Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvilken film så du sist?

NYTT TEMA
liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 19882
04.02.11 17:47
Rollo_8: Tror ikke du blir skuffa :)   Er litt smådårlig cgi egentlig, men det overskygges fullstendig av smågeniale referanser og Otto's tørrvittige kommentarer.  Egentlig syns jeg dette med doku/håndholdt kamera her fungerte nærmest som en satire eller parodi på sjangeren som Blair Witch etc.   Jeg storkoste meg hvertfall :)

Støttes.

berbaman9
berbaman9Innlegg: 6652
04.02.11 18:58

Milk - 8/10

Fantastisk film om Harvey Milk, første homofile mann som ble valgt inn i Board of Supervisors i San Fransisco. Sean Penn spiller helt utrolig bra i hovedrollen som Milk, og vant fortjent en Oscar for rollen. Gus van Sant regisserte denne filmen, som altså er basert på en sann historie.

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 19882
04.02.11 19:03
berbaman9: Milk - 8/10 Fantastisk film om Harvey Milk, første homofile mann som ble valgt inn i Board of Supervisors i San Fransisco. Sean Penn spiller helt utrolig bra i hovedrollen som Milk, og vant fortjent en Oscar for rollen. Gus van Sant regisserte denne filmen, som altså er basert på en sann historie.

Genial film. Utrolig mange sterke scener.

ilModric
ilModricInnlegg: 24424
04.02.11 19:14

Wall Street 2: Money Never Sleeps (Blu-ray) 7/10

Digger Shia LeBouf, men synes han ikke helt passet inn i en slik rolle. Ellers så var bildet noe av det beste jeg har sett, noe som trekker opp veldig!

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
04.02.11 19:16
mArbledud: Touch of evil 9/10     En film jeg hadde hørt bare lovord om, og for en flott film. Kjente ikke igjen Orson Welles med det første, for en fyr. Synd at de klippet filmen hans og lagde en B-film ut av det, men tror det var directors cut(tilnærmet Welles klipping) som jeg fikk sett.

Pussig å se Charlton Heston som meksikansk innvandrer. Orson Welles så skikkelig feit og slem ut i den filmen også. 

Rollo_8
Rollo_8Innlegg: 4868
04.02.11 22:12
michaelhe: Pussig å se Charlton Heston som meksikansk innvandrer.

Hehe ja det vil jeg tro, i virkeligheten ville han vel brukt dem til targetpractice...

(Innlegget ble redigert 04.02.11 22:12)

agflak
agflakInnlegg: 1602
04.02.11 22:42
michaelhe: Sorry!!! Jeg var så opptatt av hvordan de ulike filmversjonene av Mordet på Orient Ekspressen var forskjellige at jeg helt glemte dette. Du får overse meg denne gang. Det er for sent nå.  Jeg tok det for gitt at alle kjente historien ut og inn fra før slik som meg. 

Det er null stress, så lenge du husker det til neste gang.

Uansett, nå kommer sikkert mange til å kjefte meg ut, men...

Who's Afraid of Virginia Woolf? - 5/10

En klassiker av en film som handler om et bittert ektepar som på forskjellige vis går inn for å påføre motparten smerte. Jeg syns mange av handlingene i filmen er lite troverdig og merkelig. Kan ikke være veldig spesifikk uten å spoile noe for andre, men det hele føles veldig dumt ut. Filmen får pluss for godt skuespill og et par morsomme scener.

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
04.02.11 22:58
agflak: Uansett, nå kommer sikkert mange til å kjefte meg ut, men... Who's Afraid of Virginia Woolf? - 5/10 En klassiker av en film som handler om et bittert ektepar som på forskjellige vis går inn for å påføre motparten smerte. Jeg syns mange av handlingene i filmen er lite troverdig og merkelig. Kan ikke være veldig spesifikk uten å spoile noe for andre, men det hele føles veldig dumt ut. Filmen får pluss for godt skuespill og et par morsomme scener.

Dette er jo et klassisk skuepsill av Edward Albee som vant alt som kunne vinnes av priser da det kom ut. Det hadde vunnet Pulitzer prisen om det ikke hadde vært for kontroversielt. 

Men det er jo smak og behag. Jeg pleier å bli utskjelt fordi jeg syntes Bergman, Kieslowski og Tarkovsky er gørr, bånn-i-bøtta kjedelige og fordi jeg syntes Kurosawas Ran er alt for laaaaaang . 

agflak
agflakInnlegg: 1602
04.02.11 23:11
michaelhe: Dette er jo et klassisk skuepsill av Edward Albee som vant alt som kunne vinnes av priser da det kom ut. Det hadde vunnet Pulitzer prisen om det ikke hadde vært for kontroversielt.  Men det er jo smak og behag. Jeg pleier å bli utskjelt fordi jeg syntes Bergman, Kieslowski og Tarkovsky er gørr, bånn-i-bøtta kjedelige og fordi jeg syntes Kurosawas Ran er alt for laaaaaang . 

Jeg er klar over det. Man merker jo tydelig på filmen at denne hadde passet fint i et skuespill med få mennesker og omgivelser, men det er nok ikke helt min greie. Jeg klarer absolutt ikke å kjenne meg igjen i karakterene og jeg ender opp med å bli irritert på mange av de valgene de gjør. Jeg klarer liksom ikke å like filmer hvor alle de innvolverte oppførerer seg som idioter konstant.

Jeg klarte heller ikke å like den berømte boken Pan av Knut Hamsun. Denne boken blir vel av mange regnet som en av nyromantikkens aller beste bøker, men jeg klarte ikke å sette pris på den. Nettopp fordi hovedpersonen gjør idiotiske handlinger som fører til at jeg får null medfølelse til personen og jeg ble egentlig bare irritert når jeg leste. Jaja, hver sin smak. Man kan jo ikke like alt heller.

(Innlegget ble redigert 04.02.11 23:20)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
04.02.11 23:44
michaelhe: Jeg pleier å bli utskjelt fordi jeg syntes Bergman, Kieslowski og Tarkovsky er gørr, bånn-i-bøtta kjedelige og fordi jeg syntes Kurosawas Ran er alt for laaaaaang .

Utskjelt?

Hadde vært opp til meg skulle du fått buksevann til frokost, lunsj, middag og kvelds til den dag du gikk i dørken.

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
04.02.11 23:57
tommy_cowan: Utskjelt? Hadde vært opp til meg skulle du fått buksevann til frokost, lunsj, middag og kvelds til den dag du gikk i dørken.

LOL. Hva var det jeg sa? 

Men av en eller annen grunn så syntes jeg den europeiske "drama" tradisjonen er mislykket. Det vi kan best i Europa er krim, thrillere, komedie, historisk drama og spionfilmer.

(Innlegget ble redigert 04.02.11 23:58)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
05.02.11 00:06
michaelhe: Men av en eller annen grunn så syntes jeg den europeiske "drama" tradisjonen er mislykket. Det vi kan best i Europa er krim, thrillere, komedie, historisk drama og spionfilmer.

Javel.....det får være din mening, det ;)

Du glemte "horror", vi er ikke så halvgærne der heller(i tillegg til drama da).

Hjort1
Hjort1Innlegg: 257
05.02.11 00:08

Så Varg Veum - skriften på veggen, nå nettopp. Må ærlig innrømme at jeg ble litt skuffet. 5/10

Ribba
RibbaInnlegg: 34910
05.02.11 00:14

The Other Guys 3/10

Typisk sånn "alle-gode-poenger-blir-vist-i-traileren"-type film. Så med andre ord, det holder å se traileren.

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
05.02.11 00:14
tommy_cowan: Du glemte "horror", vi er ikke så halvgærne der heller(i tillegg til drama da).

Jeg er ikke så begeistret for horror i betydningen av slasher-filmer, så jeg er ikke den rette til å vurdere de Europeiske skrekk filmene. Jeg likte den gamle horror tradisjonen fra universal filmene med Boris Karloff (selveste kongen av Horror) og Lugosi best. (Vincent Price og christopher lee er også OK.) Men Slasher filmer a la Fredag den 13 og den slags greier har jeg ikke sett på årtier. Jeg syntes de blir masete. Men det er mulig de er bra i sin sjanger i europa. Vet ikke egentlig. 

 

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
05.02.11 01:45

Wild Target 6/10

"Kettering Town look set for promotion to the Championship". Dette er å lese på en nyhetssending som Bill Nighy ser på. Artig for en øvrig-britiskmann som meg selv.

Filmen er også fornøyelig nok, noe som sier seg selv, da Bill Nighy har hovedrollen. Pot(ter)heads vil også kunne glede seg over at Rupert Grint er med i denne komedien om en leiemorder som faller for kleptomanen(Emily Blunt) han er betalt for å ta livet av.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
05.02.11 01:45
michaelhe: Jeg likte den gamle horror tradisjonen fra universal filmene med Boris Karloff (selveste kongen av Horror) og Lugosi best

Da bør du jo også sette pris på Nosferatu.

michaelhe
michaelheInnlegg: 9554
05.02.11 01:57
tommy_cowan: Da bør du jo også sette pris på Nosferatu.

Ja, tysk eskpresjonisme i stumfilm tiden var glimrende. Men dette begynner jo å bli en god stund siden. Jeg ser nesten aldri på stumfilmer. De sier at en av de tyske fotografene fra stumfilm tiden jobbet på Karloff filmen The Ghoul, og den liker jeg godt. Det er jo ikke en stumfilm. Ellers så dro jo både Fritz Lang og Murnau til Hollywood. Murnau døde i bilulykke i USA, mens Lang lagde mange filmer som du sikkert vet. 

Klaus Kinski versjonen med Nosferatu er ganske skummel også, syntes jeg. 

Jeg liker monster av ulike mutasjoner, vampyrer, troll, nisser, mumier og varulver. De har en viss sjarm. Zombier derimot er jeg ikke så begeistret for. Jeg liker heller ikke flere historier om galne folk som går rundt omkring og slakter folk med kjøkken kniver, dvs slasher filmer. 

 

 

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
05.02.11 02:09
michaelhe: Jeg liker heller ikke flere historier om galne folk som går rundt omkring og slakter folk med kjøkken kniver, dvs slasher filmer. 

Giallo er ikke min favoritt heller, men jeg skal utforske den litt nøyere.

Så har vi jo den "nye bølgen" franske filmer, A l'Interieur, Ils, Martys, Haute Tension, Malefique, Frontier(s), Calvaire osv.

I tillegg til litt eldre filmer som Possession, Repulsion og Angst(ikke fransk....)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1627
05.02.11 02:14

Boondock Saints!

Har faktisk ikke sett denne før nå, og det var på tide. Meget interessant film og underholdende film! 
Går rett inn som en av mine favoritter og ikke minst..en ekte kultfilm?

8/10! 

Forresten..er Willem Dafoe homofil på ekte?

mArbledud
mArbledudInnlegg: 504
05.02.11 02:24
michaelhe: Pussig å se Charlton Heston som meksikansk innvandrer. Orson Welles så skikkelig feit og slem ut i den filmen også. 

Smålo av dette selv, han var jo blitt vanvittig brun for rollen, Jersey shore brun. Welles er fabelaktig!

dPdP
dPdPInnlegg: 1111
05.02.11 02:38

The Life of David Gale

http://www.imdb.com/title/tt0289992/

 

Så den i 2003, og så den på nytt nå. Husket hvordan slutten var noe som ødelegger litt av spenningen, men det er fortsatt en fantastisk historie som stadig tar nye vendinger. Anbefales på det sterkeste for folk som ikke har sett den.

(Innlegget ble redigert 05.02.11 02:44)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
05.02.11 03:34
supergunners10: Forresten..er Willem Dafoe homofil på ekte?

Nope.

Madridista_91
Madridista_91Innlegg: 8797
05.02.11 04:45

Grown Ups 10/10

Komedie av "ragn". Latterkrampe som bare det, anbefales.

maniacwohooo
maniacwohoooInnlegg: 1650
05.02.11 04:55

Star Trek 8/10

 

True Blood Sesong 3 8/10: Den dårligste sesongen hittil. Den har sine gode øyeblikk, men savner litt mer av det jeg så i sesong to. Håper sesong 4 hever seg.

Corksport
CorksportInnlegg: 2618
05.02.11 11:33

American Gangster 8,5/10

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1627
05.02.11 12:07
maniacwohooo: True Blood Sesong 3 8/10: Den dårligste sesongen hittil. Den har sine gode øyeblikk, men savner litt mer av det jeg så i sesong to. Håper sesong 4 hever seg.

Er vel så å si ingen sexscener i sesong 3 så enig i den ;) hehehe

Spunk-81
Spunk-81Innlegg: 203
05.02.11 12:59

Hot Fuzz (2007)

Dette er faktisk en av de beste filmene jeg har sett. Flotte skuerspillerprestasjoner, den har action, humor, intriger, forvirring, en herlig karakter i form av "supercop" m.m. Alt i filmen falt i smak hos meg, alle tiders underholdning.
Skal nok se den igjen ja.

Karakter: 10/10

Vws
VwsInnlegg: 9333
05.02.11 13:59
Spunk-81: Hot Fuzz (2007)

Dette er faktisk en av de beste filmene jeg har sett. Flotte skuerspillerprestasjoner, den har action, humor, intriger, forvirring, en herlig karakter i form av "supercop" m.m. Alt i filmen falt i smak hos meg, alle tiders underholdning.
Skal nok se den igjen ja. Karakter: 10/10

Ett av tiårets morsomste!

mArbledud
mArbledudInnlegg: 504
05.02.11 14:56

Enig i Hot Fuzz, slutten er så genial.

Hang em high 7/10    fin western, smårar etisk kompass Clintern følger i denne filmen. Forøvrig Clint Eastwoods første westernfilm som ble spilt inn i USA.

Så den mest pga en herlig tegning av Gary Larson, der han har en dverg som blir hengt, og så står det "Hang'em not so high".

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg