Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Når ble egentlig norsk film god nok?

NYTT TEMA
Mister_Morisette
Mister_MorisetteInnlegg: 3063
29.07.18 20:27

Som kjent så var det en god stund at norsk film hadde et dårlig rykte på seg og hadde et stempel for å være ganske dårlig. Men siden milleniumsskiftet har jeg sett at den trenden har i utgangspunktet sakte, men sikkert snudd seg. Nå er det riktignok bare mine intuisjoner jeg tar utgangspunkt i (som kanskje ikke andre vil være enige i), men det virker som om det negative stempelet som norsk film engang hadde er borte. Men når var det egentlig det skjedde? Når var det egentlig norsk film fikk et stempel på å være god nok?

(Innlegget ble redigert 29.07.18 20:27)

jonas
jonasInnlegg: 30394
30.07.18 11:30

Jeg tipper en gang etter 1998, det var vel på den tida Erlend Loe og co røsket opp i den selvhøytydelige og pompøse filmbransjen og begynte skrive artige og underholdende filmer.

Mister_Morisette
Mister_MorisetteInnlegg: 3063
08.08.18 16:56

Så Erlend Loe er ene og alene ansvarlig for den gode kvaliteten som norsk film har?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 29814
08.08.18 16:59

Det var når de la fra seg ideen om at det enten skulle være fjas eller om å gjøre å holde seg inne med kunsteliten. 

Nå er fokuset på underholdning og man måler etter mulighet til kommersiell suksess.

dengelgen
dengelgenInnlegg: 1050
08.08.18 17:54

"Eggs" av Bent Hamer kom i 1995 -det var ihvertfall en film som var lun og fin. Typiske norske karakterer men uten "moralpreik" 

Mister_Morisette
Mister_MorisetteInnlegg: 3063
26.08.18 19:53
PapaSmurf: Det var når de la fra seg ideen om at det enten skulle være fjas eller om å gjøre å holde seg inne med kunsteliten.

Ja vel? Da så.

MoreTEN
MoreTENInnlegg: 20598
30.08.18 14:21
Mister_Morisette: Som kjent så var det en god stund at norsk film hadde et dårlig rykte på seg og hadde et stempel for å være ganske dårlig. Men siden milleniumsskiftet har jeg sett at den trenden har i utgangspunktet sakte, men sikkert snudd seg. Nå er det riktignok bare mine intuisjoner jeg tar utgangspunkt i (som kanskje ikke andre vil være enige i), men det virker som om det negative stempelet som norsk film engang hadde er borte. Men når var det egentlig det skjedde? Når var det egentlig norsk film fikk et stempel på å være god nok?

Ryktet om norsk film, er som andre rykter. Ikke helt sanne. 

Før norsk film ble statsstøttemarsipankake det ennå er, var det fluks av norske filmselskap som skjøt fart. En av de største var attpåtil kvinnelig, Edith Carlmar. Norsk film var kanskje preget av det noe lettere, men der dukket også opp kunstfilm. Samt litt action, og en liten håndfull mer vågal trash. 

Med filmstøtte så man kanskje at andre kom til, ikke nødvendigvis de beste av filmskapere vi hadde. Men noen flinke var der, som godeste Pål Bang-Hansen, som endte sine dager som filmskaper med Arbeiderpartisatiren, "Kronprinsen". 

Jeg synes mye av den beste norske filmen er eldre, mange nye såkalte mesterverk rekker ikke opp til "X", "Flåklypa...", "Ni Liv", "Kon-Tiki"(1950), "De Dødes Tjern". "Ni Liv", "Kjærlighetens Kjøtere" osv osv. 

Mister_Morisette
Mister_MorisetteInnlegg: 3063
05.09.18 19:07
MoreTEN: Ryktet om norsk film, er som andre rykter. Ikke helt sanne.

OK, men mitt inntrykk har vært at norsk film (i hvert fall en stund) hadde rykte på seg for å være forferdelig en stund tilbake.

Langorm
LangormInnlegg: 8207
05.09.18 19:29

Fra mitt ståsted og synspunkt, så er jeg av den mening, at en god og tiltalende skuespiller i hovedrolle, kan bære en middelmådig film. Det er forbudt å bruke ordet innavl. Så da skal jeg heller ikke bruke ordet. Men det må være lov til å påpeke, at fra formidlernes opprinnelse, så har "familie-arv" tydeligvis hatt forhåndsrett. Fra hvem, kommer så kapitalen hovedsakelig fra?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester