Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Halloween

NYTT TEMA
Nødutgang
NødutgangInnlegg: 16913
09.10.18 17:41

 The woman in black med Daniel Radcliffe. Herlig viktoriansk skrekk.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
09.10.18 18:03
Nødutgang: Herlig viktoriansk skrekk.

Denne tok meg fullstendig på senga og sto igjen som noe av det beste man har sett av nyere skrekkfilmer. Gikk inn med kanskje ikke så altfor høye forventninger, da grunnet mye skitkasting og negative ord fra tilhengerne/kritikere som mente den var ikke i nærheten av originalen. Men siden jeg aldri har sett den, så tenkte jeg så at kunne jo like greit gi ny versjonen en sjanse og det angrer jeg ikke på. Ble en meget positiv 7,5/10 ved første kikk, og satt hele veien gjennom med en god følelse av at denne skal definitivt sees igjen.

Ingen øyeblikkelig planer om å gi noen av DTV "oppfølgerne" en sjanse med det aller første, men hadde vært kult om originalen fikk en verdig DVD/Blu-ray release, da jeg har lenge hatt lyst til å se den, men de sinnsvake prisene (for et godt brukt) kopi der ligger på nettet er ikke noe man ønsker å rote seg borti, snakker om nærmere 1000 kroner eller mer (sist jeg sjekket) og må være en gedigen nedtur å betale slike summer for en film som kan fort vise seg å bli alt annet enn hva man hadde håpet på. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
11.10.18 18:45

"Twenty-one more days 'til Halloween/ Halloween/ Halloween/ Twenty-one more days 'til Halloween/ Silver Shamrock."

05. Rovdyr (2008)

Norsk slasher der åpenbart har lagt seg ut i samme terreng som hva legendene Wes Craven og Tobe Hooper sørget for å sjokkere filmverden med på 70-tallet. Plotet er nokså enkelt, vi er tilbake i 1974 der man slår følge med en gjeng unge byfolk som er på tur til bygda og her går det ikke lange tiden før bygdetullingene dukker opp og vel så det. Derfra og ut blir det mye løping, skriking og slemme skyteglade bondeknøler på jakt etter vakre Henriette Bruusgaard midt inni svarte ødemarka. Tror faktisk Kristoffer Hivju har en liten rolle her som en av de innfødte rednecksa man treffer på i cafeen, tidlig ut.

Voldsbruken er nokså rå til tider, og meget godt utført men handlingen/karakterene og ikke minst skuespillet blir for ofte småkleint og imponerer ikke all verden, selv om da Bruusgaard slettes ikke gjør seg bort. Bad guysa er rett og slett altfor "synlige" og det blir liksom ikke så skummelt med halvfeite bondetamper iført skitne og svette klær som attpåtil når de dukker opp, så blir man nærmest overfalt av ekstreme og meget unødvendige lydeffekter som man godt kunne vært foruten. Skulle likt en mer "less is more" type tilnærming, som jeg tror ville funket bedre. 

Nostalgi delen har de greid å få til noenlunde bra, moro med folkevognen og bruken av musikk/klær osv, men dette forsvinner i det skogen overtar og alt i alt en sånn halvgjennomført opplevelse der sikkert ville imponert noe mer dersom man hadde sett minimalt av horror film, men greier ikke helt å se den store underholdningsverdien, annet enn da ei flott Henriette Bruusgaard løpe rundt i skauen gjennom store deler av tiden.

4/10

Hitherto
HithertoInnlegg: 1009
11.10.18 23:03
Frank.N.Steen: det blir liksom ikke så skummelt med halvfeite bondetamper iført skitne og svette klær

Norske rednecks er liksom ikke på samme nivå som galningene man finner rundt om i rurale utkantstrøk i USA.

Som du sier er skuespillet og dialogen rimelig kleint til tider (utbredt problem i norsk sjangerfilm), så jeg likte i det minste at man stort sett holdt kjeft. Første drapet overrasket meg også - den karakteren jeg i utgangspunktet forventet skulle redde dagen, men dengang ei.

Humret forresten over at filmen var satt til 1974, som for å vise hva som foregikk her i Norge samtidig med at Leatherface sagde opp folk i Texas!

 

(Innlegget ble redigert 11.10.18 23:04)

Hitherto
HithertoInnlegg: 1009
11.10.18 23:11

Tror forresten jeg har en sjanse på å klare dette Halloween-kravet i år. Jeg har blant annet rundt 10 filmer jeg planlegger å se på Ramaskrik neste uke.

I tillegg åpnet jeg 1. oktober med å gjøre det jeg har planlagt i tre år - se hele Hatchet triologien på rad. Filmene fungerer fint på dette viset idet nr. 2 og 3 starter samme sekund som den forrige sluttet, hvilket gjør triologien til en gigaslasher på ca. 4 timer.

Absolutt verd det og ikke kjedelig ett sekund, selv om "filmen" kanskje ikke flyter så godt med tanke på at den har tre tydelige klimaks.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
12.10.18 17:55

"Twenty more days 'til Halloween/ Halloween/ Halloween/ Twenty more days 'til Halloween/ Silver Shamrock."

06. Boa vs. Python (2004)

Var nesten hundre prosent sikker på at det produktive søppelselskapet The Asylum sto bakom, men slik var det altså ei. Meget lett underholdning, to kjempe, vel gigant slanger er muligens hovedkarakterene om en skal tro DVD coveret og filmens tittel, men de er ikke spesielt mye å se på skjermen, som jeg vil anta har noe med filmens noe smale budsjett å gjøre. 

Handlingen er vel et forsøk i å melke mer kjente monster/adventure filmer ala Anaconda (1997) og Aliens vs. Predator (2004) for alt det er verdt, men kvalitetsmessig er selvfølgelig denne b-filmen milevis unna de to nevnte. Likevel så skal det sies at jeg fant den å være langt mer underholdende enn først fryktet. Hjelper sjølvsagt en god del at den deilige Jaime Bergman (blonde babe fra hysteriske Son of the Beach og der spilte rollen som B.J. Cummings, som var en åpenbar parodi på Pamela Andersons ikoniske karakter C.J. fra Baywatch) dukker opp i store deler av filmen. Handlingen er syltynn men funket greit i de sene natt timene. 

Greier ikke å være så altfor streng når det kommer til denne type film, og tar den for det den er, og ender med en snill:

4/10

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
12.10.18 18:20
Hitherto: Norske rednecks er liksom ikke på samme nivå som galningene man finner rundt om i rurale utkantstrøk i USA. Som du sier er skuespillet og dialogen rimelig kleint til tider (utbredt problem i norsk sjangerfilm), så jeg likte i det minste at man stort sett holdt kjeft. Første drapet overrasket meg også - den karakteren jeg i utgangspunktet forventet skulle redde dagen, men dengang ei. Humret forresten over at filmen var satt til 1974, som for å vise hva som foregikk her i Norge samtidig med at Leatherface sagde opp folk i Texas!

Prøver så godt man kan å ha en "støttende" tilnærming til de norsk produserte skrekkfilmer, men har enda tilgode å virkelig se noen der har vært av skikkelig kvalitet og der er verdt å se igjen. Nærmeste de senere årene må nok være Babycall med Noomi Rapace, den var faktisk overraskende bra. Men de fleste slasher/splatter forsøkene famler litt vel mye i forsøket i å etterligne de langt mer kjente amerikanske titlene og savner noen der i stedet for å lage dølle og halvgjennomførte bleke kopier, heller satser på å komme opp med noe litt mer originalt (vet at det kan være en real utfordring innen slasher sjangeren, da det meste er liksom gjort, spesielt med tanke på bruk av vold osv) men med tanke på hvor mye flott natur vi har i dette landet, så håper jeg noen kan komme opp med noe bedre enn Villmark, Fritt Vilt osv lignende b-film søppel.

Enda ikke sett Juleblod, men tviler på at denne er mye å hoppe i taket over, men kommer nok likevel til å være på utkikk etter den når den slippes på DVD senere i år. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
12.10.18 18:54

Vet ikke om det er allerede blitt tatt opp tidligere i denne tråden, men foruten film har dere noen spesielle favoritt låter/album eller egne spillelister der da er tilpasset høst/Halloween? 

Har så smått begynt å mekke litt på ei liste over favoritt "høst/Halloween" aktige låter, hvert fall av den type der innehar en stemning som for meg passer utmerket inn i denne tiden av året. Planen er å få tatt meg noen lengre skogsturer, eller farte nedover mot Oslo sentrum og oppsøke noen av de større parkene da med en passende bakgrunnsmusikk godt planta i øregangene. Har hatt mye fine høstturer og alltid moro å oppsøke nye områder/stier i Oslomarka og aldri vite helt hvor man ender opp, vel bare så man finner veien hjem igjen da.

Har ellers så smått begynt å lete frem et par TV-spill der alltid har vært utmerket underholdning i de sene høstkvelder, og der spesielt Playstation 2 var kongene på haugen i periode omkring 2001-06 med Jak & Daxter, Ratchet and Clank og Sly Cooper seriene kommende nærmest på løpende bånd hver høst. Dessverre blitt sjeldnere å se noen nye utgivelser fra det holdet, men holder fortsatt et lite håp oppe om at Sly Cooper en dag vil returnere, men virker heller tvilsomt per dags dato.

Hitherto
HithertoInnlegg: 1009
13.10.18 13:28
Frank.N.Steen: Prøver så godt man kan å ha en "støttende" tilnærming til de norsk produserte skrekkfilmer, men har enda tilgode å virkelig se noen der har vært av skikkelig kvalitet og der er verdt å se igjen.

Personlig liker jeg Død Snø og Trolljegeren svært godt fordi de hadde en forfriskende fjollete attitude til sjangeren. Likte også Thale (dersom man velger å kalle det skrekk) siden den viste at skau og folklore er tingen.

Vurderte å se Juleblod i fjor da den ble satt opp på Ramaskrik, men de viste den ute i en iskald låve og alle som så den sa at de frøs ræva av seg, så det var nok like greit jeg skippet den.

Hitherto
HithertoInnlegg: 1009
13.10.18 13:32
Frank.N.Steen: Vet ikke om det er allerede blitt tatt opp tidligere i denne tråden, men foruten film har dere noen spesielle favoritt låter/album eller egne spillelister der da er tilpasset høst/Halloween? Har så smått begynt å mekke litt på ei liste over favoritt "høst/Halloween" aktige låter, hvert fall av den type der innehar en stemning som for meg passer utmerket inn i denne tiden av året. Planen er å få tatt meg noen lengre skogsturer, eller farte nedover mot Oslo sentrum og oppsøke noen av de større parkene da med en passende bakgrunnsmusikk godt planta i øregangene. Har hatt mye fine høstturer og alltid moro å oppsøke nye områder/stier i Oslomarka og aldri vite helt hvor man ender opp, vel bare så man finner veien hjem igjen da.

Har hatt tendensen de siste to tiår: Musikk jeg oprinnelig hører på under visse årstider spiller jeg alltid samme tid på året i ettertid.

Når det gjelder høsten har gotisk rock og darkwave blitt en gjenganger. Band som Cocteau Twins, Cranes, Clan of Xymox, Miranda Sex Garden, samt mystisk folk-aktige greier som Maple Bee, Ruby Throat, Promise and the Monster, Emma Ruth Rundle, Lisa Hannigan og liknende. Det gir ivertfall meg den riktige melankolske høststemningen.

(Innlegget ble redigert 13.10.18 13:33)

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
13.10.18 13:42

Trolljegeren var definitivt en av de bedre men skulle ønske den greide å bestemme seg litt for enten eller, og helst da mer i retning av skrekkdelen, da castingen var meget god og en type film man gjerne kunne tenkt å se en fortsettelse på, om noe slikt var/er tiltenkt. 

Død Snø har jeg ikke sett siden, vel, på veldig lenge og var jo grei underholdning, men tror oppfølgeren gikk meg helt hus forbi, da uten at det bekymrer meg noe spesielt. 

Thale husker jeg fremsto mer litt "kunstfilm" drama enn "slasher"/skrekk og gikk vel inn med noenlunde feil inntrykk enn det man fikk se, men slettes ingen dum film det nei. Skulle likt å sett mer typisk nordisk setting (tusser, troll, de underjordiske osv) komme mer til live innen skrekk/eventyr/fantasi genren, da gjerne mer i likhet med Thale og Trolljegeren enn å forsøke å selge det som enda en blod og gørr "slasher", men heller satse på en stemningsfull, guffen og oppbyggende historie, gjerne da med litt kvalitet foran kamera (og bak). 

Så litt av oppsettet til årets Ramaskrik, må innrømme det så meget interessant ut, særlig Summer of 84 (2018) der øyeblikkelig fikk meg til å tenke på herlige åttitalls filmer som The Gate (1987)The Monster Squad (1987) og Explorers (1985). Håper denne blir sluppet på DVD/Blu-ray her til lands, men da må en vel vente til nyåret vil jeg tro.

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
13.10.18 13:57
Hitherto: Det gir ivertfall meg den riktige melankolske høststemningen.

Cocteau Twins er nok eneste bandet/artisten jeg gjenkjenner, mye fint men aldri helt satt meg spesielt godt inn i albumene deres, noe jeg kjenner at man kanskje burde, før eller siden. 

For meg er navn som Kate Bush, Talk Talk, David Sylvian, The Cure, XTC og Van Morrison artister som man er veldig glad i og som passer egentlig fint til alle årstider, men det er liksom et eller annet ekstra med flere av albumene/låtene deres som gjør seg så godt på høsten, og der er av den typen stemning som man alltid kommer tilbake til.

Må legge til at The Blue Nile er et band jeg nylig har oppdaget (egentlig på høy tid, da med tanke på at de har liksom ligget litt i bakgrunnen i årevis, hørt om dem, da gjerne med en viss tilknytning Talk Talk og andre åttitalls artister som jeg er veldig glad i) og som man har altså falt nærmest pladask for den siste tiden, og der deres to første album (to eneste jeg har eier, men fantastisk vakker musikk) virker å passe perfekt inn på denne tiden av året.

(Innlegget ble redigert 13.10.18 13:57)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2816
14.10.18 20:06
Frank.N.Steen: Vet ikke om det er allerede blitt tatt opp tidligere i denne tråden, men foruten film har dere noen spesielle favoritt låter/album eller egne spillelister der da er tilpasset høst/Halloween?

Håhå, denne er perfekt til skogsturer i mørket.

 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
15.10.18 07:01

Så absolutt, både den og resten av soundtracket er ypperlig høstmusikk, gjerne sånn helt på morgenkvisten, når det er nærmest tåkete/duggete ute og lufta er klar og fin (dessverre altfor varmt ute nå, ligger jo oppom sommertemperaturer enkelte steder, blir ikke skikkelig høst av sånt).

Julee Cruise sitt debut album passer også utmerket inn på denne tiden (vel egentlig året rundt), da høst og Twin Peaks er som skapt for hverandre. 

Blir nok det "vanlige" med at jeg mekker meg ei fin dose med kjølig og meget fengende åttitalls synth-soundtracks blanda med Twin Peaks, The Cure og andre pop-rock/rock/metal artister fra det samme tiåret.

Akkurat nå sitter jeg og varmer opp med den tøffe åpningsmelodien fra Night of the Demons (1988) som jo egentlig er en ganske så ålreit film, men der huskes kanskje aller best for musikken og den alltids så flotte Linnea Quigley og som viser seg å være litt av en magiker, der hun i en scene greier å få en hel leppestift til å fordufte inn i hennes egen brystvorte (om jeg ikke husker helt feil).

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 1181
17.10.18 15:25

Blitt smått med skrekkfilmer siste uka, motivasjonen og tiden strekker seg ikke til og innser at det vil bli et "ork" å komme seg over 12-15 titler innen denne genren. Har kun fått sett unna 3 stykk siste dagene, ingen perler og var vel ingen overraskelse heller.

"Fifthteen more days 'til Halloween/ Halloween/ Halloween/ Fifthteen more days 'til Halloween/ Silver Shamrock."

07. A Tale of Two Sisters (2003)

Asiatisk skrekkfilm og en der jeg med stor sannsynlighet så altfor seint på kveldinga, og satt og halvveis duppa av gjennom store deler av tiden. Den helt store interessen har aldri vært der når det gjelder denne type skrekktitler, spesielt de fra Asia. Blir litt for mye nærbilder av øyne, munn og ansikt, så dukker plutselig ei "rar" jenteskikkelse opp under senga eller ut av et skap, hun går på en spesiell måte osv. Aldri skummelt og mer små-parodisk og som sagt en film jeg hadde lite interesse av å se, men kun så for å bli "ferdig" med den i stedet for å kaste den. Den skal likevel ha for greit skuespill og noe små guffen stemning her og der, så er kanskje litt for snill men ender opp med en:

6/10 

08. The Reaping (2007)

Amerikansk horror-thriller med Hilary Swank i hovedrollen som forsker på div uforklarlige fenomener og der ender opp med å rote seg bort i en eller annen hillbilly småby langt uti sumpene, og det går selvsagt ikke lange tiden før mye rare ting begynner å skje med de innfødte. 

Åpner okei, men siste delen blir det rett og slett for mye og aldri noe som er i nærheten av å være en god skrekkfilm, noe man kan greit se på kveldinga dersom ikke noe annet går på TVen.

5/10

09. The Visitation (2006)

Amerikansk skrekkfilm hvor tidligere barne og ungdomsstjerna Edward Furlong ankommer en liten småby uti ingenmannsland og blir nærmest en slags Jesus lignende rockefigur som har et talent for å "helbrede" folk, så lenge de er villige til å la han stige inn i deres sinn og samtidig utføre noen heller tvilsomme "oppgaver" for han ved senere anledning. Store deler av byen er i lykkerus, men en tidligere prest bestemmer seg for å ta en nærmere kikk på denne raskt økende kulten som sprer seg som ild i tørt gress og liker ikke det han oppdager. 

Små underholdende i tider, har jo sett lignende type historie utfolde seg i et dusin lignende filmer men noe smått komisk å se Furlong kledt opp som en slags avdanka og lurvete grunge-rocker der går rundt å utfører "mirakler", samt at åttitallsbaben Kelly Lynch (Road House) holder seg meget godt, og igjen dukker opp som doktor her også. Ellers får man se den alltids så sleske Richard Tyson (Kindergarten Cop) i rollen som byens Sheriff. 

4/10

(Innlegget ble redigert 17.10.18 15:25)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester