Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Filmanalyse - Den kalde krigen

NYTT TEMA
MagnusNilsen

Innlegg: 12
MagnusNilsen
27.01.14 17:51

Kan starte med å si at jeg har særemne på slutten av dette semesteret. Vil i den anledning analysere to filmer fra den kalde krig - Muldvarpen (2011) og The spy who came in from the cold (1965). Begge er basert på forfatteren John Le carre sine romaner.

Jeg tar gjerne i mot tips til å analysere film og trekke frem viktige punkter, virkemidler etc. fra disse filmene? Skal sette filmene opp mot hverandre å se på ulike momenter. Hvordan oppsett bør jeg ha? Tenkte å se på i hvor stor grad de er i USA's favør. Alt mottas med takk! :)  

phb

Innlegg: 8501
phb
27.01.14 23:16
MagnusNilsen: Tenkte å se på i hvor stor grad de er i USA's favør.

Eller i Kinas favør!

MoreTEN

Innlegg: 20758
MoreTEN
28.01.14 10:15
MagnusNilsen: Kan starte med å si at jeg har særemne på slutten av dette semesteret. Vil i den anledning analysere to filmer fra den kalde krig - Muldvarpen (2011) og The spy who came in from the cold (1965). Begge er basert på forfatteren John Le carre sine romaner. Jeg tar gjerne i mot tips til å analysere film og trekke frem viktige punkter, virkemidler etc. fra disse filmene? Skal sette filmene opp mot hverandre å se på ulike momenter. Hvordan oppsett bør jeg ha? Tenkte å se på i hvor stor grad de er i USA's favør. Alt mottas med takk! :)

Er dette et særemne om filmanalyse eller den kalde krigen?

Du må selv sette deg inn i filmanalyse, du finner nok plenty av oppslag som kan være med å hjelpe deg på vei. Men husk at du skal dypere inn i filmen enn ved f.eks. en anmeldelse.

MagnusNilsen

Innlegg: 12
MagnusNilsen
28.01.14 16:14
MoreTEN: Er dette et særemne om filmanalyse eller den kalde krigen? Du må selv sette deg inn i filmanalyse, du finner nok plenty av oppslag som kan være med å hjelpe deg på vei. Men husk at du skal dypere inn i filmen enn ved f.eks. en anmeldelse.

Blir mer en filmanalyse, men skal på en hensiktsmessig måte prøve å knytte den opp til den kalde krigen. I og med at det er norsk - og ikke historie, blir hele opplegget skildra mot norskfaget, så skal vike fra historie fra den kalde krig. Tenkte litt mer på hva jeg spesifikt kan se på i de ulike filmene.

Alt som kan hjelpe meg til å tolke / forstå eller analysere filmene er til god hjelp. Skal se på oppbygging, hvordan hovedpersonene er skildret, kameravinkel og hva det gjør med stemningen og ulike virkemidler etc.

MoreTEN

Innlegg: 20758
MoreTEN
29.01.14 10:57
MagnusNilsen: Blir mer en filmanalyse, men skal på en hensiktsmessig måte prøve å knytte den opp til den kalde krigen. I og med at det er norsk - og ikke historie, blir hele opplegget skildra mot norskfaget, så skal vike fra historie fra den kalde krig. Tenkte litt mer på hva jeg spesifikt kan se på i de ulike filmene. Alt som kan hjelpe meg til å tolke / forstå eller analysere filmene er til god hjelp. Skal se på oppbygging, hvordan hovedpersonene er skildret, kameravinkel og hva det gjør med stemningen og ulike virkemidler etc.

Hvorfor to filmer? I dette tilfellet ville jeg kanskje valgt de to Muldvarpen innspillingene, og satt dem opp mot hverandre.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg