Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Black Panter en støtte til Trump?

NYTT TEMA
tenker-selv
tenker-selvInnlegg: 7889
05.03.18 11:24

De svarte massene og liberale hyller Black Panter som den første svarte superhelten (noe han ikke er) den første svarte superhelt filmen (som den heller ikke er) og det teknologiske mektige nasjonen som vi ser i filmen (det finns ingen høyteknologiske afrikanske nasjoner uten kinesere eller hvite). Men hvis vi ser på hvordan landet er så får man litt Trump sveis et land omringet av en mur som er homogent hvor ingen forstyrrende elementer får lov til å komme til landet. Merkelig mye av dette er jo Trump sin politikk og ble dømt nord og ned som rasistisk men når en svart gjør det så er det ok? Men vi har jo sette dette lenge når en ikke hvit gjør noe så er det ofte mye mindre kritikk enn hvis noen hvite gjør noe.

markuseliassen3
markuseliassen3Innlegg: 1
05.03.18 18:16

Det er jo ganske mye forskjell mellom Wakanda og USA, selv om de begge vil holde andre folk ute. Men bare fordi at de begge vil holde folk ute, så betyr ikke det at de har samme ideologi. Grunnen til at Trump bygde en mur er for å holde illegale inntrengere fra Mexico og andre land ute av landet. Men grunnen til at Wakanda har beskyttelse rundt landet sitt, er fordi de er nødt til å holde det hemmelig. Hvis noen finner ut hva som skjer inne i det landet ville de ha kommet i krig med andre land med en gang, og de ville aldri hatt muligheten til å føle seg trygge igjen. Så man kan ikke si at Trump sin politikk er den samme som den i Wakanda, for Wakanda har faktisk en god grunn til å holde andre folk ute, i motsetning til USA.

Garindan
GarindanInnlegg: 6555
05.03.18 18:38
markuseliassen3: fordi de er nødt til å holde det hemmelig. Hvis noen finner ut hva som skjer inne i det landet ville de ha kommet i krig med andre land med en gang,

Hva slags lyssky aktiviteter er det de holder hemmelig da? Utvikling av atomvåpen eller gasskamre for andre folk?

Titaanzink
TitaanzinkInnlegg: 597
05.03.18 21:36

Hele poenget med filmen er jo at T'Challa konkluderer med at isolasjonspolitikken har vært feilslått og at de vil bli mer åpne i fremtiden. Jeg ser ikke hvordan man kan se noen støtte til Trump i dette. For meg virket det som et åpenbart spark til Trump.

Bml-93
Bml-93Innlegg: 632
06.03.18 00:05

Ganske døvt å lage politiske poenger ut av Black Panther.

jonas
jonasInnlegg: 29917
07.03.18 10:47
Bml-93: Ganske døvt å lage politiske poenger ut av Black Panther.

Nåja, det er da ikke slik at superheltfilmer/tegneserier eksisterer i et samfunnsmessig vakuum. Heltene brukes for å løse dagsakutelle problemer. I den første Iron Man-filmer drar han en svipptur til Afghanistan for å slåss mot terrorister. I 2013 får vi Wikileaks og spionasje, året etter kommer Winter Soldier med en hemmelig skyggeorganisasjon.

Man kan ofte finne paralleller mellom film og virkelighet. Så også med BP.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg