegripelig at Kelsey Grammer ville la seg lure til å bli med på dette makkverket av en film.

Så ei totalslakt av en anmeldelse tidligere i år, hvor posteren var latterlig og alt fremsto som DTV trash som selv ikke Seagal og Lundgren ville rota seg borti, men tydelig at Kelsey trenger raske pæng for å betale regningene sine. For ikke første gang (eller siste) at han har medvirket i denne type "underholdning" siste tiåret. 

90-talls baben Denise Richards virker også å ha gått samme vei, mye DTV/VOD b-film action, enkelte så dårlige at man blir nærmest uvel, men hadde et noe mer "vellykket" innhopp i ei Dolph Lundgren fly-thriller, for et par år tilbake.

Money Plane tror jeg at jeg skal bare skippe, selv om jeg er fan av Kelsey, så har man av lei erfaring, lært seg å trå varsomt med tanke på mannens mange filmer etter 2010-tallet.

Uansett, takk for advarselen ;)

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
24.10.20 13:02

Prøvd å se den nye Borat-filmen. Jeg elsker den første og mener at den er en av de beste komediefimene noesinne. Den her var derimot fullstendig blottet for humor og sjarm. Bare masse kleine scener og en kjedelig historie. Led meg gjennom en time med dette før jeg slo av. Styr unna.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
24.10.20 20:02
Frank.N.Steen: Money Plane tror jeg at jeg skal bare skippe, selv om jeg er fan av Kelsey, så har man av lei erfaring, lært seg å trå varsomt med tanke på mannens mange filmer etter 2010-tallet.

Legg til at Kelsey har svært begrenset skjermtid, så er det bare å skippe denne.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
24.10.20 20:03
Cabal: Her er jeg ganske streng (i 2020 har jeg dog vært mindre streng). Har en film mindre enn 5 på imdb, så nekter jeg å se den. Er det mellom 5-6 må det være noe spesielt,

Har også dette som regel, og kommer nok ikke til å gjøre flere unntak..

Bml-93

Innlegg: 1055
Bml-93
25.10.20 21:44
SirOwen*MOD*: Money Plane (2020)
SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
25.10.20 23:51
Bml-93: Tenker at denne er mer verdt å se enn selve filmen.

Hehe, sjelden sett en verre totalslakt av en film. De har med endel ting som jeg ikke catchet i filmen, som er sjokkerende. Ja, faktisk sjokkerende.

Jeg endrer herved min karakter til 0/10, og den er altså like jævlig som filmen jeg sist ga 0/10, nemlig den vanvittig elendige norske suppa Pioneer.

Lalapalala

Innlegg: 4890
Lalapalala
27.10.20 21:32

Crawl - 6

 

Artig grøsser nå i høstsesongen.

Parasite - 8.5

Herlig film om livet til rike og fattige, og skillet mellom disse. Komediethriller som treffer mye, men jeg savnet noe nerve.

Ford V Ferrari - 7.5

Historien om Ken Miles (Bale) og Carroll Shelby (Damon)  og hvordan de skulle bygge en bil som kunne slå Ferrari på Le Mans.

Bale og Damon, og resten av gjengen storspiller. Glemmer at Bale er britisk noen ganger. Tror ikke jeg har hørt an med den aksenten siden The Prestige. Ellers en godt gjennomført film, om noe litt for lang.

1917 - 9/10

Dette er filmkunst. Elsker "one-shot" filmer, og dette er den beste jeg har sett siden Rope. Dog ikke like sjangere.

Puls i høygir hele filmen igjennom, og det ser helt fabelaktig ut. Deakins vokser ikke på trær. Fortjener alle prisene som er og som blir.

 

LaGoeba

Innlegg: 20033
LaGoeba
27.10.20 23:05
Lalapalala: Puls i høygir hele filmen igjennom, og det ser helt fabelaktig ut. Deakins vokser ikke på trær. Fortjener alle prisene som er og som blir.

Støttes! 

Elguaje

Innlegg: 21749
Elguaje
27.10.20 23:08
Lalapalala: Deakins vokser ikke på trær.

For en mann.

 

Kjipt at han ikke fullførte Dune. 

 

Edit: Ser nå at han aldri var på det prosjektet i det hele tatt..

(Innlegget ble redigert 27.10.20 23:13)

Ale-Jet

Innlegg: 28210
Ale-Jet
27.10.20 23:10

Rewatch med Boogie Nights i natt.

Sarella

Innlegg: 18568
Sarella
27.10.20 23:12
Lalapalala: 1917 - 9/10 Dette er filmkunst.

Helt enig :)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55300
SirOwen*MOD*
31.10.20 14:50

The Lodge (2019)

Omtalen leses på eget ansvar, kan inneholde bittesmå spoilere.

Vil kalle dette en dramathriller, og dermed stryke betegnelsen "Horror" som IMDB har lagt til i beskrivelsen. Ser at det fra visse "genier" kommer påstander om at de som ikke elsker denne filmen rett og slett ikke forstår hva den prøver å si. Vel, I call bullshit. Ja, den har en nerve, og holder på sin måte seeren på pinebenken hva utfall angår, men synes samtidig den har lange perioder som rett og slett er kjedelige. Og visse elementer er etter min mening dårlig laget, herunder sekvenser under "gåturen" til Grace, samt sekvensene med udefinerbare stemmer og hvisking (repent). 

Er heller ikke mindblowned over prestasjonen til Riley Keough, men gir honnør til barna (Jaeden Martell spilte greit både her og i miniserien "Defending Jacob"), og spesielt Lia McHugh viser at hun har en god karriere foran seg.

Filmens avslutning er det som gjør at man kanskje husker filmen litt ekstra, og er etter min mening eneste del som forsvarer bruk av et begrep som "Horror". Oxford Languages definerer "Horror" som sitat: "an intense feeling of fear, shock, or disgust." Det får man litt av på slutten.

Alt i alt var ikke dette en filmopplevelse som satte varige spor.

4/10

Machine_Head

Innlegg: 13964
Machine_Head
31.10.20 18:29

Alien

Stone cold klassiker. Smått ubegripelig at den er mer enn 40 år gammel, det er en nytelse å se designet og estetikken, og dramaturgien er eksemplarisk. Tittelkarakteren blir porsjonert ut i biter på akkurat riktige størrelser, og den er bare så jævlig spennende fra start til slutt. De andre filmene har prøvd, og Aliens er en klassiker på sin egen måte, men ingen har noensinne kommet i nærheten av originalen. Pluss for den kanskje beste kvinnelige hovedrollen noensinne i film, Ellen Ripley er sjefen. 

Ian Holm’s Ash sier om det titulære monsteret at det er «the perfect organism», og det passer bra siden Alien er en perfekt film. 

10/10, selvfølgelig. 

(Innlegget ble redigert 31.10.20 18:38)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg