Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva Lytter Du Til Akkurat Nå

NYTT TEMA
Artaxerxes

Innlegg: 70865
Artaxerxes
19.01.21 10:15
Frank.N.Steen: bandet hadde et flott soul-pop sound gående
Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
19.01.21 10:54
Artaxerxes: Sett denne filmen?

Aldri. Men innser jo at man kanskje burde få gjort noe med det. Takker for tipset. 

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
19.01.21 12:10

Queen - A Kind Of Magic (1986)

Ikke mye "magi" å finne på denne gyselige skiva. Kjøpt inn, ene og alene, grunnet Highlander klassikeren, Who Wants To Live Forever?, og burde kanskje heller forsøke å lete opp det soundtracket, for aldri i verden om øra min skal få lide mer av alt det fæle som bandet greide å koke opp på resten av albumet. Ålreit, One Vision er ikke helt grusom, men likevel så totalt ihjelspilt på radio og tv, at man kjenner at det holder med en gang i blant, og så ikke mer. 

Dessverre, så virker det som en ond fyr har stått bakom, for han har jaggu meg klart å prestere å dytte inn samme låt, som avslutningsnummer, og via en attpåtil forlenget versjon. 

Slikt går hardt utover tålmodigheten og nei, dette blir ingen "keeper" i samlingen. 

3,5/10

Artaxerxes

Innlegg: 70865
Artaxerxes
19.01.21 13:59
Frank.N.Steen: Ikke mye "magi" å finne på denne gyselige skiva. Kjøpt inn, ene og alene, grunnet Highlander klassikeren, Who Wants To Live Forever?, og burde kanskje heller forsøke å lete opp det soundtracket, for aldri i verden om øra min skal få lide mer av alt det fæle som bandet greide å koke opp på resten av albumet. Ålreit, One Vision er ikke helt grusom, men likevel så totalt ihjelspilt på radio og tv, at man kjenner at det holder med en gang i blant, og så ikke mer.

Jeg likte denne plata den gang den var relativt fersk, og jeg elsket filmen "Highlander". Dog må jeg innrømme at jeg nesten aldri hører noen av låtene herfra lenger, mens jeg stadig vekk setter på Queen-låter fra 70-tallet.

"Who Wants to Live Forever?" er ikke den eneste låten på denne plata som er med på soundtracket til Highlander, det er vel hele 6 låter herfra som er med i den filmen, mens "One Vision" var med i "Iron Eagle". Det er vel bare "Friends Will Be Friends" og "Pain is So Close to Pleasure" som ikke er fra en film.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
19.01.21 14:06

Var ikke klar over at så mange fra A Kind of Magic var med over i Highlander, men ikke sett den på en stund og er vel kun Who Wants To Live jeg virkelig husker/kjenner igjen. 

Tror det var Michael Kamen som også skrev musikk til filmen, men kommer nok til å forsøke å lete opp soundtracket, før eller siden. 

Har lenge hatt lyst til å sjekke ut A Night at the Opera, men inntil da er det meste jeg kjenner til av Queen, singlene og den 3-disc Best of sølvfarga musikkboksen deres. 

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
19.01.21 15:05

Afrika Bambaataa & Soulsonic Force - Planet Rock: The Album (1986)

At dette albumet var groundbreaking saker når det kom, er det vel liten tvil om. Dessverre blir dette litt for monotont i lengden for min del, og der samtlige spor bikker 6-7 minutter, og selv om det glimter til med noen meget tøffe biter her og der, så får jeg aldri helt taket på musikken. 

Det at det korteste sporet, på rundt 4 minutter (Frantic Situation), er det jeg likte aller best. Oppsummerer vel kanskje greit hva jeg får ut av skiva. Ingen direkte dårlige låter, men svært få der henger igjen særlig lenge. 

Mulig denne gjør seg langt bedre i mer festlig sammenheng, da som bakgrunnsmusikk, med godt humør osv, fremfor i små-sur stemning, midt på dagtid.

4,5/10

Artaxerxes

Innlegg: 70865
Artaxerxes
19.01.21 16:02
Frank.N.Steen: Har lenge hatt lyst til å sjekke ut A Night at the Opera, men inntil da er det meste jeg kjenner til av Queen, singlene og den 3-disc Best of sølvfarga musikkboksen deres.

Denne? Disc 1 er jo proppfull med knallåter, men disc 2 er mer variabel - dog med noen store høydepunkter, og disc 3 er mye rart. Ville nok heller byttet ut deres Greatest Hits III med Deep Cuts volume 1, som faktisk er kjempemessig.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
20.01.21 11:38
Artaxerxes: Denne? Disc 1 er jo proppfull med knallåter, men disc 2 er mer variabel - dog med noen store høydepunkter, og disc 3 er mye rart. Ville nok heller byttet ut deres Greatest Hits III med Deep Cuts volume 1, som faktisk er kjempemessig.

Ja, har nok kun vært smått innom et par spor/låter fra Platinum boksen, men som du nevner blir det kanskje noe ujamnt i lengden, og 3 skiver kan muligens bli litt vel "mye". Men her er det vel mål i å selge mest mulig, og kanskje alle 3 skivene har blitt tidligere  utgitt hver for seg, og da ved å samle dem i hop, fikk man en god ide på å selge enda mer. Virker å fungere, for den sølvboksen dukker stadig opp i forskjellige varianter, med papp/plast cover og ulike årstall på baksiden, men stort sett de samme låtene som tidligere.

 

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
20.01.21 11:45

Depeche Mode - The Singles: 81-85 (1985)

Et interessant og tidvis sjarmerende og fengende tilbakeblikk på tidlig Depeche Mode, både med Vince Clark, uten, og hvor da Alan Wilder ankom og bandet begynte å finne seg selv, hvor fokus fra de mer "naive" og melodiøse synth-popperne bikket over til et mørkere og mer "gotisk" synth-rock preg, der virket å føre bandet ut til stadig større publikum.

Av de tidligere skivene deres, likte jeg nok best Some Great Reward (1984) og debuten Speak & Spell (1981), mens A Broken Frame (1982) er til nå det svakeste albumet jeg har hørt fra dem. Ikke et eneste kutt fra den skiva jeg likte, og sto igjen som meget tam og forglemmelig, men imponerende hvor raskt de kom seg tilbake, etter tapet av Clark.

Alt i alt, ei god og innholdsrik samler, som jo oppsummerer greit, et ungt band i stor forandring, og der snart sto på randen av enda større suksess, og langt bedre album.

7/10 

(Innlegget ble redigert 20.01.21 11:47)

Ale-Jet

Innlegg: 33719
Ale-Jet
20.01.21 11:46

Faen så råe Depeche Mode var på 80-tallet. Hadde noen sinnsyke livekonserter også.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
20.01.21 11:50
Ale-Jet: Faen så råe Depeche Mode var på 80-tallet. Hadde noen sinnsyke livekonserter også.

Ja, Depeche fra 1984-1990 var meget sterke, knapt noen "feilskjær" finne der, hvor Black Celebration (1986) og Violator (1990) er solide klassikere.

Imponerende også å se hvordan de i sterk kontrast til så mange andre britiske synth-band, bare ble større og bedre, for hver skive. Klart, de var jo yngre enn en del av sine kolleger, og toppet vel ikke med tanke på kvalitet/kommersialitet før et par år senere, men uansett mektig imponerende karriere de har lagd for seg selv, og fullt fortjent at de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i fjor.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
20.01.21 17:13

Peter Gabriel - So (1986)

Dette er vel ei 25 års jubileums CD utgave, der innehar et ekstra bonusspor, og mulig noe forandring i låtoppsettet, men i mine ører, så har faktisk dette bidratt i å løfte albumet, ikke motsatt, som dessverre enkelte slike ny-utgaver kan ha en lei tendens til å gjøre, når det stokkes om på "kortene".

Har i grunn lite (eller ingen) forhold til Gabriel som solo artist, annet enn at man i fjor vinter var innom Us (1992), der fikk en ganske skuffende og middelmådig rating, noen fantastiske enkeltlåter, men litt for mye forglemmelig "verdensmusikk" der varte og varte, men aldri kom noen vei. Hiten Steam og duetten Blood Of Eden med Sinead O'Connor, var de som virkelig sto igjen som perlene.

Uansett, So pangåpner med den mektige Red Rain, og følges like kjapt opp av åttitallsslageren Sledgehammer, før det roes ned med den hjemsøkende vakre duetten mellom Gabriel og Kate Bush, Don't Give Up. Og denne gjorde meg nærmest "gal", ettersom hver bidige gang videoen ble spilt på NRK 2 eller 3? på tidlig 00-tallet, så kuttet de alltid ut videoen etter knappe 2-3 minutter, og var vel ikke før Youtube ankom, et par år senere, at man endelig fikk se den hele og fulle versjonen.

That Voice Again og Big Time er muligens mer "typiske" 80-talls party-låter, spesielt sistnevnte, men hvor den små-sære That Voice Again står seg igjen som en mindre favoritt fra skiva. Uansett, en ting som definitivt går igjen og løfter helheten her, er jo den fantastiske lyden av bassen til Tony Levin, og begge disse låtene nyter godt av hans talent som gjestemusiker.

Vil tippe at musikken/skiva passer greit under kunst-pop begrepet, men ikke av typen som blir for "sær/spesiell" for det store og brede publikum, men heller ikke for "glætt/kommersiell" for de som muligens fulgte Peter Gabriel tett, fra prog-rock til hans tidligere solo-skiver, der alle gikk vel under hans navn, men fikk etter hvert nummer/siffer, for å ikke forveksle dem, eller noe i den duren.

Skivas kanskje flotteste stund, kommer gjennom den gåsehudfremkallende Mercy Street, og selv om det noe, tja, lett glemte We Do What We're Told "ødelegger" noe av den ellers tighte lista med godmusikk, så får man jo to sterke spor til å avslutte det hele med, klassikeren In Your Eyes og da det fengende og litt "annerledes" pop-rock sporet This Is The Picture, med Laurie Anderson på gjestevokal. 

Alt i alt, ei meget sterk pop-rock skive, og har faktisk en av hans 3 første studio skiver på vent i hylla, men usikker på faktisk hvilket det er, annet enn at det har navn Peter Gabriel - Peter Gabriel.

8/10

(Innlegget ble redigert 20.01.21 17:18)

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
22.01.21 15:11

Hole - Celebrity Skin (1998)

Ikke hørt siden høsten 2003, men burde nok ha begynt med forgjengeren Live Through This (1994), der huskes vel som ei langt mer stabil og røffere plate. Nå hadde vel en god del skjedd også, siden den gang. Hvor grungen var "død" og Courtney virket å ha tatt seg sammen og fremstår langt mer "streit og voksen, hvor hun virket å kombinere rockestjerne livet, med overraskende positiv kritikk for innhopp i fine drama-komedier som The People vs. Larry Flynt (1996) og Man on the Moon (1999).

Vil tippe at musikkdelen og bandets mer pop-vennlige tilnærming, skyldes forandringer innad, men synes de takler de mer åpenbare radio-singlene med stor suksess, og der tittelkuttet, Awful og Malibu er slettes ikke gærne, men inntrykket på en del av de mindre fengende og ikke fullt så gode, er at det kunne like gjerne ha vært noe der Sheryl Crow på en dårlig dag, ville ha kommet opp med. 

Likevel, lyden av sen 90-talls pop-rock, og hvor et par av låtene bringer så absolutt med seg mange gode minner fra tampen av det tiåret, og ender så med en:

5,5/10

tooommm

Innlegg: 24056
tooommm
22.01.21 19:51

Hører på Canadisk rock om dagen, og dette er en av kongelåtene:

Chiliwack - Fly at night

vadefugl

Innlegg: 41804
vadefugl
25.01.21 23:56

Lytter nå på Jojo Siwa. Pop og dance.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
26.01.21 13:15

Nirvana - Bleach (1989)

Denne ville jeg gi en ny runde, altfor lenge siden sist (vinter 2003) og joda, smått utrolig vil jeg tenke, at denne gjengen knapt 2-3 år senere, kom til å bli et av verdens største rockeband, men slik gikk det altså. 

For min del, så startet jo Nirvana reisen først i høst 2002, med den selvtitulerte samleren, deretter gikk ferden raskt videre mot klassikeren Nevermind (1991), og så endte man vel opp med å handle inn alt som hadde med Nirvana og Kurt Cobain å gjøre.

Bleach falt jeg liksom aldri helt for, enkelte tøffe (meget sådan) enkeltkutt, men helheten nådde nok aldri helt inn på meg den gang. Lyden av tidlig Nirvana, er tungt, seigt og meget sinna, men ikke helt uten den melodiøse teften og et par herlige klassikere, som jo kom til å gi igjen selv etter at de slo gjennom for fullt.

Av favorittspor, så er den heftige åpneren Blew, klassikere som About a Girl og Negative Creep, samt den flotte coveren av Love Buzz alle perler, mens albumspor ala Floyd the Barber (denne minner meg sterkt i perioder om et av de tyngre sporene på In Utero, glemt hvilken, men kommer nok det senere), Papercuts og Scoff er alle gode grunner til å gi denne skiva en sjanse eller flere.

Mulig den trenger kanskje en eller to runder, men får ta det senere. Inntil da føler jeg at ei:

7,5/10 er innafor 

Glemte forresten å dra frem den fantastiske Big Cheese, mens den fartsfylte Downer avslutter skiva med et brak. Ei kraftplugg av en debut, men føler jeg må høre gjennom resten av skivene man har, før det kanskje blir en sterkere rating. Likevel, meget godkjent, og vel så det, og overrasket over den skuffende scoren den har på sider som Rate Your Music osv, uten at det er noen "fasit", men likevel. 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 13:18)

zephyrus

Innlegg: 4996
zephyrus
27.01.21 14:49

London Beat - I`ve Been Thinking About You

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
27.01.21 16:13

The Cooler (2003) - Mark Isham med diverse artister

Kjente jeg måtte dra frem denne igjen, og angrer ikke ett sekund. Nydelig, stemningsfull og utrolig koselig filmmusikk, der bare fra første sekund av, drar deg rett inn i syndens by, med da med et noe mer romantisk preg gående, selv om det jo også er plass for de ikke fullt så hyggelige tingene her og.

Åpningskuttet, The Cooler er rett og slett fantastisk effektivt, av typen man føler på seg, at man har hørt tidligere, og kanskje ikke helt usannsynlig. Det er drivende, elegant og melodiøst som bare det, og et der går igjen gjennom store deler av filmen, i ulike biter/tempo osv. 

Trompeten til Isham er utrolig behagelig å høre på, og unngår å fremstå som så mange lignende Casino/Las Vegas soundtrack, som noe "små-sleskt", i stedet er jo dette bare stilig og når det så trøkkes skikkelig til med storband og det hele, ja da er jeg fullstendig solgt. Får ikke denne deg til å sitte gjennom filmen/soundtracket, da er det nok ingen håp ;)

Better Life/Tables On Fire åpnes med et sørgmodig og tilbakelent lite theme, før det halvveis ut braker løs på Casinoets spillebord. Bare så synd at det roligere partiet ikke fikk litt mer tid, ettersom jeg digger slik rolig og fin nattjazz aktige toner.

Deretter og ut får man fine og tøffe vokale bidrag fra blant andre Paul Sorvino, Rebecca Kyler Downs, Bobby Caldwell, Diana Krall og Tierney Sutton (for å nevne noen av gjestevokalistene som bidrar) 

Disse bidrar i å holde den nostalgiske og spennende/små-snuskete Casino/nattklubb delen i live, og er glad alle låtene fra filmen er mer eller mindre funnet veien til denne CDen/soundtracket.

Alt i alt, et meget fint og melodiøst soundtrack, der både film og musikk burde være et must for fans av filmer som Casino (1995), Leavin Las Vegas (1995) og Hard Eight (1996).

Må si at Mark Isham sine mange vakre bidrag, er nok de soleklare høydepunktene i mine ører. Vurderer å kjøpe inn Extended Cut, som jeg ville fokuserer mer på hans del, enn de vokale sangene.

8/10

(Innlegget ble redigert 27.01.21 16:15)

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
27.01.21 17:09
zephyrus: London Beat - I`ve Been Thinking About You

En låt der på godt og vond oppsummerer mye av euro-dance soundet fra min barndom, men denne kom vel noe tidligere enn når jeg ble "gammel" nok til å besøke ungdomsklubber (vel, vi fikk innpass når vi begynte i 5 klasse) og rundt midten av nittitallet husker jeg at den låta du nevnte, stadig var ei slager på dansegulvet, hvor en selv så og si aldri frekventerte, men sto nå litt mer gjemt bort i kroken, lot danseløvene gjøre sitt, og holdt i stedet fokuset rettet mot damene. ;)

Alltid syntes at vokalisten høres litt ut som han fra Fine Young Cannibals, eller mulig bare jeg som gjør så. 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 17:10)

RamsherE

Innlegg: 18167
norball

Innlegg: 4825
norball
27.01.21 23:50
RamsherE: Biblical

klassiker

loudness-krigen er savnet

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
29.01.21 10:43

DJ Stein H - Connected Volume 1. (2000)

En time-out fra Motorhead og over i norsk "bidrag", og en av de mest spilte/populære samlerne fra tidlig 00-tallet.

Ikke hørt på denne, siden, vel lenge sia og hadde mange fine og gode minner fra vinteren 2000, fra fester til bare å sitte foran tven og spille Playstation (med lyden av) og ha på denne type energisk og drivende trance musikk i bakgrunnen. Det viste seg å ofte være en utmerket kombinasjon, til mine foreldres frustrasjon. 

Skiva Connected virket å fremstå som en av den tidens mer vellykkede Trance samlere, og virket utrolig godt gjennomført, men har jo i etterkant hørt noen komiske historier om at den godeste Stein H miksa/lagde skiva på en computer på rekordtid, men uansett, med en så imponerende samling av fengende, kjente og kjære spor, måtte en jo virkelig gått hardt inn, for å ødelegge den gode party stemningen.

Det er et drømmeaktig og meget fint preg på samtlige av låtene, men jeg innser tidlig ut, hvorfor man oftest hang seg opp i enkeltspor, og irriterte seg litt over hvordan de gled over i hverandre, særlig de overlegent beste stundene, og ikke alle er like imponerende, melodiøse eller tøffe, men svært få svake eller dårlige er å finne her.

Har man null forhold til denne skiva/musikken, er nok sjansen liten for å få særlig til utbytte, men det har nå ikke jeg. Så blir ei meget snill rating. Kanskje ikke like "fantastisk" som man husker den som, tilbake vinter/vår 2000, men absolutt ei av få nordiske Trance samlere, som kommer til å bli værende i samlingen min, mest grunnet gode minner og et par virkelige perler.

6/10

Det kom forresten ut ei Connected Vol 2., knapt ett år senere. Men den ble aldri like mye spilt, og forsvant fort. Men mye hadde skjedd med musikksmaken på 1 helt år, og trancen hadde begynt å miste meg, mer og mer.

(Innlegget ble redigert 29.01.21 10:50)

Borchers

Innlegg: 799
Borchers
29.01.21 13:20
Frank.N.Steen: Depeche Mode - The Singles: 81-85 (1985)

Denne fikk jeg faktisk signert av Dave Gahan da han kom ut fra Grand Hotel på Karl Johan dagen etter en DM-konsert. Jeg hadde tilfeldigvis kjøpt CDen noen minutter før.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
30.01.21 12:41

Michael Jackson - Bad (1987)

Burde nok ha kjørt i gang Michael Jackson mimringen, da med Off the Wall (1979) og Thriller (1982), for føler jeg kom litt for "feil" ut, og har vel heller aldri hatt noe stort forhold til denne tredje storselgeren til Jackson. Husker jo videoene/hitene, men slår meg tidlig ut, at produksjonen og låtmaterialet fremstår mye mer "kaldt" og mekanisk, enn de tidligere platene, og selv hitene gir meg ikke på nærheten like mye igjen, som før. 

Slettes ikke ei dårlig skive, men likevel, kommer aldri i nærheten av å leve opp til forventningene og den lange pausen mellom den, og Thriller. 

5/10

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
30.01.21 12:43
Borchers: Jeg hadde tilfeldigvis kjøpt CDen noen minutter før.

Fint musikkminne det der. Nærmeste jeg kom en "kjendis" under mine mange musikkinnkjøp, var vel når en eller annen norsk countrystjerne (glemt navnet, men ei dame fra 90 og tidlig 00-tallet) besøkte en av musikkforretningene i Oslo, og jeg var der sammen med skoleklassen.

Lite  kø, og masse "hype", sa i grunn sitt, og virket litt komisk forsøk i å lansere et album/artist som tydeligvis ikke fenget Osloborgerne så mye.

(Innlegget ble redigert 30.01.21 12:44)

Borchers

Innlegg: 799
Borchers
30.01.21 18:53

Heidi Hauge? :-D

zephyrus

Innlegg: 4996
zephyrus
30.01.21 23:04

Phil Collins - Another Day In Paradise

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
31.01.21 14:34
Borchers: Heidi Hauge? :-D

Må innrømme at det husker jeg ikke. Hadde nok mer fokus på ei jente i klassen man hadde et godt øye til. Men slettes ikke umulig at det kan ha vært den godeste Heidi Hauge, med følge.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4061
Frank.N.Steen
31.01.21 14:41
zephyrus: Phil Collins - Another Day In Paradise

Ga den godeste Phil Collins og live skiva hans Serious Hits... Live! (1990) ei runde eller to i går. Dessverre led den mye av samme skjebnen som Genesis Live skivene (to ulike, en med de kortere hitene og en bestående av de lengre prog-verkene), utgitt på tidlig 90-tallet, og der innsatsen/lydbildet/musikken fremstår så gjennomført uten noen tegn til trøkk og glede, mer anonymt og tamt, så og si hele veien. Dessverre, for skiva i seg selv er jo spekket med kjente og kjære låter. Men når de fremfører med så lite entusiasme, da er det ikke noe jeg vil samle på videre.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg