Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

1001 # 442 – Giulietta Degli Spiriti (1965)

NYTT TEMA
Miffy

Innlegg: 310
Miffy
30.01.14 01:02

1001 # 442 – Giulietta Degli Spiriti (1965)

Regi: Federico Fellini

Med: Giulietta Masina, Sandra Milo, Mario Pisu

Fellinis debut innen fargefilm er en historie om individuell frihet og kampen om å finne styrke til å bryte løs fra en fengslet tilværelse.

Giulietta (Masina), en middelaldrende kvinne lever et bekymringsløst liv, men som også preges av kjedelige lange dager. Men når mistanken om at ektemannen muligens er utro mot henne begynner den bekymringsfrie sfæren å ta hull. Hun treffer så nabodama Suzy (Milo), og begynner å se syner og ånder som hjelper henne å finne styrken til å bryte ekteskapet og starte for seg selv.

Syn, minner og mystisisme er Fellinis virkemidler her, visuelle sprakende farger og «rare» karakterer gir oss en svært spennende film. Den har tendenser til å vippe over til det pretensiøse og kjedsomme, muligens en «aquired taste» type film som en bør like Fellini for å kunne nyte. Bisarr og forvirrende er også to ord som kan brukes til å beskrive denne filmen som igjen er veldig skiftende når det kommer til å engasjere seg.

En vippepinne film som tilslutt ender opp på :

4/5

 

Neste film Pierre Le Fou (1965)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg